Šta je novo?

Samsung Galaxy S5

gsmarena_001.jpg

http://www.gsmarena.com/galaxy_s5_outsells_iphone_5s_over_launch_weekend-news-8359.php

Propast, ovo niko ne kupuje. :d

http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_s5_vs_lg_g2-review-1069.php

Poslednja izmena:
Pa statistika kaze da je bajern razbio real a nisu ni dva puta u gol sutnuli.

Sram me bilo, verujem matematici a ne svom uskom razmisljanju :)
ccc....

Ali njihovoj matematici, sto mu dodje na isto sa uskim razmisljanjem

Tu nije 1+1=2

Trenutno je normalno da se s5 bolje prodaje od 5s, treba sacekati septembar pa uporediti "brojke" kada izadje ip (sa 4.7inch), sadasnju prodaju s5 sa tadasnjom prodajom novog ip..

Poslednja izmena:
Pa kad izadje taj novi iphone onda ce s5 biti mator, tj vec pola godine na trzistu, pa ce tu biti i n4.:D

Da ne bude zabune, link koji sam ja postavio se odnosi na PRVI vikend prodaje i za S5 i za 5S. Za USA i Kanadu.

Pise ispod iPhone-a na slici Sep. 20-23 2013, a i ko je procitao artikal shvatio je.

Poslednja izmena:
Zato sam i rekao da treba sacekati septembar pa uporediti prodaju sa novim ip u istoj godini 2014 i sa vecom dijagonalom ekrana kod ip kao i novim dizajnom..ukedno se svake godine se proda sve veci broj jedinica, narocito u prvom mesecu prodaje novog modela..

Kakve to veze ima sa onim sto sam ja pricao? Ja pominjem da iPhone nikada nije cinio 50% trzista smartfonova u SAD, niti je blizu - u svetu je tek mnogo manje.
Ova sadasnja rekordna prodaja S5, bila ona veca u cemu god od 5S, je nebitna za tu pricu.

Zato sam i rekao da treba sacekati septembar pa uporediti prodaju sa novim ip u istoj godini 2014 i sa vecom dijagonalom ekrana kod ip kao i novim dizajnom..ukedno se svake godine se proda sve veci broj jedinica, narocito u prvom mesecu prodaje novog modela..

Po tvom razmisljanju onda treba sacekati i S6 pa onda uporediti.

O tome pricam glupo je upredjivati..

Mada:

S3 ~ iP5
S4 ~ iP5s
S5 ~ iP6

Poslednja izmena:
A zašto noviji iPhone sa starijim samsungom a ne obrnuto?

Zato sto se gleda godina :)

Zasto bi samsung iz 2014te uporedjivao sa iPhone-om iz 2013te :)

Isto tako mozes da uporedjujes nexus5 sa s5 ali ne, uporedjujes nexus5 sa s4

Zato sto se gleda godina :)

Zasto bi samsung iz 2014te uporedjivao sa iPhone-om iz 2013te :)

Isto tako mozes da uporedjujes nexus5 sa s5 ali ne, uporedjujes nexus5 sa s4

a gde to piše da se gleda godina?
gledaš vremenski period između modela a ne kalendarsku godinu (koja je ljudska izmišljotina)
u slučaju samsunga S serije i iphona možeš da ideš i unapred i unazad i svodi se na kokošku i jaje, ili ako si fanboy svodi se na to koju firmu hoćeš da predstaviš u boljem svetlu (pa porediš sa starijim modelom konkurenta)

hoćemo xperiu Z da poredimo sa nexusom 4 ili 5?

Bese to ovako nekako:

iPhone 3GS - Galaxy S
iPhone 4 - Galaxy S2
iPhone 4S - Galaxy S3
iPhone 5 - Galaxy S4
iPhone 5S - Galaxy S5

Galaxy kasni zato sto kopira :p

Da ne bude zabune, link koji sam ja postavio se odnosi na PRVI vikend prodaje i za S5 i za 5S. Za USA i Kanadu.

Pise ispod iPhone-a na slici Sep. 20-23 2013, a i ko je procitao artikal shvatio je.

Cilj klipa je da se opljuje opticka stabilizacija G2 a rezultat je da su ljudi zgranuti (ne)kvalitetom snimanja na GS5.

Kvalitetu snimka sa S5 ne fali nista. Razlika je minimalna. Ni jedan ni drugi ne briljiraju.

Na YT trolovi preuvelicavaju... nisto novo.

Ne znam dal tripujem ali meni deluje da S5 softverska stabilizacija malo bolje radi nego ois na G2.

[YOUTUBE]zqnosPs1_zo&app[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
OIS na G2 služi da umiri efekat ruke koja se trese a ne mahanje rukom kojom se snima. Ovaj uporedni snimak nema veze. A i kvalitet snimka je bolji na G2.

To i ja kazem, zato poredis s4 i 5s, a ne s5 i 5s ..

3gs ~ i7500 2009
4 ~ I9000 2010
4s ~ I9100 2011
5 ~ I9300 2012
5S ~ I9400 2013
6 ~ G900 2014

Sta to ima veze sa onime sto smo poceli? Pitanje je koliko njih koristi iPhone, Galaxy Sx i sve ostale... poredjenje po godinama je nesto sto si ti umislio jer ti ne odgovara za velicanje iPhone-a.

Oladite...
Broj prodatih iPhonea naspram ostalih kaze da nema smisla to sto tvrde neki (da se samo iPhone i Galaxy vide - u stvari mozda samo njih vide, ali je to merodavno koliko i moje misljenje o uzgajanju kenijske kafe)

Poslednja izmena:
Ovo je dobar primer kako se može manipulisati informacijama (ne mislim na tebe Emix ;) ).
Evo kako se perspektiva može potpuno promeniti na osnovu malo kompletnijih informacija sa tog sajta koji je poslužio kao izvor:
http://www.tuaw.com/2014/04/23/samsung-is-stealing-away-iphone-owners-but-thats-only-half-the/

osnovni problem ove vesti je što nemamo nikakve jasne brojke, nego informacije sa sajta "iqmetrix". Po tim informacijama ispada i da se SGS 4 dobro prodavao u poslednjem kvartalu prošle godine, za razliku od podataka koje nam je dao Samsung, a koji su pokazali pad profita (prvi posle duže vremena) u odnosu na isti kvartal prethodne godine.
Poređenja radi, evo malo preciznijih podataka o kompletnom broju prodatih jedinica po danu na početku prodaje:
BU2pITaCMAAKK8-.png-large.png

Ako pretpostavimo da je iphone 5s činio malo više od dve trećine ukupne prodaje 5s i 5c, SGS5 bi trebalo da zabeleži nekih 7-8x veću prodaju od prodaje SGS4 na početku da bi nadmašio 5s...

Poslednja izmena:
Sta to ima veze sa onime sto smo poceli? Pitanje je koliko njih koristi iPhone, Galaxy Sx i sve ostale... poredjenje po godinama je nesto sto si ti umislio jer ti ne odgovara za velicanje iPhone-a.

Oladite...
Broj prodatih iPhonea naspram ostalih kaze da nema smisla to sto tvrde neki (da se samo iPhone i Galaxy vide - u stvari mozda samo njih vide, ali je to merodavno koliko i moje misljenje o uzgajanju kenijske kafe)

Procitaj drgonzo-ov post pa onda komentarisi, nisam mogao da se suzdrzim (iako izbegavam ovakve ******stine) jer sam u tebe video fun boy-a koji se hvata za jednu neproverenu izjavu i pored svega ubedjuje druge.

Ja koristim obe platforme i podjednako postujem pozitivne ali i negativne strane Androida i iOS. Sto se ne bi reklo za tebe.

Malo ti bolje procitaj i razmisli o cemu sam pricao - ja uopste nisam vesti iz ove teme komentarisao i koristio u te svrhe!
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?314929-Samsung-Galaxy-S5&p=3724600&viewfull=1#post3724600

Prica je o celokupnoj prodaji iOS vs Galaxy vs ostalih telefona od kad se prodaju (neki drugi su vodili NEZAVISNU pricu o trenutnoj prodaji S5 i poredili sa 5S, ja se nisam u to upustao, jer znam od kad je iPhone izasao da se to namesta kako reklami odgovara). Ti si se uhvatio za moje postove kao da sam komentarisao prodaju samo S5 i poredio sa ko zna cime.

drgonzo-ov post se bas UOPSTE ne odnosi na ono o cemu sam ja pricao.

OIS na G2 služi da umiri efekat ruke koja se trese a ne mahanje rukom kojom se snima. Ovaj uporedni snimak nema veze. A i kvalitet snimka je bolji na G2.

Kako se drugacije testira OIS? Ja koliko znam svaki video na YT je takav. Kako da se drugacije testira, prosto S5 ima stabilniji i bolji video. Malo cudno kad se uzme u obzir da nema pravi OIS. Ne znam mozda ovaj OIS koji G2 ima radi samo na *****kama?

Edit: Zasto je "k o k o s k a m a" cenzurisano?? :d

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno