Napokon mape. Automatski brisem google maps aplikaciju. Ah divote.
Da pojasnim - google mape prikazuju i zemljane puteve za auto, tako da tipa kad je blokiran neki put a lepo vreme proci ces 2 km umesto tipa 30 km.Meni na mapama pokazuje ulice i u manjim mestima, konkretno u mom mest
Pa zato što nije gramatički ispravno "oslobodjenja" već "oslobođenja" zato i veza "oslobodenja" ako izuzmeš dijakritik.Edit: jedna poveca zamerka zbog navike - ako kucate bulevar oslobodjenja nece naci a bulevar oslobodenja hoce...
Nema tu sta je gramaticki pravilno. Koliko ja znam u Srpskom jeziku se pise Oslobođenja, a kada nema đ pise se dj. E sad Google je tu ispao bistriji tako da ce oba detektovati kao ispravna i d i dj.
Ceo ios tretira ovakve slucajeve jednako
Meni je ceo imenik u cirilici, recimo za сања je dovoljno da upisem sana i nacice ono sto sam trazio. Iz ovog primera ti je kasno da sa latinicnom tastaturom mogu da koristim spotlight pretragu i kad trazim stavke upisane cirilicom. Implementacija pretrage u google mapama je ista ocigledno sto je po meni dobra stvar.
Da pojasnim - google mape prikazuju i zemljane puteve za auto, tako da tipa kad je blokiran neki put a lepo vreme proci ces 2 km umesto tipa 30 km.
Svakako super vest da su poceli da obradjuju teritoriju Srbije i da unose u Maps, pokrenuo se TomTom.
Usporedi sela i putice po Fruskoj GoriUlica u kojoj moja mama zivi, i skoro sve u selu su zemljane, cak se ni ne zovu ulice, vec krajevi, ( Garosev kraj, Vukovic kraj, Lebovic kraj,.....) i pokazuje ih normalno, isto kao i google maps. Ne kazem da su bolje od google maps ali da su za mene, tj moje selo i kraj, iste kao i google maps. Druge delove Srbije nisam gledao, jer ih svakako necu koristiti kao sto ni ne koristim google maps.
Probao sam nekoliko nasumičnih adresa u NS (bulevar osloođenja 153, kolo srpskih sestara 3, antuna urbana 7, Šekspirova 11), Apple mape prilično tačno pokazuju gde se nalaze dok su se Google mape nalupetale... Jedino je šekspirovu google pokazao tačnije... Ako ne verujete, proverite i sami koje su tačnije...Osim pretrage naziva ulica mozes i broj da napises i prilicno tacno locira brojeve.
piši kako govorišEdit: jedna poveca zamerka zbog navike - ako kucate bulevar oslobodjenja nece naci a bulevar oslobodenja hoce...
Druze nema sta da se ljutis, ni da se osecas uvredjenim... I ja koristim iOS a ne Android, ali realno sagledavam situaciju. Nisam rekao da su Apple mape ****** vec sam rekao da su Google Maps detaljnije sto se tice ulica i putica bar ovde po Fruskoj gori, Novom Sadu i okolini. Slazem se da Apple Maps imaju prednosti u odnosu na Google Maps, ali ne shvatam toliki fan boy-izam da kada uputis kritiku potkrepljenu cinjenicama odma krece hate-ovanje... Ja objektivno gledam na stvari, zao mi je...Ok, pobedio si google maps su bolje, apple maps su sra...
Zato što dj nije već godinama đ, ostala navika sa kucaćih mašina? Ne mešaj gramatiku sa nepostojanjem adekvatnog slova na tastaturi. Ja na papiru rukom nikada nisam napisao "dj", to je apsolutno neispravno u Srpskom jeziku a i u drugim bliskim jezicima. Recimo "djelovati" ili "sudjelovati", dj se čita a ne đ. Jedino dvoslovno "dž" se tretira kao glas.Ako vec d gledaju kao đ, ne shvatam u cemu je problem implementirati dj da se gleda kao đ. Kada koristim mobilni posto koristim latinicnu tastaturu, pre cu otkucati dj nego drzati d da mi se pojavi đ.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari