Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

koliko ti je bre asic na tim 270x? :)

Moje 270x su oko 80% sa ovakvim klokovima i podesavanjima. Vjerovatno su i niegove tu negdje

To se ne zna koliki je cholass-u asic jel nisu videle windows :) odma na smos evo i 7970 dc2t dokaz da Asus bira primerke cipova za svoje karte asic je 74 i 72%. Moje su u zatvorenom prostoru nema ventilacije al je izolovano dobro i leti i zimi je +/- 5c.

Pogledajte prilog 137349

Ps. Brate zatvori taj prozor preladice ti se karte :happy:

Poslednja izmena:
ma kakav dokaz, imaš 280x sa 50-60% ASIC q...

pitao sam za 270x jer moja sapphire ima oko 73 čini mi se i na 1000 mhz ne može ispod 1.05V... a njegove na 1080 piče :) ali dobro, razlika je samo 30 khs pa i nije toliko bitno

evo jedan 280x dc2t... 70% asic, mada još uvek testiram, možda ovo rokne a možda i može još dole

fzf.png

@crossfire, koji napon?

Kad vidim broj obrtaja na tim vasim ventilatorima odma' mi muka bude.
Dual-X 270 @3000o/m, temp 68C.
Nece ni ljeto docekati

Resenje temperatura i brzine ventilatora su hladne prostorije i najskuplje karte a i najbolje asus i obavezno undervolt ako se hlade vazduhom.

Ja nista ne bi uzeo sem asus v2 karti tj triple slot coolera jel leti pokazuju snagu. Velicina je bitna :)

Ove Asus 270x stvarno su takodje extra karte nemam reci.

Poslednja izmena:
@grickodj, blokovi su moja proizvodnja i koristim otvoren sistem kako ja zovem cesmovaca,znaci blokovi direktno vezani na cesmu pa u lavabo, za zatvorene sisteme je druga prica za jedan rig od 4X280x treba ti najmanje hladnjak od 4x120mm sto znaci sa 4 venta od 120 i to ce na leto drzati oko 55 u zavisnosti kako hladis prostoriju, za vece sisteme mora hladnjak od kamiona pa na prozor da topao vazduh izlazi napolje ili ciler tj klima prepravljena da hladi vodu

Poslednja izmena:
@apple ja sam taj tvoj bios flesovao ali karta nece da butuje ,bem ga da ne gresim negde u proceduri, jel svejedno gde je prekidac za bios, koji flas program, flesujes iz dosa ili windowsa sad sam poceo da se ujedam za rep, muci me to sto nece da butuje sistem kad ubacim taj bios

@grickodj, blokovi su moja proizvodnja i koristim otvoren sistem kako ja zovem cesmovaca,znaci blokovi direktno vezani na cesmu pa u lavabo, za zatvorene sisteme je druga prica za jedan rig od 4X280x treba ti najmanje hladnjak od 4x120mm sto znaci sa 4 venta od 120 i to ce na leto drzati oko 55 u zavisnosti kako hladis prostoriju, za vece sisteme mora hladnjak od kamiona pa na prozor da topao vazduh izlazi napolje ili ciler tj klima prepravljena da hladi vodu

Teško će jedan quad sa 12cama da ohladi 4x280X. Kod mene je muku mučio 3x180 radijator sa 4x7970, doduše, nisu undervoltovane, ali opet je i veći od 4x120 tako da bi za leto bilo baš nategnuto da ih ohladi. Što, naravno, ne znači da voda nije dobra za hlađenje. :)

@apple ja sam taj tvoj bios flesovao ali karta nece da butuje ,bem ga da ne gresim negde u proceduri, jel svejedno gde je prekidac za bios, koji flas program, flesujes iz dosa ili windowsa sad sam poceo da se ujedam za rep, muci me to sto nece da butuje sistem kad ubacim taj bios
Vrlo lako je moguce da imas jos novije karte od mene pa zato nece . Kod mene se jako tesko skidaju kablovi na grafama jer su kontra konektoree stavili a ti ako imas normalne konektore onda imas noviju seriju ...

@mickeyrs zato sam i napisao u zavisnosti koja mu je temp u sobi i koji ventovi, moraju ventovi sa velikim protokom npr sunoni na 220

@apple ma i kod mene su kontra ali na kraju biosa mi pise nesto E500 i td. kad ga iscitam iz dosa, e sad na techu imas tri ova ista jedan je gamer a druga dva TF gamer. Plasime da dzukele nisu vezale napon za mem jer vidis kad stavim 1000/1500 napon je 1.144 a kad sibnem 1000/1600 digne napon na 1.2

Poslednja izmena:
Imas bolje temperature nego moje 270 dual-x na 430KH/s @3300rpm

Nesto radi po tom pitanju. Ja smisljam kako da jos vise spustim temperature dodatnim ventovima. Inace, preko noci su oko 61-63c obije kartice.

Ili ih razmakni jos vise, ili dodatni ventilator ili dva koji bi duvali na njihove ventove ili izmedju kartica ako su u slotu ili nesto tako. Ako ne mozes da ih razmaknes onda nabavi dva venta, mnogo pomazu, mnogo.

Uros Novakovic@ kako si spustio v. na 1.05?ja na R9270X-DC2T-2GD5 ne mogu ispod 1.162..

Preko onog vbe programa, ali je bios u originalu cholass-ov jer ja na originalnom koji je bio na kartama isto nisam mogao ispod 1.162v. Nemam pojma u cemu je fora.

Preko onog vbe programa, ali je bios u originalu cholass-ov jer ja na originalnom koji je bio na kartama isto nisam mogao ispod 1.162v. Nemam pojma u cemu je fora.

Ja sam skinuo noviji bios za asusa editovao ga pa ubacio u karte posto sa starim biosom nije hteo preko 420 kh/s.
Zakljucan bios je u pitanju sta god mu promenis isto se ponasa kao i da nisi.
Mislim da je na u temi vise puta pominjano za razlicite karte.

@apple ma i kod mene su kontra ali na kraju biosa mi pise nesto E500 i td. kad ga iscitam iz dosa, e sad na techu imas tri ova ista jedan je gamer a druga dva TF gamer. Plasime da dzukele nisu vezale napon za mem jer vidis kad stavim 1000/1500 napon je 1.144 a kad sibnem 1000/1600 digne napon na 1.2
Moje karte su TF IV GAming BF4

Cesmovaca hladjenje :), svidja mi se, ja imam tih uslova, iz cesme direktno u blokove pa u lavabo. Kako si resio naponske jedinice na grafikama? posto je blok tvoje izrade, jel i preko njih ide blok kroz koji tece voda ili..?

@gaca isprazni PM

Uh ***

Ispraznio

@grickodj naponske hladim ventom koji hladi dve karte, znaci dva venta za jedan rig, tako je efikasnije jer ne grejes vodu naponskim i blok je univerzalan za vise tipova karti

Poslednja izmena:
Da, ali onda si opet ostavio veliki izvor toplote na vazduhu, koja je poenta vode ako će naponska da i dalje da zagreva prostoriju, zavisi od ventilatora i sve ostalo što ne valja kada na isti način hladiš i GPU? Plus naponska ima više mesta koja treba hladiti, čak je i zahtevnije ohladiti je nego samo GPU. Jedino da se stavi neki pasivni hladnjak ako karta već nema, pa onda vent da duva u to, ali... ništa bez fullcover bloka. :) A za one Sunone, nadam se da se šališ, pa znaš kad bih sedeo u prostoriji u kojoj krešte ventovi na 220V, njih da usmeriš i u ovaj hladnjak od grafike pa će da ladi, a ne u radijator... :d

Ja vam kazem da ima vise opcija sa vodom ja ovako radim godinama jer opet imam uslova za ovaj nacin, mozes da uradis i sa 12V ventovima ali temp u prostoriji mora da bude 21, bitno ja da imas cirkulaciju preko naponskih, sad kad me pitas pa svaka karta sem Gyga i mislim poneka PowerColor ima hladnjak na naponskoj, ocigledno da nisi nikad rastavljao karte, a dosta njih i na mem ali kazem iz iskustva temp na naponskim i mem nije kriticna cim se oslobode toplog vazduha od GPU. I jos nesto zaboravio si da topao vazduh ubacuje i napajanje, prostoriju moras da hladis i zbog njih

U Maju ce biti puno kartica na prodaju :smoke:
Veselje za stare rudare da poteraju:whip:

sad kad me pitas pa svaka karta sem Gyga i mislim poneka PowerColor ima hladnjak na naponskoj, ocigledno da nisi nikad rastavljao karte

:d
Polako, pa i rekoh 'ako već kartica nema hladnjak na naponskoj', ne kritikujem ja vodu i tvoje rešenje, samo primećujem nedostatak u gpu-only hlađenju. Sedim ovde pored solidnog radijatora koji hladi 1200-1300W i ne čujem ga da radi, a da je toplo u sobi - toplo je. :) Obrni okreni, svodi se na to da toplotu moraš da vadiš iz prostorije, sa kartica (gpu/vrm) ćeš već da odvedeš nekako, ali vazduhom samo odmah tu pored i greješ ambijent, sa vodom već možeš da manipulišeš gde ćeš odavati toplotu - izmestiš radijator napolje, dodaš mu aktivno hlađenje, zameniš radijator slivnikom, a pumpe bunarom... i tako, kapiram ja tebe, samo malo ljudi ima baš takve uslove, uglavnom svi muku muče GDE da stave rigove zbog struje da uopšte rade, ko će još i račun za vodu ko za struju da izdrži po ovakvim cenama. :d

Vrh Dno