Pa u prvom postu si napisao da hoćeš dva :d
Ma nema za fizičko lice "slučaj" 0% carina, to ne postoji!
Kada kupuješ kao fizičko lice na daljinu, preko interneta, a roba stiže iz inostranstva, za tebe kao fizičko lice ne važe carinski propisi kojima je propisana procedura oko uvoza koja važi za pravna lica registrovana za uvoz.
Roba ili ide skraćenim postupkom, kada stiže preko pošte i tada je jedinstvena carinska stopa 10% ili ide regularnim postupkom, obično kad carinjenje ide preko špeditera ili ako stranka zatraži redovan postupak carinjenja.
Ali 0% za fizička lica (osim ako nije uvoz nečega što je oslobođeno carine, npr. humanitarna pomoć, invalidska kolica,... ali i tada postoji jasna procedura) za robu kupljenu preko net-a neće da može.
Pa u prvom postu si napisao da hoćeš dva :d
edit: kad sam tu da se posavetujem
Porucio bih neku armaturu za T5 neonke, dakle lim koji drzi 4 neonke sa prekidacem... Elem košta 58 dolara, i 58 dolara je poštarina FedEx-om. Ja na ovo ne bi trebalo da platim carnu jer je manje od 50 evra sama roba jel? Šta da kažem Kinezu da se obezbedim da sve prodje ok? Reci cu mu da piše pravu lepo vrednost 58USD a ne gift i gluposti, jel ima još neka caka?
Evo, kod mene iskrsao problem.
Izgleda da je paket prosledjen u pogresnu postu (moja posta je Beograd 33), pa vracen na carinu. Sta sad ? Da li ce ponovo proci proces carine i doci do mene, ili se vraca nazad ? Zovem ove iz "Izmenicne poste", ali se niko ne javlja ( ne znam koje im je radno vreme ).
Pogledajte prilog 139564Pogledajte prilog 139564
novosadska carina je cuvena po udarnickom raduStrasno sa novim postanskim derackim cenama, nema sanse ni pismo da stigne ispod ~400dinovi prokletnici u NS sve zivo otvaraju i drpaju
Evo, kod mene iskrsao problem.
Izgleda da je paket prosledjen u pogresnu postu (moja posta je Beograd 33), pa vracen na carinu. Sta sad ? Da li ce ponovo proci proces carine i doci do mene, ili se vraca nazad ? Zovem ove iz "Izmenicne poste", ali se niko ne javlja ( ne znam koje im je radno vreme ).
Pogledajte prilog 139564Pogledajte prilog 139564
kako se onda na kraju obracunava na carini ! Konretno treba da pocucim tel iz kine 119 dolara kosta , koliko ce izaci to na kraju carina i pdv ili sta vec, da znam koliko treba novaca da spremim !
kako se onda na kraju obracunava na carini ! Konretno treba da pocucim tel iz kine 119 dolara kosta , koliko ce izaci to na kraju carina i pdv ili sta vec, da znam koliko treba novaca da spremim !
Sat sa aliexpressa plaćen 25 dolara. Izgleda da je stigao iz Nemačke Deutsche poštom. Na paketu sve po psu i šta je unutra i masa i cena od 17,99€. Ta cena i u deklaraciji tj 2077,93 dinara i porez od 415,58. Plus one *******cije - ukupno 560 dinara. Beogradska carina.
Jedino što je poštar slagao sa je pokušao dostavu paketa - samo ubacio papirić u sanduče.
Meni samo preporucena pisma ostave postari, najveci paketic koji su mi stvarno ostavili je bilo 12 baterija, extra kompaktno spakovanih. A habastije nesto, nema sanse.Jedino što je poštar slagao sa je pokušao dostavu paketa - samo ubacio papirić u sanduče.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari