Šta je novo?

WINDOWS 8.1

Instalirao sam na kućnom računaru sinoć Win 8.1; kada se računar uključi, sistem se podigne za 4-5 sekundi, a kada ga restartujem treba 20-30 sekundi (sve ovo nakon bios-a). Da li to treba tako ili treba nešto tu da uradim?

Tako treba ;)

Instalirao sam na kućnom računaru sinoć Win 8.1; kada se računar uključi, sistem se podigne za 4-5 sekundi, a kada ga restartujem treba 20-30 sekundi (sve ovo nakon bios-a). Da li to treba tako ili treba nešto tu da uradim?
To je normalno.
Win 8 koristi neki vid kvazi-hibernacije koji radi prilikom gašenja i ponovnog dizanja sistema iz ugašenog stanja, ali ne i prilikom restarta, kada se sve učitava ponovo.
Zvuči malo čudno, ali stvarno tako radi.

Imam malo specifican problem na 8.1 mi ne radi VIP internet preko usb-a . Redovno se sve instalira aplikacija i driveri su ok na device manageru ali modem nikako ne moze da pronadje u aplikaciji . Ako je neko imao takav ili slican problem neka prosledi svoje resenje /znanje vezano za moj problem :)

Ok, hvala!
Pretpostavio sam bio da je tako nesto u pitanju.

zato sto po default ide u hibernaciju a ne shutdown

Znači kad bih ostavio neke programe upaljene i išao na Shut Down on bi otvorio te programe kod novog pokretanja? Nisam to probao mada sumnjam jer pored standardne Shut Down opcije ima i Hibernate kao posebna opcija kod gašenja. Vjerovatno mu je Shut Down neka kvazi-hibernacija.

meni se računar gasi za 40-50sek dok se podiže za 40 sek. brine me ovo gašenje jer je sporije od paljenja, hard nije ssd, nego sata3 seagate 2TB

Pročitao, hvala :)

On a modern Windows 8 computer, the establishment of the hardware session is a much quicker operation than on older systems because the UEFI system is much more efficient than the BIOS system.

Imam stariju ploču pa nemam UEFI, koliko je zaista brže sa njim i da li ga imaju sve nove ploče? Kako se pokazao po pitanju stabilnosti i funkcionalnosti? Kako radi kombinacija UEFI na ploči i Win XP ili Win7 kao OS?

Treba mi mala pomoc.
Gde se moze skinuti legalna verzija win 8.1 ili win 8? Samo cista instalacija.
Ne trazim warez nego legalnu kopiju diska. Radi se o laptopu sa preinstaliranim OS (zbrisanim zbog pokusaja koriscenja win7), izgleda sa kljucem na ploci. Ne prihvata nista od instalacija sa neta (ako sam dobro skapirao, zbog secure boot i sertifikata).

Microsoft sajt nudi samo upgrade za vec instaliran sistem, sto ne znaci nista jer se do sistema ne moze ni doci. Sa instaliranom sedmicom ne radi net zbog drajvera, sto je opet corsokak.

Gde mogu naći win 8 ili 8.1 64 bit iso fajl ali da je provereno stabilna verzija da ga onda sa win programom prebacim da bude butabilni dvd i instalram na komp. Da li mi je potreban neki instaler da bi mi radio ok

zahvaljujem poolmaker na objasnjenju i hashu :D

mislim da nije problem da se to okaci ovde, ocigledno ima jos zainteresovanih.

"4652DC6EBFEBE02C6A63E167C36E3FAEDFB93999"

Jel moze neko da mi kaze sta se nalazi na ovom novom malo vecem apdejtu?

Pa zar ne piše na svakom od updejtova ?
Ako ne u samom updejtu onda u linku uz njega.

Imam neki stari monitor "samsung syncmaster 793s", moze li na njemu 8.1?

Kakve veze ima rezolucija sa zahtevnoscu OS-a?
Kad moze da ide na neke laptopove koji imaju manju rezoluciju od tog monitora...

Taj monitor ima 1280x1024 tako da moze.

A i ta sto si naveo nije minimalna koja je preporucena.

Moze provereno u 1024x768
I to bas taj samsung syncmaster 793s

Poslednja izmena:
Pa zar ne piše na svakom od updejtova ?
Ako ne u samom updejtu onda u linku uz njega.

Nisam procitao tamo u control panelu kada sam radio update, a i nmg citam kilometarske tekstove, ovako bolje neko napise ukratko ko zna sta je sve bitno promenjeno i to je to.. Ne moras da se javljas ako neces nista pametno da kazes..

Da li postoji neka probna werzija win 8.1 pro koju mogu kasnije otključati? Sa win loaderom

Nisam procitao tamo u control panelu kada sam radio update, a i nmg citam kilometarske tekstove, ovako bolje neko napise ukratko ko zna sta je sve bitno promenjeno i to je to.. Ne moras da se javljas ako neces nista pametno da kazes..

Možeš da pogledaš i nakon update-a, nema kilometarskih testova.
Ništa, izvini molim te, sačekaj da ti neko kaže, nemoj se zamarati.

Možeš da pogledaš i nakon update-a, nema kilometarskih testova.
Ništa, izvini molim te, sačekaj da ti neko kaže, nemoj se zamarati.

Razumes ti da tamo pise svasta, a ovako neko kada dodje i kaze sta je sve primetio da je promenjeno je mnogo lakse...

Vrh Dno