Šta je novo?

Kineski manje poznati brendovi, clones-free (FAQ u prvom postu)

Jel ima neko Jiayu G4 ili G5? Razmisljam se mozda da uzmem jedan od ta 2, jel ima mozda nesto bolje za te pare? G5 mi se bas svidja.. Jel fantacy najbolji prodavac?

kinezi su se toliko razvili da vise ne kopiraju svetske top proizvode, nego poceli da kopiraju sami sebe :d xaxa :d

Odlična je baterija, ali nije da baš da nema gde da stane, veći je telefon od Note 3. Inače, ko hoće da kupuje telefon, danas su na aliexpress odlični popusti. Ja sam kod EBE store ugrabio popust i iskoristio kupon, i naručio Hongmi za 148$.

Aaaaa, kada. Danas sam gledao i ne nadjoh za manje od 170!!

Ukradose mi Jiayu banditi u Milanu pre neki dan tako da sam sada u potrazu za novim telefonom.
Dvoumim se izmedju Hongmi-a i neke osrednje Lumie.

BTW EBE Store je izgleda promenio ime u Black Peach Digital. Bio sam ubedjen da sam ga dodao u favorites i danas ne mogu da ga nadjem. Tek malopre iskopah po starim porukama link i to je to.

Poslednja izmena:
http://www.aliexpress.com/item/Orig...h-1280x720-Mtk6589T-Quad-Core/1472716032.html

Evo ga na EBE, još 2 dana je na popustu 163,4$, bile su ovih dana neke igrice pa su mogli da se menjaju za Aliexpress kupone. Ja sam uzeo kupon od 15$, i iskoristio danas, i naručio za 148$. Mislim da ti je Hongmi bolje rešenje od osrednje Lumie, ja imam L820 kao drugi telefon, i nikako nisam uspeo da se naviknem na WP8. Pošto mi je dosadilo da nosim dva telefona, naručio sam za sebe Huawei Honor 3C, razmišljao sam se da li Hongmi ili Honor, i na kraju sam odabrao Honor zbog 2GB rama.

taj red rice je odličan telefon.. koliko mi je krivo što nemam neku vezu u carini srbije, nikako mi se ne daje 30,40e za carinu i pdv ovoj lopovskoj državi :)

Danas mi je stigao iocean x7 HD, narucio sam ga za drugaricu. Solidan telefon, ekran je odlican, kvalitet izrade nista spektakularno, fluidno radi, ne koci...
Za te pare je dobra kupovina, ako neko ima neko konkretno pitanje, neka izvoli.
JA merkam telefon za sebe, Bio sam skoro pa odlucio da kupim lenovo p780, ali su me malo ohladili problemi sa mrezom i neki testovi gde ga ne hvale bas puno, i dalje mi je u fokusu, ako bi naleteo uz neki popust, uzeo bih ga, gledam i HONOR 3C, JiaYu g4, honor u9508 i Hongmi, cini mi se da su to najklopletniji telefoni u toj cenovnoj kategoriji, ako neko ima jos neki predlog neka napise.
@mitar1982
Kako si zadovoljan sa Honor 3C, kakav je kvalitet izrade, baterija, ekran....?

@veljkoka
Nije još stigao. A nisam ni ja u Srbiji, taman kad se vratim čeka me i Hongmi pa mogu da ih uporedim i da se igram.

Porucih i ja Hongmi kod njih za 170 USD sa Nillkin futrolom.
Dodace neke zezalice gratis umesto kupona. ***, 15USD je 10ak EUR, nije strasna razlika.

Ja sam naručio Zopo ZP998 za 285$, nije loše.

Ona Fantasy prodavnica na Aliju sto je hvale svi.

[YOUTUBE]1tVBT6CJhEI[/YOUTUBE]

sta reci za mob.. bolji od novog htc one-a :D jedina zamerka mala baterija.. ali displej je bolestan

Ja sam juce narucio Lenovo s650 od Black Peach mogu vam reci da sam prijtno iznenadjen paket je vec poslat i to je jedini Kinez do sad koji me je pitao da li treba invoice, a naracujem bas cesto.

Sta kazete za Xiaomi Hongmi? Jel ima neko sa foruma taj telefon da prenese utiske? Deluje mi fino, negde sam procitao da nema GPlay? Gde je najbolje da se kupi? Gledao sam na aliju kod prodavca fantacy ali me malo zbunjuje ono Russian Spanish support, ne znam koja verzija radi u nasoj zemlji...

IZMENA: Sad videh da Jiayu G4 telefoni imaju Yamaha audio chip, jel ima neko taj telefon da kaze nesto o kvalitetu zvuka? :) To mi je bitno.

Poslednja izmena:
Ja sam porucio kod Black Peach Digital (bivsi EBE store): http://www.aliexpress.com/item/Orig...h-1280x720-Mtk6589T-Quad-Core/1472716032.html
Danas je verifikovana uplata, sutra ga salju Singpost-om.

Jiayu koji su mi ukrali sam porucio od drugog prodavca, trebalo im 3-4 dana da ga otpreme a stigao je relativno brzo Singpostom.

Ne znam sta da ti kazem za Jiayu. Ja sam imao G2S i sve na njemu mi je odgovaralo osim GPS kojeg ionako nisam koristio.
Velicina, kvalitet izrade, perfomanse, izgled... Jedino sto je GPS bio skoro neupotrebljiv. Jako mu je los signal - kasni, preskace... Video sam da se slican problem ponavljao sporadicno i kod G3. Pretpostavljam da su imali problem sa dobavljacem antena, kucista ili nesto tome slicno. Za G4 nisam cuo nista ali ne mora da znaci da im se opet nece desiti neka jednalo glupa greska.

Sta kazete za Xiaomi Hongmi? Jel ima neko sa foruma taj telefon da prenese utiske? Deluje mi fino, negde sam procitao da nema GPlay? Gde je najbolje da se kupi? Gledao sam na aliju kod prodavca fantacy ali me malo zbunjuje ono Russian Spanish support, ne znam koja verzija radi u nasoj zemlji...

IZMENA: Sad videh da Jiayu G4 telefoni imaju Yamaha audio chip, jel ima neko taj telefon da kaze nesto o kvalitetu zvuka? :) To mi je bitno.

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?322173-Xiaomi-Hongmi-Red-Rice-WCDMA&highlight=xiaomi+hongmi

Pazario sam Jiayu G4T Advanced 4.7 direktno sa http://www.jiayu-store.com/. Platio putem PayPal-a 08.03. isti je singapurskom postom otpremljen 13.03. a u Beograd je stigao 19.03. Zadrzao se par dana na carini i juce ujutro sam preuzeo. Spakovali su ga lepo, naznacili da je u pitanju gift u vrednosti od 25USD, a proizvod su naznacili kao Photo Frame. Carina ga je procenila na 40USD (uredno je otvoren paket), te platih drzavi dazbinu od 782din. Kada dodam 168 evropskih monetarnih jedinica za sam telefon i 9.81 evropskih monetarnih jedinica za shipment - zbirno sa onih 782din, telefon me je kosta malo preko 180 evropskih monetarnih jedinica.

Sa telefonom nisam stigao jos da se poigram kako valja, cak ni cestitu aplikaciju da instaliram - ali ono sto sam koristio telefon (oko 45min razgovora, 10tak SMS-ova i malo svrljanja na web-u), odusevljen sam.
Telefon je po obliku poprilicno iPhone like, matirana je pozadina (ne kliza iz ruku), ekran i kamera (obe kamere) su odlicni. Poredjenja radi, prethodni telefon koji sam nosi nekih godinu ipo dana je HTC One X i ni po cemu se ne kajem sto sam isti prodao i pazario ovo cudo.

No, ne bih gnjavio sa hvalospevima, moram malo da se igram sa telefonom da bih kuckao nesto vise i konkretnije o njemu - posle desetak dana koriscenja cu sigurno moci nesto konkretnije da kazem. Ipak, isti sam pazario nakon sto sam se igrao sa verzijom koju je drugar kupio (model sa 1GB Ram-a) i to mi je bila najbolja preporuka za kupovinu.

Poslednja izmena:
Baš lepo za carinu, nežniji nisu mogli da budu. :) Ako te ne mrzi uradi neki GPS test, pa napiši kako se ponaša.

Vrh Dno