Šta je novo?

Windows Phone 8.1

Pa naravno da hoćeš, sad kad nemaš odgovor na moje pitanje :p. Lupio, pa se povukao iz rasprave, kako tipično :d.

Najpre da Vas zamolim da pređete na diskusiju, jer "rasprava" dovodi do banovanja...

Nisam ničiji "pr", al' možda je mislio kako niko nije "ugradio" zvaničan "fm" u sistem, bez obzira što je sam android o"otvorenog koda" dostupan svima i "lako upravljiv". Opet i čemu sve to, kad postoji čitav pregrš fm app.
Na taj način bi možda umanjili potrebu za pravljenjem istih od strane programera, pa samim tim smanjili listu aplikacija...
Možda je to ta korelacija...

Inače, Vi se baš vrtite u krug, svo vreme pokušavate android telefonima ili windows, dati status bmw-a ili toyote u auto industriji...
Ne može to, to se stiče godinama, kao što je nokia imala svoj status, danas ga ima iphone...
Tako ako želite jasnu podelu, evo Vam je... I budite realni, nemojte emotivno reagovati, niste deca..

1.BMW=pozdanost i najmanje prijavljenih kvarova, cena baca u nesvest. Ostalo, počev od dizajna, skoro bez premca... Možda neki android samsung serije i nexus, koji je jako lep telefon.
(iphone)

2.Toyota=pouzdanost, bmw samo sa njima sarađuje (lexus), cena relativno pristupačna. Dizajn, ispod očekivanog, a opet karakterističan...
Ovde bi stavio nokia telefone, ali da ne bi bilo nesporazuma. Mislim na dizajn i pouzdanost. cena je daleko od pristupačne, osim ako ne govorimo o L520. Koji je best by telefon na planeti po ceni i glatkoći rada, nećete naći android telefon, a da nije custom OS, i da će tako glatko raditi...
Ovde se po glatkoći rada mogu svrstati svi wp telefoni i svi hi-end android telefoni

3.Mercedes i svi ostali...
Ovde se svi ostali nalaze.... Kvarovi, nasilna gašenja, gruvanje baterija, "pucanje" matičnih ploča (mem)...

Ne znam zašto i WP 8.1 favorizovati, sada je konačno postao u potpunosti koristan i sada ga svi ozbiljno shvataju, a on postaje dobar samo zato što daje svojim korisnicima ono što ios, android korisnici imaju odavno...?
Ne razumem, pišem ovo bez emocija, svi koji me znaju, znadu da sam "zaljubljenik" wp telefona, ali to ne znači da ću zbog toga bit slep na neke stvari...
WP 8.1? Meni je najlepše u svemu tome što će ikone biti transparentne i što ćete moći menjati pozadine i praviti nove segmente izgleda...
To je lepo, meni se jako sviđa, karakteristično rešenje za wp, ali svi wallpaper već odavno imaju...
Ono što vi ne pišete, a tu spoznaju imaju iOS korisnici, je da wp sistem radi odlično i da je za svaku pohvalu, ali ako počnu raditi ono što radi android, vrlo brzo će doći do iste problematike... Evo vam glup primer...

:bottle:

SD slot i njegova kartica, super, rekao bi čovek... Ali i nije baš... Bar nije za mene, koji vidi takve stvari...
Uzmite bilo koji wp samsung, nokia... Koji ima u sebi SD slot, stavite karticu od 16GB, može i 8, 4... Gledajte da brzina ne bude ispod 4 klase i evo vam boljke...
Do skora veće klase nisu bile kompatibilne, pravile su problem (lično iskustvo), a sad sam već digao ruke...
O čemu se radi i šta je pisao htio reći...
Kad na telefonu prebacite da snima na karticu (1080p), onda se dešava da vam dužina snimka ograničava ponovno snimanje.
Naime, kad snimate 60sec. onda je potrebno oko 15sec, da dobijete mogućnost ponovnog snimanja, a međuvremenu cupkajte u mestu...
Ovo se ne događa kada snimate na memoriju telefona, dakle, kada snimate sa 8Mpix telefonom, kamerom, 1080p... Onda sve radi fenomenlno i bez obzira na dužinu snimka, uvek možete prekinuti i momentalno nastaviti novo snimanje...
Glupo zapažanje, sve zavisi od odabira memorije i sl.
Ok!

Ovo sam Vam ja... :bottle:

Ovo je zaljubljenik... Ni meni kao i njemu ne nedostaje volume za mediju, sat mi fali... :D
Mislim da smo svi tu zaljubljenici...
Zato kad neko stran dođe i počne nam pljuvati ono što volimo, burno reagujemo, a ti isti zanemaruju činjenicu, da neki koriste pored wp i android i ios, istovremeno, za razliku od njih, koji favorizuju samo android i posle još nama brane da radimo isto... To bih nazvao licemernim, bez uvrede...

Edit:

"stjupid klok stil misnig...." Ahahahaha...

@Darko

Došao sam do indentičnih rezultata, tako da ću prevesti pdf sa eng. na srpski...

Poslednja izmena:
Da li aplikacije za wp mogu da imaju nešto kao plug-in? Npr file manager se kroz plug in omogući pristup ftp serveru ili otvaranje zip fajla kao folder? Ili da photo editing aplikaciji dodaju novi filteri ...
Kako je Microsoft ovo rešio?

Pokušaću pojednostavniti odgovor što više mogu, to je rak rana koju rešavanjem od strane MS-a dovodimo gore navedenu tvrdnju u dodatnu potvdu!
MS hoće da, a da mu ne uđe...
Tako da će omogućiti nešto, a opet ne dovoljno...
Edit:

Opet, sve zavisi kakav ste korisnik (ovo ne znači napredan ili obratno), već dali Vam to sve zaista treba... Treba li svaku datoteku zipovati i kao takvu pohranjivati...?! To je ono o čemu smo pričali, dali je sve to skupa potrebno, jer onda će se razlike između mogućnosti OS-ova svesti na "0" i jedina razlika će biti u dizajnu interfejsa... Koju je opet moguće kroz custom učiniti skoro identičnu drugoj.

Tako da FM u obliku koji se nalazi na androidu, svakako neće biti prisutan, a to opet ne znači da će biti neupotrebljiv, naprotiv, imaće sve št vam je zaista potrebno...

P.S. Trebam li imati na sd kartici "pohranjeno" sve što i na PC-u?! I to još u zip. rar... Moj prijatelj bi Vam sigurno odgovorio da treba, a na moje pitanje čemu sve to... Njegov odgovor je... "volim, tako mi se hoće...." :d
Argumentovano kao i moje pitanje...

Poslednja izmena:
Pocket File Manager ima ftp koji odlicno odradjuje posao, super podrsku zaCloud a takodje i barata sa Zip, Rar.. Ostalim arhivama, takodje kada neka app ne prepoznaje zip ili rar ona automatski salje na app koja ima podrsku za arhive (Pocket ili druge) ili te baca na Store da skines neku (kao i na Win 8).

Omogucava pregled sadrzaja iz zipa bez potrebe da se isti sadrzaj otpakuje...

Sto se tice filtera licno ne znam, slabo koristim te photo editore.

Npr UC browser ima pristup file sistemu, moze skinuti i sacuvati temu i posle normalno je menjati po zelji..

Mnoge app imaju pristup Cloud-u, file sistemu, Calendaru, tako da je sigurno odradjen posao sa extenzijama, plug in-ima...

Npr kontakte je moguce back-upovati direktno na Cloud ili na SD, kao jedan ili vise vcf fileova.

To su neki od primera..

Poslednja izmena:
@dejan87dex

Pa kako ću onda "ja" ili neko tvrditi da je android bolji... :d

Konačno, možda doživim u telenoru, vip-u ili mts-u... "uzmite windows, odličan je...!" umesto stereotipnog "android die best-e"... :d

Kada Sam uzimao 720 u Telenoru su me gledali onako bas cudno, ja sam slozio smile i rekao navikao sam na Nokiju, sto je njima izgleda jos vise prodrmao stav o WP.

