Šta je novo?

iPhone u Srbiji - diskusija o ponudi

Iako se slazem sa ays-om u vecini slucajeva ne verujem da ce biti ni priblizno u Srbiji vezano za ko ce upgrade uraditi. Ta statistika je vise za razvijenije zemlje. Ja kontam da ce mozda 20% korisnika iOS uredjaja uraditi upgrade na noviji uredjaj...

pa nisi odgovorio na pitanje, ja ne vidim zasto bih menjao sad ip4 jer mi na njemu sve radi. mozda za godinu dana ip5 kad jednostavno prestane OS support za ip4, ali sada... mozda onaj ko ima ip2 3g ali tih sigurno nije 50k od ovih 70k

Одговорио сам на питање на исти начин на које је оно постављено... са претпоставком и хипотезом.
Ја гледам из угла људи око мене који су имали или имају iPhone телефоне и којом фреквенцијом раде упгрејд... најчешће је да их замене после годину дана коришћења јер их нису купили уз пакет већ за кеш, па онда обитавају ван тих 2годишњих оквира. У мом случају већина које познајем да користе iPhone имају или 5 или 5Ѕ и то у много већој мери него што је случај са 4 или 4Ѕ.

Не могу да знам, нити тврдим, да ће бити баш тако како сам навео... само претпостављам на основу личног искуства, као што и ти тврдиш другачије, на основу личног искуства.

pa ako vecina njih ima 5 ili 5s sto bi sad kupovali bilo sta kod mts i vezivali se ugovorima?

pa ako vecina njih ima 5 ili 5s sto bi sad kupovali bilo sta kod mts i vezivali se ugovorima?

Ево шта сам ти написао у претходној поруци за коју си ми рекао да ти нисам одговорио:

Огромна већина iphone корисника прелази на нови модел или барем други по реду модел.
У преводу, сада ће ови са 4 или 4Ѕ да узимају 5Ѕ преко пакета да би на јесен ови што имају 5 или 5Ѕ прелазили на 6.

da, i u sledecoj si napisao da vecina (koje ti poznajes) ima 5 ili 5s

pa sam ti ja odgovorio na taj post

edit: znaci onaj ko ima 5 ce uzeti 5s sad kad se pojavi kod mts?

biće neko ko će da zameni 5 sa 5s... dosta ljudi uzima telefon preko firme, pa su zato uzimali androide, a želeli su iphone, nego ga nije bilo kod nas pa nisu mogli da ga uzmu. sada će da se prebace na iphone...

iPhone u Srbiji konacno

da, i u sledecoj si napisao da vecina (koje ti poznajes) ima 5 ili 5s

pa sam ti ja odgovorio na taj post

edit: znaci onaj ko ima 5 ce uzeti 5s sad kad se pojavi kod mts?

Ајде овако... Већина коју познајем су прешли са ip4 или 4s на 5 и 5ѕ у претходних годину дана али има још њих којима је било пуно да дају од 500евра па навише за нов телефон. Они ће вероватно сада прећи на 5ѕ преко пакета у Телекому док ови који имају новије моделе ће то урадити на јесен кад изађе 6ца.

Наравно биће и оних који неће мењати своје старе 4ке све док раде као штп ће бити и оних који ће да замене и 5це за 5ѕ.

Надам се да сада разумемо. :)

Uđosmo u april pa ako neko ima nove informacije neka iznese - ako sme :p

pojavili se na maps.Nismo vise samo poljana.

Odlicna vest! Najzad postajemo deo sveta!

Napokon mape. Automatski brisem google maps aplikaciju. Ah divote.

Sad sam probao, radi na Mavericksu travel time iz kalendara kao i slanje mape. :D Divota!

@Che "Poi's?"

Nisam primetio, jos treba da se testira ali dovoljno je dobar da skinem google app, koja me nervira.

jesi siguran da zelis to? ja nesto ne vidim da je nasa drzava detaljno odradjena, ili nismo u istoj drzavi?

Користе од ТомТом мапе, па би требало да буде барем пристојно.

ne znam kako moze biti pristojno tri ulice u Novom Sadu....

ne znam kako moze biti pristojno tri ulice u Novom Sadu....

Не знам шта бих ти рекао... ја управо гледам код мене, на iMac, iPhone5, iPad4... Нови Сад има све улице.

Screen_Shot_2014_04_04_at_2_25_16_PM.png

Ако хоћеш могу и са телефона да ти направим screenshot или можда да још увеличам саму мапу?

Poslednja izmena:
jeli se to nesto skoro menjalo?? ja sam jutros gledao i nije bilo toliko, bio je bulevar evrope, bulevar oslobodjenja, futoska i jos mozda par vecih ulica

lol, znaci nisam lud, znam sta sam video, cim je ovde napisano da su updateovali, pogledam i ono tipa sta su to update, dodali tri ulice... sad gledam i ono sve je tu :)

Posto nisam koristio Apple mape ove nove, koja je prednost u odnosu na Google mape? Jel vredi preci ili je to samo neki hejt prema Google-u? :)

Prednost je što sad rade mape iz aplikacija (WhatsApp, Find Friends...)

Mislis ono da posaljes lokaciju iz fb-a ili viber-a ili whatsapp-a? Kao share-ovanje svoje lokacije? Zar za to trebaju mape, nije moglo preko Google Maps? Ili nesto trece (mislim ovo kako sam razumeo)?

Posto nisam koristio Apple mape ove nove, koja je prednost u odnosu na Google mape? Jel vredi preci ili je to samo neki hejt prema Google-u? :)

Osim pretrage naziva ulica mozes i broj da napises i prilicno tacno locira brojeve.

To je super ako mozes i brojeve. Sad jos da se vidi mape koliko su sveze i napredak toga, valjda ce kad dodje Apple (tj kad budemo imali iPhone u prodaji) biti bolje i sredjene.

Tehnicki je sve bolje odradjeno ima i postanskih brojeva cak, a google interfejsa vise nema, tj obrisao sam google app.

Sta mislite,da li ce iphone na nekim sajtovima poskupeti ili ce pojeftineti,posle dolaska u mts?

Nazad
Vrh Dno