Ne, samo je I7 jaci, i5 ne.![]()
Gresis. Jaci je i skoro bilo koji i5 (ne racunamo one pre Sandy Bridge).
http://www.anandtech.com/show/6396/the-vishera-review-amd-fx8350-fx8320-fx6300-and-fx4300-tested/5
Mislim da se možemo složiti da su u prošlosti igre bolje radile sa i5 jer jednostavno nisu stvarane da koriste 8 jezgara koje nudi FX-8. U 2014, i sa pojavom novih 8-core igračkih konzola i situacija se ipak menja sa novim igrama. Pogledajte recimo preporučeni CPU za Watch Dogs ili Thief. Ja bih definitivno išao na kloknuti FX-8320 i ostalo ulagao u grafiku.
Ako nekoga zanima kako je imati FX-8, čitajte komentare kupaca o FX-8320 ili FX-8350, ima ih preko 2.000. Meni imaju veću težinu od ovdašnjih nagađanja uglavnom pristrasnih članova foruma.
Moje LICNO misljenje je da su i FX8xxx i i5 odlicni proizvodi, i ja licno da sada kupujem vodio bih se ovom logikom:
1. Hocu overklok - neogranicen (veliki) budzet - i5 4670K + Z87 Maximus VI...
2. Hocu overklok - ogranicen budzet - FX 8320 + M5a97 EVO R2.0 (tu moze i FX 6300 + jeftinija 970 ploca ako je bas bas ogranicen budzet)
3. Necu overklok - hocu stock performanse - i5 4670 + B85 ploca
Da ne gledaš što želiš da vidiš, primetio bi i da su i3 i i7 izjednačeni. Nešto ozbiljno nije u redu sa tom igrom ili testovima.
Opet tiopet ti kazem, igru si sam izabrao. Potrazi i druge igre, ima i vecih razlika u korist Intela...
Nije u redu TO STO SE MNOGE IGRE I DALJE NE OPTIMIZUJU ZA 8 JEZGARA, PO NEKAD ZA 4, NAJCESCE ZA 2, a vi pricate price o 8core optimizaciji koja u novim igrama postoji i da se situacija menja zbog toga (tipa thief i watch dogs, tvoj izbor (sad kazes da su rezultati cudni za igru za koju si tvrdio da bolje radi na 8350 8-core)). Znas li ti koji je marginalan broj ljudi koji ima i7 i 8350 da bi se devovi cimali da za njih nesto optimizuju, kad ih je tako malo? Mada, nisu blizu rezultati i7 i 8350, razlika je 20-30% u ovoj igri, inace ide i na 50%+ u korist Intel i5 i i7, a inace je i5 u 5% razlike sa i7, tako da je to to. Evo jedna slicica za sve one koji i pored ubedljivih dokaza o superiornosti Intela U IGRAMA izjednacavaju 8350 i i5/i7:
![]()
![]()
Ovakva rasprava je uvek bila gubljenje vremena i rekao bih da traje i čitavu deceniju, a da skoro niko nikada nije promenio mišljenje, tako da ću i ja prestati ovog trenutka da gubim vreme.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari