Šta je novo?

Kineski manje poznati brendovi, clones-free (FAQ u prvom postu)

samo mi nije jasno kako su carinici poverovali tj nisu provalili da je u pitanju skuplji proizvod. obavezno javi utiske :)

Snezana Cirilovic je carinik, ziva bila 156 godina. Inace...cackam celo vece....za sada jos nemam nista lose da kazem. No...cu javim detalje kad budem imao detalja ;)

Dok citam sta pojedinci pisu, uopste nisam iznenadjen ponasanjem nase carine, treba narod j.... Sva sreca ne pisete imena carinika, ne bi li im tamo neki sef skakao po glavi, a oni poostrili kontrolu. Bejahu lepa vremena kad PayPal nije mogao svaki indijanac da otvori u Srbiji zemlji seljaka.

Platio putem PayPal-a 08.03. isti je singapurskom postom otpremljen 13.03. a u Beograd je stigao 19.03.

Ako sam dobro razumeo tebi je telefon stigao za nekih 10-tak dana od trenutka placanja?! Na njihovom sajtu pise Shipping within 3-4 weeks.

Ako sam dobro razumeo tebi je telefon stigao za nekih 10-tak dana od trenutka placanja?! Na njihovom sajtu pise Shipping within 3-4 weeks.

Tako nekako. Od trenutka placanja do preuzimanja paketa u nasoj posti, proslo je ravno 18 dana. Kada skines 5 dana (koliko im je trebalo da posalju) i 7 dana (koliko je stajao na carini i u posti) - dobijes da je transport trajao 6 dana :) (13.03 - 19.03.).

@MaxXx Kada bi svi carinici radili/funkcionisali tako kako ti pricas - ne bi imali posla. Treba li da objasnjavam ili se samo zabavljas trolovanjem? Sta god...izvini sto uopste odgovaram na ovako pametan i koristan komentar.

Poslednja izmena:
koliko baterija uspeva da izdrži ?
kad sam dobio fon, koristio sam ga (logicno) puno, dok nisam sve procesljao sto mi je bilo potrebno. i sa takvim koristenjem je bat. trajala cio dan. sad pri "normalnom koristenju dan i po. drzi baterija 24h i prilikom intezivnog koristenja.. ja licno sam najvise odusevljen kamerom (zadnjom). slike su za klasu bolje od slika na rodjakovom zopo-u c2, a po noci se ne mogu porediti (upadljivo bolje na ioceanu). GPS radi ko sat (ubacio sam nekakvu "sygic" sa kartama svih okolnih zemalja i nasa naravno), ekran je bolesno dobar..

Jel moze neko da mi preporuci nekog prodavca za Zopo C2 od 5" 16 ili 32GB interne memorije i 2GB rama? Sestra pokusava da kupi ali vec 4. prodavac pokusava da je prevesla, i to dobri prodavci sa nekoliko hiljada pozitivnih ocena, kao imaju 2GB verziju, ona plati i sutradan "e nema od 2GB, jel hoces od 1GB, dodacemo i SD karticu od 8GB gratis". Kineske lopine.

a sta ce bas 2gb rama? nije potrebno uopste. nije lose imati vise rama, ali bas da juri toliko...
takodje, iako sam ponosni vlasnik c2, nisam siguran da je to i dalje najisplativiji telefon.

bilo je prica da su mtk6589 lose optimizovani za 2gb. to je jedan od razloga sto ima jako malo modela sa 2gb.

koliko para planira da potrosi na c2? koliko vidim, na pandi nema ispod 230$, a tek 2gb verzija kida.

imas octa core telefone za 250$ bas lako da nadjes i da su bas dobri. problem bi bio naci do 150$ da ima bas sve sto zelis, ali za 250$...

Iocean X7S
ThL T100S Iron Man (ako ima love)
Neken N6 Pro

ne mogu bas mnogo da pricam o kvalitetu ovih telefona, ali ne bih se ustrucavao da kupim bilo koji od ovih. Cak i neken koji izgleda prilicno dobro.

imam s820 kopiju lenovog, mt6582 proc, dal ima kakvo upustvo za root i kakav rom, koji bi mogao u njega....
dal treba još neki podatak ,

hvala

Baš lepo za carinu, nežniji nisu mogli da budu. :) Ako te ne mrzi uradi neki GPS test, pa napiši kako se ponaša.

GPS radi odlicno (Sygic 13.4.2).Vozikao sam se po BG-u juce, a danas sam setao dete po kraju i nemam ni jednu zamerku lepo reaguje, nema kasnjenja....sve u svemu - extra.
Za sada sam u problemu kada je u pitanju 3G signal. Nema internet konekcije, pa da ga ubijem....sta god da pokusam - nece da radi. Prikaze mi da sam nakacen na 3G, ali nece nista da otvori jer nema konekcije. APN ne mogu da podesavam, ma koji ROM stavio na njega (mozda ne kapiram kako - ali kad izaberem opciju APN - samo dobijem prazan ekran i mogucnost da se vratim nazad) :(

^
Kad udjes u APN,pritisnes "Meni" dugme,tako ga ja zovem,dugme pored "Home" dugmeta,i ponudice ti da napravis New APN... :)

^
Kad udjes u APN,pritisnes "Meni" dugme,tako ga ja zovem,dugme pored "Home" dugmeta,i ponudice ti da napravis New APN... :)

mmm...da, ko nema u vugla....

ali i dalje nece da radi, majke mu ga....

[edit]...proradilo nakon pola sata...ili koliko je proslo vremena od ovog komentara pre editovanja...[/edit]

Poslednja izmena:
Probaj Hiapn aplikaciju. Meni je bez problema podesila par telefona.

Možda i MobileUncleTools nudi podešavanja APN, nemam trenutno nijedan MTK telefon u blizini, da mogu da proverim.

ET sa linkova što si postavio ne šalju u Srbiju. Ovaj F1 je stvarno sjajno telefonče za samo 50 EUR.

6572 dual core sa 512mb rama. to je telefon za decu, a toliko i kosta. ipak mislim da moze i malo bolje.

Na decu i mislim, dosta članova je postavljalo pitanje koji jeftin telefon da kupe klincima. Kupiš ovo, i ne razmišljaš da li će da ispadne, da se razbije, šta ako neko ukrade. Daleko jeftiniji i bolji od Galaxy Young, Pocket i sličnih telefona.

Isti HW kao moja Xperia U, ne bih nikada uzeo takav telefon ponovo niti bi ga ikome preporučio!

Na decu i mislim, dosta članova je postavljalo pitanje koji jeftin telefon da kupe klincima. Kupiš ovo, i ne razmišljaš da li će da ispadne, da se razbije, šta ako neko ukrade. Daleko jeftiniji i bolji od Galaxy Young, Pocket i sličnih telefona.
Imam i Galaxy Young pored ove Xperie, 768Mb RAM radi kao da imaš 1Gb RAM, 512Mb RAM radi kao da imaš telefon sa 256Mb RAM. Tolika je razlika.
Na Samsungu je ekran totalni krš ali telefon ne čekaš ni za 1 aplikaciju da je učita.

Poslednja izmena:
Malo je drugačije kod ovih Kineza. Sestra ima Jiayu sa 1GB memorije, i što se samog korišćenja memorije tiče daleko je efikasniji od mog Galaxy S3. Dolazi sa vanilla androidom, i nema šta da troši memoriju u startu. Ostalo je naravno sporije, ali posle Xperia Arc, progledala je sa Jiayu G2S.
Druga stvar je, koliko si platio Xperia U, a koliko Galaxy Young? Čisto sumnjam da su koštali po 50e.

ET sa linkova što si postavio ne šalju u Srbiju. Ovaj F1 je stvarno sjajno telefonče za samo 50 EUR.

Pa dobro to sto je stavio linkove onih koji ne salju za SRB nema veze, evo jedan i to moze se reci najbolji a ovde skoro svakodnevno spominjan FANTACY TECHNOLOGY koji isti ovaj fon prodaje za 45 EUR sa sve free shipping-om preko Singapore Post.
Dakle nisu bitni linkovi lako se nadje, i ja isto mislim da je fon savrsen za klince ili cak za matorce koji imaju 2 kartice a hoce android :D

Ti za 45 EUR su GSM verzije, WCDMA su 50 EUR. ;)

kad sam dobio fon, koristio sam ga (logicno) puno, dok nisam sve procesljao sto mi je bilo potrebno. i sa takvim koristenjem je bat. trajala cio dan. sad pri "normalnom koristenju dan i po. drzi baterija 24h i prilikom intezivnog koristenja.. ja licno sam najvise odusevljen kamerom (zadnjom). slike su za klasu bolje od slika na rodjakovom zopo-u c2, a po noci se ne mogu porediti (upadljivo bolje na ioceanu). GPS radi ko sat (ubacio sam nekakvu "sygic" sa kartama svih okolnih zemalja i nasa naravno), ekran je bolesno dobar..

Na koji se telefon odnosi ova ocena "najvise odusevljen kamerom (zadnjom). slike su za klasu bolje od slika na rodjakovom zopo-u c2, a po noci se ne mogu porediti (upadljivo bolje na ioceanu)"

Posto mene zanima telefon sa dobrom kamerom, ako moze jos nesto o njoj.

Tnx.

Gledam da uzmem neki mobitel sa 6 incnim ekranom.

Za oko su mi zapela ova dva Lenovo modela:
- http://www.merimobiles.com/lenovo-a889-6inch-smartphone_p/meri8503.htm
- http://www.merimobiles.com/lenovo-a880-6inch-dual-sim-smartphone_p/meri8466.htm

Ima i ovaj ali ipak je nešto skuplji:
- http://www.merimobiles.com/lenovo-s930_p/meri8212.htm

Ima li neko iskustva sa ovim modelima i kakvi su Lenovo mobiteli, nisam imao niti ijedan do sada.

Ne znam sa kolikim budzetom raspolazes ali od ta 3 bi uzeo S930, ovde ga imas jeftinije http://www.aliexpress.com/item/Orig...3G-Phone-1-3GHz-Android-4-2-6/1514651650.html
Ako ti je budzet tu negde do 250 dolara, mozda je bolja varijanta neki telefon sa ekranom do 5" jer telefoni od 6" imaju losiju rezoluciju i losiji procesor.

Nazad
Vrh Dno