Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da - ali malo vise stavih reci da se vidi da smo probali :D

Sta mislite, moze li se... kako bi carinici reagovali na dva ovakva u paketu:

http://www.ebay.com/itm/Tac-Force-S...970?pt=Collectible_Knives&hash=item1c3ed49702

I da li je uopste dozvoljeno uvesti nesto ovako (pise li negde u zakonu)?

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Nozevi su do sad stizali najnormalnije, doduse ja sam uvek po komad narucivao osim kad su kuhinjski kompleti porucivani pa ih je vise odjednom u paketu bilo.

Poruci 1 i ne razmisljaj..;)

E super, hvala ti na informaciji i licnom iskustvu. Samo bi je to bilo potrebno, da znam hoce li mi ovi nasi praviti zvrcke. Lik inace ne salje nigde van svoje Amerike, ali sam ga pitao i rece mi da sto se njega tice nema problema. Mada je malo zacepio shipping, pa ako hocu... eto mi (anyhow, nije za mene, za drugoga narucujem).

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Za dva bi mozda i zezali jer nemas uvoznu dozvolu, narucuj sve po 1 na vise mesta i nema zime..

I imam nameru da narucujem dva (super si me provalio :)). Tako sam i planirao - na dve razlicite adrese. Ali i u razmaku od nedelju-dve, cisto da ne stignu na carinu dva ista paketa sa razlicitim adresama... mislim da bi provalili oma :D

Ma to moj drugar vatrogasac i njegov kolega hoce. Pa eto... da ucinim ljudima :)

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Pa u prvom postu si napisao da hoćeš dva :d

edit: kad sam tu da se posavetujem

Porucio bih neku armaturu za T5 neonke, dakle lim koji drzi 4 neonke sa prekidacem... Elem košta 58 dolara, i 58 dolara je poštarina FedEx-om. Ja na ovo ne bi trebalo da platim carnu jer je manje od 50 evra sama roba jel? Šta da kažem Kinezu da se obezbedim da sve prodje ok? Reci cu mu da piše pravu lepo vrednost 58USD a ne gift i gluposti, jel ima još neka caka?

Poslednja izmena od urednika:
Sta se ovde dogadja?
2014-04-07 11:48, 11200 GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD, Otprema
2014-04-07 11:16, 61200 CARINA GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD, Otprema
2014-04-07 10:17, 61200 CARINA GPC BEOGRAD, Od carine
2014-04-05 07:43, 11003 IZMENIČNA POŠTA, Za carinu
2014-04-05 07:07, 11003 IZMENIČNA POŠTA, Prispeće
2014-03-26 16:21, CN - CNBJSA, Otprema

Sutra je kod tebe na adresi.

Ma nema za fizičko lice "slučaj" 0% carina, to ne postoji!
Kada kupuješ kao fizičko lice na daljinu, preko interneta, a roba stiže iz inostranstva, za tebe kao fizičko lice ne važe carinski propisi kojima je propisana procedura oko uvoza koja važi za pravna lica registrovana za uvoz.
Roba ili ide skraćenim postupkom, kada stiže preko pošte i tada je jedinstvena carinska stopa 10% ili ide regularnim postupkom, obično kad carinjenje ide preko špeditera ili ako stranka zatraži redovan postupak carinjenja.
Ali 0% za fizička lica (osim ako nije uvoz nečega što je oslobođeno carine, npr. humanitarna pomoć, invalidska kolica,... ali i tada postoji jasna procedura) za robu kupljenu preko net-a neće da može.

Moze, moze 0% carine za fizicka lica pri uvozu inv. kolica ali ima da pogubis zivce dok svoja kolica izvuces iz kandzi njihovih...
Narucio ja, sve netom (email.om), platio odavde preko bakne (interesantno i nije bilo toliko skupo to sa bankom, bas sam bio iznenadjen :)), doslo preko transportno/spediterske firme, brze iz Francuske doputovalo nego sto sam uspeo da preuzmem svoja kolica ovde...
Trazili su nekakvo odobrenje od nekakve agencije za lekove ili sta li tome nalik, da donesem da to odgovara ... necemu i po necemu, da su moj kolica ok za koristenje meni... sto bi bilo po ps-u da sam ja firma koja to uvozi i prodaje dalje ali sam ja za sebe jedan komad kupio i sto je najzanimljivije ja ne mogu sa tom agencijom komunicirati jer oni rade samo sa pravnim licima, pa bi morao angazovati firmu koju bi platio papreno da odradi administraciju, pa jos papreno da platim to neko "atestiranje" il' kako se vec zove (zaboravio sam, trudio sam se da sto pre zaboravim takve tragicno ruzne stvari, da ne trujem sebi dusu), ma cisti harac i glupost doticnog carinika koji TOLIKO "POSTUJE" zakon da mu kancelarija u kojoj sedi i u kojoj imaju jos 3 stola sem njegovog, SMRDI na duvan i ima dima u njoj da bi vatrogasci pomislili da nesto aktivno gori...
Tako ja poslusah Partibrejkerse i uputih jedan telefonski poziv, jedan poziv koji menja sve... popricah sa nadredjenim tog "nedokaznog" gospodina pred penzijom i za dva dana sprediter donese meni moja kolica...
Tako da se mogu uvesti kolica sa 0% carine ali ako vas zapadne neka dileja ( u mom slucaju bili godisnji odmori pa ljudi koji ne znaju da rade svoj posao su shefovali), spremite se na borbu za svoja prava... nema nista lako i glatko... ;)

Poslednja izmena:
Pa u prvom postu si napisao da hoćeš dva :d

edit: kad sam tu da se posavetujem

Porucio bih neku armaturu za T5 neonke, dakle lim koji drzi 4 neonke sa prekidacem... Elem košta 58 dolara, i 58 dolara je poštarina FedEx-om. Ja na ovo ne bi trebalo da platim carnu jer je manje od 50 evra sama roba jel? Šta da kažem Kinezu da se obezbedim da sve prodje ok? Reci cu mu da piše pravu lepo vrednost 58USD a ne gift i gluposti, jel ima još neka caka?

Sabira se cena robe i poštarine, pa se na to dodaje carina. Na kraju se na ceo iznos dodaje pdv.

Pošto je vrednosti ispod 50€ ne sabira se poštarina, ne bi trebalo da platiš carinu samo PDV na $58

E tako sam i ja mislio, hvala. Uostalom, ubrzo ćemo saznati :) Samo da kažem Kinezu da upiše pravu cifru i ubaci račun da ne bude zabune.

Strasno sa novim postanskim derackim cenama, nema sanse ni pismo da stigne ispod ~400din :( ovi prokletnici u NS sve zivo otvaraju i drpaju

Evo, kod mene iskrsao problem.
Izgleda da je paket prosledjen u pogresnu postu (moja posta je Beograd 33), pa vracen na carinu. Sta sad ? Da li ce ponovo proci proces carine i doci do mene, ili se vraca nazad ? Zovem ove iz "Izmenicne poste", ali se niko ne javlja ( ne znam koje im je radno vreme ).
carina.jpgcarina.jpg

Poslednja izmena:
Izgleda da je paket prosledjen u pogresnu postu (moja posta je Beograd 33), pa vracen na carinu. Sta sad ? Da li ce ponovo proci proces carine i doci do mene, ili se vraca nazad ? Zovem ove iz "Izmenicne poste", ali se niko ne javlja ( ne znam koje im je radno vreme ).
Pogledajte prilog 139564Pogledajte prilog 139564

Nisam siguran 100% ali lici da je to carina vratila za kinu...... mada se meni jednom desilo da kinez napise pogresnu ulicu ali je stojalo u posti 2 dana pa sam ja pisao
http://www.postexpress.rs/struktura/lat/kontakt/postavite-pitanje.asp

I oni su mi KAO izasli u susret poslali paket u posti gde je carina i tamo sam ja podigao paket... zbog pogresne adrese da nisam bilo bi vraceno za kinu

Ova tvoja posiljka nesto brzo putuje ka carini... pisi na linku koji sam ti dao jer ako krene na aurodrom gotovo je

Ja nadgledam non stop i cim nesto cudno krene odma pisem na onaj gore link... odgovaraju relativno brzo... i pomazu, mada za pogresnu adresu su napomenuli da su TO kao sad pomogli da sledeci put ide za kinu.... maaaaaaaaaa

Poslednja izmena:
Ni meni nije jasno kako su je tako brzo vratili na carinu ? Ako su vec videli da je stigla u pogresnu postu, moglu su da bar da me pozovu iz te poste. Ali to je verovatno veeeliki problem.
U svakom slucaju hvala na odgovoru. Poslao sam im poruku. Nadam se da sam na vreme odreagovao, jer sam ocekivao da mi danas stigne paket, kad ono :wall:

Poslednja izmena:
Ma ima to je POSTA, ja sam pisao 4-5 puta svaki put su odgovorili sta je problem... i preusmerili

kako se onda na kraju obracunava na carini ! Konretno treba da pocucim tel iz kine 119 dolara kosta , koliko ce izaci to na kraju carina i pdv ili sta vec, da znam koliko treba novaca da spremim !

Pogledajte prilog 139564Pogledajte prilog 139564

Vec sam odustao od ovog paketa jer se u izmenicnoj posti niko ne javlja, ali je izgleda slanje poruke PostExpress-u urodilo plodom. Danas mi je stigao mejl sledece sadrzine:
Untitled.png

kako se onda na kraju obracunava na carini ! Konretno treba da pocucim tel iz kine 119 dolara kosta , koliko ce izaci to na kraju carina i pdv ili sta vec, da znam koliko treba novaca da spremim !

Izmedju 19 i 1019 $ u dinarima. Zavisi od polozaja Malog Medveda u odnosu na Andromeda galaksiju i novootkriveni Verenicki Prsten prethodne noci i pola carinika.
Ima na svakoj strani teme tacna formula, ne smem da je kopiram ovde, copyright, niti smem da bacim link.

Sat sa aliexpressa plaćen 25 dolara. Izgleda da je stigao iz Nemačke Deutsche poštom. Na paketu sve po psu i šta je unutra i masa i cena od 17,99€. Ta cena i u deklaraciji tj 2077,93 dinara i porez od 415,58. Plus one *******cije - ukupno 560 dinara. Beogradska carina.
Jedino što je poštar slagao sa je pokušao dostavu paketa - samo ubacio papirić u sanduče.

To prijavi u glavnoj svojoj posti, cisto nek znaju kako radi.

Sat sa aliexpressa plaćen 25 dolara. Izgleda da je stigao iz Nemačke Deutsche poštom. Na paketu sve po psu i šta je unutra i masa i cena od 17,99€. Ta cena i u deklaraciji tj 2077,93 dinara i porez od 415,58. Plus one *******cije - ukupno 560 dinara. Beogradska carina.
Jedino što je poštar slagao sa je pokušao dostavu paketa - samo ubacio papirić u sanduče.

jos je bolje kad na trakingu vidis da si potpisao prijem paketa a ti ga nisi ni video

Meni samo preporucena pisma ostave postari, najveci paketic koji su mi stvarno ostavili je bilo 12 baterija, extra kompaktno spakovanih. A habastije nesto, nema sanse.
Doduse, razumem ih... u centru BG on nema gde da se parkira na 10m pa da moze da nosi nesto vise - nego od poste mora pesice ceo reon.

Gde nalazite brojeve za praćenje pošiljaka kad stignu u Srbiju? Ja imam samo onaj broj koji mi napišu Kinezi, ali njihova pošta ima samo informaciju da je paket ubačen na avion za Srbiju.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno