Šta je novo?

Fotografije - 2014

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Браво ѕ16 одличне фотке гуштера🙂.

@djordje29 Moram da ti kazem, jer ne mogu vise da slusam, uzmi malo procitaj kako radi AF sistem na aparatima, tako ces najbolje nauciti. A veruj mi na rec da ovo sto sada mislis je totalno pogresno.

To sto svetli nekoliko tacaka ne znaci da mozes da stavis u fokus sve te delove, i nema apsolutno veze to jedno sa drugim i mogucnostima aparata.. fokus, dof i bokeh, te pojmove nadji pa prouci !

EDIT: I takodje idi na www.lytro.com/camera, posto je to otprilike to sto si zamislio, mislim da ce ti biti jasnije !

Poslednja izmena:
Cool je, samo malo digni shadows, clarity, contrast i sharpness u ocima 🙂

I generalno povedi racuna o svetlu, senkama itd...

s16
Na Canon 700D i drugim u toj kategoriji treba ti ML da bi mogao da grupišeš fokusne tačke, no dobro, nebitno, gušter ti je strava.

13993561933_2f1a0a3fd0_b.jpg

13950249616_bf5043088d_b.jpg

Poslednja izmena:
f1.4 :Klanjanje

Kako si snapnuo fino na shuteru 800, ostar je kao brijac.

Jel bilo oblacno ?

Suncano je bilo bas, blenda je bila f4 ili f5.6.. A pas me odusevio, jurcao je i skakao na dve noge kao bik feridinand, jurio leptire, gustere i ptice ko blesav. Nisam bas srecan kako je ispala fotografija, mora vise da se vezba sa ovim manuelcima 😉

A sto onda pise Aperture f/1.4 ?

Evo i mog prvog pokusaja sa D5100 + 35mm
Kratko doterivanje raw-a u photoshopu, pa otud i dosta noisa... u svakom slucaju, moze bolje.
24c7fyd.jpg

Prilozi

• 2.webp
    2.webp
    134.7 KB · Pregleda: 92
Poslednja izmena:
Na obe slike je promasen fokus, ne znam sad sta si zamislio kako da ispadne slika al bi fokus trebao da bude na ocima deteta.

Sta si ti radio sa tom fotkom da dobijes toliko suma na ISO 1600 na D5100? :test:

А што би требало дотеривање да дода noise? 🙂 не капирам.

Бели Изворац
by Marko (M) Popovic, on Flickr

Бели Изворац

Бели Изворац

Бели Изворац

А како је изгледао водопад и набујали поток, погледајте овде.
(После годину дана први пут употребио видео на д5100, на жалост без статива)
[YOUTUBE]UBJEUFn4vXM&feature=youtu.be[/YOUTUBE]

Nedovoljno Vinjete..

Ovaj sum si i ti sam dodavao, nesto mi nelogicno da na iso 800 ima ovoliko suma il je takva obrada?

Обрада, намерно је све тако. Гледао True Detective па ме повукла атмосфера. Мени су легле а сада како ко воли. Зато сам и закачио да чујем мишљења.

Ok, samo mi to bilo cudno, 2, 5 i 7 su mi onako najbolje iz ove serije.

То волим, опречна мишљења... А не све је супер...

Шта кажете на видео? Био сам тамо много пута, али оволику бујицу нисам видео. Идем и сада у суботу па ћу са стативом да фоткам, а можда закачим и некњ од пре пар недеља.

Марко, 4 & 5 ми легле;-).

Meni nisu loše, dobar digital art. Na petoj fotki fali munja iza drveta. 😛

Brzina zatvarača je 1250 i nisam uspeo da je zamrznem.

13986048254_aef5242b9c_b.jpg

Бацићу их на фликер када седнем за комп па онда овде. Хоћете све као и ове или само одређене?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno