Šta je novo?

iPhone u Srbiji - diskusija o ponudi

Objasni? Ko je tu ciljna grupa, ciljana grupa i koja opcija stoji iza objava tj kako će običan građanin ovom vešću da bude privučen da glasa i za koga?
Ja licno mislim da ce sada stvarno doci iPhone kod nas jer krajnje je vreme, ali kada citam recimo ovo onda opet postoji i neka sumnja :) :
Ćulibrk je dodao da će svim korisnicima biti omogućeno da pod povoljnim uslovima dođu do iPhonea.
On je precizirao da će građanima ovaj telefon biti dostupan na odloženo plaćnje, na rate i uz tarifne pakete.
Sada će i oni koji su mislili da im je ovaj telefon nedostupan, kaže on, ipak uspeti kroz povoljne aranžmane sa "Telekomom" da dođu do takvog aparata.
http://www.b92.net/tehnopolis/vesti.php?yyyy=2014&mm=03&nav_id=823820

@makiacaveki
Ima posteno da se naspavas :)

Poslednja izmena:
Objasni? Ko je tu ciljna grupa, ciljana grupa i koja opcija stoji iza objava tj kako će običan građanin ovom vešću da bude privučen da glasa i za koga?

Ma mislio je verovatno da će vest biti spinovana kao Apple došao u Srbiju, kao što je to skoro bio slučaj sa Mercedesom...

ovo ode u nezeljenom pravcu. mnogo bukvalno shvatas marketing. Apple u Srbiji (IKEA u Srbiji, Mercedes u Srbiji...) je informacija da se u ovoj zemlji u kojoj jedni kazu "da je sve stalo" ipak nesto desava i da nije crno kako mu se cinilo do pre 5 minuta. Nije bitno sta je vest. Bitno je da je jutros receno jedno 10 puta "Sjajna vest za Srbiju". ciljna grupa si ti, ja, svi mi koji cekamo da se ovde nesto mrdne u pravom smeru

Pa jeste, stim da Mercedes, Ikea i Lidl je nešto što znači i utiče na "džep" običnih smrtnika a iPhone... ne znaju ni šta je ni da pročitaju kako treba :)
@dusko_m
Ne shvatam bukvalno već se čudim ovakvim razmišljanjima i izjavama, pretpostavkama...

Inače Ugovor je potpisan ali to je obično prvo Ugovor o tajnosti i o onome što Telekom treba da uradi i za koji vremenski rok (da se plastično izrazim) kako bi mogao da preuzme na sebe obaveze o prodaju i zatim potpiše pravi Ugovor kada se steknu uslovi. Zato i kažu uskoro, inače šta ih sprečava da odmah to urade? Ako ne zadovolje uslove, nema prodaje. Toliko znam tj kako rade američke kompanije tog tipa....

Poslednja izmena:
Da sumiramo utiske... Mi koji imamo iPhone dobicemo CallerID Fix, AppStore Srbija (koja ce biti puna kao Hrvatski, nece biti Google maps npr), mogucnost da registrujemo nase kartice I njima placamo aplikacije... Po meni je lepo sto Apple dolazi u Srbiju, jer cu za leto moci da ustekam neke ozbiljne pare I da puknem manje love za polovan iPhone, jednostavno pasce im nenormalno cene, jer premala je razlika izmedju starog 2godine I onog koji je star mesec dana (naravno ako su ispravni), max 50eur, a sad ce polovnom vise da padne pa cu normalno moci da kupim 5S. Ipak, necu se prebacivati na srpski store, jer ce biti poluprazan, a pola akcija za aplikacije vaze za US store, bolje kupis gift karticu za 10$ I milina ili skidas aplikacije I zaradjujes za gift karticu... Uglavnom Apple, welcome to Serbia! :D :p

Valjda će i onu sprdnju sa našom zemljom na njihovim mapama da isprave.

24 sata (okvirna racunica na osnovu jutros izrecenog) posle potpisivanja ugovora nigde nema nikakve vesti o tome? AAPL itekako zavisi od ovakvih vesti i meni je neshvatljivo da se apsolutno niko zivi ne interesuje dal je neki tamo Telekom u Srbiji potpisao ugovor sa Apple-om. Ok, nije Kina pa da se nadje u zvanicnom saopstenju na sajtu Apple al' neki bi se wannabe financial blogger/novinar/analiticar osvrnuo na ovu informaciju. Dok AAPL fluktuira, sigurno bi im prijala vest da se ulazi na jedno novo trziste

Vesti nigde nemo'š naći što ce reći vesti nema

Не бих се сложио да се нигде није појавила вест, јер јесте. Чак је и ВИП најавио да ће и они почети да продају iphone телефоне. Не би Apple дозволио да тамо неки МТЅ прича(на својим званичним медијима) оно што није тачно у вези њих и њиховог главног извоа прихода, iPhone-a.

Ја мислим да је овај дил склопљен пре извесног времена али намерно тек сада објављен. Превише се "случајно" поклапа са почетком предизборне тишине а у питању је државна компанија. Који С_С партија да је у питању... Заиста ме не занима.

Sta ce da radi ona ekipica preprodavaca koja par dana po pustanju u prodaju u USA ajfon u Srbiji valjaju za 1200 evra?

Isto to jer ce u Srbiju verovatno stizati sa mesec dana zakasnjenja.

Sad su svi problemi pucanstva reseni:)

Ok shvatili smo, mozes da nastavis u sledecu temu koja nema 'apple' u svom opisu.

Jaka stvar, kostace 700e u kesu uz ugovor 5000din mesecno na 2 godine...

Nema šanse... Biće 700 bez ugovora...

Nema šanse... Biće 700 bez ugovora...

Управо тако... односно биће онолико колико је у свим околним земљама где се исти продаје преко оператера.

Ala se većina u ovoj temi izlupeta, kao Maksim po diviziji.
Pozdravljam dolazak iphone u Srb. Konačno ovlaćen servis, ako se nešto pokvari hoću nov fon a ne da me zeza kurta i murta po servisima i zavlači po mesec dana. Konačno nešto normalno.
Ako je tačna cena od 79.999 dinara, za 5s bez ugovora na MTS, šta reći onda za S4 koji je 79.000 dinara, bez ugovorne obaveze? Za Note 3 nemaju cenu bez ugovorne obaveze, ali uz Box paket je 81.000 dinara, uz ugovornu obavezu od 24 meseca, što znači da je bez ugovorne obaveze još skuplji. Opet je note 3 zastupljen na forumu, ispade iPhone 5s još i povoljniji.

Koliko će koštati sa paketom od 2000-2500 dinara, odokativno ?
Mislim na C verziju, ne bih S.

40 000 - 60 000 din.

To tačno ne može niko da kaže, apple ima i svoje palete u kojima mora da ima toliko i toliko minuta, interneta... Kakvi će paketi biti to ne verujem da iko za sada sa sigurnošću može da garantuje. Predpostavljam da će biti isti kao i preminum modeli ostalih marki, što je realno ako pogledamo cenu S4 bez ugovorne obaveze.

Mislio sam ne EU kad rekooh evropa,
evo i cene 5S u evropi koga zanima:
Czech Republic $866.38
Switzerland $870.76
United Kingdom $896.94
Luxembourg $909.74
Russia $914.61
Bulgaria $928.32
Slovakia $931.19
Norway $940.31
Belgium $957.21
Germany $957.21
Spain $957.21
Ireland $957.21
Netherlands $957.21
Austria $957.21
Portugal $957.21
Finland $957.21
Poland $963.28
Sweden $967.40
Lithuania $970.20
France $970.90
Denmark $989.94
Italy $998.29
Malta $998.29
Hungary $1004.95
Greece $1011.98
Romania $1025.68
Turkey $1059.09

source: mobileunlocked

E ova poslednja tri, samo u eurima = cene kod nas :D

Ja recimo ne shvatam ovakve konstatacije.
Na ovom bench forumu kao da postoji neki paralelni svijet poimanja cijena.
Šta bi trebalo da košta 100 eura-a sim free?

Koštaće koliko će da košta, vjerovatno ne više u odnosu na cijene u regionu.
KO hoće platiće ko neće nosiće nešto drugo.

Apsolutno se slažem sa tobom. Ova država nema nikakvog interesa da brani uvoz ovakve vrste tehnike, što veća ponuda to bi trebalo da bude bolje po krajnje korisnike...

Dobiti legalan telefon sa garancijom od 2 godine je zaista odlična stvar u odnosu na kupovinu na crno bez garancije.

E sad ovo ne razumem, šta tačno znači "legalan telefon"? Na stranu to što su uslovi garancije totalno diskutabilni.

Konačno ovlaćen servis, ako se nešto pokvari hoću nov fon a ne da me zeza kurta i murta po servisima i zavlači po mesec dana. Konačno nešto normalno.

Izvini ali odakle ti ovakav info? Takva je poslovna politika Apple-a ili se ti samo nadaš da je tako?

Poslednja izmena:
E sad ovo ne razumem, šta tačno znači "legalan telefon"? Na stranu to što su uslovi garancije totalno diskutabilni.

За мене би то значило легално увежен и продат телефон. Дакле телефон на који је плаћена царина а онда и ПДВ.

Izvini ali odakle ti ovakav info? Takva je poslovna politika Apple-a ili se ti samo nadaš da je tako?

Углавном мењају комплетан телефон ако је неки озбиљнији квар. Политика им је да се све рекламације морају завршити у року од 10 радних дана. Слободно позови iStyle сервис па питај колико би требало да се замени било који део на уређају који је под гаранцијом. Иста политика мора да буде и за iPhone, поготово за исти.

Mislio sam ne EU kad rekooh evropa,
evo i cene 5S u evropi koga zanima:
Czech Republic $866.38
Switzerland $870.76
United Kingdom $896.94
Luxembourg $909.74
Russia $914.61
Bulgaria $928.32
Slovakia $931.19
Norway $940.31
Belgium $957.21
Germany $957.21