Šta je novo?

Nokia N900

safmaverick

Slavan
Učlanjen(a)
25.01.2009
Poena
330
Moja oprema  
Laptop
HP EliteBook 8730w
Mobilni telefon
iPhone XS
Steam
safmaverick
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Mobilni internet
Planiram da kupim ovaj telefon... Uglavnom mi se svidjaju karakteristike sa GSMarene, no zanima me ima li neko iskustva iz prve ruke da koja bi mogao da podeli o njemu?

Kakav je taj Maemo sistem? Da li je touch dobar kao na Lumiama/C7 ili je njesra kao na Samsunzima/Symbian Nokiama (N97) iz tog vremena?

Telefon ne koristim za neke posebne potrebe, pozivi uglavnom, po koji SMS i kad odem kuci treba mi za neku osnovnu upotrebu interneta: Face, Mail, BATracer, EUC i ponekad skype, neke sports trackere tipa endomondo i garmin. Bitno mi je da ima Carl Zeiss optiku na kameri i ekran od max 3.7" jer mrzim da koristim telefon sa 2 ruke.

Generalno nisam ljubitelj ovih touch telefona, no nesto sam shebo na E52 i moracu da je zamenim.

Razmisljao sam i o Lumiji 800 no koliko vidim nema mogucnost instalacije WP8 pa me bas ne drzi zelja da je uzmem. Ako neko zna moze li se instalirati WP8, neka ostavi link sa uputstvom.

Hvala u napred!

P.S. Interesuje me samo Nokia, tako da ko ima zelju da mi prodaje pricu o Android telefonima, neka preskoci temu.

Uzmi Nokia Lumiu 1020

Polovan star 4+ godina. Inače nemam pojma odakle si izvukao baš taj telefon. Maemo nije baš za svakoga.
Ako si isključivo zainteresovan za Nokiu (iako nisi napisao sa koliko para raspolažeš) imaš jeftine lumie 520 na koje može wp8. Ove modele što ti nabrajaš lumia 800, n900 su sve stari i neisplativi modeli.

Poslednja izmena:
A koliko para imas? Gledaj Lumie u tom rangu onda, ali sa WP 8

najmanji wp8 je lumia 620, mada ne verujem da bi ti 4" kod lumia 520 bila problem

n900 ima punu slajd tastaturu, sto znaci da je predvidjen da se koristi rukama do nesto pises. A telefoni do 4,3 inca lepo leze u ruci i nema potrebe koristiti drugu. I da, kao slag na tortu, ekran rezistivni, znaci kao na n97. Moj savet - preskoci.

Ne bih dao vise od 100e. Nemam ja problem sa tim sto su stari modeli, 620 i 520 nemaju Carl Zeiss, dok 800 ima. Rekoh gore da nisam neki preterano zahtevan korisnik, a citao sam po netu da su ljudi manje-vise zadovoljni i sa WP7.8.

Sta mislite o N8 i ovome: https://www.youtube.com/watch?v=gx2unRMpGL4

To neka aplikacija ili je lik instalirao WP8?

Rekoh vec, ne bih preko 3.7/8" uzimao jer sam probao 520 i mucim se kada je koristim jednom rukom. O 920 da ne pricam...

Poslednja izmena:
Kakve veze ima natpis na poleđini? 5800 i N97 su imali Carl Zeiss pa su te kamere bile očajne

Gledaj i veličinu telefona, S4 mini ima 0.8" veći ekran od N900 pa ima praktično istu širinu, a duplo je tanji i mnogo lakši, pa je samim tim lakši za upotrebu jednom rukom.

N8 ima odličnu kameru, ako ti je to bitno on je najbolja kupovina ako nećeš da trošiš mnogo para

Meni se cini da ni ti sam ne znas sta bi kupio. Kao nezahtevnom korisniku mislim da bi ti neki wp dobro legao. Maemo odma izbaci iz te price.

Ok, hvala na odgovorima, jos cu malo promisliti pa cu videti koju cu odluku doneti.

Za 100e polovnu WP 8 Lumiu neces naci...a ako si nezahtevan korisnik onda ce ti i ta Lumia 800 vrstiti posao jer jelte hoces Karla Zajsa :D

A sta je u stvari glavna prednost WP8 u odnosu na WP7.8, ako moze neko da napise ono najsnovnije, da ne ceprkam kroz temu za WP8 sada...

Nema potrebe da ceprkas ali isto tako ne ocekuj da ti neko to ukratno napise jer su razlike ogromne. Prvo sto je wp.7.8 mrtav sistem, bez novih apdejta, mnoge aplikacije ne rade, nema novih aplikacija i slicno. WP8 a tek WP8.1 imaju vidno vise funkcija i mogucnosti. Maemo skroz izbaci iz price. Imao sam N900 i tad kad je bio aktuelan nije imao gomilu stvari a tek sad je to mrtav sistem. Posto kazes da nisi zahtevan korisnik sigurno neces da cackas po sistemu i slicno tako da kao sto su ti i ostali rekli, batali skroz, najiskreniji savet.

Uzmi 520, za 100e moze nova, ako ti je velika, pojuri 620, polovna sigurno za te pare a mozda sad vec i nova moze da se nadje, ona ce ti sigurno odgovarati po dimenzijama.

A sta tacno ne radi od aplikacija na wp7.8? Radi li Skype, browser neki, endomondo, navigacija, FB? Igrice ne igram, ostale socijale tipa instagram, viber itd. ne koristim...

sta ja znam, nisam naisao na nista bez cega se ne moze...

Kupi onda n900 ili neki wp7.8 ali nemoj posle kukati. Meni da 10 ljudi kaze nesto "nemoj" a pitao sam one koje evidentno znaju vise od mene po tom pitanju, ne bih se previse razmisljao da li da ih poslusam. Puno srece sa novim telefonom svakako...

A sta tacno ne radi od aplikacija na wp7.8? Radi li Skype, browser neki, endomondo, navigacija, FB? Igrice ne igram, ostale socijale tipa instagram, viber itd. ne koristim...
Znas kako...ima toliko stvari da ljude mrzi da pisu :) Veruj, sve je to losije i traljavije u odnosu na wp8. Cak i te stvari koje ne koristis, mozda bi ti zatrebale kasnije.
Jednostavno, ne vidim kako je neki wp7 uredjaj u prednosti. Evo banalnog primera - hoces da vidis koliko stanica je daleko bus - ne moze. Mozes neki polovan wp7 a mozes novu Nokiju 520 za 20 evra vise...Mislim da je to ubedljivo najbolja solucija za male pare. Ako hoces nov.

99% cu L800 uzeti... Na osnovu onoga sto sam proguglao, mislim da necu imati problema... I onako prelazim sa Symbiana koji je umro pre 3-4god...

Mislim da pravis gresku. Meni se taj model svidjao, ali ipak sam kupio 520 zbog novijeg operativnog sistema. Kasnije sam slucajno naleteo na 800 u rukama poznanika. Ekran mi je bio premalen, pikeslizovan (verovatno zbog pentile matrice) iako na slikama i snimcima ne izgleda tako, a tek kad je decko poceo da se zali kako ne moze ovo, ne valja ono, ne radi ovo...

Vec rekoh, meni je ekran na 520 veliki. A i ne vapim toliko za svim tim novotarijama, nisam narocito srecan ni sto prelazim na touch... Nisam mator, al' sam staromodan. Za ono za sta mi treba, posluzice.

Kupuješ uređaj od koga su svi digli ruke!? Bolje ostani na tom symbianu.

Odlucih se za L800, nisam nasao ni jedan razlog zasto mi ne bi odgovarao. Hvala svima na feedbacku.

Odličan telefon. Džabe da bacaš pare na ove nove i da ti budu veliki u ruci.

Zasto si otvarao temu ako si znao koji telefon zelis od samog starta? Inace i ja se slazem da bacas pare na zastareli telefon sa zastarelim OS.Lumia 520 je veca za celih 4mm tako ne nemam pojma kako nju ne mozes koristiti jednom rukom a L800 je ok.Ja inace koristim Idol X, 5" displej i jedini slucaj kada moram koristiti drugu ruku je kada moram dohvatiti power dugme.Inace nemam krupne sake. Jedino gde je L800 bolji je mozda kamera ali 520-ica ima mnogo jaci hardwer,svez OS,bolji dispej,imas 2 godine garancije (ovi sa mreze su 90-110e). L800 i ako nadjes pitanje je koliko je star i ima li garanciju,vrisne li po kupovini bacio si pare u vetar.Ako ti je kamera toliko bitna juri polovan S2,jeste android ali uklapa se u budzet donekle,ima solidan hw i dobru kameru.

Nazad
Vrh Dno