Šta je novo?

WINDOWS 8.1

Ja je imam tek desetak dana i zasad mi je OK osim što me zeza što i za banalne stvari u Total Commanderu pita da li želim da tu akciju odradim kao administrator (UAC mi je isključen), to mogu zaobići ako podesim da se TC starta kao admin ali tada ne radi drag & drop između njega i drugih (jer ostali nisu pokrenuti kao admin), a ako želim zadržati drag & drop tada TC ne setujem kao "run as admin" ali onda moram podesiti UAC opciju "Run all administrators in Admin Approval Node" na disable, ali tada ne rade Metro aplikacije. U bilo kom slučaju nešto gubim :mad:

Ne kontam te admin approval dijaloge i kad radim obični rename ili move fajla u Total Commanderu, a mislim da mi to ni ne izbacuje uvijek ali nekad izbacuje pa sam morao detaljnije ubijati UAC ali tada ne radi Metro.

Imam problem sa gašenjem Windowsa. Često traje beskonačno tj zaglavi se. Odakle da krenem da tragam za uzrokom?

Stara instalacija ili nova/relativno nova?
Svakako možeš pokušati ovo za početak.

Have a look at the following registry location (note that you need to invoke regedit.exe with administrative privileges in order to make any changes in this location) and ensure that the value ClearPageFileAtShutdown is set to 0 (if it is set to 1, change the value to 0).

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management

Dobro i kada vise mozemo da ocekujemo update 1 zvanicno ? ,)

Jel' dolazi Start meni sa njim ili tek kasnije? Ustvari glavno pitanje je hoće li taj Start meni biti u kofliktu sa Classic Shellom, bar na prvu kad se update instalira na sistem koji već ima Classic Shell.

Da li je neko instalirao update, malopre gledah ali izgleda da ga nema još uvek?

Ja malopre updejtovao win,nisam ga dirao od januara,ali mi ne daje taj "update 1" To ce valjda uskoro da se pojavi.Jel neko dobio taj najnoviji apdejt?

Ja malo pre instalirao svez win 8.1 i nije bilo tog update da se skine ...

Mislim da jeste, ali zašto meni nema? Koristim original Windows 8.1.

Ja mislim da nije, da je to update za IE, flash, Office itd.

U pravu si. Nisam pročitao da sadrži 24 update-a. Nije to definitivno.

Utorak je kod nas praktično sreda. Amerikanci su iza nas vremenski.

Šta je bilo, svima se previše žuri, tek je 11 sati u Redmondu, PST , CST je još dva sata posle. update treba da počne tek za jedan sat a možda i 3 zavisi koje vreme će da upotrebe. Za nas će verovatno tek sutra.
Ko nema 8.1 nego samo osmicu, moraće prvo to da uradi da dobije poslednji update. KB9219442 Mora da bude instaliran da bi se ostalo primilo".

Poslednja izmena od urednika:
Ja već imam Update 1. A sad sam dobio 1.2GB uglavnom Office update.

Pre pola sata sam proverio i bio sam "up to date".A sad mi nudi-Windows 8.1 Update for x64-based Systems (KB2919355)

Download size: 887.6 MB

Jel to to?

capture.png

Evo ga i kod mene. :d

Edit, samo što kod mene nije 887 Mb, već upola manje?

Poslednja izmena:
Ja sam skoro instalirao Office, pa sada mi ukupno izbacuje update od preko 2gb :D

A sta uopste taj apdejt donosi novo? Jel ima nesto bitno?

To sam mogao i sam, mogao si da napises ne ne donosi nista bitno, ili da donosi to i to. Vise si vremena potrosio trazeci link.

Nazad
Vrh Dno