Šta je novo?

LG LA 660s

• Začetnik teme denigaj
  • Datum pokretanja
Sad sam gledao i stvarno ne vidim izlaz za sluške, znači samo DAC ili skart, pričali smo več o tome.....

Nervira me kada gledam youtube ne mogu da iskljucim truemotion. Posebno iritira ako se gleda film.
Ja kada iskljucim truemotion na tv ili filmu on ostaje ukljucen kada tv radi u smart rezimu i pusta youtube sadrzaje.

Nervira me kada gledam youtube ne mogu da iskljucim truemotion. Posebno iritira ako se gleda film.
Ja kada iskljucim truemotion na tv ili filmu on ostaje ukljucen kada tv radi u smart rezimu i pusta youtube sadrzaje.

U trenutku gledanja YouTube sadrzaja pritisni 123/Q.MENU na magic remote i deaktiviraj opciju truemotion.

pojacalo sa cincevima
photo12.jpg

sada tv on ima nacrtane slusalice, da li mogu u njih da ubacim sa bananicom kao sto kaze sixpack?
photo13.jpg

Poslednja izmena:
Umesto resivera, za gledanje satelitskih programa kao softver koristim DVBViewer, a hardver je DVB SkyStar HD2 kartica u PC. Da li postoji mogućnost da se takav sadržaj stremuje putem Plexo servera, ili je jedina varijanta samo sa vezom HDMI?

Vidi stvarno! Ja sam vidio HP out, ali nisam zamijetio nacrtane slushke iznad. Je li ovo za 3.5 slushke?

U trenutku gledanja Youtube kada pritisnem 1232/Q.menu na magic remote, ne događa se ništa.

Treba da izbaci meni u lijevom uglu ekrana sa podesavanjima. Prvo odozgo ide Video Settings.

Jel "treba" ili izbaci meni, pošto se kod mene ništa ne deševa.

Ljudi, jel ovo neki BUG u softveru (iako je instalirana ova zadnja 04.22.11) ili ja negde gresim?!?
Kada odem na uredjivanje kanala, kod kablovske TV imam opciju brisanja kanala (pritisnuti q.menu, pa izbrisem), ali kod digtalne tv (i digitalni radio) bas te opcije nema?!?
O cemu se tu radi, tj. jel moze pomoc, na koji nacin da obrisem (suvisne) digitalne programe, bilo koriscenjem "obicnog" daljinskog ili magicnog...
Jel ste to nekako uspeli, posto bi neke programe obrisao?!?
Znaci, NE da ih "sakrijem", pa da ih prilikom menjanja programa "preskoci" (jer me nervira kada ukucam npr. 15 da mi nudi 15 dtv 15 radio i 15 tv), ili da svakom menjam broj (postavim na neki 9999). vec hocu da npr. taj 15 dtv i 15 radio izbrisem!!!
Kako :)

Kako povezati 690s' na pojacalo koje nema opticki audio in vec samo ona dva cinca za levi i desni zvucnik?
Pojacalo je iz devedestih

Najbolja varijanta je izlaz za slusalice na tv-u povezes sa pojacalom i to je to. U meniju televizora biras da li ce zvuk ici na tv ili na izlaz za sluske pa biras kada ti sta odgovara. Ja sam,citajuci forume i slusajuci iskustva forumasa (sa raznih foruma) koji su takodje to negde procitali ili culi od nekog drugara koji je nacuo negde...bla bla...,kupio DAC (oko 20e) prikljucio na zvucnike (GENIUS
SW-HF 5.1 5000) i razocarao se DEBELO,kvalitet zvuka me nije uopste odusevio a o jacini zvuka da ne pricam,probavao tako sat-dva vremena,pustao razne koncerte raznih kvaliteta i odustao. Sada mi je povezano sa kablom mala banana u tv (izlaz u slusalice) i dva cinca u zvucnike i bog da te vidi,koncerti se samo vrte... ,)
To ti je informacija iz prve ruke. Jedina varijanta je da kupis neki kvalitetan DAC,das 100-200-300...evra pa se posle ceses po glavi ako nisi zadovoljan

Najbolja varijanta je izlaz za slusalice na tv-u povezes sa pojacalom i to je to. U meniju televizora biras da li ce zvuk ici na tv ili na izlaz za sluske pa biras kada ti sta odgovara. Ja sam,citajuci forume i slusajuci iskustva forumasa (sa raznih foruma) koji su takodje to negde procitali ili culi od nekog drugara koji je nacuo negde...bla bla...,kupio DAC (oko 20e) prikljucio na zvucnike (GENIUS
SW-HF 5.1 5000) i razocarao se DEBELO,kvalitet zvuka me nije uopste odusevio a o jacini zvuka da ne pricam,probavao tako sat-dva vremena,pustao razne koncerte raznih kvaliteta i odustao. Sada mi je povezano sa kablom mala banana u tv (izlaz u slusalice) i dva cinca u zvucnike i bog da te vidi,koncerti se samo vrte... ,)
To ti je informacija iz prve ruke. Jedina varijanta je da kupis neki kvalitetan DAC,das 100-200-300...evra pa se posle ceses po glavi ako nisi zadovoljan

Hvala na savetu,
tako je i uradjeno, zvuk je ok, samo nesto nize jacine u odnosu kada pustim muziku preko cd playera ili tunera,
pa kada recimo vratim na tuner onda grune glasna muzika ali ok navikne se pa se pre prebacivanja utisa na pojacalu

Pa to valjda zavisi od nivoa signala na izlazu za slušalice. Valjda može da se podešava taj nivo, samo ne znam da li je podešavanje nezavisno od master volume na tv-u.

