Šta je novo?

Samsung Galaxy S5

Tako se testira, hodaš i snimaš. Ni Z1(c) nema ois pa daje još bolje rezultate od S5.

To jedino da postavi neko ko ih je kačio na temama za te telefone ili potraži po yt.

Jedina opticka stabilizacija na nekom androidu do sada koja radi krsteno je ona na htc one m7. A onda se neki doktor u htc-u resio da batale ois, verovatno zbog druge kamere. G2 kao da nema, ne ois, nego bilo kakvu noviju stabilizaciju, tako deluje.

Nove xperie sa steadyshot softverom (Z1/c, Z2) imaju bolju stabilizaciju cak i od nokia ois-a (racunajuci i 1020) i ta poredjenja su vise puta postavljena. Nije dzaba dxomark stabilizaciju ocenio dobro i tu je z2 kamkorder samo iza gopro i mozda jos jedne akcione kamere.

Konkretno M8 vs S5 vs Z2 (a postavljeno je vec al ajde)

[YOUTUBE]ezvq6DLn3ho[/YOUTUBE]

Nisam gledao, Z2 odlican. Video kvalitet malo iza S5 cini mi se ali sto se stabilizacije tice svaka cast. Odlicno.

^ pa ista je stabilizacija na Z1 i Z2 a odavno si mogao da vidis kako sve to izgleda na Z1(c). Samo sto Z2 ima i 4k sa stabilizacijom, za Z1 nisam siguran da li je 4.4 apdejt sve to spojio.

S5 ima napucanije boje (vegetacija npr, jasno se vidi razlika u zelenoj boji) i malo ostriji snimak (softverski sharpness) sto ce nekima odgovarati a nekima ne, to je subjektivno, mada je ovo 1080p snimak. Ali koliko znam stabilizacija na S5 u 4k modu ne radi, tako sam procitao nekoliko puta a i vidi se da je bolji tj ''stabilniji'' 1080.. sa druge strane m8 i nema 4k tako da je u losijoj poziciji od oba. Nisu trebali da batale ois sa M7.

Nije sad 4k nesto sto je previse potrebno ali zasto da ne, sve to ce ubrzo da zazivi i Samsung jos od Note 3 ima neverovatno dobar kamkorder za jedan takav uredjaj, kolicina detalja je neverovatna.
Cak su i boje malo bolje tj realnije na Note 3 nego na S5, verovatno zbog razlicitih senzora i njihovih odlika (isto vazi i za boje na fotografijama).

Znaci sto se kamkordera na androidima tice Z1/Z2/N3/S5...htc M7..pa ostali, nisu velike razlike ali ipak postoje. To vazi i za kamere (foto, osim M7).

U principu, kamere na androidima su i dalje daleko od pravih dzepnih sto se mogucnosti tice ali su samsung/sony najbolji izbor za snap/instashotovanje mada je za to i M8 solidan.

Poslednja izmena:
Bilo je jos gore pa je update malo ispravio mislim, meni licno nije smetalo toliko.

Cini mi se da je na 4.3 bilo podnosljivije.
Posto je meni cesto na niskom osvetljenju dosta je uocljiviji. Interesantno je da se retko po netu spominje ovaj problem.

Na 4.3 je manje primetan, tacno. Na 4.4.2 i mene nervira, a inace do sad nije

Znaci nisam jedini. :D
Sabani jedni, samo su u$rali stvar sa ovim KitKatom.

Koliko je realno menjati S3 za S4 sad? Ili sačekati još mesec, dva izuzeti S5.
S3 je I dalje sjajan sem jedne stvari, baterija je užas. S5 koliko vidim ima baš mnogo bolju bateriju.

Sacekaj S5. Lep je prelaz. Miran si 2 godine.

Prelaz sa S3 na S5 je odlicno resenje, samo da jos malo padnu cene i to je to.

То "мало" значи на око 400е? а то је пар месеци чекања

Ако га избаце могу да се кладим да ће изгледати исто као с5 само ће имати већу рез екрана. Самсунг...

+ мерач притиска.

:d

[YOUTUBE]6kZkdisZggE[/YOUTUBE]

Boze jos jedna zena koja testira telefone...pa dokle sad ovako!!? Ova ko hot line da je radila proteklih 10 godina! :D

I svaka cast, blago nama, sad mozemo i da peremo telefone u ves masini!!

Nazad
Vrh Dno