- Učlanjen(a)
- 16.06.2003
- Poena
- 440
sto kaze dzoni rackovic>
minimalni ucinak uz maksimalni trud

minimalni ucinak uz maksimalni trud
Poslednja izmena:
Zasto poranio? Odradio je pravu stvar. Ako je prodao po 0.03348 pa kupio po 0.30, odlican posao. 10% zarade... malo li je ? Ko ceka zaradu od 500% obicno ostane kratkih rukava![]()
To je tacno, 10% je odlicno, meni je i 3-4% daytrading ok, ali ja ne radim sa USD-om, nego samo kripto parove, osim u posebnim prilikama. Mislim da Marko trguje USD/kripto i obrnuto. Posto je krenuo i BTC pad jutros, obicno (od letos) to povlaci pad ltc/btc pa samim tim i brzi ltc/usd pad. Ta zakonitost je krenula od avgusta. Do kraja juna i delimicno u julu pad BTC=rast LTC. Sada rast BTC=pad LTC i pad BTC=jos veci pad LTC-a. Nadam se da ce Kinezi to promeniti i da ce LTC krenuti lagano da jaca prema BTC-u.
To je tacno, 10% je odlicno, meni je i 3-4% daytrading ok, ali ja ne radim sa USD-om, nego samo kripto parove, osim u posebnim prilikama. Mislim da Marko trguje USD/kripto i obrnuto. Posto je krenuo i BTC pad jutros, obicno (od letos) to povlaci pad ltc/btc pa samim tim i brzi ltc/usd pad. Ta zakonitost je krenula od avgusta. Do kraja juna i delimicno u julu pad BTC=rast LTC. Sada rast BTC=pad LTC i pad BTC=jos veci pad LTC-a. Nadam se da ce Kinezi to promeniti i da ce LTC krenuti lagano da jaca prema BTC-u.
ne verujem.
ako uracunamo i inflaciju (tj. ako uzmemo u faktor dnevni broj novogenerisanih LTC-a), taj odnos treba da bude 0.025.
ovi sa bitstampa su mi ponovo odbili verifikaciju, iako sam poslao sve ono sto ste vi slali i proslo vam je...
sad cu da im posaljem mail, najebacu im se mamice retardirane!
Bitcoin (BTC)
Block Reward: 25.00
Blocks: 291,357
Block Time: 10.00 minute(s)
LTC
Block Reward: 50.00
Blocks: 534,437
Block Time: 2.50 minute(s)
Dakle za svaki BTC se generie 8 LTC-a u ovom trenutku po tome odnos BTC/LTC bi trebao da bude 0.125 (sto je tacno 5 puta vise od 0.025).
Zakljucak (I moja prcena) je da ce LTC brze rasti od BTC-a .
Da li to znači devalvaciju LTC-a (u $ ili samo u odnosu na BTC) ili je u kripto svetu inflacija nešto sasvim drugo...?pa deo kada npr. kada diff krene naglo da skace, tj. da se blokovi otvaraju brze od tih 2.5 minuta. to znaci da ce se u manje vremena napraviti ista kolicina novcica.
taj deo se kod btc-a desio kada je nagrada bila 25 vec, dok kod ltc-a ce se desiti dok bude nagrada 50. to ce biti veliki inflatorni udar.
Da li to znači devalvaciju LTC-a (u $ ili samo u odnosu na BTC) ili je u kripto svetu inflacija nešto sasvim drugo...?
@genijalcin@23
moglo bi tako da bude.. ali cini mi se da ce ta "inflacija" da se desi samo u prvom talasu ima dosta ljudi koji su prodavali coine i dok su kopali LTC sa GPU-ovima.
Ako sam dobro shvatio, za odredjeni vremenski period će biti iskopan isti broj novčića bez obzira na povećanje broja kopača odnosno snage mreže. Zbunio me termin "inflacija"...to se u stvari odnosi na količinu LTC-a koja bi se mogla pojaviti na berzi zbog ranije otplate mašina...ako sam i to dobro shvatio....@karanovicz
Svaki coin ima velicinu bloka i vreme bloka . i to je razlicito kod svakog coina, a 'prednost' je to sto se unpared zna koliko ce coina biti putsno u promet u kom vremenskom perodu ...
Vremenom se velicina bloka smanjuje (kod nekih coina ili ostaje ista). Dok se diff (tezina da se pronadje blok) povecava ili smanjuje kako bi vreme pronalaska bloka ostalo isto
Ne znam dali si to hteo da pitas ...
@genijalcin@23
moglo bi tako da bude.. ali cini mi se da ce ta "inflacija" da se desi samo u prvom talasu ima dosta ljudi koji su prodavali coine i dok su kopali LTC sa GPU-ovima.
ne verujem.
ako uracunamo i inflaciju (tj. ako uzmemo u faktor dnevni broj novogenerisanih LTC-a), taj odnos treba da bude 0.025.
jedino sto taj odnos moze da poremeti je vise/manje novca koji se upumpava/izvlaci u/iz ltc.
a to sto sada ltc pada kad i btc - to samo govori koliko se spekulativnog btc/a nalazi u ltc/u.
Moj tip. Ide do 20$ kojih nemam da bi malo kockao.
I koji je sad razlog za ove dump-ove ? opet neka loša vest ?! *** najmanja sitnica izaziva pad.. dovoljno je da miš pr.ne
ne mož više berza uopšte logično da se posmatra, kad ni posle Huobija LTC nije skočio nego pao ?! ovo što se desilo sa LTC-om je krajnje iracionalno.
Ili je ipak razlog nedostatka svežeg kapitala ? Coina je sve više, a FIAT-a koji se ulažu sve manje.. Coini su novac bez pokrića dokle god ih ne pokrije FIAT (makar jednom se ne obrnu na berzi BTC/USD).
ovo je tipična inflacija jer je hiperprodukcija koina : ASIC-i melju, grafičke sve rasprodate, izlaze novi monstruozni sgmineri, CUDA mineri..i biće takva dokle god neko VELIKI ne ulet od jakih tipa (Wallmart , Western Union, Ebay - nabrajam samo one silne tračeve koji su ipak ispali samo tračevi).. sve su manje šanse da neko uleti kada ovo samo zna za pad od prokletog Goxa.
Zasto bi bio neki veliki skok zbog Huobija? Pa to je samo jos jedna berza. Hiperprodukcije ne moze biti, produkcija je uvek ista zato sto se diff pomera ... bez panike
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari