Šta je novo?

Droid Monster a20 Muke

Koju verziju? Onu osnovnu fabricku sa full softwerom?

da

Ok, probao sam par varijanti i ne ide.
Preuzeo sam img fajl. Probao preko update. Ne prepoznaje img fajl.
Ok. Probao sam onaj feniks softwer i to izgleda nije instalciona verzija nego iskopiran instalisan folder.
Pokrece se uz greske.
Sta raditi? U uputsvu za instalaciju img fajla pise samo da treba koristiti fenisk softwer. U samom softweru fali help fajl.
Probao sam povezati monster u nekom flash modu (power i tako ga utakao u komp) medjutim feniks ne vidi fon.

Kako fleshovati img fajl?

Na Cd-u se nalazi detaljno uputstvo sa slikama "nadogradnja putem sd kartice"
Okaci sliku usb kabla da ga pogledam.

Poslednja izmena:
Posle navodnog burnovanja sd kartica ostaje prazna... Sve on lepo ispise, progres bar, listu sta radi medjutim sd kartica ostaje prazna
Feniks mi se otvara bez ikakvog fonta. Nije smetalo da odradim sta treba sa slika ali u svakom slucaju nesto ne valja.
Probao sam par puta.

Kartica samo izgleda da je prazna nakon odradjene procedure tako treba.ako je sve odradjeno kako treba na iskljucen android ubaci sd kartu i kad ga upalis oci robota treba da blinkaju i to je znak da je pocela instalacija.

Da, pomislio sam na to da su hidden fajlovi i mrzelo me da ukljucujem da se vide i probao sam proceduru da ipak odradim do kraja i pre nego sam javio da nesto ne valja.
Ugasim droid. Upalim ga, zasvetli plavo, ekran ostane crn i to je to.
Posle sam proverio, nikakvih fajlova nema a stanje je: 69Kb Used space, 1.99Gb Free space (2Gb kartica)

Poslednja izmena:
na ugasen android crvena lampica stavis sd kartu i zatim upalis android i moras odmah dobiti treptajuce oci robota,ako oci ne trepcu na sd kartici nije odrađeno kako treba.U programu moras odabrati tacnu numeraciju sd karte c,d,f,g,h ili sta vec pa onda odaberes IMG fajl tamo gde si ga snimio i kliknes burn.Potom cekas da plavi status bar pređe skroz desno do kraja.

Poslednja izmena:
xaf xbmc preko mx externog plejera treba da radi.

Dakle definitivno ne radi, tj. nema tog plejera, a sa MX ne može na SMB-shares, koji bi dobro odradio posao spoljnog momka sa SMB-shares.

Ali ne treba ni XBMC, evo rešenjja:

File Manager HD (Tablet) omogućava (kao jedan od retkih) kreiranje SMB-shares shortcuta na desktop

Obezbeđuje i sortiranje po datumu descending, tako da recimo SMB-share "Films" pokazuje - veoma lepo, baš ko XBMC - foldere filmova. Klik na film i radi MX Player.

Time je stvar rešena.

Poslednja izmena:
na ugasen android crvena lampica stavis sd kartu i zatim upalis android i moras odmah dobiti treptajuce oci robota,ako oci ne trepcu na sd kartici nije odrađeno kako treba.U programu moras odabrati tacnu numeraciju sd karte c,d,f,g,h ili sta vec pa onda odaberes IMG fajl tamo gde si ga snimio i kliknes burn.Potom cekas da plavi status bar pređe skroz desno do kraja.

Thanks za trud :)
Da. Nema.promasaja sa numeracijom. Namerno sam ostavio txt fajl da vidim da li ista radi sa karticom. Kad zavrsi burnovanje nema txt fajla (dakle nisam promasio numeraciju) a stanje je kako sam opisao.
Napominjem da mi na dugmadima feniksa nista ne pise. Skroz su prazna.

EDIT: Skinuo sam i probao verziju 3.06 Ima slova na dugmadima medjutim kada odaberem img javlja mi script not found! Please use new version image.
Probao sam neki drugi img (kernel za android fon) istu gresku javlja.

Neke ideje?

EDIT: Nasao sam 3.09. Pokrenuo je, slova su tu, img je ucitan, upravno burnuje. Javljam.

Kesa, nista. Sad je 100 i kusur Kb zauzet i ostalo prazno. Droid reaguje na isti nacin, tj., ne bootuje preko kartice (sto i ima smisla, prazna je)

Poslednja izmena:
jer ti plavi status bar došao do kraja u desno skroz.

procedura je generalno prosta.ja još nisam imao slučaj da mi nije uspelo a bar 200 puta sam ga flešovao.pravo iz sd čitača stavi u android .

Poslednja izmena:
Taj program za prirpremu kartice je i meni bug-ovao. Nije hteo da prihvati numeraciju kartice veću od (koliko se sećam) : d. A Win nije hteo da joj dodeli nižu numeraciju od :k jer imam ugrađen čitač kartica i mapirane neke network drive-ove. On jeste prividno primao da se izabere bilo koja numeracija, ali nije hteo da radi sa većom od : d. Morao sam sve da odradim na laptopu.

edit: E 'eba ga ja, ovu dvotačku i slovo D mi je menjao smajlijem. :D

Poslednja izmena:
uz malo truda,svako moze sebi da slozi jako dobru IPTV listu kanala,i uz pomoc programa IPTV(Market)..moze da se sve to gleda na Android Tv...
za D3GO,znam....a potrebno je da se bude korisnik SBB,ili da se bar placa neka preplata,ne znam da li ima opcija Prepaid???
jedina prednost legalnih programa,je sto kanali uvek rade....a ova opcija preko ovog Ruskog programa,zavisi koliko dugo su strimovi aktivni...pa posle ponovo u potragu za iste...:)....svako neka bira sta mu volja.....
bitno da se pomene da program IPTV,jer mnogi ljudi se zbune...on je klot prazan,znaci potrebne su vase liste,da ih on ucita,i posle se gledaju kanali...
https://play.google.com/store/apps/details?id=ru.iptvremote.android.iptv&hl=sr

Koji player koristis da ti radi uz ovu IPTV aplikaciju,koji se od onih iz liste najbolje pokazao???

radi mi podjednako dobro i na MX i na VLC...

Taj program za prirpremu kartice je i meni bug-ovao. Nije hteo da prihvati numeraciju kartice veću od (koliko se sećam) : d. A Win nije hteo da joj dodeli nižu numeraciju od :k jer imam ugrađen čitač kartica i mapirane neke network drive-ove. On jeste prividno primao da se izabere bilo koja numeracija, ali nije hteo da radi sa većom od : d. Morao sam sve da odradim na laptopu.

edit: E 'eba ga ja, ovu dvotačku i slovo D mi je menjao smajlijem. :D

Probao na drugom laptopu. Sve isto

@Sky
Ima neki drugi program sa kojim ovo mozde da se uradi?

Taj program najbolje radi pod xp-om.

Sta bese kod tebe problem crno bela slika ili usb host ne radi?

recovery si bese odradio?po prvom paljenju imao si lite verziju?

okaci negde sliku usb kabla i mali video klip kad ubacis sd kartu i sta se desava u programu.

Poslednja izmena:
Da to je taj sto je stigao u lite verziji. U nekom od prethodnih postova sam ti poslao sw verziju. Ne znam sada napamet.
Ne, sve je ok sto se tice slike. Nista crno belo. To je neko drugi.
Ne prepoznaje mi usb flash koji prepozaju 3 druga kompjutera. Nisam probao sa drugim fleshom.
Odradio reset. Rekao si mi da ga probam vratiti na full fanricku verziju koristeci img fajl.
Fenih nece da burnuje karticu.
U programu se desava sve isto sto je i na slikama koje dolaze na uputstvu sem sto nije na kineskom nego sve na engleskom.
Probano na Win8.1 i Win8. Probacu danas na Win7. To je najstarije sto imam.

ja se od xp-a ne rastajem,ubedljio najbolji os ikada napravljen.

znaci mora XP,da bi se resavali problemi...strasno..:)

Nije xp jedini ,pogledajte video uputstvo i probajte phoenix verziju koja je korišćena u prilogu.

https://www.youtube.com/watch?v=eKo82AUgbFM

Nije do uputstva. Isto je kao i u word documetnu sto imate na cd-u.
Verzija 3.06 ne ide sa ovim img fajlom.
Probao na Win7 sve isto. Posle burnovanja kartica je prazna.
Jedino jos da probam drugu karticu - mada, kartica radi, stavaljam razne fajlove na nju i citam ih sa nje.

svaka kartica posle burnovanja izgleda prazno.Pravo iz citaca neka ide u android.Ima na sajtu i img verzija lite verzije.

Pozdrav svima.
Imam problem sa ovim uređajem, ne mogu da gledam preko show boxa jer se slika zamrzava, takođe i kada pustim film preko usb-a 720p ili 1080p radi sa zastajkivanjima.
Može li neka pomoć? Hvala

Koji daljinac imas?veliki ili mali?
Soubox je imao par apdejta i sada zna da pravi probleme.
Najbolje je staviti nov sw putem sd kartice i odmah proveriti poznate video testove.

Imam veliki daljinac, multimedijalni. Uradio sam factory reset ali ne pomaže. Čak i kada pustima sa usb-a, ima lagova, reprodukcija nije tečna. Uređaj imam od skoro, tako da ne znam kako je soubox radio ranije. Ne znam kako se stavlja novi sw. Nešto sam pokušavao, ali mi ne polazi za rukom. :(

Instaliraj sw putem SD kartice.Nakon toga ništa ne instaliraj i probaj sa usb-a neki video materijal.

Soubox nakon zadnjeg apdejta u nekom trenutku uspori ceo uređaj.Više puta mi se to desilo pa sam prešao na xbmc.

Instaliraj sw putem SD kartice.Nakon toga ništa ne instaliraj i probaj sa usb-a neki video materijal.

Soubox nakon zadnjeg apdejta u nekom trenutku uspori ceo uređaj.Više puta mi se to desilo pa sam prešao na xbmc.
I meni xbmc radi bez problema. Smeta mi što mi i filmove sa usb-a koji su u 720p i 1080p pušta sa lagovima, dok one avi kvaliteta pušta sasvim normalno.

Na netu ima da se skine mali komplet testova ukljucujuci onaj sa pticama 1080p 40 mbps i ceo taj komplet testova treba i mora da prodje bez problema.

evo link:http://www.auby.no/files/video_tests/

Skini sve ove testove.Monster ih prolazi bez problema.Testirano sa mx playerom i Mx neon kodecima.Mx neon kodeci nemaju podrsku za neke audio formate,to se resava tako sto odes u mx plejer i skines custom kodeke koje se linkuju sa xda forma i onda ces imati i zvuk na nekim od ovih testova.

Pre svega ovoga obavezno instaliras sw preko sd kartice i nista vise ne instaliras vec odes odmah da probas ove testove.

Poslednja izmena:
Vrh Dno