Šta je novo?

AMD R9 280X zvanicna tema!

Tako je, ali sam ja preko Trixx-a najnormalnije spustao voltazu na 1.09v i tada dobijas "prave" temperature.

Aha, znači u tom V44 da oborimo temp pa da vidimo kako se ponaša. Probam popodne.

Centos da budemo precizniji, a sto se potrosnje tice, ceo sistem kada radi ltc/doge, trenutno vuce 1260W...skidam kapu ovom napajanju sto gura to sve vec 3 meseca!!

Da, X-1250 je zver, samo što na tom opterećenju zvuči kao da će da poleti i pozadina mu je prilično vrela. :( Ja sam, doduše, potpuno impresioniran ovim 760XP-ovima koji su tiši i hladniji nego X-1250 pri ~1300W. :d

Ama koji bre x-1250 druze,taj mi je na rigu sa 7950...ovde je u pitanju fsp aurum pro 1200w ;)

pa ja vidim šta ti piše u Moja mašina :d

Aaaa to...pa nisam dodao trecu tj stigao da se hvalim :D

Evo i konacno da iznesem proverene informacije; posle flesha biosa na 1.100V potrosnja oko 210W manja (sa 1260 na 1050max)...Gospodin Apple me ubedjuje da prebacim i jace napajanje na ovaj rig, kaze da ce biti jos bolja situacija (verovatno cu to i da uradim za vikend ako vreme dozvoli)!!
Inace ovim putem se javno zahvaljujem coveku jabuci sto mi je izasao u sustret i odvojio vreme da mi isflesuje biose i smanji i potrosnju i zagrevanje!!...sad cu da ga davim i za ostale rigove :D

Potrebna mi je informacija da li ću moći u crossfire da stavim:
PowerColor TurboDuo R9 280X 3GB GDDR5 OC
sa
PowerColor TurboDuo R9 280 3GB GDDR5 OC

Znači 280x sa 280? Ne uspevam da pronađem nigde podatak a nisam odmah video kada sam naručivao 280. Sada moram da se informišem pre nego što odlučim da li da otkazujem 280. Hvala

Moze...

Šta je bolje uzeti jednu R9 280X ili dve R9 270x u Crossfire konfiguraciji ???
Jel velika razlika u fps-u ?
Potrošnja mi nije bitna jel bi uzeo napajanje od 850W i mislim da bi to bilo dovoljno.
Mnogi su protiv Crossfire-a ali ne znam zašto zbog čega ?

Potrošnja mi nije bitna jel bi uzeo napajanje od 850W i mislim da bi to bilo dovoljno.

Jer performanse mnogo variraju.

Zato sto CF ne valja. Bolje se ispruzi i uzmi jednu R9 290. :)

Kad vec imas za dve 270X, uzmi onda R9 290. Jedna jaca je uvek bolje od sve slabije u CF jer performanse u CF variraju od igre do igre.

Ok, uzeću onda R9 290 valjda će da me služi 2,3 godine a posle ću uzeti neku bržu naravno.

Igra li neko WoT na 280X-u?

Zbog smesnog fps-a...

Skoro sve na max,zavisno od mape 35-50 fps.

Sve do 9-ke je bilo ok..al' ovo sada je propast. Najvise nervira sto fps jako varira...

Jel probao neko Unreal Elemental tech demo sa 280x? Kakav je fps?

Poz, imam ovu graficku e sad primetih skoro da njoj sljaka jedan vent. Kad upalim neku igru ili neki gpu test pod full opterecenjem, graficka se zagreje do 79 stepeni i onda se pali drugi ventilator i smanjuju na 71-70 stepeni i kada ugasim te zahtevnije aplikacije taj jedan vent se ponovo gasi. Jel to tako treba ili nesto nije u redu? Uzeo sam je u decembru i malo majnovao :D pa sad reko aj se igram malo.

Uzmi rucno iz afterburner-a, pa stavi fan na 100%, i vidi da li se onda vrti, u svakom slucaju vent je 99% otisao ...

Poz, imam ovu graficku e sad primetih skoro da njoj sljaka jedan vent. Kad upalim neku igru ili neki gpu test pod full opterecenjem, graficka se zagreje do 79 stepeni i onda se pali drugi ventilator i smanjuju na 71-70 stepeni i kada ugasim te zahtevnije aplikacije taj jedan vent se ponovo gasi. Jel to tako treba ili nesto nije u redu? Uzeo sam je u decembru i malo majnovao :D pa sad reko aj se igram malo.

Ne treba tako.

Onda moram da je reklamiram ali sta ako nemaju ili ne mogu da poprave? Koje su mi opcije? Koji je ekvivalent ovoj?

Pali se kada stavim na 100% iz sapphire trixx-a ali ovako nikako

Evo ovako radi ili ne radi

Poslednja izmena:
Onda moram da je reklamiram ali sta ako nemaju ili ne mogu da poprave? Koje su mi opcije? Koji je ekvivalent ovoj?

Pali se kada stavim na 100% iz sapphire trixx-a ali ovako nikako

Evo ovako radi ili ne radi

Sapphire je u skorije vreme krenuo da fura da joj samo radi jedan vent kada je u idle modu, a kada se zagreje do odredjene granice da se onda pali i drugi, posto oni obicno imaju vrlo agresivan fan profil. Moja DualX R9 280X je radila na 62C max i to se vent vrteo na 46% i nije bio preterano tih, dok ASUS recimo pusta da temp ide i do 70 sa stock podesavanjima kada je grafa pod opterecenjem.
Taj sam rezim primetio kod ove novije R9 280X VaporX TriX, gde radi samo jedan vent od tri kada je u idle, a rade sva tri kada je pod opterecenjem. A posto vidim da si rudario sa njom, da nisi cacko bios sta ?

Vrh Dno