Cobraje, jel tebi radi ovo prebacivanje liste kanala na USB?!?
Sve uradim kao sto si napisao (otvori se installation menu v2.23, odem na usb cloning), pa send to usb, ali nista se ne desava, tj. nakon svega ovoga na USB-u i dalje nemam nista?!?
Gde gresim?!?
Pretpostavljam da bi se trebao dobiti neki fajl (.txt ili tako nekog tipa) kojeg bi posle na kompu otvorio, izazurirao, pa ga takvog opet na usb, i onda isao ponovo u ovaj TV meni, samo naravno, sada ne send to usb, vec recieve from usb...
Ali sve to pada u vodu, kada ne mogu izvesti listu programa na USB - jel to neko uspeo (preko ovog intallation menu-a ili neceg drugog) i kako tako nesto da uradim?!?

PS: jel neko skontao, kako OBRISATI neki DTV program?!?

Evo da odgovorim sam sebi :)

Da bi snimao mora da se ode u podesavanja za time machine i da se formatira hd (koji mora biti veci od 40Gb)

Za prebacivanje liste kanala na usb potrebno je pritisnuti settings na 5 sec pa ukucati 1105 i OK, otvara se meni koji nudi opciju prebacivanja liste kanala na usb (pored ostalog)

Pozdrav

Imam 690s i kad gledam film preko HDMI kabla opcija 'Real Cinema' je iskljucena iliti po engleski 'greyed out'. Zna li ko u cemu je fora?

Kako da uklonim iz SmartShare-a fotografije koje se dobijaju po difoltu i da namestim tako da gledam svoje slike iz kompa?

screen-shot-2014-04-15-a.png

Izvinjavam se na duplom post-u, ali sada sam video da postoji tema za LA660S.

"Ljudi pomoć!
Razmišljam se o kupovini LG 47LA660S (kao varijanta je bio Samsung 46UE6500F, ali sam čuo da je bilo dosta problema sa vraćenim primercima kupljenim u Mađarskoj), ali me brine tzv. "soap" efekat.
Kakva je situacija po vašem iskustvu?
Da li se ta opciija može isključiti kada se gledaju filmovi?
Takođe, da li se zna da je ovaj panel 50 Hz ili 100 Hz?

Hvala unapred."

Ovo sa Hz ni sam Bog ne zna.
A šta je to "soap" efekat?
Samsung ili Lg, večita dilema, ja sam uzeo Lg.

Hvala na pomoći (dobio sam odgovor u drugoj temi od Roadracer-a da se opcija TrueMotion može isključiti/smanjiti).
Što se "soap" efekta tiče, u pitanju je posledica uključene opcije TrueMotion (ima svoj naziv i kod Samsunga) koja ubacuje dodatne kadrove/slike kako se kod brzog TV sadržaja ne bi pojavljivalo seckanje i artefakti razne vrste, te stoga daje tečniji prikaz slike.
To je dobro kod sportova, ali loše kod filmova zato što su oni snimani sa 24 FPS-a, pa imate utisak da gledate venucuelansku seriju snimljenu digitalnom kamerom u sobi (otud i naziv "efekat sapunice").
Bilo bi dobro kada bi neko dao podatak da li 47LA660S ima 50 Hz ili 10Hz, obzirom da su na prethodnim stranicama bili podaci o 42" verziji.
Planiram da ovih dana kupim iz Mađarske.

Hvala unapred i pozdrav.

...
Bilo bi dobro kada bi neko dao podatak da li 47LA660S ima 50 Hz ili 10Hz, obzirom da su na prethodnim stranicama bili podaci o 42" verziji.
....

Ja mislim da se kod serije LA660s radi o 100Hz jer se 400Hz MCI postiže interpolacijom frejmova, ostalo je razlika samo u veličini ekrana i možda postoljima.

Poslednja izmena:
Bilo bi dobro kada bi neko dao podatak da li 47LA660S ima 50 Hz ili 10Hz...

10 nema sigurno :p

Ja imam 32 nindža i piše na poleđini tv-a:

img1103.jpg

Ne znam koliko se primeti razlika u kvalitetu slike (brzini slike) kada bih imao 100 ili više herca ali kada gledam tenis, fudbal, film... ne primećujem bilo kakvo usporenje.

Ne vidim ja na ovoj slici gde pise koliko herca imas...to sto pise 50/60Hz je nesto drugo, frekvencija napona iz mreze

Ono što ti vidiš makiacaveki ti je kolikim naponom i koja frkevencija tog napajanja treba da ti bude - u kakvu struju da ga uključiš. A evo vam u stvari šta je istina o tim frekvencijama osvežavanja, šta znače marketinški izrazi a na 3. strani ti je i objašnjenje za "opera soap effect".

Pa za ovaj TV, kao i za moj 690s, kazu da ima panela sa 50 i sa 100Hz. Ima li kakva varijanta da se proba to? Ja sam probao sa igrama i ukljucenim Vsync-om, ali ne znam za HDMI kabl je li 1.4 varijanta, pa me i to zeza.

Giga545 je u ovoj temi u 150 postu postavio koji modeli imaju 100 Hz. Listajte malo.
Moj je 42LA660S-ZA.BEEZLJG :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno