Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

Najjednostavniji način je da napraviš prosljeđivanje/forward u postavkama g-mail-a na tvoju @live.com, i onda praktički imaš push.

To sam nasao i odradio. Jos ostaju kontakti koji nikako nece da se povuku sa gmail-a. Jedanput je nesto krenuo da sinhronizuje i preneo 10-ak kontakta i tu stao. Svaki put kad pritisnem gmail za sinhronizaciju ispise "Not up to date"

Moze li mi neko objasniti koji video format WP8 sigurno cita?
Slao sam sa kompa fajlove putem BT-a formata: WMV, 3GP, AVI, cak i MP4 snimljen na L800, svi snimci snimljeni drugim telefonima i ni jedan nece da cita :(
Ima li neki konverter za komp i u koju ekstenziju da prebacim da bi radio na telefonu?

Ne treba ti nikakav konvertor, cita wp sigurno (avi, mp4, mkv, wmv - iako je taj format bukvalno mrtav) i to do full hd rezolucije, vec za bitrate nisam siguran, do 10mb\s ce sigurno pustiti.

Dopuna: mnogo je bitnije koje kodeke cita a ne koje kontejnere (mkv, mp4, avi)...
Podrzava sve popularne codec-e :
H263, H264, VC1, Mpeg4....

Vise o tome:

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/windowsphone/develop/ff462087(v=vs.105).aspx

Poslednja izmena:
Ma to su snimci od pre 4-5 godina snimljeni na nokia X3 i nekom starom sony ericsson-u, bitrate ne bi trebao da bude preko 5-6mbit/s a rezolucija je 320x240p cini mi se.
I zasto video ubacuje u slike kad primam preko BlueTootha?

Eh zasto ;) pa to je tako MS odlucio, a ima i logike video cine pokretne slike, znas ono 25fps, 30fps (frames-slicica po sekundi) ..
Kriticno bi bilo da ti video baca u muziku :D

Kako god ako bas ti ne cita te klipove a navodno ih vidi u medju klipove u Videos, onda lepo Avidemux i roknes ih istu rezoluciju, slican bitrate i gledaj da je codec h263 a extenzija mp4.
Napravis folder Videos na kartici, i tu smestas klipove.

Eeee sad sam isao copy/paste na SD i trazio je da odradi neku konverziju, ja klikn'o OK i sam ga konvertovao i iskopirao automatski i sljaka. Doduse slika mi se cini malo losijeg kvaliteta al' ***. I tacno mi stoji u videos, a ne u slikama.
Ne znam zasto ga putem BT direktno smesta u slike/albumi/sacuvane slike, a pride sto ga ne cita

Borise, javljaj se :)
Ovo je postalo gore od kineskih android kopija. Tamo sam nekako uspeo da nabudzim kontakte. Ovo postaje smesno i zalosno. Imam kontakte na gmailu, iste te kontakte sa prebacio na live nalog koji koristim kao glavni na telefonu. Odradim ponovo hard reset, pratim uputstva, ubacujem i live i gmail nalog i i dalje nemam kontakte. Brisem gmail nalog pravim novi i tada mi sinhronizuje 3% kontakta.
Ne mogu da verujem da se WP ovako skenjao za pola godine koliko ga ne koristim.

Da li si sredio sve kontakte (brojeve) tako da imaš kompletan broj u formatu +38xxxxxxxxx ??

Postoji i mogućnost da napraviš export iz gmail-a (odabereš Outlook CSV format), pa onda import u Hotmail (@live).
Sve ovo odradiš na desk/laptop-u.

Odradio sam import na live nalog. Sada su tamo isti kontakti kao na gmailu. Kako da ih odatle sinhronizujem. Trebalo bi automatski, cak sam probao i sa ponovnim hard resetom, ali nece.
Inace nisu svi kontakti u tom +381 formatu. Nisu bili ni pre 6 meseci pa je sve radilo...
Ako je u tome problem, da li moram da idem rucno i svih 600 kontakta da preuredjujem :)

Ps. Ovi kontakti sto ih imam su u stvari sa kartice, to sto sam mislio da su se sinhonizovali.

Poslednja izmena:
hektor2 druže, po malo siluješ temu, javiće se profesor Lozac do večeras.A ti dotle guglaj malo.Ne mora baš sve, prvi dan da se naštimuje. :wave:
Edit:eek:stao još jedan sat do lansiranja...:exploder:

Poslednja izmena:
Ne spamuj ako nemas sta pametno da kazes. Pokusavam da odradim najnormalniju stvar ali ne uspevam. Nadam se da je problem do mene.

Of course, taj link super radi.Za 15 min. lansiranje ,a odbrojavljanje traje i traje...:alo:

Odradio sam import na live nalog. Sada su tamo isti kontakti kao na gmailu. Kako da ih odatle sinhronizujem. Trebalo bi automatski, cak sam probao i sa ponovnim hard resetom, ali nece.
Inace nisu svi kontakti u tom +381 formatu. Nisu bili ni pre 6 meseci pa je sve radilo...
Ako je u tome problem, da li moram da idem rucno i svih 600 kontakta da preuredjujem :)

Ps. Ovi kontakti sto ih imam su u stvari sa kartice, to sto sam mislio da su se sinhonizovali.

Jesi probao da odes u settings>email+accounts>drzis prst na accountu i odradis sync now, da ga nateras da sinhronizuje?
Jedino to mi pada na pamet, presao sam na androida na WP pre 2-3 nedelje, svi kontakti su mi bili na gmailu, nista nisam cackao, samo dodao account, uredno mi je sve prekopirao.

LOL.
Prvi WP8.1 modeli, čuvene marke iz Indije i Kipra...:lupko:

I najzad ubacili notification center, ali nema opcija za brzo paljenje/gasenje mobilnog neta. Bruka i sramota, nisam ocekivao ovakve propuste.

I najzad ubacili notification center, ali nema opcija za brzo paljenje/gasenje mobilnog neta. Bruka i sramota, nisam ocekivao ovakve propuste.

Odkud znas da ne mozes da stavis sta god ti pozelis gore ? :D .

Ne osudjuj prerano.

Ovo je po meni ODLICNO .

Odkud znas da ne mozes da stavis sta god ti pozelis gore ? :D .

Ne osudjuj prerano.

Ovo je po meni ODLICNO .

Video sam na WPC, mogu da se menjaju te 4 "plocice", ali data nije uopste ponudjeno u opcijama. Nije glupost, vrlo korisna stvar, ali ne mogu da nadjem razlog da ne ubace tu opciju. Ako sam pogresio, bice mi drago ali sumnjam.

Jesi probao da odes u settings>email+accounts>drzis prst na accountu i odradis sync now, da ga nateras da sinhronizuje?
Jedino to mi pada na pamet, presao sam na androida na WP pre 2-3 nedelje, svi kontakti su mi bili na gmailu, nista nisam cackao, samo dodao account, uredno mi je sve prekopirao.

Jesam, to sam prvo odradio. Jedino mi preostaje da prebacim karticu nazad na android i kopiram sve kontakte na sim karticu...

Video sam na WPC, mogu da se menjaju te 4 "plocice", ali data nije uopste ponudjeno u opcijama. Nije glupost, vrlo korisna stvar, ali ne mogu da nadjem razlog da ne ubace tu opciju. Ako sam pogresio, bice mi drago ali sumnjam.

Moguce. Doduse za ovih 7-8 meseci kako imam ovaj tel, nikad nisam ni na 1 min ugasio mobilni net .

Napokon ovo u W8.1 da mozes normalno da ides izmedju aplikacija i da ih minimiziras i zatvoris da ne moram da vucem misa do dna 24˝ inca monitora .D

Poslednja izmena:
Borise, javljaj se :).

Poso-kuca.

Evo ti od Darka odgovor, ovako sam ja burazeru namestio, a meni radi ona stara fora sa exchangom, jer sam uzeo telefon pre nego sto su to ukinuli. Dakle ovaj korak ti treba, da eksportujes kontakte preko kompa sa gmaila i ubacis u outlook.

Exportuj sa GMaila na PC-ju kontakte kao csv, dobijes jedan fajl, uploaduj ga na Live, to je minut posla bukvalno i svi kontakti su prebaceni. Na Gmailu na PC u opciji forwarding dodaj da sve mejlove forwarduje na tu live adresu i u telefonu ostavi samo taj live nalog. Povuci ce sam sve kontakte i imace push mail cim nesto sa GMail stigne na Live a stici ce odmah a samim tim odmah i na telefon...

Woot.... Ovo je stvarno ludilo, ne samo WP 8.1 ali i W8.1 u1 ludilo :D .

Jos i besplatno postaje besplatno.... WOOOT !!!

Sviđa mi se prezentacija, iako se Cortana par puta pogubila.U principu je OK-et.Skoro sve smo dobili, sem sistemskog fajl manager-a.Dočekaću živ, valjda i taj 8 april.
P.S.najzad će i ovi pljuvači Windows osmice, da dobiju start dugme i manipulaciju Metro interfejsa, uz pomoć malog glodara...:D

Nazad
Vrh Dno