Šta je novo?

Seedbox - pitanja, problemi, diskusija i ostalo

Jel si uspeo bar nesto preko seedhost-a da skines preko automatskog skidanja, autodl-irssi (Serije,Igre...)?

Nisam se ni trudio, da sam htio da se iscimam sredio bih.
Ali generalno vrlo je lako podesiti.

Mada nije tesko ni manuelno, udjes 3,4x dnevno na po 5 minuta i tako si za mjesec dana nabio par TB. Tako je kod mene slucaj

Samo bih hteo da se pohvalim da sam uspeo da seedujem prvi freeleech torrent do ratio-a 3 :D Konacno... :D

Hvala... (da ne kazem kome, tj cemu :D). Idem u lov na sledeci, videcemo kako ce da prodje ;)

Ajde neke predloge za SB do 15e, koje ste koristili i da su provereni da sljakaju dobro :)
ja sam koristio za 12e, 4TB protoka, i 400GB hdd.
Moze i za one no limit protoke ako imate :D

Je l neko probao ovo?
https://justseed.it/
Izgleda kao dobra opcija za BTN nabijanje poena

Poslednja izmena:
Heheh, pre manje od sat vremena sam dobio mail od seedhost da imaju akciju za sve shared pakete. Popust od 30%. Odi na njihov sajt i pogledaj, promo kod je APRIL30OFF. Kod ukucas pri narucivanju. Snaci ces se. ;)
edit: Inace, popust ne vazi samo mesec dana, vec dog god koristite(uplacujete) paket. Akcija traje 48h, ili dok traju zalihe. :)

Poslednja izmena:
Heheh, pre manje od sat vremena sam dobio mail od seedhost da imaju akciju za sve shared pakete. Popust od 30%. Odi na njihov sajt i pogledaj, promo kod je APRIL30OFF. Kod ukucas pri narucivanju. Snaci ces se. ;)
edit: Inace, popust ne vazi samo mesec dana, vec dog god koristite(uplacujete) paket. Akcija traje 48h, ili dok traju zalihe. :)

Sve je to lepo, samo sto banke rade tek u utorak :D

https://justseed.it/
Malo sam citao o njemu, funkcionise takos to recimo za 12$ dobijete 8TB protoka.
U taj protok se racuna i download.
Imate neograniceno mesta na hdd-u, i neograniceno traje. Znaci platite jednom i traje sve dok ne dodjete do 8TB protoka.
Znaci ovo je savrsena stvar za nabijanje poena na BTN-u, ili bilo gde drugde.
Tipa recimo skinete 6TB fajlova sa BTN-a(ostavite 2TB da vam upload ne bi napucao do kraja i ostali bez seedbox-a, naravno moze i da se ogranici upload, pa samim tim mozete da skinete do 8TB) e sad po mojoj nekoj racunici za seedovanje 1TB na BTN-u dobija se priblizno 500.000 poena mesecno, za 6TB dobijete 3 miliona prvi mesec, sledeci mesec dobijete 6miliona. Tako da za 2 meseca koriscenja ovog imate 9miliona bonus poena.
Da ne pominjem da za 12 dolara, ovo moze da traje vise mesci, u zavisnosti kako odlucite da koristete protok.

Pitao sam staff na BTN-u, dozvoljen je ovaj seedbox.
Po meni je ovo stvoreno za BTN.

Jedini problem je izgleda, da ako torrent nema nikakav upload 7 dana, brisu ga automatski.
A da bi to izbegli, morate da zrtvujete isto toliko protoka koliko zauzima taj torrent.

Poslednja izmena:
seedhost.eu promo

pa3e8epa.jpg

Da li na SB-u mogu da se pokrenu vise skripti od jednom? Za razlicite sajtove od jednom, ili ne?
Ili u pywhatauto podesim za vise sajtova da skida?

Da li je neko probao seedboxes.cc i kakvog je kvaliteta, odnosno kakva mu je brzina?

Seedhost.eu - hvala na preporukama, odradjuje posao. :)

Doslo vreme da uzimam seedbox,vidim da hvalite Seedhost.eu,probacu sa tim.Interesuje me kakvu karticu treba da imam i da li moze iz Inteze?To me prvo zanima,uzeo bih zbog PTP-a,da li moram nekoga da pitam ili samo uplatim?Citam na temi da je dovoljno da izaberem klijenta(uTorrent) i ubacujem torrente sa trackera i to je to?Nikakvih dodatnih podesavanja jer tu sam "tanak"?I jos najvaznije, da li mogu da zabrljam sa Seedboxom,da me ne daj boze banuju,ne znam kako bih to preziveo?

Kreni jedan mesec sa nekim od Seedhost.eu box-ova, vidi kako radi i da l' odgovara tvojim potrebama, u međuvremenu se raspitaj ima li bolji...

Što se seedbox-a tiče, prilično je sve jednostavno. Obično dolaze već konfigurisani gde dobijaš username i password kombinacije da se uloguješ na svoj web interfejs. Kad uđeš, sam libtorrent (torrent klijent) izgleda ovako. Sve ostalo je isto k'o sa uTorrent-om: dodavanje torenata, limitiranje protoka i slično. Brisanje fajlova možeš da odradiš na 2 načina: iz samog libtorrenta, desni klik na torrent, remove (delete data) ili preko FTP-a (dobićeš potrebne podatke za logovanje na FTP), ALI, ako TI nećeš nešto da upload-uješ, retko kad će ti pristup FTP-u zatrebati. Generalno, kao što vidiš, nema nešto posebno oko čega treba da vodiš računa. :)

Ne možeš ništa da zabrljaš sa box-om, samo igraj po pravilima tracker-a kao i uvek (potreban seed, nema hit and run-ova...).

Što se kartice tiče, Intezine posebno, idi do obližnje poslovnice i otvori račun za karticu. Kaži im da želiš Visa Internet karticu. Vidi odma' da tražiš da ti omoguće uporedo sa izdavanjem kartica i online pregled računa (trebaće ti za Paypal kasnije). Ako kažu ne može odma', ok. Kad dođeš po karticu, to uradi. Posle 2 nedelje kad dobiješ karticu, uplati jedno 10-20% više eura u odnosu na originalni iznos, zbog par rezervacija (čitaj dalje). Napravi Paypal nalog, unesi sve legitimne podatke koje ti traže i kad se registruješ, tražiće ti da potvrdiš legitimitet kartice unoseći cifru u eurima koju su ti rezervisali na istoj. Zatim, odeš na online pregleda računa banke inteze, vidiš tačnu cifru koji uneseš tamo gde ti je PP rekao da uneseš. Ako je sve ok, nalog je verfikovan i možeš da plaćaš sa tom karticom (vrate ti prethodno rezervisane pare uporedo).
Potom odeš na sajt seedbox provajdera, izabereš koji ćeš, naručiš i platiš preko PP (taj deo se bukvalno svodi na next, next...). Dobijaš na mail potrebne podatke za logovanje od seedbox provajdera i to je to.

Poslednja izmena:
Ziv bio na ovako iscrpnom odgovoru:Klanjanje

Na kom seedboxu se najlakše namešta da automatski skida torrente sa nekog privatnog trackera putem skripti ili je to svuda isto? Nikad se time nisam bavio, a deluje odlično kao opcija

Neka me ispravi neko ko provjereno zna, ali mislim da je svuda isto. Iz razloga sto je autodll samo addon za seedbox client, ma koja god firma da je.

Isto je svuda, to je taj jedan addon za monitoring IRC kanala i auto download, autodl-irrsi.

Da li smem u isto vreme da seedujem i sa seedbox-a i sa kucnog kompjutera?
Da ne popijem neku zabranu.

Zavisi od trackera do trackera, najbolje da proveriš u pravilima. Na primer na torrentleech-u je potrebno prijaviti da imaš seedbox adminima

Da li smem u isto vreme da seedujem i sa seedbox-a i sa kucnog kompjutera?
Da ne popijem neku zabranu.

Na 99% tracker-a je dozvoljeno, ALI NE isti sadržaj tj. isti torrent. Ok je seed-ovati a, b, c sadržaj na kompu, ali na seedbox-u ne može isti, već mora x, y, z sadržaj.

Interesuje me PTP, BTN, IPT, BCG.

@dzonihsv: OK, nije mi radio net 10 dana pa sam uzeo seedbox da ne propustim neke naslove a i da malo ratio naguram.

Poslednja izmena:
Ako nekog interesuje ovako stoje stvari

PTP - nisu mi odgovorili, ja seedujem vec par dana i u FAQ pise da moze sa tri razlicite IP adresa,
BTN - odgovorili da moze
IPT - odgovorili da moze
BCG - nisam ni pitao

Koristim ja vec par meseci i samo imam reci hvale , do sada bez ikakvih problema serveri rade stabilno , bez problema postizu brzine i imam samo reci preporuke za njih .

Nazad
Vrh Dno