Šta je novo?

Watch Dogs

Jedno je zbog nove igre uzbuđen biti, a potpuno drugo kritikovati igru koju još uvek niko igrao nije i predviđati da će loša biti..

Jedno je zbog nove igre uzbuđen biti, a potpuno drugo kritikovati igru koju još uvek niko igrao nije i predviđati da će loša biti..

U čemu je razlika?

To su samo dve strane istog novčića. Jedan je uzbuđen i subjektivno diže igru u nebesa, dok drugi isto tako subjektivno gura igru u septičku jamu.

Trolovanje je trolovanje, na koju god stranu da ga okreneš, bilo da su to ovi što pljuju sve živo od starta ili ovi što ih svaka igra toliko "uzbuđava" da zvone na sva zvona kako će neka igra biti mega hit.

Bitno je samo da se na svakoj stranici teme malo kontrira, da se začini malo tema, kao i da se uvek bude u centru pažnje.

igra će biti sr.nje !

Ma kellhus je u stvari gdin_m, kome je dojadio opsti hejt na ovom forumu pa odlucio da otvori alt account :D

kelhus je pravi gospodin !

Ja ovde pišem ono što mislim.. Ako mi se sviđa ono što vidim u trejlerima i najavama za neki naslov, ako dolazi od proverenog developera i izdavača, ja ću napisati da mi se to sviđa i da dobru igru očekujem. Ne vidim zašto je problem da bilo ko nešto slično napiše. Naravno, uvek naglašavam da se konačan sud može doneti tek kada igra izađe i kada je i sami zaigramo.
Ali, u napred pričati da jedna igra valjati neće, da trejleri lažu, da grafika neće biti toliko dobra i tako dalje... kao da neko ne samo da je igru već odigrao već zna tačno kako je razvoj tekao i šta se u timu razvojnom događa. Pisati takve stvari a da igra ni igrana nije, to već nikako nije u redu i to ne mogu da razumem. To da u igri nešto ne valja može reći samo neko ko ju je propisno igrao, i da usput tačno navede šta i zašto po njegovom mišljenju ne valja. Sve ostalo je hejt običan, bez koristi za bilo koga i nikako diskusiji o igri koju nestrpljivo čekamo ne doprinosi.

kellhuse posalji mi sliku da je nosim u novcaniku !

Ali, u napred pričati da jedna igra valjati neće, da trejleri lažu, da grafika neće biti toliko dobra i tako dalje... kao da neko ne samo da je igru već odigrao već zna tačno kako je razvoj tekao i šta se u timu razvojnom događa.
Sve to stoji sto si napisao,ali dugogodisnje iskustvo(pogotovo u zadnjih par godina) nam govori da uvek ispadne suprotno od onoga sto nam se prezentuje!Igre su ti danas kao i reklame o prasku za ves,brijacima,kafama itd..Ne znas sta je bolje od cega,a kad probas...

Sve to stoji sto si napisao,ali dugogodisnje iskustvo(pogotovo u zadnjih par godina) nam govori da uvek ispadne suprotno od onoga sto nam se prezentuje!Igre su ti danas kao i reklame o prasku za ves,brijacima,kafama itd..Ne znas sta je bolje od cega,a kad probas...

+1

Ja ovde pišem ono što mislim.. Ako mi se sviđa ono što vidim u trejlerima i najavama za neki naslov, ako dolazi od proverenog developera i izdavača, ja ću napisati da mi se to sviđa i da dobru igru očekujem. Ne vidim zašto je problem da bilo ko nešto slično napiše. Naravno, uvek naglašavam da se konačan sud može doneti tek kada igra izađe i kada je i sami zaigramo.
Ali, u napred pričati da jedna igra valjati neće, da trejleri lažu, da grafika neće biti toliko dobra i tako dalje... kao da neko ne samo da je igru već odigrao već zna tačno kako je razvoj tekao i šta se u timu razvojnom događa. Pisati takve stvari a da igra ni igrana nije, to već nikako nije u redu i to ne mogu da razumem. To da u igri nešto ne valja može reći samo neko ko ju je propisno igrao, i da usput tačno navede šta i zašto po njegovom mišljenju ne valja. Sve ostalo je hejt običan, bez koristi za bilo koga i nikako diskusiji o igri koju nestrpljivo čekamo ne doprinosi.

Uzmi Arcanum i odigraj. Pa kada zavrsis onda odigraj ponovo. Pa ga onda obrni jos nekoliko puta. Zaje..... ove nove prca boce i isprazne timove. Ja bih se upucao u koleno da imam tim od 200 ljudi i da izbacujem ova sva sra... koja nam serviraju iz godine u godinu. Jos mi je ostalo nade u Indie scenu i par Kickstarter projekata u najavi. Ovo sve ostalo okaci macku o rep.

@Doktor LOOOL pregledao sam uvod sad evo na YT prvih mozda 15 min, jesi me zeznuo, vec me je zarobila prica :D

Minimum:
OS: Windows Vista (SP2), Windows 7 (SP1) or Windows 8 (Please note that we only support 64 bit OSs.)
Processor: Intel Core 2 Quad Q8400 @ 2.66Ghz or AMD Phenom II X4 940 @ 3.0Ghz
Memory: 6 GB RAM
Graphics: DirectX 11 graphics card with 1 GB Video RAM - Nvidia Geforce GTX 460 or AMD Radeon HD 5770
DirectX: Version 11
Hard Drive: 25 GB available space
Sound Card: DirectX 9.0c Compatible Sound Card with Latest Drivers
Additional Notes: Broadband connection and service required for multiplayer mode. Supported Video Cards at Time of Release: nVidia GeForce GTX460 or better, GT500, GT600, GT700 series; AMD Radeon HD5850 or better, HD6000, HD7000, R7 and R9 series Intel® Iris™ Pro HD 5200

Recommended:
OS: Windows Vista (SP2), Windows 7 (SP1) or Windows 8 (Please note that we only support 64 bit OSs.)
Processor: Eight core - Intel Core i7-3770 @3.5 GHz or AMD FX-8350 X8 @ 4 GHz
Memory: 8 GB RAM
Graphics: DirectX 11 graphics card with 2 GB Video RAM - Nvidia Geforce GTX 560 ti or AMD Radeon HD 7850
DirectX: Version 11
Hard Drive: 25 GB available space
Sound Card: DirectX 9.0c Compatible Sound Card with Latest Drivers
Additional Notes: Broadband connection and service required for multiplayer mode. Supported Video Cards at Time of Release: nVidia GeForce GTX460 or better, GT500, GT600, GT700 series; AMD Radeon HD5850 or better, HD6000, HD7000, R7 and R9 series Intel® Iris™ Pro HD 5200
http://store.steampowered.com/app/243470/

Zahtevnost sve govori o tome kakvu grafiku u PC verziji očekivati treba.;)
Igra je inače trenutno najprodavaniji naslov na Steamu..

Grafika ce vise manje biti dobra, ali Ubisoftovi studiji, pogotovo Montreal ama bas nikad nisu bili poznati po PC optmizaciji, tako da je za ocekivati da ce ovo biti sasvim solidno zahtevno.

Evo vec unapred vidim kukanja kako njesra radi, da je lose optimizovana, da ima fps dropove itd :D

Ima su uzeti za 20 i kusur eura, mada mislim da se treba prvo vidjteti kako ce se igra u praksi pokazati pa onda se odluciti.
Moze biti njesra, ko zna?!

Ocekujte slobodno da ce minimum system req biti i dosta jaci kada developeri prestanu da izdaju crossgren igre [kao Watchdogs, za kojeg su developeri ipak potrosii dosta vremena da downscaleuju celu igru na PS3/X360/WiiU].

Kada izadju igre koje su nextgen only, tek onda ce se videti da je itekako doslo vreme za upgrade PC konfiguracija [AC Unity, Batman Arkham Knight, Witcher 3, Division...]. Jos se mozemo smatrati srecnim sto su i Sony i MS odabrali relativno osrednji hardver za konzole. Bice nam dovoljno da upgradeujemo CPU i da kod grafickih obezbedimo malo vise VRAM-a. Moglo je ovo biti dosta gore.

Also, veliko olaksanje kod PC konfiguracija ce doneti Mantle/DX12, onda ce i quadcore CPU-ovi moci lakse da se snalaze sa nextgen igrama.

Ko se igra tih igara koje si nabrojao bolje da kupi konzolu. Valjda ce i taj jailbreak uskoro pa da ne bude vise dileme. PC ima smisla budziti zbog nekih drugih igara koje nece u skorije vreme postati multiplatform.

Znaci nista od booma sto se tice grafike :D

dosta su se koncetrisali na grafiku, nek se sad malo skoncetrisu na gejmplej...

Vidis, meni je to bas njesra, i vec veliki minus.

Ne vidim kako je to problem, jer ovakvim igrama su potrebne maksimalno fluidne i pristupačne kontrole.. Kontekstualno skakanje odlično funkcioniše u AC igrama i novome Thiefu, ne vidim što bi ovde bilo drugačije.

Vrh Dno