Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

Ne znam kaj im je :) Moje misljenje je da serviserima/adminima jos uvek nije stiglo da je VDSL modem, i da pustaju pogresan signal :) Imao sam signal, drzao se kao ADSL2+ ali nije bilo neta. A sada su kao nesto promenili i cak je NoSignal ;)

Ali, ne da sam se odmorio juce :D

I nakon sto je neko napokon flipovao bit u centrali (bukvalno :D), evo vec i stigao UpBoost:
3381097118.png

Nazalost, ovo je preko wirelessa, koji je 10m od mene, a HG655 nema bas dobar signal kao HG532e ;)

Da ne bude zabune, paket je 30/10, ne 50/10 :( Ne mogu da se prebacim na 50/2, posto sam od letos pod ugovorom- jedan mesec cu koristiti 30/10, pa cu videti koliko mi stvarno znaci. Ako ne, vracam se na 20/5.

Poslednja izmena:
Mali offtopic: online test mi javlja da je port otvoren. (proverio i da je drugi port zatvoren)
Medjutim, uTorrent kaze da je zatvoren port?

Pa procackaj malo podesavanja rutera.

Ma podesio sam naravno da je port otvoren ka mom kompu. I online test radi OK, samo uT nece ;)

Ne znam kaj im je :) Moje misljenje je da serviserima/adminima jos uvek nije stiglo da je VDSL modem, i da pustaju pogresan signal :) Imao sam signal, drzao se kao ADSL2+ ali nije bilo neta. A sada su kao nesto promenili i cak je NoSignal ;)

Ali, ne da sam se odmorio juce :D

Код мене је малко луђа фора... Ја поднео захтев за UploadBoost заједно са захтевом за НЕТ20 пре неких 3-4 недеље. Пошто UploadBoost не може на старом, морали су да ме пребаце на VDSL и стигне ми смс порука прекјуче да дођем до најближе пословнице да потпишем уговор за "HD STB" (која шифра, а? :d). Одем ја тамо јуче да преузмем опрему: проблем са апликацијом, дођите сутра... и дошао ја данас преподне да пробамо поново... исти проблем. Не бих се ја бунио претерано да ми нису искључили у потпуности интернет пре неколико сати јер су ме пребацили на VDSL а ја и даље имам онај стари модем. Одем ја поново до пословнице (која је удаљена барем 1км од мене а ја пеглам до Лоле пешака) по трећи пут у претходних 24часа... исти проблем.

Не могу да ми издају опрему јер им систем не ради... генијално добра фора, осим што ја радим од куће па ми то канда није допустива опција. Сад се размишљам шта да радим, јер је кабловска AVCOM а ко год је исту користио зна каква је, ако ми не пусте сутра интернет.

Има ли неко неки предлог?
Размишљао сам да одем до друге пословнице али сумњам да ће то помоћи пошто су ови из пословнице код Лоле звали своје шефове, који су звали своје шефове...

probaj otici do druge poslovnice.. ne moguce da im nigde ne radi sistem i da nikome ne mogu da daju ruter..

I ja sam se pitao da nisu pogresili za ovo HD STB, pa poslali pogresnu poruku da mi daju IPTV (ne bi me cudilo da je neko tako VDSL razumeo tamo :D)

Idi do druge poslovnice, ne verujem da ce ti AVCOM pustiti net tako brzo.

probaj otici do druge poslovnice.. ne moguce da im nigde ne radi sistem i da nikome ne mogu da daju ruter..

I ja sam se pitao da nisu pogresili za ovo HD STB, pa poslali pogresnu poruku da mi daju IPTV (ne bi me cudilo da je neko tako VDSL razumeo tamo :D)
Idi do druge poslovnice, ne verujem da ce ti AVCOM pustiti net tako brzo.

Решено данас... после 2 сата проведених у трећој по реду пословници са шефицом исте(којој скидам капу на истрајности у овом случају).
Проблем је на крају решен тако што сам раскинуо стари уговор (нисам имао уговорну обавезу од 2године, већ само стандардан уговор за АДСЛ) и направио нови на истој парици са свим истим портовима, осим што ми је издата опрема за VDSL.

UploadBoost је направио неки проблем са којим се до сада нису сусрели.

UB je pitanje da li ima 100 ljudi u celoj Srbiji (laicka procena...), tako da nije ni cudo. Meni su doduse rekli da ne moze UB da se aktivira, tj. ni da se podnese zahtev dok se ne flipuje bit da sam na VDSL-u, tj. dok se ne prikaci i pusti u rad VDSL modem. Sto je izgleda tacno.

Nego, zasto mi uT test kaze da port nije otvoren, kad mu stoji zelena ikonica dole desno, i online port checker kaze da je otvoren taj port (i to naravno samo kad je uT ukljucen).

Рекла ми је ова шефица да ће пробати поново касније данас да ми упале UploadBoost па ћемо видети. Јавићу ти да ли су у праву :d

da li treba nesto da se podesi da bi radili torrenti? meni nece da se nakaci, pise stalno connecting to peers, u pitanju je hg630 i utorrent

UB je pitanje da li ima 100 ljudi u celoj Srbiji (laicka procena...), tako da nije ni cudo. Meni su doduse rekli da ne moze UB da se aktivira, tj. ni da se podnese zahtev dok se ne flipuje bit da sam na VDSL-u, tj. dok se ne prikaci i pusti u rad VDSL modem. Sto je izgleda tacno.

Nego, zasto mi uT test kaze da port nije otvoren, kad mu stoji zelena ikonica dole desno, i online port checker kaze da je otvoren taj port (i to naravno samo kad je uT ukljucen).

Da li si otvorio i tcp i udp za taj port na ruteru?

Izgleda da samo onaj uTorrent test nesto brljavi, jer sve ostalo (pa cak i zelena ikonica u donjem desnom uglu uTorrenta) kaze da je otvoren port ipak.

Ne znam kojim torrentom da isprobam da li ide punih 10Mbps upload doduse :) Probao sam Ubuntu torrent, ali celo vreme je dialup upload :D

FTP ide punom brzinom od nekih 1MB/s, tako da ili nema leechera, ili nesto torrenti nece veci upload.

Пробај са неким филмом који има много личова.

Ubuntu torrent je imao nekoliko hiljada :) Treba podosta vremena da se nakace za UL, ali podje... doduse do nekih 4-500KB/s.
Treba mi UL za nesto poslovno ovaj mesec, izgleda da cu sledeci da se vratim na 20/1 ili 20/5

Upload preko torrenta je teško pogoditi koliki će biti. Jedino ako imaš nalog na nekom trakeru, da okačiš svoj torrent - pa da se nakače ljudi od tebe jedinog da skidaju.

Bitno mi je da znam da li je otvoren port stvarno.

Prati konektivnost na nekom od torrent sajtova.
prvo mi pada na pamet crna berza, oni imaju brzu detekciju.

3386283100.png

Ово је преко WLAN удаљеност цирка 4метра. Преко LAN кабла је малко брже. HG630 је модем.

Коначно ми је прорадио нет... само сам морао да пређем на NET30 јер им систем не може да изда VDSL модем за NET20 а такав модем је неопходан због UploadBoost-a. Срећна околност што немам никакву уговорну обавезу са Телекомом, па сам раскинуо уговор и направио нови како би све ово могло да се изведе... не бисте веровали који шоу програм... али ови у пословници на Тргу Николе Пашића, немам ништа друго да кажем осим свака част колико су времена потрошили на овај мој проблем, поготово шефица пословнице.

***, сад ћу видети да ли ми је довољно ових 5 за уплоуд или ћу и ја да дижем на 10.

Auuuu, pa zasto 30, kad nisi pod obavezom??? Mogao si 50/2 da dobijes za cenu Net 20 :(
Bice lose ako ne moze VDSL da se zadrzi na Net20, ja isto hocu samo zbog UB-a. A ne zelim da placam Net30 iskreno, stvarno se tesko koristi taj dodatni DL, ako bas ne treba da se skida 20GB za posao :)

Provereno radi, BTW, samo sto nista ranije nije imalo licera koji su mogli da povuku vise.
Sad se osecam kao u Koreji - veci UL nego DL :D

E to mi je trebalo ranije :)

Inace, meni kaze max. DL/UL rate ~110000/33000. Znaci komotno 100/30 moze da izvuce VDSL kod mene. A centrala mislim da je preko 500m udaljena (ako neko zna gde je tacno IS u Gundulicevom Vencu?).

Taj IS je inace dosta dugo tu, ali nisu hteli da puste VDSL jer nisam ispod 500m izgleda.

Auuuu, pa zasto 30, kad nisi pod obavezom??? Mogao si 50/2 da dobijes za cenu Net 20 :(
Bice lose ako ne moze VDSL da se zadrzi na Net20, ja isto hocu samo zbog UB-a. A ne zelim da placam Net30 iskreno, stvarno se tesko koristi taj dodatni DL, ako bas ne treba da se skida 20GB za posao :)

Написах али вероватно ти је промакло... нису могли да ми издају модем на NET20, систем им није дозвољавао да ми га издају.
А модеми које издају за ту брзину не могу да подрже UploadBoost5... видећу у пословници да ли могу да ми сада смање брзину на NET20 како сам и оригинално тражио.

Немам уговор са њима јер за пар месеци добијам мађарски пасош и онда идем из земље. Јефтиније ми је да плаћам 5200 месечно него да плаћам 3600 па да онда морам да исплатим цео уговор. ;)

Немам уговор са њима јер за пар месеци добијам мађарски пасош и онда идем из земље. Јефтиније ми је да плаћам 5200 месечно него да плаћам 3600 па да онда морам да исплатим цео уговор. ;)

Za ovo sam te pitao, tj. zasto nisi uzeo ugovor, sad shvatam ;) 1900 ispada 50/2 +250 ili +500 UB, ali opet, ako ides za koji mesec... bolje bez ugovora naravno :D

Za ovo sam te pitao, tj. zasto nisi uzeo ugovor, sad shvatam ;) 1900 ispada 50/2 +250 ili +500 UB, ali opet, ako ides za koji mesec... bolje bez ugovora naravno :D

Видећу још са власницима стана да ли желе да задрже ADSL у стану (пошто рентирам стан а овде није ни било никаквог интернета пре него што сам се уселио) па ако буду за, онда ћу да видим да направим уговор па када будем одлазио из стана да га само пребацим на власнике. :)

E to mi je trebalo ranije :)

Nisam se setio dok nisi napisao jer koristim transmission na linuxu.
Meni je preko dana brzina ograničena na 2.5/120, mislim da skidam manje od 5% koliko bih mogao mesečno. Ovakav internet nisam ni sanjao da ću ovako brzo imati.

Nazad
Vrh Dno