Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako nekom treba USD na btc-e neka se ne ustrucava da zove, posto mnogi nazovu pa budu iznenadjeni da i to moze. Provizija je 0%, a za otkup je sve po starom ili 6% - bez obzira na kolicinu.

Zasto poranio? Odradio je pravu stvar. Ako je prodao po 0.03348 pa kupio po 0.30, odlican posao. 10% zarade... malo li je ? Ko ceka zaradu od 500% obicno ostane kratkih rukava :)

To je tacno, 10% je odlicno, meni je i 3-4% daytrading ok, ali ja ne radim sa USD-om, nego samo kripto parove, osim u posebnim prilikama. Mislim da Marko trguje USD/kripto i obrnuto. Posto je krenuo i BTC pad jutros, obicno (od letos) to povlaci pad ltc/btc pa samim tim i brzi ltc/usd pad. Ta zakonitost je krenula od avgusta. Do kraja juna i delimicno u julu pad BTC=rast LTC. Sada rast BTC=pad LTC i pad BTC=jos veci pad LTC-a. Nadam se da ce Kinezi to promeniti i da ce LTC krenuti lagano da jaca prema BTC-u.

To je tacno, 10% je odlicno, meni je i 3-4% daytrading ok, ali ja ne radim sa USD-om, nego samo kripto parove, osim u posebnim prilikama. Mislim da Marko trguje USD/kripto i obrnuto. Posto je krenuo i BTC pad jutros, obicno (od letos) to povlaci pad ltc/btc pa samim tim i brzi ltc/usd pad. Ta zakonitost je krenula od avgusta. Do kraja juna i delimicno u julu pad BTC=rast LTC. Sada rast BTC=pad LTC i pad BTC=jos veci pad LTC-a. Nadam se da ce Kinezi to promeniti i da ce LTC krenuti lagano da jaca prema BTC-u.

+1

ne verujem.

ako uracunamo i inflaciju (tj. ako uzmemo u faktor dnevni broj novogenerisanih LTC-a), taj odnos treba da bude 0.025.

jedino sto taj odnos moze da poremeti je vise/manje novca koji se upumpava/izvlaci u/iz ltc.

a to sto sada ltc pada kad i btc - to samo govori koliko se spekulativnog btc/a nalazi u ltc/u.

Poslednja izmena:
ovi sa bitstampa su mi ponovo odbili verifikaciju, iako sam poslao sve ono sto ste vi slali i proslo vam je...
sad cu da im posaljem mail, najebacu im se mamice retardirane!

Ahahahahah ožeži :d

ne verujem.

ako uracunamo i inflaciju (tj. ako uzmemo u faktor dnevni broj novogenerisanih LTC-a), taj odnos treba da bude 0.025.

Bitcoin (BTC)
Block Reward: 25.00
Blocks: 291,357
Block Time: 10.00 minute(s)

LTC
Block Reward: 50.00
Blocks: 534,437
Block Time: 2.50 minute(s)

Dakle za svaki BTC se generie 8 LTC-a u ovom trenutku po tome odnos BTC/LTC bi trebao da bude 0.125 (sto je tacno 5 puta vise od 0.025).

Zakljucak (I moja prcena) je da ce LTC brze rasti od BTC-a .

Poslednja izmena:
Bitcoin (BTC)
Block Reward: 25.00
Blocks: 291,357
Block Time: 10.00 minute(s)

LTC
Block Reward: 50.00
Blocks: 534,437
Block Time: 2.50 minute(s)

Dakle za svaki BTC se generie 8 LTC-a u ovom trenutku po tome odnos BTC/LTC bi trebao da bude 0.125 (sto je tacno 5 puta vise od 0.025).

Zakljucak (I moja prcena) je da ce LTC brze rasti od BTC-a .

nije ti dobar račun, jer ce se za jedan dan otvoriti mnogo vise ltc blokova.

edit. aha, preracunao sam se, uzeo si i to u racun. :)

ali nisi to da ce se na godisnjem nivou svejedno nastancati jos vise coin-a, jer ce retarget da se drasticno smanji zbog asic-a.

radio sam ja, to je neka funkcija, i realno je 1:40 odnos.

Poslednja izmena:
pa deo kada npr. kada diff krene naglo da skace, tj. da se blokovi otvaraju brze od tih 2.5 minuta. to znaci da ce se u manje vremena napraviti ista kolicina novcica.

taj deo se kod btc-a desio kada je nagrada bila 25 vec, dok kod ltc-a ce se desiti dok bude nagrada 50. to ce biti veliki inflatorni udar.

Poslednja izmena:
pa deo kada npr. kada diff krene naglo da skace, tj. da se blokovi otvaraju brze od tih 2.5 minuta. to znaci da ce se u manje vremena napraviti ista kolicina novcica.

taj deo se kod btc-a desio kada je nagrada bila 25 vec, dok kod ltc-a ce se desiti dok bude nagrada 50. to ce biti veliki inflatorni udar.
Da li to znači devalvaciju LTC-a (u $ ili samo u odnosu na BTC) ili je u kripto svetu inflacija nešto sasvim drugo...?

Da li to znači devalvaciju LTC-a (u $ ili samo u odnosu na BTC) ili je u kripto svetu inflacija nešto sasvim drugo...?

pa zavisi od onih koji budu kupili te sprave.

ako pretpostavimo da ce ih platiti 10 k u bitcoinima ili $ (onaj ASIC kNC/ov se samo tako moze platiti), njemu ce biti cilj da sto pre povrati tu investiciju.

ako bude sve iskopano prodavao - onda sasvim sigurno da, jer ce se na trzistu naci vise novcica.

@karanovicz

Svaki coin ima velicinu bloka i vreme bloka . i to je razlicito kod svakog coina, a 'prednost' je to sto se unpared zna koliko ce coina biti putsno u promet u kom vremenskom perodu ...

Vremenom se velicina bloka smanjuje (kod nekih coina ili ostaje ista). Dok se diff (tezina da se pronadje blok) povecava ili smanjuje kako bi vreme pronalaska bloka ostalo isto

Ne znam dali si to hteo da pitas ...

@genijalcin@23

moglo bi tako da bude.. ali cini mi se da ce ta "inflacija" da se desi samo u prvom talasu ima dosta ljudi koji su prodavali coine i dok su kopali LTC sa GPU-ovima.

Poslednja izmena:
@genijalcin@23

moglo bi tako da bude.. ali cini mi se da ce ta "inflacija" da se desi samo u prvom talasu ima dosta ljudi koji su prodavali coine i dok su kopali LTC sa GPU-ovima.

naravno, samo je tad rast bio postepen + malo predje na doge, pa se diff smanji, pa se to nekako iznivelise.

kad krenu asici, to moze samo da ide brze i brze. ali i ja sam misljenja da ce se to desiti u prvom talasu, posle ce se iznivelisati, opet.

Poslednja izmena:
@karanovicz

Svaki coin ima velicinu bloka i vreme bloka . i to je razlicito kod svakog coina, a 'prednost' je to sto se unpared zna koliko ce coina biti putsno u promet u kom vremenskom perodu ...

Vremenom se velicina bloka smanjuje (kod nekih coina ili ostaje ista). Dok se diff (tezina da se pronadje blok) povecava ili smanjuje kako bi vreme pronalaska bloka ostalo isto

Ne znam dali si to hteo da pitas ...

@genijalcin@23

Ako sam dobro shvatio, za odredjeni vremenski period će biti iskopan isti broj novčića bez obzira na povećanje broja kopača odnosno snage mreže. Zbunio me termin "inflacija"...to se u stvari odnosi na količinu LTC-a koja bi se mogla pojaviti na berzi zbog ranije otplate mašina...ako sam i to dobro shvatio....

aham na to si mislio
Pa mislim da su to zanemarljive cifre,pogotovu sto je retarget na 3 dana,dok na btc imas na 8-9 dana retrget,pa je samim tim vise podlozan
sve ukupno iz glave mislim da je dobitak manji od 5%

ne verujem.

jedino sto taj odnos moze da poremeti je vise/manje novca koji se upumpava/izvlaci u/iz ltc.

a to sto sada ltc pada kad i btc - to samo govori koliko se spekulativnog btc/a nalazi u ltc/u.

Spojeni sudovi su funkcionisali u uslovima malog priliva fiata u kripto svet. Cim zagusti predjes u drugu valutu, pa malo rastes i nazad u zeljenu. BTC-e je tako i narastao. Slabo se trgovalo za pare, uglavnom se spekulisalo sa valutama. Mislim da uopste nije bitan broj novogenerisanih LTC-a tokom dana, nego broj SAJ-ova. Sto je vise SAJ-ova to ce ponuda LTC-a biti manja. Nije bitno koliko ima ni BTC-a ni LTC-a ukupno, vec koliko ih je na berzi. Ako si pratio novembarsku eksploziju, u momentima je ukupna ponuda LTC-a na BTC-e bila ispod 70K dolara, a traznja preko 8 miliona! Slicno je bilo i sa ltc/btc parom. Povlacenje ponude u uslovima velike traznje dize cenu. Pokazalo se da je ta traznja bila spekulativne prirode, ali to je manje bitno. Bitno je da u momentima velike traznje ponuda bude mnogo manja i eto rakete. Trenutno ne vidim razlog za rast traznje LTC-a. Niko jos ne prica o upotrebi LTC-a kad je i buducnost BTC-a trenutno na staklenim nogama. To je ono sto cekamo. Generalno, u nekom nama nedostiznom vremenu, u teoriji, 2140 i neke godine, ili malo ranije, bice ukupno 21 milion BTC-a i 84 miliona LTC-a. Dakle, ako predpostavimo da ce biti jednako zeljeni, odnos cene bi trebao biti 0.25. Ali to nikad nije i nece biti tako, cak i da prezive taj dug vremenski period. Tako ni odnos zlato/srebro nije konstantan, cena srebra bi trebalo da raste u odnosu na cenu zlata, manje su zalihe srebra na Zemlji nego zlata, itd...ima mnogo faktora. Ali cenu odredjuje ponuda/traznja a ne samo dostupnost.

Poslednja izmena:
ljudi kockajte se na black coin..cena skace i pada poprilicno za kratko vreme a i volume je veliki a posto su svi novcici vec iskopani nema kopaca da dampuju i stalno spustaju cenu..

I koji je sad razlog za ove dump-ove ? opet neka loša vest ?! *** najmanja sitnica izaziva pad.. dovoljno je da miš pr.ne ;)
ne mož više berza uopšte logično da se posmatra, kad ni posle Huobija LTC nije skočio nego pao ?! ovo što se desilo sa LTC-om je krajnje iracionalno.

Ili je ipak razlog nedostatka svežeg kapitala ? Coina je sve više, a FIAT-a koji se ulažu sve manje.. Coini su novac bez pokrića dokle god ih ne pokrije FIAT (makar jednom se ne obrnu na berzi BTC/USD).
ovo je tipična inflacija jer je hiperprodukcija koina : ASIC-i melju, grafičke sve rasprodate, izlaze novi monstruozni sgmineri, CUDA mineri..i biće takva dokle god neko VELIKI ne ulet od jakih tipa (Wallmart , Western Union, Ebay - nabrajam samo one silne tračeve koji su ipak ispali samo tračevi).. sve su manje šanse da neko uleti kada ovo samo zna za pad od prokletog Goxa.

ma kakvi 20 $. nece biti 20 $ skoro.

sad ide lagani (od par nedelja) spust u 400 $ zonu za btc, poo mojoj proceni.

Zato se ja zavalim u fotelju i pustim TheKoziTwo. :D

I koji je sad razlog za ove dump-ove ? opet neka loša vest ?! *** najmanja sitnica izaziva pad.. dovoljno je da miš pr.ne ;)
ne mož više berza uopšte logično da se posmatra, kad ni posle Huobija LTC nije skočio nego pao ?! ovo što se desilo sa LTC-om je krajnje iracionalno.

Ili je ipak razlog nedostatka svežeg kapitala ? Coina je sve više, a FIAT-a koji se ulažu sve manje.. Coini su novac bez pokrića dokle god ih ne pokrije FIAT (makar jednom se ne obrnu na berzi BTC/USD).
ovo je tipična inflacija jer je hiperprodukcija koina : ASIC-i melju, grafičke sve rasprodate, izlaze novi monstruozni sgmineri, CUDA mineri..i biće takva dokle god neko VELIKI ne ulet od jakih tipa (Wallmart , Western Union, Ebay - nabrajam samo one silne tračeve koji su ipak ispali samo tračevi).. sve su manje šanse da neko uleti kada ovo samo zna za pad od prokletog Goxa.

Zasto bi bio neki veliki skok zbog Huobija? Pa to je samo jos jedna berza. Hiperprodukcije ne moze biti, produkcija je uvek ista zato sto se diff pomera ... bez panike

Zasto bi bio neki veliki skok zbog Huobija? Pa to je samo jos jedna berza. Hiperprodukcije ne moze biti, produkcija je uvek ista zato sto se diff pomera ... bez panike

druže nije panika nego SR.NJE još od Nove godine.. eto.
lagani pad non - jbn. - stop.
cela induustrija ide u slow death, niko ne može više da me ubedi u suprotno.

ja imam fiksirane buy i sell ordere na BTC/USD, dovoljono dobrog raspona da zaradim, i iskreno volim pumpove i dampove, ali sam se malo *****ucnuo kao i puno ljudi ovde što sam mislio da će LTC/BTC da ode u nebesa i nisam prodao na 0,033 kao što sam treabo..
ne kažem da neće biti,ali ljudi više ne može da se sastavi običan pump da traje duže od jednog dana, pa čak ni na takvu GIGA vest kao što je LTC na Huobiju..

tako dobre vesti neće biti skoro i ona je sad prilično prokockana prilika - Huobi je desetostruko bitniji od bilo koje druge berze !

Poslednja izmena:
Kao sto rekoh, samo jos jedna berza. Ti pumpovi i dumpovi nemaju veze sa bilo kakvom logikom, nego zavise od volje grupe ljudi. Tako da, sedenje i cekanje dok njima ne zatreba para

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno