Šta je novo?

MSI GTX 660Ti PE/OC problem sa TDR-om

Da naglasim samo za moj slucaj, meni au dali 660ti repariranu kartu. U onoj MSI kutiji u kojoj se daju reparirane karte, katastrofa sta rade.

Vise ima slucajeva gde nisu ispali korektni, ne nekorektni nego krajnje bezobrazni. Mislim i da je Gavran doplatio za 770, HighONE je dobio asus 760 ali sa skracenom garancijom. E sad ja se nadam da ce meni dati 3 godine garanciju.

Poslednja izmena:
Novi razvoj situacije. javio se covek iz servisa u NS posle mog maila i rekao da su otvoreni za dogovor po ovom pitanju. Ponudio sam doplatu za ASUS 280X DCUII.

Ma ja bih pristao i na 760 sa garancijom dokle traje prethodnoj karti, ali njih boli uvo. Izgleda da sam trebao da se svadjam.

"Kapiram ja vas, dobra deca i te fore, ja sam u skoli bio vrlo dobar 4, al' sam na vreme ukapirao, ili ides i zaboravis na Srbiju ili ostajes, a ako ostajes onda vezbas jedini moguci nacin ,a to je otimanje!"

"Kapiram ja vas, dobra deca i te fore, ja sam u skoli bio vrlo dobar 4, al' sam na vreme ukapirao, ili ides i zaboravis na Srbiju ili ostajes, a ako ostajes onda vezbas jedini moguci nacin ,a to je otimanje!"

Upravo tako, mora da se otima, ali za svoje stvari koje su debelo placene, to je tuga.

Ja sam svoje isterao srecom bez vecih problema. Voleo bih da i ti prodjes isto

Stvarno sramota da ti daju polovnu karticu u zameni. Mene su isto zavlacili, ali su na kraju ispali fer. Za MSI 660Ti PE OC priznali su mi ceo iznos sa fiskalnog i rekli da mogu da biram sta god hocu. Ja sam izabrao TV, tada mi je trebao. To je sto se tice 660ti i Win Win-a. MSI Gaming GTX770 sam dobio u zameni za GTX760 HAWK koju sam vratio EMMI-ju jer istom nisam bio zadovoljan. Uvek je sa njima (ALTI) natezanje, s tim da je moje zapazanje da se uvek prodje bolje sa reklamacijama u Win Win-u nego u Emmi-ju. Zasto je tako ne znam.

Ja sam uzeo Asusovu 760 u zamenu, zato što nisam više želeo da se prepucavam sa njihovim servisom, jer kod njih karta radi i na 1300... Sad ću da potražim mail...
Kod nas na testu grafika je prolazila Unigine Heaven 4.0 na default kloku,najmanje 10 puta bez problema,kao i ostale testove FurMark,3D Mark,itd...Čak nam je radila Unigine Heaven test i na podignutom kloku na 1300MHz,ali da bi bio stabilan morali su da se povećaju i Core Voltage i Power limit u afterburner softveru.
To što mi je njihov serviser napisao je nemoguće - karta je već na 1250 bila tako nestabilna da bi pucala na bilo čemu u roku od nekoliko desetina sekundi. Ne znam šta bih rekao na ovo, osim da 660Ti jeste bio na samoj ivici stabilnosti na default kloku, ali tako nešto... Uglavnom, posle kraće rasprave oni ispadoše fini i zbog Duleta mi dadoše ASUS 760 bez novog računa i uredne garancije -
OK. Odobrićemo Vam zamenu, jer smo već dogovorili sve sa Msi kancelarijom.
Posle konsultacije sa Pm možemo Vam u zamenu ponuditi VGA GeForce GTX760 ASUS OC 2GB/DDR5,/DVI/HDMI/DP/256bit/GTX760-DC2OC-2GD5
Samo mi potvrdite da Vam odgovara.
Srdačan pozdrav.
Serviser kaže
Izvinjavam se zbog kasnijeg odgovora,ali zbog posla nisam stigao odmah da Vam odgovorim.

Za testove je korišćen najnoviji nVidia drajver 327.23,na Windows 7 64bit operativnom sistemu,i na default kloku nije mi se dešavalo da pucaju testovi.Takođe je korišćena najnovija verzija Afterburner-a 2.3.1,i u njemu možete da dodajete voltažu karti,ali ta opcija mora da se omogući u podešavanjima programa.
što je čisto sr....e, jer je od 2.2.3 voltaža bila lokovana za 660Ti, tek od 3.0.0 beta 8 se ovo vraća. Dakle, čovek tvri da je vrteo Unigine na 1300 na fabričkoj voltaži... Mislio sam da me ne bi ovako otvoreno lagali, pa sam proveravao sistem - sve je radilo bez problema, a mašina je bila stabilna i na 4.5 GHz sa vrlo malo voltaže na procesoru.
Elem, kad je stigla zamena (bez novog računa i garancije - ali su obećali da će uvažiti probleme i staru garanciju od 660Ti, što naravno nije po zakonu) nije bilo nijednog problema... Nisam želeo da se svađam dalje, jer sam dosta udaljen od BG, a 660Ti je na ivici neke stabilnosti - ali da su išli krajnje bezobrazno, jesu.

Sad su mi odgovorili mailom da ce mi se sutra ili najkasniju u ponedeljak javiti i da ce mi tada reci sta mogu da mi ponude u zamenu. Videcemo kako ide dalje.

Trazi da ti vrate novac posto su reklamaciju uvazili. Zasto da ti uvaljuju nesto sto ti ne treba ili ti se ne svidja?

Sad sam im poslao mail da bih radije uzeo novac koji sam dao za 7950 Vapor-X 27999RSD i da se lepo ja i oni "razilazimo".

Ali koji fazon, samo utrpavaju powercolor. Sto nisu dali asus ili isto neku saphire (novu naravno, ne polovnu). Ocigledno je da powercolor niko ne kupuje i ne mogu da se otarase tih karti i uvaljuju ih na ovaj nacin. Verovatno ce ove karte zavrsavati i u gotovim masinama. Krajnje bezobrazno sta rade.

Oni nisu uvoznici za ASUS moraju da uzmu od nekog pa valjaju dalje, zato im se ne isplati.

Da se razumemo taj Power Color je skroz OK karta, gledao sam testove, samo je problem sto sam ja nudio da moju kartu ne racunaju 28999RSD koliko kosta PowerColor vec 27999RSD koliko sam je ja platio, pa da onda doplatim 8000RSD za ASUS 280x. Mislim da je to sa moje strane i vise nego korektno. Medjutim oni nece to, ocigledno ASUS nije njihov, a Sapphire "zatvaraju" kod dobavljaca sa Powercolorom ako imaju reklamaciju. Zato im se izgleda ne isplati. Mada je meni cudno da kada nekome nudis 1000RSD + jos 7000RSD, dakle nudis pare da ga to ne zanima. CUdni neki trgovci, ne vole pare. :D

Neka je i ok karta, ali opet kaska u poredjenju sa sapphire i asus. Powercolora izgleda ima na tone. Cek, znaci prihvatio si powercolor? Sta se desava sa garancijom za njega, hoce li biti nova od dve godine ili ce biti scenario kao sa HighONE i nastavljena na onu od zamenjene kartice?

Znacu sve detalje u ponedeljak. Najcistije mi je da mi vrate pare.

^ Upravo to. Pare nazad i kraj. Oni uvek idu na to da kupcu dosadi i da na kraju pristane kako su oni zeleli. Tako su i mene vukli nekoliko puta, sve u stilu zvacemo vas do kraja nedelje i tako u nedogled. Msm neverovatni su ali stvarno. Odneo si im ocigledno neispravnu kartu, imas validnu garanciju, pa sta hoce vise. Neka ti lepo vrate pare, daju novu Sapphire VaporX ili evenutalno neku drugu kojom bi ti bio zadovoljan. A ovo sto je HighONE napisao samo pokazuje ko radi u tim servisima i kako se ponasaju (ALTI). "OK. Odobrićemo Vam zamenu, jer smo već dogovorili sve sa Msi kancelarijom." znaci da nije bilo Duleta rekli bi nam fuc* off mi smo vrteli Furmark i Heaven 4.0 na 1300mhz i kartica je ispravna.

Poslednja izmena:
^Da, baš tako bi bilo. Mislim, pazi, karta prolazi Heaven na 1300... Iako ponekad TDRuje i na 1200. Neverovatno. Dakle, u ALTI servisu će reklamacija proći samo ako karta očigledno ne radi. A sumnjam (biram reči) i u kompetentnost njihovog servisa - pošto sam testirao ostatak komponenti, a i problem su bili TDRovi, prosto je nemoguće da je čovek dobio takve rezultate. Da ne govorimo o tome da nije bilo nijednog problema sa 760 zamenom na istoj konfiguraciji. Uglavnom, mene su takođe lovili na varijantu daj da te skinemo s dnevnog reda i da mi ne bi vraćali novac. Da sam bio bliže BGu, ne bih dopustio da to ovako prođe - ali pošto sam na kraju ipak dobio dobar i ispravan komad hardvera, ne osećam se nešto preterano zakinutim.

Dogovorili smo se da mi vrate pare. Najprostije i najcistije.

^Da, baš tako bi bilo. Mislim, pazi, karta prolazi Heaven na 1300... Iako ponekad TDRuje i na 1200. Neverovatno.

Možda se kod njih stvarno nije javljao taj problem. Imao sam takav slučaj sa Asus GTX460 TOP. Kod mene je karta radila bez ikakvih problema na dve konfiguracije (prethodna i sadašnja) godinu ipo dana. Pre par meseci prodao sam Asus GTX460 TOP ovde članu Benchmark foruma i nakon nedelju dana me je pozvao i rekao da ima TDR problem, pa me je pitao da li mi se to javljalo i koju verziju drajvera sam koristio. Pošto je karta imala garanciju još godinu dana, nije bio neki problem.
Nisam mnogo istraživao zbog čega se TDR javlja tako selektivno.

Cestitam. :) Sad mozes da kupis sta ti se svidja pod punom garancijom i to od koga hoces.

Super. Posle malo cimanja ispali su korektni.
Inace, malopre me zvali iz winwina da preuzmem GTX 770 Gaming uz doplatu. Pitao sam i u 770 temi, dobijaju li se kakvi kodovi za igre?

Možda se kod njih stvarno nije javljao taj problem. Imao sam takav slučaj sa Asus GTX460 TOP. Kod mene je karta radila bez ikakvih problema na dve konfiguracije (prethodna i sadašnja) godinu ipo dana. Pre par meseci prodao sam Asus GTX460 TOP ovde članu Benchmark foruma i nakon nedelju dana me je pozvao i rekao da ima TDR problem, pa me je pitao da li mi se to javljalo i koju verziju drajvera sam koristio. Pošto je karta imala garanciju još godinu dana, nije bio neki problem.
Nisam mnogo istraživao zbog čega se TDR javlja tako selektivno.

To je Fermi TDR i nema veze sa ovim... TDR se tvom kupcu javljao pri normalnom radu, a ne pod opterećenjem.
Moj problem se vrlo lako reprodukuje pokretanjem Heavena 4 ili Crysis-a 2, testirano na više računara i ne postoji šansa da im je karta radila na toj frekvenciji, čak ni na defaultu. Testirao sam kartu na kompletno drugačijoj arhitekturi - AMD sa istim rezultatima. Nemoguće da samo u Alti-ju radi kako treba...
@treci: Neka te sluzi dobro i dugo. Napokon moze tačka na temu, pošto si ostao poslednji koji se ovde javio sa ovim problemom, a nije reklamirao kartu. Čak imamo i srećan kraj....cheers

Poslednja izmena:
Jos samo da mi "uplate" pare na racun, evo vec 3 dana nista, sad i praznici... :smash:

@GoranML: spremi se na čekanje - Gavran je čekao dosta dugo... Ali uplatiće.
@treci: vidim da ti zabada Crysis 2 - probaću ga sad...

Tesko mi je bez 2 karte, mali mi fps u Crysisu 3

Vrh Dno