Šta je novo?

LG G2

Na sve ovo sto si napisao ja mogu samo da ti dam par saveta.
Ako nisi upucen i vest u flesovanju i budzenju,ne diraj nista,manje ce te boleti glava.
Nemoj koristiti igo na telefonu kao primarnu navigaciju jer ce leti kad upekne da ti rikne baterija a veoma lako i sam telefon od pregrevanja.
Nemoj se oslanjati na usb otg na telefonu da bi pustao muziku po manifestacijama,za to postoji predvidjena oprema uz koju su manji rizici da nesto ne radi.

Nisi bas ni pomogao..pazi,ja igo koristim vec godinama,i nikad me ostavila nije,sem zadnji put,ovo sto se desilo,a ovo za grijanje,pa bas me briga,iskreno,ja sam njega kupio..a telefonu nece biti nista ako je ugrijan odredjeno vrijeme,mislim sta,skratice mu se vijek baterije..koliko,posle 3 god nece drzati kao sad? Za 3 god cu promijeniti minimum jos 1 telefon. A u vezi otg..vidi,imam ja i opreme i opreme,vjeruj mi..ja to radim sa tableta ili sa telefona najvise sto mi je lakse,a ne znam po cemu je bolje nositi lap top ili plejere od telefona od 300/400€? Da ne pominjem mogucnost stekanja plejera i softvera, a na android me jos nije iznevjerio sistem,a na lap top i te kako dosta puta,drajver,zujanje,sum..ili jednostavno nema zvuka?? A znam o cemu pricam,vec 15 god radim sisteme i telefona i racunara,sa telefonima sam batalio jer nemam vremena a mala je zarada a za neke stvari veliko ulaganje,zato rekoh da se posavjetujem sa ljudima sa foruma u vezi stvari koje sam naveo. Ja necu da ga flesujem,jer znam da dista custom romova ne podrzava odredjene stvari koje su mi potrebne,zato hocu stock kk ali posto kameru nisu unaprijedili,moram da ga rutujem,e sad,ako je otg i zvuk na kk bas takav problem,onda ga naravno necu apdejtovati..

XDABBEB i Jishnu mogu da idu samo sa rutom?

U prevodu jedno veliko thanks za @bednder_007 i trud i entuzijazam!

Nisi bas ni pomogao..pazi,ja igo koristim vec godinama,i nikad me ostavila nije,sem zadnji put,ovo sto se desilo,a ovo za grijanje,pa bas me briga,iskreno,ja sam njega kupio..a telefonu nece biti nista ako je ugrijan odredjeno vrijeme,mislim sta,skratice mu se vijek baterije..koliko,posle 3 god nece drzati kao sad? Za 3 god cu promijeniti minimum jos 1 telefon. A u vezi otg..vidi,imam ja i opreme i opreme,vjeruj mi..ja to radim sa tableta ili sa telefona najvise sto mi je lakse,a ne znam po cemu je bolje nositi lap top ili plejere od telefona od 300/400€? Da ne pominjem mogucnost stekanja plejera i softvera, a na android me jos nije iznevjerio sistem,a na lap top i te kako dosta puta,drajver,zujanje,sum..ili jednostavno nema zvuka?? A znam o cemu pricam,vec 15 god radim sisteme i telefona i racunara,sa telefonima sam batalio jer nemam vremena a mala je zarada a za neke stvari veliko ulaganje,zato rekoh da se posavjetujem sa ljudima sa foruma u vezi stvari koje sam naveo. Ja necu da ga flesujem,jer znam da dista custom romova ne podrzava odredjene stvari koje su mi potrebne,zato hocu stock kk ali posto kameru nisu unaprijedili,moram da ga rutujem,e sad,ako je otg i zvuk na kk bas takav problem,onda ga naravno necu apdejtovati..

Nece ti baterija riknuti posle 3 godine od pregrevanja vec jako brzo,a pregrevanje utice i na komponente na ploci koje ce se verovatno razlemiti pa treba raditi reballing sto slabo ko zna da uradi kako treba i prakticno ces morati zameniti celu plocu,sto je totalno neisplativo.
Da sam na tvom mestu ja se ne bih igrao,jeftinih navigacija bar ima,telefon je tu da se samo na kratko posluzis s navigacijom,ne za taksiranje i celodnevni rad.
Sve ti ovo govorim cisto prijateljski,da ne mislis da te zezam.
OTG jos nisam probao na 4.4.2 tako da ti tu ne mogu pomoci,a to zujanje u slusalicama kod mene ne postoji,to je izgleda kako se kome zalomi.

@bender_007, извини ал видим да су упућен. Не бих да се зјбвм са испробавањем, који од ова два мода по теби је бољи кад се све сабере?

Пре неки дан се баш разочарам. Имали смо неко вечерње роштиљање и реко дај да ухватим аутентичан тренутак кад оно једно 7 секунди за фотку. Да не причам што су сви ослепели од блица.

Nece ti baterija riknuti posle 3 godine od pregrevanja vec jako brzo,a pregrevanje utice i na komponente na ploci koje ce se verovatno razlemiti pa treba raditi reballing sto slabo ko zna da uradi kako treba i prakticno ces morati zameniti celu plocu,sto je totalno neisplativo.
Da sam na tvom mestu ja se ne bih igrao,jeftinih navigacija bar ima,telefon je tu da se samo na kratko posluzis s navigacijom,ne za taksiranje i celodnevni rad.
Sve ti ovo govorim cisto prijateljski,da ne mislis da te zezam.
OTG jos nisam probao na 4.4.2 tako da ti tu ne mogu pomoci,a to zujanje u slusalicama kod mene ne postoji,to je izgleda kako se kome zalomi.

Pa cekaj,sta je po tebi pregrijavanje? Ja ako igram asphalt 8 i ugrije se na 42/43c ne valja? Ili navigacija na 47/50c za 4 sata rada? Ja razumijem tebe sve sto pricas al zadnjih 7-8 god mi jos nijedan telefon niti baterija nisu riknuli od igo navigacije,niti od pregrijavanja..pregrijavanje tipa 60c i jace je vec nesto drugo,ako si na to mislio?

Da,na to sam mislio,a ne znam kako mislis da se nece pregrejati ako je napolju 40c,znaci telefon ce biti minimum na 70c ako ne i vise,jer je gps ukljucen,brightnes pojacan do kraja jer je dan i leto i plus igo radi.

Moze li mi neko reci neki app koji je dobar za provjeravanje temperature moba :D

@bender_007, извини ал видим да су упућен. Не бих да се зјбвм са испробавањем, који од ова два мода по теби је бољи кад се све сабере?

Пре неки дан се баш разочарам. Имали смо неко вечерње роштиљање и реко дај да ухватим аутентичан тренутак кад оно једно 7 секунди за фотку. Да не причам што су сви ослепели од блица.

Ma i meni smeta to. Evo bas sam testirao oba moda. Zakljucak, jednaki su sto se tice toga.

Upali u mode- IA, onda duplo krace traje ali nije najbolja kvaliteta.

Meni je osobno prije bio jishnu bolji, po noci.

SAd kad gledam sve mi se svodi na isto.

Jos jedan momak je izdao media_profiles.xml s poboljsanom slikom i bitrateom i prednjom kamerom, probao sam, meni ne radi na stocku, kasnije stavim cloudypro pa pogledam bas.

+ za koji se god mod odlucis siguran si.

Znaci jishnu installer - backuo napravis (imas original onda). Onda mozes instalirati xdabbebov ili jishnuov mod i vratis jednim klikom.

Eno jishnuov test cam mi vrti 60 fpsa na uhd recimo

Poslednja izmena:
OTE=milkobgd;3694046]@bender_007, извини ал видим да су упућен. Не бих да се зјбвм са испробавањем, који од ова два мода по теби је бољи кад се све сабере?

Пре неки дан се баш разочарам. Имали смо неко вечерње роштиљање и реко дај да ухватим аутентичан тренутак кад оно једно 7 секунди за фотку. Да не причам што су сви ослепели од блица.[/QUOTE]

Po mom mišljenju Xdabbeb za fotke, a
Jishnu za video.

Da,na to sam mislio,a ne znam kako mislis da se nece pregrejati ako je napolju 40c,znaci telefon ce biti minimum na 70c ako ne i vise,jer je gps ukljucen,brightnes pojacan do kraja jer je dan i leto i plus igo radi.

Telefon automatski smanjuje svijetlost zbog temperature, a i nije na Sunce a i da jeste, mislim da klima i te kako odradjuje posao u auto i jos mi nikad nije presla temperatura 50/55c najvise. Iskreno, taj koji drzi na Sunce telefon ljeti, bez klime u autu i sa upaljenom navigaciom..nece mu dugo, tu se definitivno slazemo.. Ja sam na pr testirao telefon na 27c napolju, igrao NFS 30-ak minuta i ugrijao se na 50c..znaci na 35c i vise ljeti, navigacija 1h ili vise, ima da rikne jer ce mu temp biti sigurno oko 70c..

Znaci zakljucak je: prilikom koriscenja mobilnog za navigaciju, jednostavno ukljuciti klimu i postaviti mob. iznad ventilacije i resen problem :D
Ja sam koristio iGo navigaciju prilikom putovanja na more, ugreje se, i desilo mi se da se restartuje par puta.
A mapama nisam bio zadovoljan , sreca u saobracajne znakove, inace ko zna gde bi stigao >.<

Telefon automatski smanjuje svijetlost zbog temperature, a i nije na Sunce a i da jeste, mislim da klima i te kako odradjuje posao u auto i jos mi nikad nije presla temperatura 50/55c najvise. Iskreno, taj koji drzi na Sunce telefon ljeti, bez klime u autu i sa upaljenom navigaciom..nece mu dugo, tu se definitivno slazemo.. Ja sam na pr testirao telefon na 27c napolju, igrao NFS 30-ak minuta i ugrijao se na 50c..znaci na 35c i vise ljeti, navigacija 1h ili vise, ima da rikne jer ce mu temp biti sigurno oko 70c..

Realno moje iskustvo sa raznim telefonima...koristim GPS navigaciju svake godine na moru,u kolima...nikad nije bilo problema sa pregrejavanjem.Mislim da nije problem da se koristi na taj način na koji ti želiš.Do sad sam promenio oko 5 telefona sa GPS-om i sve je bilo ok...grejali se jesu ali su i radili kako treba.

Verovatno ne znaju da odrade root & recovery & flešovanje ili se plaše da nešto ne zeznu ili čuvaju nebitnu garanciju kod operatera ili nešto treće pa ih sve ovo smara :D
Pritom ni na jedan način ne učestvuju u konverzaciji na ovoj temi...

I ja mislim da je ****** svako ko se plaši da ne s**** nešto na telefonu koji košta 350e, sve sami ******i. Drugo, možda je neko stvarno zadovoljan kako telefon radi i sa stokom mada i to su jednostavno naivci...

Treće, koliko su nesposobni, verovatno je sve što ih zanima da im sve aplikacije...

ako ne budem uspeo da sredim neke aplikacije

... rade kako treba.

Meni radi sve superiška al moraću da rutujem i ja da mi neke aplikacije ne rade pa onda kada opravim ima da budem jako srećan...

Molim da mi se oprosti ovoliko sarkazma ali ovo klinačko kur čenje oko rootovanja je stvarno too much. Razumem ljude koji imaju potrebe za tim, ali izgleda da neki ne razumeju nas koji nemamo. Napisao sam post o kameri od 20 redova, Okačio primere, 2 reda posvetio tome da se složim sa barem 5 ljudi koji su rekli da to malo guši topik ali sam bio toliko realan da priznam da je to ipak u skladu teme i da nema smisla buniti se i odmah mi 100 smarača skoči za vrat... Od****te bre deco.

Hahaha jel moguće ovo gore :D
Ako je nešto klinačko to je tvoj komentar - totalno promašena poenta ...

Ja poštujem da tebi ne treba ništa ni KitKat ni rut ni rikoveri, ali na tvoju žalost 90 % ljudi na ovom forumu rutuje telefone, velika većina ima rikaveri i flešuje romove tako da je smešno o ovome uopšte raspravljati ...

Šta bi bilo da si kupio Nexus 4 ili Nexus 5 :D

Poslednja izmena:
Ma i meni smeta to. Evo bas sam testirao oba moda. Zakljucak, jednaki su sto se tice toga.

Upali u mode- IA, onda duplo krace traje ali nije najbolja kvaliteta.

Meni je osobno prije bio jishnu bolji, po noci.

SAd kad gledam sve mi se svodi na isto.

Jos jedan momak je izdao media_profiles.xml s poboljsanom slikom i bitrateom i prednjom kamerom, probao sam, meni ne radi na stocku, kasnije stavim cloudypro pa pogledam bas.

+ za koji se god mod odlucis siguran si.

Znaci jishnu installer - backuo napravis (imas original onda). Onda mozes instalirati xdabbebov ili jishnuov mod i vratis jednim klikom.

Eno jishnuov test cam mi vrti 60 fpsa na uhd recimo

OTE=milkobgd;3694046]@bender_007, извини ал видим да су упућен. Не бих да се зјбвм са испробавањем, који од ова два мода по теби је бољи кад се све сабере?

Po mom mišljenju Xdabbeb za fotke, a Jishnu za video.

Hvala, probaću obe.

A što se grejanja baterije prilikom gps-a, greje ga app, greje ga sunce i greje ga punjenje. Hd2 mi je blokirao u takvoj situaciji, palila se naizmenično crvena i zelena lampica zbog pregrevanja. Sada koristim Galaxy s (1) u tu svrhu ali namestim da klima direktno bije u njega. Opet, baterija ostane na istim procentu iako se puni.

Poslednja izmena:
Realno da nema ruta i rekoverija, mob bi bio dosadan, ovako je "skupa igracka". Volim probavati nove stvari, naravno da se lupam u glavu kad moram ponovno reinstall ali to je jace od mene :). Kad znam da nesto sto sam platio moze biti bolje, tj da je zakljucano na 70% svog kapaciteta, pa zelim 100 %, ja sam njega kupio, nije on mene. Mozda treba subThread "lg-g2 root/modovi/appovi"

Znaci zakljucak je: prilikom koriscenja mobilnog za navigaciju, jednostavno ukljuciti klimu i postaviti mob. iznad ventilacije i resen problem :D
Ja sam koristio iGo navigaciju prilikom putovanja na more, ugreje se, i desilo mi se da se restartuje par puta.
A mapama nisam bio zadovoljan , sreca u saobracajne znakove, inace ko zna gde bi stigao >.<

Cekaj,pa ne mozes tako da iskaces sa izjavama..koje si mape koristio pa ti nisu valjale i koji telefon pa ti se resetovao? Ja taxiram vec 8 godina i stalno koristim igo navigaciju sa contrast mapama i redovno idem na voznje,B i H,Srbija i naravno Crna Gora i jos me nidje nije izdala i jos mi se nikad nije telefon resetovao a bilo je dosta modela .. hd2,s3,s4 mini,xperia z,alcatel 6040x,htc desire,zte blade,galaxy mini,htc one..ma ne mogu ih vise nabrajati, i samo se jednom desio reset ,upravo sa g2,al u pitanju je samo bio sistem i hard reset je sve rijesio..

Poslednja izmena:
Ako je nešto klinačko to je tvoj komentar - totalno promašena poenta ..

Ne znam šta je promašeno nit klinački u tome da me vas 5 napalo što sam u 10 reči napisao da me ne zanimaju priče o rutovanju? Jedino što je klinački je tvoj komentar 'Hahaha ne zna pa ga ne zanima' kao da sam neki ***** pa ne bih mogao da skontam kako se to radi... Dakle ti ovaj Alex il kako mu ime ste ti koji ste netolerantni prema neistomišljenicima, ja sam taj koji je rekao da vaša ta priča IAKO me ne zanima realno jeste za topik. Ako to nije razumevanje ne znam šta je...

Još jednom, meni rade sve aplikacije. :p

P. S. KK jedva čekam, valjda će mi bude dostupan kada se vrnem u Srbiju.

Ne znam šta je promašeno nit klinački u tome da me vas 5 napalo što sam u 10 reči napisao da me ne zanimaju priče o rutovanju? Jedino što je klinački je tvoj komentar 'Hahaha ne zna pa ga ne zanima' kao da sam neki ***** pa ne bih mogao da skontam kako se to radi... Dakle ti ovaj Alex il kako mu ime ste ti koji ste netolerantni prema neistomišljenicima, ja sam taj koji je rekao da vaša ta priča IAKO me ne zanima realno jeste za topik. Ako to nije razumevanje ne znam šta je...

Još jednom, meni rade sve aplikacije. :p

P. S. KK jedva čekam, valjda će mi bude dostupan kada se vrnem u Srbiju.

Ma ko te napao, šta pričaš ?
Jednostavno ispadaš smešan - psuješ tu, mašiš poentu teme - prićaš drugima da su klinci - a verovatno su stariji (inače hvala na komplimentu za klinac :D) i obrazovaniji od tebe ...

Ako ti rade sve aplikacije super - niko ti ništa nije rakao, niti neko ima problem sa tim...
Samo eto da ne kucam više bender ti je sve lepo objasnio.

Nije za njega :), nemam zasto diskreditirati ikoga. To je samo moje skromno misljenje. Koliko puta dnevno s***em mob i onda kad sve sredim gledam poruke od propustenih poziva :)..al ono..Ja to volim i necu prestati. Barem mogu nekome reci:"e nemoj raditi to i to, vec sam probao, skrka ti mob" :)

Cekaj,pa ne mozes tako da iskaces sa izjavama..koje si mape koristio pa ti nisu valjale i koji telefon pa ti se resetovao? Ja taxiram vec 8 godina i stalno koristim igo navigaciju sa contrast mapama i redovno idem na voznje,B i H,Srbija i naravno Crna Gora i jos me nidje nije izdala i jos mi se nikad nije telefon resetovao a bilo je dosta modela .. hd2,s3,s4 mini,xperia z,alcatel 6040x,htc desire,zte blade,galaxy mini,htc one..ma ne mogu ih vise nabrajati, i samo se jednom desio reset ,upravo sa g2,al u pitanju je samo bio sistem i hard reset je sve rijesio..

Ukljucena klima je pozeljna, svakako :D

Moguce da je bilo i kod mene do softvera, to ne mogu tvrditi, jer je bio neki custom ROM u pitanju. Za mape se izvinjavam, u pitanju su bile Navteq, poslednje tog trenutka,tako da sam u njih razocaran,koliko gresaka ima, cak ni iskljucenje za ZR.nakon Pancevackog mosta nije bilo uneseno, kao i ukljucenje za napomenuti most, govori pravo,pa levo, a zapravo ima iskljucenje za desno uradjeno....i jos podosta. A za put do mora, da ne pricam. Sreca, pa se toliko ne oslanjam na navigaciju ;)
Nisam nigde naveo da nisam zadovoljan iGo navigacijom, vec mapama koje sam imao.
Sada imam iGO Primo, sa Here mapama(NQ nekadasnji) ali ih nisam koristio, pa ne mogu nista reci, kao i Navigon.

Moze li mi neko dati link za iGo a da ne moram sjedati na komp, da odma instaliram sa moba :D znam da je bilo vec negdje u temi, neda mi se vracati :D i link za mape za BiH ako neko ima :d

Moze li mi neko dati link za iGo a da ne moram sjedati na komp, da odma instaliram sa moba :D znam da je bilo vec negdje u temi, neda mi se vracati :D i link za mape za BiH ako neko ima :d

Moraćeš da sedneš za komp :D

Ma ko te napao, šta pričaš ?
Jednostavno ispadaš smešan - psuješ tu, mašiš poentu teme - prićaš drugima da su klinci - a verovatno su stariji (inače hvala na komplimentu za klinac :D) i obrazovaniji od tebe ...

Ako ti rade sve aplikacije super - niko ti ništa nije rakao, niti neko ima problem sa tim...
Samo eto da ne kucam više bender ti je sve lepo objasnio.

Ako pročitaš Benderov post Videćeš da čovek sebe fon nekoliko puta na dan, ja ipak volim da mi fon radi iako (bez zezanja) cenim čovekov stav, voli to i tako treba i da bude.

Molim te da to što nisi u stanju da razumeš šta pišem ne nazivaš mašenjem teme... Hvala.

I bolje je da neko ko piše kao klinac to u stvari jeste nego... Kada kažeš 'verovatno ne zna ni da rutuje ni ovo ni ono' ti se svesno ili ne hvališ time što ti to umeš i pridaješ tome značaj kao da je u pitanju cepanje atoma, to su klinički maniri, to je klinički argument u raspravi klinaca.

Vrh Dno