Šta je novo?

Alcatel One Touch Idol X

Da li je neko imao ovakvog iskustva? Naime telefon se ugasio posto se ispraznila baterija sama od sebe. Stavljen je na punjenje putem usb kabla u kompjuter.Upalio se normalno. Kada sam hteo da prebacim slike sa telefona u kompjuter on nije mogao da prepozna memorijsku karticu. Isao sam na power dugme i na reset i od tada ne mogu da upalim telefon. Prepozna da je stavljen na punjenje, prikaze start screen ali posle toga nista, nece da se upali. Znacilo bi mi ako neko ima komentar. Hvala.

Pa zasto ne skines sa alcatelovog sajta Mobile Upgrade Tool i sa njim pokusas da upises novi software?

Ljudi moji dobri, upao mi je fon u tanjir buranije kada sam jeo, jednostavno je skliznuo iz ruke i pravo bljuc! Zvucnik je otisao i ne znam sta da radim...mislim, cuje se, ali kresti kada zvoni ili bilo sta sto ide preko zvucnika. Preko sluzki je ostalo sve normalno, sto je logicno. Koliko moze da kosta zamena novog zvucnika ili srevis ovog starog, ciscenje ili nesto slicno? Da li bi Telenor to menjao sa garancijom ako im ne kazem sta se desilo nego im samo kazem da crkava zvucnik? Pomagajte sa savetima. Odlepio sam kada mi se to desilo, a telefon ima samo 2 meseca....

Ljudi moji dobri, upao mi je fon u tanjir buranije kada sam jeo, jednostavno je skliznuo iz ruke i pravo bljuc! Zvucnik je otisao i ne znam sta da radim...mislim, cuje se, ali kresti kada zvoni ili bilo sta sto ide preko zvucnika. Preko sluzki je ostalo sve normalno, sto je logicno. Koliko moze da kosta zamena novog zvucnika ili srevis ovog starog, ciscenje ili nesto slicno? Da li bi Telenor to menjao sa garancijom ako im ne kazem sta se desilo nego im samo kazem da crkava zvucnik? Pomagajte sa savetima. Odlepio sam kada mi se to desilo, a telefon ima samo 2 meseca....

Zavisi, ako su se pokvasili markeri za vodu, zaboravi na garanciju.

@Baggio
Ti zvučnici koštaju par evra, i menjaju se brzo i lako. Verovatno je isti zvučnik kao i na nekom drugom TCL/Alcatel modelu. Nađi neki servis koji može to da ti sredi, nema potrebe da ti neko, u garanciji, razvlači telefon mesec dana po servisu, zbog zamene zvučnika. Ista priča važi i za kameru, samo su one nešto skuplje..

@Baggio
Ti zvučnici koštaju par evra, i menjaju se brzo i lako. Verovatno je isti zvučnik kao i na nekom drugom TCL/Alcatel modelu. Nađi neki servis koji može to da ti sredi, nema potrebe da ti neko, u garanciji, razvlači telefon mesec dana po servisu, zbog zamene zvučnika. Ista priča važi i za kameru, samo su one nešto skuplje..

Samo par evra?! Ako je tako, onda je to super. Ja sam mislio da je 20-30 eura zamena zvucnika. Superiska. Imam ja drugara koji je radio u Rimobilu kao serviser, sada radi od kuce i nabavlja delove u veleprodaji. pa cu njega pitati, setio sam ga se danas hehe :) Hvala na odgovoru ;)

Da li neko moze da mi posalje link na pp za igo navigaciju za alkicu? Bio bih mu vecno zahvalan. Hvala.

Gledam sad na Youtube-u predstavljanje Idol X-a od strane MTS-a i vidim da njihov model ima app drawer.

6WdItQVl.jpg

Moj iz Telenora nema :(
U cemu je fora?

Ubih se da nadjem ovaj promo video sa slike :)
I ladno ima vise podesavanja za kameru. Mora da ima neka fora da se upuca ovaj rom.

ja imam model sa 2 sim kartice i pre mesec dana se apdejtovao na build 01002. Od tada imam app drawer. Moja devojka ima isti takav sa Telenora i za taj nema update jos uvek.

Je l' moguce koristiti 4G kad bude bio dostupan u Srbiji na ovom telefonu?!
I pitanje uopsteno: na starijim telefonima (od 2,3 god), hoce li biti moguce koristiti 4G ili nece ici preko hdspa?

Samo ako telefon podrzava ce moci da se koristi, a ako ne podrzava moci ce da koristi ono sto podrzava tj. 2G i 3G.

Velika steta...skoro u rangu premium modela a 4g nije podrzan. :p

Ko zna kad će LTE da proradi u Srbiji.
Do tad ćeš verovatno da kupiš novi telefon.
Meni je i ovih petnaestak megabita na hspa+ sasvim ok.
Nije mi toliko brz ni kablovski net.

Ma sramota bre,treba da se patimo sa 42 Mbps....
Sad najozbiljnije zar vam je 42 Mbps malo? Prvo tu brzinu nikad necete postici,pa ni na Telenor "pametnoj" mrezi. Drugo koliko bi vam potrajao saobrcaj u paketu sa 4G brzinama?

Pa ne može da traje kraće ili ja nešto ne znam što ti znaš? :)

Dobro,mozda se nisam lepo izrazio.Razliku izmedju 3G i 4G brzina u svakodnevnoj upotrebi ( surf i slicno) pretpostvljam da ne bismo primetili,barem ne u toj meri da padnemo da doope.:) Kad je o downloadu rec to je vec druga stvar ali sa 1gb brzog neta koliko ima u paketu prosecnog korisnika u Srbiji bas cemo se usreciti sa 4G. Naravno svaki napredak je pozeljan,ali mi nije jasno cemu kuknjava sto telefon ne podrzava LTE.Zar je 42 Mbps(koje je doduse teako izvuci kod nas) sporo za surf,yt i ostalo?

Pa ne, neki ljudi bi pomislili da više jede LTE nego 3G, pa čisto da i oni razumeju. :)

Ja sam više da se unapredi oprema i sredi ping/latency nego da se stavlja LTE. Mi nemamo ni kršten 3G, a ne LTE da imamo.

2G je što se tiče neta neupotrebljiv, skoro za sve ti treba 3G. Mada ko zna šta može da bude sa LTE-om, ali ja ne verujem ništa našima. Da mogu sredili bi već uveliko 3G.

I da odgovorim na tvoje pitanje. Nije 42mbps sporo, uostalom ni ne dobijaš tu brzinu (dobija se oko pola uvek, znači oko 20mbps) i kad je slabiji signal od 3 crte, mogu ti reći da je sporo, baš sporo... Kad je dobar signal, 3 ili 4 crte dobro je. ;)

Poslednja izmena:
Pa da, tih 42Mbps su teoretski maksimum 3G mreze kod nas.U Jagodini recimo Telenor internet fino radi,po gradu kako gde,na periferiji u mestu gde ja zivim skoro uvek imam full H+ signal,brzina je oko 15Mbps,jedanput izvukao 20Mbps i to je to.Ping oko 50.Jedino je problem sto par puta dnevno krene da prebacuje sa H+ na 2G. Onda i citanje Blic-a na Operi mini zna da bude frustirajuce.Jos kad se samo setim jednog clana koji je ovde na forumu govorio kako mu lagano radi yt na Telenor sporom internetu....

Danas sam otišao u poslovnicu da pogledam Idola, a oni su mi ponudili uz moj paket Idol X. Na njihovom sajtu ga nema u ponudi. Poručio sam ga, stiže sledeće sedmice:)

Hoće da ide pametna mreža i do 30Mbps, ali iskreno mislim da ovaj telefon ne podržava tu brzinu, ma šta pisalo u specifikacijama. Zbog čega tako mislim, pa nedavno sam bio na nekom seminaru u jednom Beogradskom hotelu (da ga ne reklamiram ovde). U foajeu zakačim hotelski WI-FI, i onako iz dosade pustim speedtest, i izmeri mi 21Mbps download i 20Mbps upload, i ping nekih 6ms. Ja se oduševim, i kažem kolegi, pustim ponovo, i opet isti rezultat. Izvadi on SG S4, prikači se na isti taj WI-FI, kad njemu izadje 67Mbps download, i 40 i kusur upload. I tako ti mi naizmenično merimo (kao dva čobana :d ) i svaki put manje više isti rezultat. Tako da sam došao do zaključka da je to neki maksimum do koga ovaj telefon može da ide (radi se o modelu 6040x sa jednom SIM karticom iz Telenora). A za onog ko je gore postavio pitanje da li ovaj tel podrazava 4G, mislim da ćeš promeniti još par telefona pre nego budeš u mogućnosti da probaš 4g mrežu ovde kod nas.

Poslednja izmena:
Zašto mešaš Wi-Fi i HSPA+? To što ti Wi-Fi neće preko 30 ne znači da HSPA+ ne može brže. Idol X ima HSPA+ do 42. Realno to u Srbiji nećeš da vidiš jer su mreže svih operatera raspad.

Prvi post i malo si se ogrešio ;)

Jedno je modem > Max brzina u najidealnijim uslovima 42mbps (a to podrazumeva da bude jako malo zakacenih ljudi na baznu stanicu i da ne koriste internet, da nemaš zgrade okolo sebe, da nema vetra itd itd)

Inače mislim da je neko kačio rezultate preko mreže Idol X da je izvukao više od 20 Mbps, sad ne znam jel više od 25, ali sigurno je više. Mislim naše mreže su takve, ni ne možeš više da izvučeš.

Drugo je wifi chip koji je verovatno u sklopu procesora ili je odvojen i on podržava toliko i toliko i mnogo je slabiji od S4 što je i normalno, jer S4 ugradjen najbolji wifi modul zajedno sa ostalim flagship telefonima najjačih kompanija.

Čudno je da je izvukao toliko manje, ali opet za ove pare ni ne možeš da očekuješ nešto da bude bolje.

E pa nisam znao da WI-FI i HSPA+ ne koriste isti cip, ja sam testirao WI-Fi i dobio tu brzinu koju sam dobio. Sto se tice HSPA+ najvise sto sam izvukao je nekih 16/9 i to negde na autoputu. U gradu situacija dosta slabija. Uzgred, ima negde u ranijim postovima podesavanje APN-a za pametnu mrezu, posle cega se brzina dosta povecala.

E pa nisam znao da WI-FI i HSPA+ ne koriste isti cip, ja sam testirao WI-Fi i dobio tu brzinu koju sam dobio. Sto se tice HSPA+ najvise sto sam izvukao je nekih 16/9 i to negde na autoputu. U gradu situacija dosta slabija. Uzgred, ima negde u ranijim postovima podesavanje APN-a za pametnu mrezu, posle cega se brzina dosta povecala.

Podešavanje :D
To podešavanje se sastoji od toga da se obriše proxy i port u APN-u.

Vrh Dno