Šta je novo?

Nokia Lumia 520

I ja citam da ovo uopste nije univerzalni problem, da li je moguce da zbog srbizma trpite gomilu drugih problema?

Ovo sa access pointom nije usko vezano za srpski kao problem sa MS camerom i sa nekim aplikacijama. btw sve app koje je Nokia apdejtovala u poslednjih par dana su vracene na srpski, tako da ce to sve jako brzo na svoje da se vrati jer ocigledno su nasli sta je...

I ja citam da ovo uopste nije univerzalni problem, da li je moguce da zbog srbizma trpite gomilu drugih problema?
Pa kao da kupujes ako ti ne stoji Srbizam ? Eto, ja neke stvari koje mi se svide volim da kupi, narocito one do 100 din :)

Sta pricas ti :) Naravno da mozes :D Ni jezik ne mora, ni valuta ne mora da bude dinar, da bi mogao da pazaris..

Sta pricas ti :) Naravno da mozes :D Ni jezik ne mora, ni valuta ne mora da bude dinar, da bi mogao da pazaris..

Tacno... ja sam u funtama i dolarima kupovao aplikacije, samo se posle preko mog walleta pretvori u RSD.
Inace ja se sav zbunim kada dodjem ovde i vidim pojedince kako pricaju o postavkama oblaka i rezervnim kopijama, "JedanVoznja :d" itd. Veliki sam postovalac svog jezika i pisem cirilicom iskljucivo na papiru, ali ne znam, nekako kada koristim IT uredjaje jednostavno ne mogu da podnesem neke od nespretno izvedenih prevoda i ne mogu da se snadjem normalno.

A Applications su pretpostavljam Aplikacije? Cista srpska izvorna rec..

Da ***, IE radi kad je podešen engleski jezik :)

Pa sto cutite svi :) Jos ja stavljam Srpski region da bi kupovao a samim tim gotovo da nema review-a za programe i igre. Sto je najzesce, na kartici imam dolare :)
Otisao sam na USA region. Da ne bude bas skroz off topic, imao sam par dana 525 :d

Ako na srpskoj kartici imaš dolare, to ti baš i nije pametno. Ali da, kupovina najnormalnije radi i sa US regionom, čak i sa PP.

Jel ste sigurni da hoce istu karticu da prihvati na dva razlicita regiona? Mislim nije da mi je potrebno pa necu da pokusavam opet ali svojevremeno mi je odbio kupovinu app na UK regionu sa Intezinom vizom koja je regularno vezana za RS account.

P.S. Sve sistemske aplikacije su na istim verzijama za bilo koji region. Bilo je par izuzetaka ali tu se radilo o par dana kasnjenja i to je to.

Ovo sa IE je do access point dodatka. Ja a i jos 2-3 njih do sada su napisali kako se to resava a i na WPC ima uputstava isto. Jedno je pomoci nekom ko nije uspeo da resi problem a potrudio se a varijante "mrzi me da trazim sazvacite mi to" i tako svaki drugi dan neko... U tim slucajevima se odjavljujem, ni meni niko nije na tacni servirao a search hvala bogu radi.

Poslednja izmena:
Pokushavao sam ruchno da podesim parametre za net i opet nece ne znam zbog chega

Napravi novi Access Point i upisi samo ime, username i password, nista vise. Sacuvaj, aktiviraj, restartuj tel. Nas par je tako resilo problem.

Vec sam pisao da saam pokusao rucno da podesim sve i nece, radi sve ulazi u store i u uc browser ali ie nece :(

Jesi napisao samo ovo sto sam ti rekao ili si sve popunio? Meni se izgleda sa proxy-jem nesto svadjao.

Ovaj telefon pocinje da mi se svidja sve vise i vise, a mislim da ce tek da mi se svidi posle zvanicnog updatea na 8.1, kad bude sve leglo kako valja i jos kad budu ubacili FM bice bombona. Pa resih da kupim i kevi jedan. Realno za te pare ne mozes naci bolji pa da se roknes. Nego mi pade na pamet da ja ovaj dam kevi, a za sebe uzmem 525 i prezalim jos par desetina ******* vise. Prvo kontam ima dosta igrica koje ne rade na 512 mb rama, bez onih zezancija oko otkljucavanja telefona, a i racunam bice dobra investicija za buducnost kad aplikacije postanu sve zahtevnije, a i za neki multitasking je dobro. Al reko vas da pitam, posto nisam imao prilike da vidim L525 uzivo, jel ona potpuno identicna kao i L520? Da li bih recimo mogao da menjam maske izmedju ta dva modela? Da li je softverska podrska ista kao i za svaki drugi wp telefon i da li nema nekih drugih skrivenih problema posto koliko sam ja cuo L525 nije za Evropsko trziste (ili mozda gresim), pa mozda ima neceg sto je drugacije, tipa nema srpski meni ili nesto na tu foru? Hvala na odgovorima.

Mislim da su identicni odnosno da pasuju maske, 521 znam da je drugaciji po dimenzijama.
Inace imas FM vec :)

Ovaj telefon pocinje da mi se svidja sve vise i vise, a mislim da ce tek da mi se svidi posle zvanicnog updatea na 8.1, kad bude sve leglo kako valja i jos kad budu ubacili FM bice bombona. Pa resih da kupim i kevi jedan. Realno za te pare ne mozes naci bolji pa da se roknes. Nego mi pade na pamet da ja ovaj dam kevi, a za sebe uzmem 525 i prezalim jos par desetina ******* vise. Prvo kontam ima dosta igrica koje ne rade na 512 mb rama, bez onih zezancija oko otkljucavanja telefona, a i racunam bice dobra investicija za buducnost kad aplikacije postanu sve zahtevnije, a i za neki multitasking je dobro. Al reko vas da pitam, posto nisam imao prilike da vidim L525 uzivo, jel ona potpuno identicna kao i L520? Da li bih recimo mogao da menjam maske izmedju ta dva modela? Da li je softverska podrska ista kao i za svaki drugi wp telefon i da li nema nekih drugih skrivenih problema posto koliko sam ja cuo L525 nije za Evropsko trziste (ili mozda gresim), pa mozda ima neceg sto je drugacije, tipa nema srpski meni ili nesto na tu foru? Hvala na odgovorima.

Potpuno je isti kao 520, jedino kako mozes da ih razlikujes je ako udjes u settings. Iako nisam probao, procitao sam na par mesta da mogu da se menjaju maske sa 520/525.
Problema koliko znam nema, a podrska je ista kao za svaki lumia telefon. Uzeo sam ga pre mesec dana i vise sam nego zadovoljan, vredi svakog dinara, samo kad bi se malo bolje video na suncu.
Mogao bi da pogledas i lumiu 630, trebao bi da dodje kod nas za par dana, a imace slicnu cenu kao 520, veci ekran i quad core procesor, ali samo 512 rama.

Zadnji poklopac od 520 je gumiran ili mat, kolko se sećam, a od 525 glossy. To i količina memorije su jedine razlike i trajanje baterije po zvaničnoj specifikaciji.

Crni poklopac je gumiran dok je beli glossy na L520

Steta sto ce L630 imati samo 512 rama, ali cu ga uzeti u obzir, sem ako u medjuvremenu ne iskrsne neka dobra ponuda za L525.

Vidi kakva bude bila cena, 525 je oko 130 evra, ako 630 bude tu negde bice odlican fon za te pare

U Indiji se L630 prodaje za oko 130 evra. Stvarno super telefon ali mi nije jasno zasto nema 1gb ram, a ima npr quad-core procesor.

@Coni Upravo to. Jos da ima giga rama ko bi normalan pozeleo bolji telefon? Ekran 4,5" (po meni idealna velicina, ips), quad procesor, a jos je i jako lep telefon. Sa giga rama i tako pristupacnom cenom nokia bi ubila sve ostale lumie, nisu ni oni ludi. A za L525 sam se razocarao kad sam video onu seljacko-kinesku glossy plastiku na crnom modelu. Zato sam i pitao da li mozgu da se stavljaju maske sa L520. Jos prvog dana bih je zamenio sa mat. Ako ne moze necu ni da ga uzimam, samo zbog toga, deluje tako jeftino sa onom sjajnom plastikom.

Vrh Dno