Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Dobar dan svima :)

Imam problem sa IKOM kablovskim internetom, i molim za pomoc.

Imam Flat2, ping 8, download 9,84 mb, upload oko 1, sve je kako treba. Medjutim, posle malo duzeg gledanja online filmova, muzike, klipova (u kojima ima premotavanja i preskakanja, youtube, dailymotion, potpuno je svejedno), posle nekih 15 min, ping ode na 228, a download padne na ispod 1 mb. Probao sam i drugi web browser, sve je isto.

Ima li iko pojma kako to da resim ( a da nije format C: )

Hvala lepo :)

imam osecaj da mi interner radi sporo par dana, sporo otvara stranice. Pinng je 7ms, 14.62/1.01. na flat 3, menjao sam skoro modem za motorolin. Dal treba nesto dodadno da se podesi, imam i ruter nakacen na njega.

Ne znam da l je ovo do ikoma ili kompa ali kad otvorim neki video na vimeu net se zakuca da ne moze ni jednu stranicu da otvori, izbacuje gresku kao da nema neta, skajp kruzic se okrece...

Dobar dan svima :)

Medjutim, posle malo duzeg gledanja online filmova, muzike, klipova, posle nekih 15 min, ping ode na 228, a download padne na ispod 1 mb.

Te sporije vrednosti dobijes kada meris dok u isto vreme gledas film ili zatvoris sve prozore i ostane ti samo taj od speedtest-a, pa onda meris? pozz

I koja je fora sa ovim novim ruterima, preko telefona sam ga razumeo da se menja zbog vecih brzina nekih.. Kad to, sta, kako.. :)

Pa pozovi podrsku :)

Od januara koristim Ikom digitalnu i internet (Flat3). Internetom sam prezadovoljan, dok je digitalna ocaj zivi. Ranije sam koristio Telekomov Iptv i ne moze da se pored sa ovom digitalnom. Zbog Sport kluba sam se odlucio za Ikom. Citam da menjaju modeme, pa me zanima da li ti novi imaju wi-fi konekciju ili definitivno moram da kupujem neki ruter?

Od januara koristim Ikom digitalnu i internet (Flat3). Internetom sam prezadovoljan, dok je digitalna ocaj zivi. Ranije sam koristio Telekomov Iptv i ne moze da se pored sa ovom digitalnom. Zbog Sport kluba sam se odlucio za Ikom. Citam da menjaju modeme, pa me zanima da li ti novi imaju wi-fi konekciju ili definitivno moram da kupujem neki ruter?

Moraš da kupiš svoj,nažalost.

Zdravo ljudi. Ne znam da li ovo pripada ovde ili ne ali se tice Ikoma i njihovog digitalnog risivera, uglavnom:

Oni kanali 18+ imaju retardiranu sifru ( 1 2 3 4 ) koje je moje dete provalilo: "Tata prvo mi je palo na pamet da otkucam 1234 a ako to ne upali onda 4321"... *** dok salta izmedju crtaca i Discovery Science idu KANALI ZA ODRASLE... ******. Posto ne zelim da mi dete dobija seksualno obrazovanje gledajuci to, zelim da promenim sifru (posto te kanale ne mogu da iskljucim/odjavim jer dolaze u paketu) MEDJUTIM to je izgleda nemoguce. Ikom operateri mi nisu mogli pomoci uputstvo je potpuno beskorisno. Uglavnom, tamo pise da se PIN kod za "Podesavanje sistema" ( kod: 0 0 0 0 ) i "Roditeljsku zastitu" ( kod: 1 2 3 4 ) menja simultano. Prvo trazi trenitni pin (0 0 0 0) a onda da se ukuca novi pa onda da se potvrdi novi PIN. Medjutim to samo menja PIN za "Podesavanje sistema" a PIN za "Roditeljsku zastitu" ostaje i dalje isti (1 2 3 4). Da li neko zna kako da promenim taj PIN kod?

Skloni daljinac na mesto nedostupno deci.

Al si mu pomogao...obavesticu Nikolica da ti da orden :d

Vala bas mu je pomogao... Ako dete zna da provali sifru, zna i da nadje daljinac.

@arcibalde, evo sta mozes da uradis, Meni-Uredjivanje liste programa-Crveno dugme na daljincu-Izaberi preskoci-Dodaj 18+ kanale-MENI-OK ili mozes da promenis PIN samog risivera i onda umesto Preskoci, izaberi zakljucaj, tako da ce kanali i dalje biti u listi ali ce traziti PIN risivera (ne 18+ PIN).

@mikiPSY -.- Jel to PSY -> http://en.wikipedia.org/wiki/Psy ? :p

Vala bas mu je pomogao... Ako dete zna da provali sifru, zna i da nadje daljinac.

@arcibalde, evo sta mozes da uradis, Meni-Uredjivanje liste programa-Crveno dugme na daljincu-Izaberi preskoci-Dodaj 18+ kanale-MENI-OK ili mozes da promenis PIN samog risivera i onda umesto Preskoci, izaberi zakljucaj, tako da ce kanali i dalje biti u listi ali ce traziti PIN risivera (ne 18+ PIN).
To CARINO :D Hvala ti, uspeo sam sada mali ima bas da se iznenadi :D Nema ih na spisku ne mora da ih gleda (dok lista kanale u vodicu), ne mora ni da pokusava da provali sifru, odlicno.
Hvala jos jednom :D

Poslednja izmena:
Da li jos nekom posle menjanja modema net radu sporo, tj stranice se ucitavaju i otvaraju uzasno sporo. Download preko torenta ide normalno a i preko browser-a ide 1200Kb/s. Cak sam primetio da mi je i na telefonu stalno WiFi veza nestabina na svega pa metara od rutera. Nakacio sam direktno moden na komp bez rutera i dale sporo otvara strane. U pitanju je Flat 3.

Jos jedno pitanje sad vezano za kablovsku jer koliko vidim ovde se pise i o tv iako postoji posebna tema. Par postva je objasnjeno kako se menja 18+ sifra na Kaon-u e sad kako je promeniti na cam modulu? TV Samsung 32C550.

Pre par godina sam bio kod drugara u Amsterdamu, oni imaju ok net ali im je kabloska krs mnogo manje kanala, saltanjem kanala sam naisao ne neki 18+, odmah sam pokusao sa 1234 i proradilo je. Kasnije dolazi on i kao da nam pokaze foru tj sifru, a ja njemu "znam brate, prvo sam to probao", inace i taj 18+ je krs dal neki soft.

Poslednja izmena:
40C650:
menu->plug and play->common interface->change ci pin
I da, ne mogu 4 ista broja, npr. 0000

Poslednja izmena:
NBGD, Paviljoni, za sada sve ok.

https://portal.ikom.rs/

?

(u meniju na dnu naslovne je dodata linija Info portal. Koji user i pass prolaze? Ako hocu registraciju sta god unesem on mi odgovori korisnik vec registrovan (iako recimo nalupam nesto 'aaaaaa'). Probam IKOM mail login, kaze korisnik ne postoji)

https://portal.ikom.rs/

?

(u meniju na dnu naslovne je dodata linija Info portal. Koji user i pass prolaze? Ako hocu registraciju sta god unesem on mi odgovori korisnik vec registrovan (iako recimo nalupam nesto 'aaaaaa'). Probam IKOM mail login, kaze korisnik ne postoji)
Kad dobiješ dopis od IKOM-a,tu će ti biti tvoj ID i šifra,tako su meni rekli.To je nešto kao za pregled računa...

da, vidi se nesto po linkovima zaduzenja, narucene usluge, kontakt telefoni, promena sifre... nice!

Mogli bi da se za***u pa da uvedu online plaćanje računa putem kartica... (čak i muljavi Orion to ima)

Nisam stigao da platim račun pre ovih kiša, juče mi isključiše net, ja im pošaljem dokaz o uplati, a oni mi tek sinoć u pola devet pustili net, iako mi je tehn.podrška rekla da oni na svakih sat vremena puštaju u talasima korisnike koji su platili račune.

E stvarno, online placanje racuna bi bilo odlicno. Em brzo em se ne daje provizija ovim pajserima i cao :)

Pa svaki webbanking ti omogućava da platiš online. Tj. za komercijalnu sam siguran.

NE nego platis karticom, tako sam pre radio kod oriona, stvarno je super, odmah leze, nema cekanja u redu provizije itd.

Vrh Dno