Šta je novo?

Windows Phone 8.1

rytujy3e

Ovo su super ubacili, pokazuje koje su nove instalirane app, ali gde je ona kvacica koja je bila odredjena za sortiranje, kada je instalirana app, najcesce koriscene...

Secam se Ngage igrica, bile su cool :D Bounce bi voleo da imam na WP :)
denysyje

Kako radi quiet hours (iz nekog razloga nemam to ni cortoan-u iako mi je region I jezik na us), koliko sam shvatio to je isto kao da sam ugasio ton I vibracije, ne zvoni I ne vibrira?

Kako radi quiet hours (iz nekog razloga nemam to ni cortoan-u iako mi je region I jezik na us), koliko sam shvatio to je isto kao da sam ugasio ton I vibracije, ne zvoni I ne vibrira?

Jos to nisam isprobao ali kako sam shvatio , ovo blokira pozive i poruke, znaci ne samo da ih utisa vec ih blokira.

Generalno sam vise ocekivao od 8.1 al ajde sta je tu je. Nadam se da ce sa sledecim updateovima biti vise unapredjenja. Bateriju i meni srce ludacki. Za sat vremena u mirovanju mi skine skoro 15%, a punim ga dva puta dnevno najmanje, lumia 520 je u pitanju. Asphalt 8: airbone mi posle updatea laguje ko blesav, pre je radio tecno. Surf je bolji, ali moze tu jos da se radi. Kako da na ie namestim da mi neka stranica bude hompage, a ne kao sad da mi otvara blanko stranicu kad pokrenem ie? I kako se uopste kupuju aplikacije za wp? Do sad nikada nisam kupovao aplikacije ni na androidu. Doduse na androidu nisam ni ima potrebe da kupujem jer su sve aplikacije koje su meni trebale bile besplatne. Na wp koja god aplikacija da valja cemu se placa, a ove sto su dzabe su sljam ili su neupotrebljive za ovaj nas region. Ne znam kako se vrsi placanje? Jel se unose podaci sa kartice? Treba li neka specijalna platna kartica? Ako moze neko uputstvo. Planiram da kupim par aplikacija koje su mi potrebne.

Izvini, ali mi stvarno treba pojašnjenje o čemu pričaš. Office 365 radi odlično non-stop ga koristim na telefonu

imam ja exchange mail nalog, ali odbija da se uloguje kad uđem preko Office aplikacije

mejl radi odlično, ali ne može da se pošalje dokumenata odjednom i to je problem

Poslednja izmena:
Posto sam se zalio na bateriju posle update-a, povlacim rec :D
Bat i dalje daje solidne rezultate, moguce da je bila neka takozvana optimizacija sistema ka potroanji baterije, nije stedljiv kao 8.0 ali i dalje se moze izvuci bar 24h koriscenja na 720 a sa umerenim koriscenjem i dva dana, nie lose.
Doduse ogranicio sam da rade nekih 12 app u pozadini, mada mislim i da je to mnogo :)
Super update, cekamo GDR-ove i Cyan :)

imam ja exchange mail nalog, ali odbija da se uloguje kad uđem preko Office aplikacije

mejl radi odlično, ali ne može da se pošalje dokumenata odjednom i to je problem

Oni office nisu ni menjali, i dalje je verzija 15 kao i pre, samo su ubacili podrsku za sd karticu, koja nikome ne funkcionise za dokumenta, ne mozes pristupiti dok. sa kartice iz office-a, moras iz Pocket-a da otvaras, dok snimanje dok. na karticu radi ok.
Verovatno ce to u GDRu da srede, kao i taj file picker za email, a ne *****no da samo daje opcije slanja iz galerije...

Takodje pravo pitanje je sta je sa File Managerom, onda Mass Storage modom? To su im verovatno, planovi bili za buducnost u okviru 8.1

Asphalt 8: airbone mi posle updatea laguje ko blesav, pre je radio tecno.
Možda ti radi nešto u pozadini što izaziva to seckanje. Imam i ja Lumia 520 (update 8.1) i Apshalt 8 radi dobro, ne secka.

Poslednja izmena:
Moliplayer Pro, nije besplatan ali ima probni period i potpuno je funciomalan u tom periodu. Kupovina se isplati.
U Notepad-u .srt titlove obavezno prebaci iz ANSI u UTF-8 kodiranje za pravilan prikaz naših slova (ćčšđž)

Meni posle update 8.1 Moli plejer ne nalazi fajlove na SD kartici. Jel i kod vas tako?

Kod mene - Ativ S - se bagovi javljaju sukcesivno. Vec poznati, sa kamerom, mi se pojavio nakon 2 dana od apdejta, pa sam morao da prebacim na english (usa).

Sada mi je aktuelno sledece - ne radi 3G net, samo wifi. Sta god da uradim, iskljucim/ukljucim, promenim - nista. Jel' se neko susreo sa ovim, resenja, predlozi?

Meni posle update 8.1 Moli plejer ne nalazi fajlove na SD kartici. Jel i kod vas tako?

Meni čita sa SD.(820)
Prilikom paljenja aplikacije svaki put se čuje neki zvuk, nešto kvrcne. Očekujem update da sredi tu glupost.

p.s.

Nokia Folder App mi nije radila dok nisam napravio reinstall.
Sada je o.k.

Xbox Videos kada smanjite volume skroz na 0, i kada prsrom premotate video, zacuju ss cudni zvuci, kao pucketanje.

Stvarno se ne razumem u pravljenje aplikacija, ali opet mi nije jasno da google play store-u ima toliko playera, a na windows phone store samo moliplayer koji se plaća.

Stvarno se ne razumem u pravljenje aplikacija, ali opet mi nije jasno da google play store-u ima toliko playera, a na windows phone store samo moliplayer koji se plaća.

Nikad ne poredi zatvoren sistem sa otvorenim, to su prosto sulude stvari.

Ti pitas nesto sto se tice developera, a glavni problem svih je uglavnom bio los,pristup ka sd kartici, zakljucan file sistem....

Sada je malo bolje, ali i dalje mass storage ne postoji.

Sta da ti kazem kada jedna "Intesa" inace najveca banka u Srbiji, tj najjaca nemoze tj ne zeli da napravi app za wp, pa sta reci, u planu im je vec pune 2god ... BRUKA.
Govorimo o softveru za m banking a ne neki soft od milion evra.

Poslednja izmena:
Nema besplatnog media playera na wp, platiš 3$, i više te taj problem ne zanima.
Nema besplatnog File Manager-a, platiš Pocket File Manager 2$, i više te taj problem ne zanima.

Opet sa druge strane si dobio vrhunsku Here+ offline navigaciju(sa 8.1 kos svih proizvođača), koju android ne nudi besplatno, a offline navigacije nema za 5$.
Tako da ima sve svoje za i protiv.

Mene su sa Here Drive + odusevili, znaci svaka im cast.
Pocket je super file manager i redovno mu dodaju ispravke i nove funkcije, ko hoce manager i treba da ga kupi, sta je 200din?! Zvake i neka cokolada...

Ali opet MS bi trebao da odradi neki svoj file manager, i bolji pristup file sistemu za interne aplikacije, funkcije......
Iako se to kosi sa politikom OneDrive-a, treba dati bar neki izbor...
Sto MS nebi odradio nesto sto je promaklo,Apple-u i Androidu.
To bi im bio samo plus, pogotovo od developera, i naprednijih korisnika.

Pa meni to upravo radi zato se i čudim. Konkretno ulogovan sam na office 365 preko Office aplikacije i bilo koji dokument koji držim na sharepoint-u ili onedrive-u samo zadršim prst i odaberem opciju share i to je to. A inače meni su svi fajlovi koje koristim na sharepoint-u pa možda zato nisam primetio nedostatak

File manager u obliku koji priželjkujete nikada neće izaći na WP zbog toga što je to zatvoren sistem.
To za Here Drive je donekle tačno. Google Maps odnedavno nudi turn by turn čak i u Srbiji, a podržava i offline keširanje mapa.

Nokia navigacija je i dalje bolja u smislu same aplikacije, i pravog cuvanja mapa i navigacije.

File manager u obliku koji priželjkujete nikada neće izaći na WP zbog toga što je to zatvoren sistem.
To za Here Drive je donekle tačno. Google Maps odnedavno nudi turn by turn čak i u Srbiji, a podržava i offline keširanje mapa.

Donekle tacno :D E sto posto 100 i najbolja :)
A rusi se tvoj Droid ponos, vidis i sam da WP nije los sistem.
A za File Manager nagadjas... Sa svakom sledecom verzijom bice sve vise i vise mogucnosti.

@dejan87dex:
Prvo ne želim flejm, ali ti si usijanja glava željna flejmovanja.
WP je i dalje jadan, ograničen i ružan. Dobili ste delić mogućnosti za customizaciju i odmah ste se oduševili. Pre 6 meseci ste pljuvali na svaku mogućnost customizacije.
I kad izbace tu novu verziju, nikada neće dostići mogućnosti "droida".

"WP je i dalje jadan, ograničen i ružan." - tvoje licno misljenje koje ovde apsolutno nikog ne zanima.

"Dobili ste delić mogućnosti za customizaciju i odmah ste se oduševili." Pre 6 meseci ste pljuvali na svaku mogućnost customizacije. - Niko nije rekao da je customizacija losa, i pljuvao po njoj, vec samo da je mogucnost customizacije preko rootovanja sistema i manjanja romova , bar nama koji koristimo wp nepotrebna.

"I kad izbace tu novu verziju, nikada neće dostići mogućnosti "droida". "- wp je treci OS , i nema apsolutno nista sa Androidom, i nema potrebe da dostize Android , niti da ga kopira, sistem je drugaciji, i kao takav nema sta da juri za androidom, ide svojim putem, da li je dobar ili los, videcemo, nekima odgovara i koriste ga , i nastavice da ga koriste, nekima ne odgovara, i ima druge dve opcije IOS i Android.

Btw koliko godina postoji android a koliko WP ? I realno je da ne moze da ga dostigne osim ako za android nikada ne izadje novi update. Ali bitno je da napreduje i da dostize nivo dobrog, stabilnog, i korisnog OSa.

Nikako mi nije jasno zbog čega imate averziju na WP, ne bi da vas neko primora na korišćenje istog?!
Do skora sam koristio iOS, android i WP istovremeno... Istina, poredao sam ih po redosledu, a opet... Dopalo mi se štošta na WP tako da sad posle prodaje 4S i nexus 4 imam L920 i L1020, prodao sam i ativ s...

Prosto mi se sviđa wp...

Uostalom, tema je WP 8.1 "diskusija", utisci i ostalo... Nije u pitanju rasprava, a svakako nije "VS" varijanta teme...

Nikad mi nije bilo jasno, pre je bilo intel vs amd, pa ati vs nvidia... lg vs samsing vs sony... sad ovo... Užas!

Poslednja izmena:
Vrh Dno