Šta je novo?

Upgrade fx8350 na i7 4770k

i5 jaci u igrama of FX? Samo u onim optimizovanim za jedno jezgro. :) I molim vas da ovo ne bude Intel vs Amd tema. :)

Ali jeste jači i5 u igrama i jeste AMD vs Intel tema...

Ne, samo je I7 jaci, i5 ne. :)

I5 klokovan, ali baš klokovan je bolji od baš klokovanog fx-a. Ja koji samo amd koristim ti to mogu potvrditi, jer jedan drugar koristi isključivo intel, pa poredimo rezultate...

Da, i Pentium je jaci od FX-a na 6GHz-a. :)

Daj neke testove...ja se stvarno retko igram u zadnjih par godina, pa ne znam koje igre su optimizovane za koliko jezgara. :d

Za igre i3 > fx6300, i5 > fx8320/50. intel g6600 > phenom II X6.

au, koliko lupetanja na jednoj stranici ...

Mislim da se možemo složiti da su u prošlosti igre bolje radile sa i5 jer jednostavno nisu stvarane da koriste 8 jezgara koje nudi FX-8. U 2014, i sa pojavom novih 8-core igračkih konzola i situacija se ipak menja sa novim igrama. Pogledajte recimo preporučeni CPU za Watch Dogs ili Thief. Ja bih definitivno išao na kloknuti FX-8320 i ostalo ulagao u grafiku.

Ako nekoga zanima kako je imati FX-8, čitajte komentare kupaca o FX-8320 ili FX-8350, ima ih preko 2.000. Meni imaju veću težinu od ovdašnjih nagađanja uglavnom pristrasnih članova foruma.

To ti niko ne moze sa sigurnoscu tvrditi. Jedno je sigurno, da kada jedan bude poceo da posustaje, pocece I drugi.

Moje LICNO misljenje je da su i FX8xxx i i5 odlicni proizvodi, i ja licno da sada kupujem vodio bih se ovom logikom:

1. Hocu overklok - neogranicen (veliki) budzet - i5 4670K + Z87 Maximus VI...
2. Hocu overklok - ogranicen budzet - FX 8320 + M5a97 EVO R2.0 (tu moze i FX 6300 + jeftinija 970 ploca ako je bas bas ogranicen budzet)
3. Necu overklok - hocu stock performanse - i5 4670 + B85 ploca

Poslednja izmena:
Mislim da se možemo složiti da su u prošlosti igre bolje radile sa i5 jer jednostavno nisu stvarane da koriste 8 jezgara koje nudi FX-8. U 2014, i sa pojavom novih 8-core igračkih konzola i situacija se ipak menja sa novim igrama. Pogledajte recimo preporučeni CPU za Watch Dogs ili Thief. Ja bih definitivno išao na kloknuti FX-8320 i ostalo ulagao u grafiku.

Ako nekoga zanima kako je imati FX-8, čitajte komentare kupaca o FX-8320 ili FX-8350, ima ih preko 2.000. Meni imaju veću težinu od ovdašnjih nagađanja uglavnom pristrasnih članova foruma.

Ne mozemo da se slozimo. Jedno je sta autori postavljaju kao optimum, oni su svesni Intel/AMD ratova po netu (koji postoje i na ovom sajtu), pa daju od oba da se ne bi nikome zamerali. Tvrdim da je sva ta prica o osam jezgara koje se u novijim igrama "vide" samo prazna prica, i da U IGRAMA Intel bukvalno sahranjuje AMD. Do te mere da je 8350 i rangu sa i3, a u retkim povoljnim slucajevima vrti se oko i5. Zao mi je, ja ne volim Intel, da ne bih dobio epitet Intel fanboja, ali nisam slep kod ociju. Da je AMD bolji, ili cak i tu negde kao Intel, imao bih AMD u masini, ali je daleko losiji. Evo i dokaza:

http://www.techspot.com/review/787-thief-benchmarks/page4.html

Thief, nova igra koja "koristi prednosti ultramegagiga 8core cudesa", bolje radi sa i3. U starijim je situacija jos gora po AMD...tako da, ako sam rekao da je 8350 negde kao i7 920 po performansama, to nije da bih omalovazavao AMD procesor, cak sam malo i slagao da ne bih uvredio AMDovce, u stvari je i7 920 nesto jaci. Peace

Poslednja izmena:
Isto moze i za tebe da se kaze po tvom kriterijumu onda, s tom razlikom sto nisi u pravu. Nista se nije promenilo po ovim testovima sto si okacio, izuzev sto je dodat Mantle, u kome je opet i3 pod DirectX-om isti kao 8350 kao sto sam i rekao, a i3 Mantle je brzi od 8350. Posle sam ja fanboj, a toliko si zaslepljen da nisi u stanju brojeve da uporedis. Evo, ajde da ne bude da izmisljam, napisi ovde, u ovoj temi, koliko frejmova daje i3 a koliko 8350 po tom testu, da vidimo kad je fanboj. Izgleda da ti ipak treba tumac tudjih misli, jer kako drugacije objasniti cinjenicu da ne mozes proste brojeve da uporedis dobro.

Da ne gledaš što želiš da vidiš, primetio bi i da su i3 i i7 izjednačeni. Nešto ozbiljno nije u redu sa tom igrom ili testovima.

Mislim da ovu temu treba zakljucati na neko vreme. Svako ce terati svoje, i oni koji su isprobali sav taj pominjani hardware i oni koji su gledali samo testove.
Pokretac teme je ionako izneo svoje misljenje i utisak o realizovanom prelasku na i7-4770K.

Plus sto sledeci citat govori sustinu skorasnje rasprave:
Moje LICNO misljenje je da su i FX8xxx i i5 odlicni proizvodi, i ja licno da sada kupujem vodio bih se ovom logikom:

1. Hocu overklok - neogranicen (veliki) budzet - i5 4670K + Z87 Maximus VI...
2. Hocu overklok - ogranicen budzet - FX 8320 + M5a97 EVO R2.0 (tu moze i FX 6300 + jeftinija 970 ploca ako je bas bas ogranicen budzet)
3. Necu overklok - hocu stock performanse - i5 4670 + B85 ploca

Poslednja izmena:
Da ne gledaš što želiš da vidiš, primetio bi i da su i3 i i7 izjednačeni. Nešto ozbiljno nije u redu sa tom igrom ili testovima.

Nije u redu TO STO SE MNOGE IGRE I DALJE NE OPTIMIZUJU ZA 8 JEZGARA, PO NEKAD ZA 4, NAJCESCE ZA 2, a vi pricate price o 8core optimizaciji koja u novim igrama postoji i da se situacija menja zbog toga (tipa thief i watch dogs, tvoj izbor (sad kazes da su rezultati cudni za igru za koju si tvrdio da bolje radi na 8350 8-core)). Znas li ti koji je marginalan broj ljudi koji ima i7 i 8350 da bi se devovi cimali da za njih nesto optimizuju, kad ih je tako malo? Mada, nisu blizu rezultati i7 i 8350, razlika je 20-30% u ovoj igri, inace ide i na 50%+ u korist Intel i5 i i7, a inace je i5 u 5% razlike sa i7, tako da je to to. Evo jedna slicica za sve one koji i pored ubedljivih dokaza o superiornosti Intela U IGRAMA izjednacavaju 8350 i i5/i7:

aZohOPw.jpg

:p

Poslednja izmena:
http://www.hardwarepal.com/thief-cpu-gpu-benchmark/

I zaključak:

The game is a CPU hog but more in a sense of bad optimization than anything else.

Although this a game that was sponsored by AMD, and the GPUs are working very good, CPU performance of AMD’s processors is pretty awful to say the least. This is obviously an oversight by the developers since there is absolutely no reason why an average quad core CPU such as the FX 4300 wouldn’t run this game at a playable framerate. We find it absolutely absurd that Eidos hasn’t optimized this game for AMD’s CPUs in the first place since they are the ones who are sponsoring.We do understand that Eidos had their hands full with Mantle, but not optimizing the game in plain DirectX 11 for FX processors is simply something that is unforgivable. It is truly outrageous to see that the i3 4340 beats the FX 8350 (as well as the other FX processors) by 80-100%…

Conclusion
Thief is a next gen game that is made with a previous gen engine. It is also one of the most demanding and unoptimized PC games on the market at the moment, let alone the bugs. Since Thief was made simultaneously for the Xbox One PS4 and PC and adding Mantle support, people had every reason to believe that this game will run better on slower processors. But as we see that only goes for Intel. AMD CPUs although contained in the PS4 and XboX One didn’t get the same treatment as Intel did and this is something very worrying if you are one of those people who hoped that Mantle will save the day. It is hard to understand why optimization is lacking for AMD’s CPUs with the DirectX 11 API when this is the first thing Eidos should have done. The game also uses 2800 MB of Video ram at the highest settings at both resolutions, 1440p and 1080p, so it is obvious that memory leakage is all over the place just as we saw in our Call Of Duty: Ghosts benchmark. Although Eidos Montreal has announced that they will patch the game with Mantle soon, we implore them to first optimize it for DirectX 11. Some serious damage control should take place anytime soon if Eidos wants to stop the bad press spreading across the internet.

Opet ti :) opet ti kazem, igru si sam izabrao. Potrazi i druge igre, ima i vecih razlika u korist Intela. Lose optimizovane ili ne, to je realnost. Ne mislite valjda da to sto su izasle konzole nove generacije koje imaju 8 jezgara, da ce devovi preko noci poceti da ispumpavaju igre koje to podrzavaju. Na to ce se cekati jos 2-3 godine minimum. I zato treba kupiti ono sto je bolje sad i sto ce biti narednih par godina, a to je Intel. Ne bi se 8350 prodavao po 200 dolara da je bolji od i5, vec po vise. Za razliku od mnogih, ja se secam perioda kad su se pojavili 64-bit procesori kad je AMD imao bolje procesore, tad nisu poklanjali tu vecu vrednost, masno su to naplacivali kao sto to Intel danas radi. I danas bi da mogu, ali ne mogu, iako 8350 kosta duplo vise u proizvodnji od i5-i7 procesora.

Opet ti :) opet ti kazem, igru si sam izabrao. Potrazi i druge igre, ima i vecih razlika u korist Intela...

Razlike su odmah nakon izlaska Mantla nestale, pa je za ovu igru potpuno svejedno da li imaš FX-8, i3, i5, ili i7. A da će igra morati debelo da se krpi i da je nedovršena, to je jasno i pticama na grani.

Ja ljudima na 9 AMD procesora preporučim 1 Intel, i tako će i dalje ostati, naročito za srpski budžet. Ovakva rasprava je uvek bila gubljenje vremena i rekao bih da traje i čitavu deceniju, a da skoro niko nikada nije promenio mišljenje, tako da ću i ja prestati ovog trenutka da gubim vreme.

Nije gubljenje vremena, bar ne mog, neko neupucen bi mogao da procita to sto si ti i jos neki momci napisali a sto nije tacno, i stekne pogresnu sliku. Ovako moze direktno da uporedi rezultate i vidi sta je tacno. A prilicno sam siguran da si AMD fanboj cim preporucujes AMD u 90% jer ni u nizim klasama AMD nije u prednosti, cak naprotiv (sem 1-2 izuzetka), ali nije odgovarajuca tema da se i tim pozabavim.

Nije u redu TO STO SE MNOGE IGRE I DALJE NE OPTIMIZUJU ZA 8 JEZGARA, PO NEKAD ZA 4, NAJCESCE ZA 2, a vi pricate price o 8core optimizaciji koja u novim igrama postoji i da se situacija menja zbog toga (tipa thief i watch dogs, tvoj izbor (sad kazes da su rezultati cudni za igru za koju si tvrdio da bolje radi na 8350 8-core)). Znas li ti koji je marginalan broj ljudi koji ima i7 i 8350 da bi se devovi cimali da za njih nesto optimizuju, kad ih je tako malo? Mada, nisu blizu rezultati i7 i 8350, razlika je 20-30% u ovoj igri, inace ide i na 50%+ u korist Intel i5 i i7, a inace je i5 u 5% razlike sa i7, tako da je to to. Evo jedna slicica za sve one koji i pored ubedljivih dokaza o superiornosti Intela U IGRAMA izjednacavaju 8350 i i5/i7:

aZohOPw.jpg

:p

To znaci bolje da uzmem i5 sa b85 plocom, nego fx8350 sa 990fx plocom?

Za duzi period?

Ovakva rasprava je uvek bila gubljenje vremena i rekao bih da traje i čitavu deceniju, a da skoro niko nikada nije promenio mišljenje, tako da ću i ja prestati ovog trenutka da gubim vreme.

Na polju gaminga, AMD je ubedljivo vladao do 2007. Kada su Core 2 Duo procesori krenuli masovno u narod pa sve do dan danas, AMD gubi na polju gaminga.
Cast Phenom II X4 9xx procesorima.

Eto ja sam promenio misljenje u zadnjih deceniju i kusur godina, iako sam gotovo ceo zivot korisio AMD do pre godinu dana. :)

Čemu ljutnja :) problem je što smo mi takvi ljudi da nećemo da priznamo grešku,ego je zalepljen za mišljenje,pa se drugačije mišljenje shvata kao uvreda,a još ako dokazes da ti sagovornik nije u pravu-eto ti smrtnog neprijatelja. Druže,nema potrebe za tim,nemam ja nikakve koristi od edukacije drugih,ali oni mogu da imaju. I tako kupe ono što je bolje (i5) i tako dobiju bolju vrednost za pare koje verovatno nisu lako zaradili. E sad,da već imam 8350 verovatno ne bih prelazio na i7,ali da uzimam nov komp,i5-7 definitivno. Bez razmisljanja

Nazad
Vrh Dno