Medjutim to je nebitno sta prodavac misli, pa likusa nije znala da ubaci sim karticu, dobro nije okrivila Nokiju kako je nesposobna da napravi slot :D

Oni su navikli da sole pamet cak i neznanjem, starijima, tinejdjerima i generalno ljudima koji su onako nesigurni u sebe, u izbor telefona, paketa.

Sve je to psihologija prodaje, e sad neko koristi svoju definiciju a neko prati "Model" po uzoru na ostale firme, kompanije.

Ono sto mene vise brine je to uzaludno poredjenje, kako WP nikad nece biti kao drugi, uspesniji, popularniji sistemi?! WtF

Zar i mora da bude? Ko to zeli, vi fanovi Globalnog sustema?

Cemu, jel toliko nuzno da sve bude otvoreno? Ne nije...

Ono sto me iznenadilo kod 8.1 je veliki skok, setimo se wp 7, wp 7.5, wp8 svi su bili malte ne isti, kako u izgledu tako i po funkcijama, doduse stabilno sve kao i oduvek, ali opet ne dovoljno za savremenog korisnika.

Za to vreme dok opustoseni wp8 dominira na Nokijama, oni razvijaju 8.1 koji donosi zaista puno u odnosu na proslo vreme, ono sto ja licno cenim je to sto usvajaju kritike i menjaju se kako bi ispostovali svoje korisnike, usvajaju predloge i ubacuju zelje korisnika u sistem.

MS nikada do sada nije bio u ovoj meri flexibilan, bukvalno za sve njihove glavne proizvode a to je najbitnije.

Poslednja izmena:
@dejan87dex

Pa kako ću onda "ja" ili neko tvrditi da je android bolji... :d

Konačno, možda doživim u telenoru, vip-u ili mts-u... "uzmite windows, odličan je...!" umesto stereotipnog "android die best-e"... :d

Neces to doziveti u Srbiji, takav nam je Mentalitet, gde se gleda samo sta je Popularno , nije bitno sta zelis nego sta masa koristi to je Cool, verujem da je u ovakvim zemljama to izrazenije.

Nemoj da mislis da je BmW najbolji, stavio si na trecem mestu Mercedes, nije ti bas dobar sud :)
Zaboravio si Mazdu rx8 (wankel engine) koja sa 1300cc ima 231ks a pritom nije turbo, a izgleda kao avion na 9000rpm :)

Mali off, sorry

E WP je danas kao Wankel motor, ko zna zna i uziva :)

@dejan87dex:
Ti i tebi slični su pisali kako će wp za par godina da pregazi sve na tržištu, čak će i android da napadnu. Otkud sada takva promena u stavovima i prognozama?

@dejan87dex:
Ti i tebi slični su pisali kako će wp za par godina da pregazi sve na tržištu, čak će i android da napadnu. Otkud sada takva promena u stavovima i prognozama?

Odbacio sam lose strane svog Ega :) Probaj i ti :) Postuj i tudje stvari i navike :)

Ah... Znači grešio si.. ok.

Ono sto me iznenadilo kod 8.1 je veliki skok, setimo se wp 7, wp 7.5, wp8 svi su bili malte ne isti, kako u izgledu tako i po funkcijama, doduse stabilno sve kao i oduvek, ali opet ne dovoljno za savremenog korisnika.

Citam vec neko vreme ovu temu, pa me zanima koja su to konkretno revolucionarna unapredjenja koja donosi WP 8.1?
Osim mogucnosti promene pozadine i quiet hours, i mozda jos ponesto, mozda gresim, ali me stvarno zanima koja su najveca unapredjenja sistema?
BTW imam L720 sa WP 8.0 i ne osecam se uskracenim ni za sta, osim mozda sto nece alarm da upali telefon...

, osim mozda sto nece alarm da upali telefon...

To nijedan smartphone ne radi.

Btw, samo zbog Action Centra ga vredi instalirati, a inače ama baš ništa nije recolucionarno (to podrazumeva nešto novo, do dosada ne viđeno), ali da je unapređen sistem, jeste. Sad je bliži pojmu smart OSa :d.

Citam vec neko vreme ovu temu, pa me zanima koja su to konkretno revolucionarna unapredjenja koja donosi WP 8.1?
Osim mogucnosti promene pozadine i quiet hours, i mozda jos ponesto, mozda gresim, ali me stvarno zanima koja su najveca unapredjenja sistema?
BTW imam L720 sa WP 8.0 i ne osecam se uskracenim ni za sta, osim mozda sto nece alarm da upali telefon...

A ko je pominjao Revoluciju?

Ja sam u tekstu rekao da je to nesto sto je prosto nedostajalo, e sad kako kome, niko te nece terati da uradis Update ako ne zelis i mislis da ti nije potreban, telefon ce ti raditi.

Ukratko sta je novo, imas detaljnije recimo na:

http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_Phone_8.1

Video - Poredjenje WP8 vs 8.1:

https://www.youtube.com/watch?v=fNuHbDa66y0

--------------------------------------------------------------

* Cortana - Asistent sa naprednijim funkcijama od konkurencije

* Poboljsani IE / Browser (Sada je moguce gledati You Tube, WEB GL pregled, generalno bolja podrska za HTML5 stranice, sadrzaj.

* Action - Notification Centar (Ovo je nesto sto je bas bilo potrebno) grupise notifikacije raznih aplikacija, precice ka BT, WIFI, GPS ... Precica ka Settings meniju, prikaz procenta baterije i datum.

* Phone - Brzo pozivanje brojeva, datalji o razgovoru...

...i jos mnogo toga...ako u ovome ne vidis promene onda ostani na WP8 :)

Ako nista ne gubim od WP 8.0, sigurno cu instalirati update kada dodje. Ali vec i na WP 8.0 imam status tile gde mi pokazuje procenat baterije, wi-fi, celular, bt, flashlight itd, a pustao sam vec YT klipove putem IE ;)

Ima li negde da se skine subway surfer za 512mb rama?

To nijedan smartphone ne radi.

Btw, samo zbog Action Centra ga vredi instalirati, a inače ama baš ništa nije recolucionarno (to podrazumeva nešto novo, do dosada ne viđeno), ali da je unapređen sistem, jeste. Sad je bliži pojmu smart OSa :d.

A dokle ces ti da se mucis? Sto ga ne prodas i ne preporodis se sa nekim Galaxy Trendom?

Zaboravljaš da je to meni drugi telefon, prvi je naravno android, pa se stoga uopšte ne mučim :p.

Uh, dobro je.. mada ja bi i za drugi telefon uzeo neki Trend.

A kako se sa tog sajta instaliraju igrice?

Legalno možeš instalirati 2 ilegalne aplikacije. :d

A ima li neko uputstvi kako se otkljucava?
I da li gubim garanciju ako ga otkljucam i instaliram igru?

Pozdrav :)
Imam Nokia lumia 625 telefon, kupljen u Gigatronu. Drugar mi je ubacio wp 8.1. i imam par pitanja:
- da li postoji aplikacija sa podesim jačinu zvona, melodiju za recimo posao, auto, ulicu, sastanak, a da ne moram prebacivati na engleski jezik i da mi bude uključen gps?
- da li mogu dodeliti mp3 melodiju za zvono ili za sms poruku i kako?
- da li moram formatirati sd karticu, pre ovoga bila u androdid telefonu?
- da li mogu povezati sa kompjuterom, ako je na njemu win xp?
Ne znam engleski jezik, tako da imate razumevanja. Hvala :)

Ljudi ubacio sam windows 8.1 na l520 i sad mi ne radi internet explorer kad idem preko mobile data dok na wifiu radi najnormalnije?

Ne radi ni meni kao i mnogima pa koristim uc browser na mobile data

Nazad
Vrh Dno