Šta je novo?

AMD Radeon R9 270/270x tema

Kako se r9 270 snalazi sa FullHD rezolucijom ? Planiram da uzmem novi monitor pa me zanima..

milojkovstojko

Da li moze da izdrzi graficku r9 270x napajanje CHIEFTEC GPS-550AB-A 550W

Moras da kazes ostatak konfiguracije, jer samo za graficku i neoverklokovan sistem, navedeno napajanje bice optimalno.
Stvarno treba biti pazljiv sa savetima za napajanje..

Pa ako nema fx8xxx na 5ghz, ne bi trebalo to napajanje da ima problema :)

imam i5 3450, 8GB rama, ploca asus h77. samsung ssd 250gb i 2 Hd od po 1TB kao storage. Procesor nisam overklokovao. Inace napajanje je dosta staro.

Mogi li i na koji nacin da izmerim sa multimetrom ili nekim programom njegovu pravu snagu?

Pa mislim da je uzeto 2007 ili 2008, manje vise do pre 2 god napajalo je athlon 6000+ dual core, 1 hardisk i nije nista klokovano, a poslednje 2 god. konfiguraciju koju sam naveo, samo da kazem da imao sam dosta losu monofaznu struju pa sam koristio stabilizator napona. Dok nisam kupio ovo napajanje kineska su riknjavala redovno.

Mislim da će da izdrži. Ali isto tako može i da crkne ubrzo jer je dosta staro.

Uf to bi na zalost bio dodatni trosak, nisam gledao ali sumnjam da ima nesto kvalitetnije ispod 70e? Necemo sada da idemo na to koje da uzmem, onda mozda da jurim neku slabiju karticu :(

Uf to bi na zalost bio dodatni trosak, nisam gledao ali sumnjam da ima nesto kvalitetnije ispod 70e? Necemo sada da idemo na to koje da uzmem, onda mozda da jurim neku slabiju karticu :(

Uzmi ovu, slabija od toga je bezveze. Nadaj se da neće da rikne. Ovo moje je manje od 70€ i vuče jaču konfiguraciju.

Pogledaj da uzmeš polovnu u garanciji. Možeš da prođeš jeftinije. Ja sam tako uradio, samo par meseci stara sa trogodišnjom garancijom. Nisam ništa izgubio i uštedeo sam pare.

Poslednja izmena:
Da polovne pod garancijom i jurim, budzet ogranicen, kako to i najcesce biva.
Hvala na savetima.

Mada kada pogledam meni za wot koji trenutno igram, ni ne treba jaca kartica od trenutne 5670 sa kojom odlicno radi, obzirom da sam koristi samo jedno jezgro cpu-a. Citao sam da se mnogi zale sa boljim grafickama da ne izvlace maksimum. Mozda i saceka kupovina :)

Koja rezolucija? Jer meni 5770 nije bila dovoljna. A 270x tačno ne radi maksimalno, jer je samo jedno CPU jezgro uposleno.

Pozdrav, to napajanje ako nije mnogo staro treba da tera to bez problema. Sto se tice graficke samo pazi ako je rudarila da li je cuvana kako treba :)

Poslednja izmena:
Pozdrav, to napajanje ako nije mnogo staro treba da tera to bez problema. Sto se tice graficke samo pazi ako je rudarila da li je cuvana kako treba :)

I ako je rudarila mesec, dva nije strašno uz dvogodišnju ili trogodišnju garanciju.

Ja iam uzasne performanse u WoT sa masinom iz potpisa, cisto sam pokusao da vidim kakva je igra... Cak i kad smanjim nekih 60fps ali nije uopste smooth gameplay -.-

Trebalo bi da ti radi odlicno sa tom masinom. Driveri, podesavanja, mozda modovi iz igre mogu da pokoce dosta igru

Driveri poslednji 14.4, podesavanja sam namestao high pa sam smanjivao, modove nikakve nisam instalirao. Uopste mi nije jasno kako tako lose radi. Ima nekih 60-70fps ali uzasno je

Pa ako nema fx8xxx na 5ghz, ne bi trebalo to napajanje da ima problema :)

Pa nije retkost danas da neko ima overklokovan fx8xx0 u masini, sto dodje zajedno sa grafickom 500W+.

milojkovstojko:
imam i5 3450, 8GB rama, ploca asus h77. samsung ssd 250gb i 2 Hd od po 1TB kao storage. Procesor nisam overklokovao. Inace napajanje je dosta staro.
Ta konfiguracije ce raditi dobro ako je napajanje jos uvek ispravno.

Mogi li i na koji nacin da izmerim sa multimetrom ili nekim programom njegovu pravu snagu?

Apsolutno i obavezno, ja to radim i na novim napajanjima, evo kako.. http://www.youtube.com/watch?v=Or7_Za_dYBE

Znaci izmeri vrednosti 12v grane pri opterecenju i javi rezultate. Prvo ovo uradi pa kasnije cemo lako izabrati graficku.

Nazad
Vrh Dno