Šta je novo?

HTC One

Ali da se ne lazemo ako platis flagship telefon 300+ evra neces da imas ljubicaste fleke na slikama... i to ne jednom nego vise puta.

Upravo to, boli me bas za tri mrtva piksela, ali sam se odrekao popusta dve godine, tapnuo moj s2 i dodao lovu za one i ocekujem , ne perfekciju, jer je nema, ali ocekujem ispravan tel. E sad , desi se jednom, ok, desi se dvaputa, ali brate tri puta ... i zato kazem nek se pojavi ljubicasta tackica ima da je reklamiram.

Ali da se ne lazemo ako platis flagship telefon 300+ evra neces da imas ljubicaste fleke na slikama... i to ne jednom nego vise puta.

Menjaš teze. Da li sam ja rekao da se treba pomiriti i ne menjati uopšte ili da treba eventualno sačekati još koji mesec (sa problemom sa kojim može da se živi), time umanjiti šansu da se opet dobije feleričan uređaj, i samim tim ne zlopatiti se sa domaćim operaterima i servisima, kao gillonio?

Upravo to, boli me bas za tri mrtva piksela, ali sam se odrekao popusta dve godine, tapnuo moj s2 i dodao lovu za one i ocekujem , ne perfekciju, jer je nema, ali ocekujem ispravan tel. E sad , desi se jednom, ok, desi se dvaputa, ali brate tri puta ... i zato kazem nek se pojavi ljubicasta tackica ima da je reklamiram.

Ti naravno da ne treba ništa da čekaš, imaš puno pravo da tražiš raskid ugovora ili uređaj drugog proizvođača. Ja govorim o ostalim ljudima kojima odgovara One, ali imaju taj problem sa kamerom. Ako su mogli da trpe to do sad (neki nisu ni primećivali), mogu da se strpe još koji mesec, da ne bi prolazili kroz pakao koji si ti prošao.

Poslednja izmena:
Shvatam ja sta ti hoces da kazes, ali moje misljenje je da kada platis za telefon 300+ evrica, ne treba sada da cekas mesec-dva ili tri ili koliko god, pravi trenutak kako ne bi bilo felericnih telefona. Problem je upravo u tome, sto HTC ili nije dobro istestirao proizvod pre nego sto ga je izbacio, ili ga je namerno izbacio tako - u sta vise verujem, jer je kamera bila eksperimentalna sa svojim ultra pixelima pa su se nadali da ce ispraviti stvar softverskim apdejtom sto nazalost nisu uspeli...

I sada pored svega toga. Postoji i veoma ydrava konkurencija. Pa ko hoce neka juri one koji nema gresku a ko hoce ima da bire dosta kvalitetnih uredjaju u tom cenovnom rangu! - kao sto si npr. ti izmedju ostalog i uradio

To ne znači ništa ljudima koji imaju problem i pokušavaju da ga reše. Ja nisam mogao da ga odnesem na garanciju jer je telefon bio rootovan i imao je fizička oštećenja. I pored svega, uopšte ne isključujem mogućnost da u (skoroj) budućnosti opet uzmem HTC.

Ako su mogli da trpe to do sad (neki nisu ni primećivali), mogu da se strpe još koji mesec, da ne bi prolazili kroz pakao koji si ti prošao.

Sad razmisli ovako... Koliko ima ljudi koji ne primećuju ovo? Znači u Srbiji ako ima to je 1% ljudi i to zahvaljujući zato što su pročitali i zato što je prodato toliko One telefona. Znači ti kažeš strpi se, dobro i šta onda mnogi neće menjati, očekuješ da će ljudi mnogi izmenjati, a ono opet kad odeš da zameniš dobiješ felericni model... Naravno jedeš se svakog dana i kada ga posaljes na popravku dve nedelje minimum ostaješ bez telefona. Da bi dobio tako opet felerican model dok ne prodju dve godine.

Šta raditi onda kad prodje garancija? Koga za gušu? HTC, jer nema ispravan model u jugoistocnoj Evropi (pošto ako se sećam Dandy reče da iz Poljske dolaze) ili nekog ko je rekao čekaj (poslušaš jer i ti ili bilo ko bi pomislio valjda će otići svi felericni modeli) ili koga?

Prošlo je već dugo, M8 je u prodaji, a ako do sad nisu došli modeli bez fabričke greške, onda nek HTC kupi prnje iz mobilnog sveta.

Pa nije to mali problem, to je kamera. Važan deo danas u svetu smartphone iako bedna u odnosu na konkurenciju u dnevnim uslovima, a bolja u low light, očekuješ jelte valjda po noći da ćeš moći da uradiš nešto, a ono još gore. Ispada kupio sam lep telefon i brz i na tome se završava. Kao kupiš Ferrari I stoji ti ispred kuće čisto eto, a nema goriva, nema korišćenja. Isto kao i smartphone koji je na prepaid-u.

Ovo je surova istina, ali boli me duša, jer bi voleo HTC da se uzdigne, zdrava konkurencija je uvek donela dobre stvari.

Iako nemam telefon krivo mi je zbog ostalih ljudi. Zao mi je što su pukli debele pare (kako za koga). Šteta što nema više obrazovnih IT ljudi u Srbiji i više informisanih, pa bi drugačije malo bilo (bar mislim da bi bilo).

Inače tebe sam citirao, ali eto odužio sam malo post, da kažem uopšteno nešto na temu grešaka.

Poslednja izmena:
Moze brisanje posta, istripovao se nesto tapatalk.

Poslednja izmena:
Pa upravo to i govorim, da ljudi ne bi dolazili u situaciju u kojoj si se ti, ni kriv ni dužan, našao. Ako neko ima problem samo sa ljubičastom bojom, bolje je da sačeka leto npr (da istroše te felerične primerke) i zameniće godinu dana star uređaj novim. Taj problem, kao što rekoh, nije toliko nepodnošljiv. Tim pre što, da se ne lažemo, niko kome je toliko bitna fotografija nije uzeo htc One.
pa ne bih se bas slozio sa tobom...ako vec dajem tolike pare za fon,ocekujem i da mu kamera ma koliko bila njesra,i koliko mi bila nepotrebna ipak radi savrseno...skroz je bezveze da neko da 600 I KUSUR eura da bi imao jedan vrh telefon a onda da se mesecima vuce po servisima....i taman kad dobijes telefon koji lepo radi,on je vec dobio naslednika i vise nije vrh

Pa šta predlazes ljudima koji imaju problem?

Sutra treba da idem u Begram da preuzmem telefon a zaboravio sam da li se prilikom reklamiranja telefona garancija ostavlja serviseru ili daje samo na uvid? Ne mogu da nadjem kod mene garanciju, a ne mogu da se setim da li sam im ostavio u servisu.

ja ne bih znao za gresku da nisam procitao ovde..provalio sam da su neke slike mutne i van fokusa ali to sam prepisivao sebi...mozda mi losa kamera(koju ne koristim uvece bez blica) ne smeta toliko koliko saznanje da mi je fon sa greskom..pa ako neko ne moze da zivi sa tim da mu je fon sa greskom,neznam za vas ali ja cu da odradim ovako - zamena...prodaja neotpakovanog...a onda ko zna sta..mozda m8... ja sam inace uzeo fon u telenoru...pa se nesto razmisljam da reklamiram fon..koliko god puta bilo potrebno..dok mi ne odobre zamenu u tom cenovnom rangu...ko zna..mozda i M8 izadje na 84000rsd koliko je sada M7...

Sutra treba da idem u Begram da preuzmem telefon a zaboravio sam da li se prilikom reklamiranja telefona garancija ostavlja serviseru ili daje samo na uvid? Ne mogu da nadjem kod mene garanciju, a ne mogu da se setim da li sam im ostavio u servisu.

Ne treba ti. Ja sam sve obavio bez ikakvog papira o garanciji. Imaju oni to u centralnoj bazi, gde provere garanciju po serijskom broju i IMEI.

Ja sam moju ostavio u servisu, zadrzali su je i ocekujem da mi je vrate kada preuzmem telefon.

Ono sto mene zanima je da li garancija na novi uredjaj vazi od dana preuzimanja, ili se samo nastavlja na pocetnu garanciju reklamiranog telefona?

Da li je bas tako? Ipak ti dobijas nov uredjaj koji je u garanciji dve godine, na ovaj nacin ti prakticno dobijas uredjaj sa garancijom od recimo godinu i po sto nije po zakonu. On nije popravljan on je zamnjen.

Po zakonu, sto je vec pisano u ovoj temi, servis je duzan da izda novu garanciju ukoliko ne uspe da otkloni kvar na starom uredjaju, i isti zameni sa novim, sto je slucaj kod ovog problema sa kamerom. Ali, posto zivimo u Srbiji, a servisi rade sta hoce, sa Begramom na prvom mestu, oni ti samo kazu da ti se nastavlja ta stara garancija, i ne interesuje ih sta je zakonom propisano.

Znas kako , mogu oni da kazu i napisu sta hoce, ti verovatno ako do toga dodje na sudu mozes da dokazujes da je telefon zamenjen i da njihovo shvatanje nije u skadlu sa propisima, te da ti garancija vazi od dobijanja novog tel. Ali ne mogu da zamislim situaciju da zbog toga odem na sud.

Znas kako , mogu oni da kazu i napisu sta hoce, ti verovatno ako do toga dodje na sudu mozes da dokazujes da je telefon zamenjen i da njihovo shvatanje nije u skadlu sa propisima, te da ti garancija vazi od dobijanja novog tel. Ali ne mogu da zamislim situaciju da zbog toga odem na sud.

Pa naravno, zakon je vrlo jasan. I ocigledno je da je korisnik u pravu, iako ce oni rado da se raspravljaju sa nama. Jer retko ko je spreman da se upusta toliko u sve ovo, da ide na sud zbog telefona.

danas sam bio kod ovog lika od kog sam planirao da uzmem fon,zakasnio sa preuzimanjem telefona i sl. posiljka mu je za mesec dana tako da sam ga isp**io,pa se sad cak i razmisljam da sacekam malo ustedim koju kintu i za mesec ipo-dva uzmem m8 model..

To ti je svakako najbolja varijanta iz više razloga: videće se do tada da li M8 ima neki nedostatak (kao famozna kamera na M7), takođe pašće cena i M7, a do tada će verovatno dobiti i Sense 6, pa ćeš bolje moći da proceniš da li se isplati tih 100+€ više a pritom Iphone-u neće padati cena, tako da samo možeš da profitiraš

pa da upravo to,poslednjih par dana citam sve i svasta na ovoj temi,relativno planirao sam da probam nesto novo i drugacije jer prvi i zadnji htc kojeg sam imao je bio htc smart jos pre mnogo godina preko ugovora do izlaska ip6 i da se vratim na apple i ios koji mi odgovaraju itekako ali ako bih vec uzimao uzeo bi ovaj noviji i bolji model ali cena me j*be trenutno je ~640e tako da doplata je uz ovaj moj ip5 u ovom trenutku 250-300e sto mi je previse ali uzdam se za mesec ipo kad krenu ovi likovi sto uzimaju zbog paketa i telefone da bi ih samo prodali i bili na nuli da ce biti oko 500e ali videcemo..

Uzeo novi HTC One u Begramu jutros. Naravno, stigao u nekoj bezveznoj kesi. Vratili su mi garanciju u kojoj je na poslednjoj strani napisano (kao nogama) hemijskom olovkom novi IMEI broj i jos neke zvrljotine koje ne mogu da procitam. Stavljen je i neki jadnicki pecat servisa. Jednom recju katastrofa.

Kamera je za sada ok, ali imam sad novi problem (valjda sam i ocekivao da nece sve biti kako treba). Naime, WiFi signal non stop se pali i gasi. Dakle imam WiFi u stanu, kada ukljucim wireless na telefonu on se konektuje, bude konektovan nekih 10-tak sekundi, diskonektuje se bez ikakvog razloga, i onda posle 3-4 sekunde se opet konektuje i tako u krug do iznemoglosti. Da li je neko imao slican problem, i da li zna kako se resava, ili me opet ceka drndanje sa Begramom?

Da li je moguće?
Šta daju to iz Begrama,meni nije jasno. Je l' dobio neko telefon od njih a da mu ništa ne fali?

Uzeo novi HTC One u Begramu jutros. Naravno, stigao u nekoj bezveznoj kesi. Vratili su mi garanciju u kojoj je na poslednjoj strani napisano (kao nogama) hemijskom olovkom novi IMEI broj i jos neke zvrljotine koje ne mogu da procitam. Stavljen je i neki jadnicki pecat servisa. Jednom recju katastrofa.

Kamera je za sada ok, ali imam sad novi problem (valjda sam i ocekivao da nece sve biti kako treba). Naime, WiFi signal non stop se pali i gasi. Dakle imam WiFi u stanu, kada ukljucim wireless na telefonu on se konektuje, bude konektovan nekih 10-tak sekundi, diskonektuje se bez ikakvog razloga, i onda posle 3-4 sekunde se opet konektuje i tako u krug do iznemoglosti. Da li je neko imao slican problem, i da li zna kako se resava, ili me opet ceka drndanje sa Begramom?

Probaj negde sa drugim ruterom da vidiš da li će isto da se dešava

Da li je moguće?
Šta daju to iz Begrama,meni nije jasno. Je l' dobio neko telefon od njih a da mu ništa ne fali?
Danas sam preuzeo novi telefon iz Begrama, i, da kucnem u drvo, za sada se sve ponasa onako kako bi trebalo za aparat u tom rangu...
Isti slucaj je kao i u prethodnom postu, na garanciji je napisan rukom novi imei i udaren neki jedva vidljivi crveni pecat servisa.
Doduse, na radnom nalogu ima odstampano malo vishe podataka (stari imei, opis kvara, novi imei, novi serijski broj itd, tako da pored garancije, ipak cuvam i radni nalog...

Probaj negde sa drugim ruterom da vidiš da li će isto da se dešava

Probao sam i na poslu i isto se ponasa. Wi-Fi na telefonu se ugasi i upali sam od sebe, i tako u krug. I sad cu verovatno morati ponovo da nosim u Begram da reklamiram, sto znaci da cu opet 20+ dana biti bez telefona. Kakve mi krseve u Srbiji dobijamo, to je za ne poverovati.

Aj probaj da flesnes ponovo oficijalni ROM..mozda se ujebalo nesto softverski, ako i dalje postoji problem onda nosi na reklamaciju

Probao sam i na poslu i isto se ponasa. Wi-Fi na telefonu se ugasi i upali sam od sebe, i tako u krug. I sad cu verovatno morati ponovo da nosim u Begram da reklamiram, sto znaci da cu opet 20+ dana biti bez telefona. Kakve mi krseve u Srbiji dobijamo, to je za ne poverovati.

Probaj factory reset. Meni je na 4.3 pravio problem sto je po konektovanju na WiFi mrezu, posle 4-5 sec promeni ime SSID u 00000000000000. To mi je prvilo problem jer imam neku app koja detektuje ssid pa se u zavisnoti od toga dalje ponasa. Flashovao sam paranoid android (PACman rom) pa posle mesec dana arhd i nisam imao problma sa wifi.
Da li mozes da skines neki tool za merenje jacine signala wifi? Proveri da li je signal dovoljno jak. Ako si u neposrednoj blizini routera, a signal je slab onda je problem sa antenom.

Probao sam vec par puta factory reset. Nije pomoglo. Trenutna verzija androida na telefonu je 4.3. Ne znam da li da probam da updatujem na Kit-Kat, mozda se popravi samo od sebe?

E sada radio sam nekada davno update OS-a na HTC Legend, moje pitanje je koliko je bezbedno da updatujem na novu verziju OS? Ne bih da se nesto u toku update-a zezne pa da zbog toga imam problem u servisu. Narocito znajuci da nemam konstantnu WiFi vezu, tako da ni ne znam kako bi skinuo novu verziju sistema.

BTW Signal ima "excellent" strenght i nije to problem. Tacno se vidi da kada sam u WiFi meniju posle nekog vremena sam samo iskljuci WiFi i ponovo ukljuci. Dakle to je razlog disconnect/connect problema, a sta je pravi uzrok ko zna.

Nazad
Vrh Dno