Šta je novo?

BNT d.o.o. rade za VIP i lažu?

MagicMaster

Čuven
Učlanjen(a)
12.05.2007
Poena
510
Da li ste imali iskustva sa ovima? Da li je VIP njima nezakonito dao bazu brojeva i podatke?

^Sudeci po ovome
http://www.vipmobile.rs/points-of-sale/other-points-of-sales.911.html#BNT d.o.o.
ocigledno je da imaju saradnju, onako na prvu loptu tipujem na neki outsourcing, ali o cemu je tacno rec, mozda bi bilo najbolje da upravo ti das malo vise podataka.

Ako si ti vec uradio neko istrazivanje, zasto to ne bi izneo, verujem da bi pomoglo onima koji se trude da odgovore.
Ono sto cika google zna vec na prvoj stranici je:
BNT d.o.o. je partner operatera mobilne telefonije u Srbiji koji nudi njihove servise i usluge fizičkim licima i poslovnim subjektima. Misija BNT je da obezbedi najkvalitetnija, inovativna rešenja svojim korisnicima u skladu sa njihovim potrebama, a vizija da bude najpouzdanija Telesales i proaktivna kompanija u regionu.

sada ti pucaš...

Poslednja izmena:
Ša recimo šuraka smarala neka riba koja radi za njih, zvala ga na mobilni, kao vi ste prepaid, el trošite više od 200 mesečno, (a bio na VipZaSve) e, pa odlično, imamo odličan paket sa 1000 minuta ka svim mrežama, mesečno, pa posle toga minuti u mreži, bla bla, bez aprata sa obavezom na 24 meseca ....

i ovaj se upeca, potpiše, u gradu, na klupici, ona ono, koferče, laptop, kad ono SIGURICA 1000, nije 1000 MINUTA nego 1000 DINARA....

Bio u VIP da se žali, da ga izjebala, oni mu ladno pokazali vrata, kao, nemamo mi ništa sa tim ....

Pa mi se posle 2 dana ženina koleginica obrati za savet, kao zvali je neki, a ona pošto zna da ja to pratim, htela da pita mene prvo.... (što je i on trebao da uradi, ali .... ) i još je čudi odakle im broj, kad je broj sa trafike ... znači, ovi im dali bazu.

E, kad sam već to čuo, to je znači organizovano, i rekao sam joj da ništa ne potpisuje, ali da ako može da snimi razgovor, da vidim da li stvarno tako lažu ljude ...

Ovaj mi se kune da mu je više puta rekla MINUTA, i da nije blesav, kaže: pa dal bi dao prepaid VipZaSve za običan ebeni prepiad od 1000 dinara mesečno?!? I ima logike... i sam čin potpisivanja, u centru na šetalištu na klupicama ...

Da li još neko čuo za ovaj "sistem rada?"

Iako nisam neki odusevljeni pristalica te poslovne prakse outsourcing sasvim sigurno nije protivzakonit, to je ozbiljan posao. BNT je call centar tako da moraju imati bazu i info sistem. To rade mnoge kompanije u svetu. Sta tacno mislis da lazu? Ako si ih pozvao i oni se predstavili kao VIP operateri, to je sigurno ok, regulisano ugovorom... Isto kao sto se zaposljavaju preko raznih agencija, svejedno je da li ce on da bude prijavljen preko agencije i radi u VIP-u pod njihovim menadzmentom ili ce da sedi u nekoj drugoj zgradi. Iznajmljivanje radne snage je totalno legitimno sta god mislio o tome i regulisano non disclosure ugovorima.

edit: aha, dali pogresnu informaciju. Ok, desava se, ali tesko je to dokazati.

Sto se tice prakse oni su preuzeli outbound kampanju za pripejd korisnike. Za potpisivanje vec ne znam. Mozda neka kurirska sluzba ili njihovi agenti imaju ovlascenje da idu po kucama. btw kakav je to prepaid od 1000 dinara mesecno i sta se to potpisuje? Zar to nije po definiciji postpaid? Onda je to kampanja za prelazak prepaid korisnika na postpaid.

Poslednja izmena:
Ne samo da su dali pogrešnu informaciju, nego ga je ubedjivala u to, a i ovu ženu, i kod ovoga upalilo.

Ne osporavam legitimnost, ali zašto onda u VIPu kažu da nemaju ništa sa tim ?

Znači da bi onda i oni morali da snimaju razgovor, da ?

Onda ovaj ima pravo da traži da se presluša taj razgovor?

Ne osporavam legitimnost, ali zašto onda u VIPu kažu da nemaju ništa sa tim ?

Nije im komunicirano. Zato sto je verovatno neka nova kampanja i ovi u prodavnici nemaju pojma ni sta radi VIP call centar a kamoli neki tamo outsource call centar, i ne znaju gde im je glava od targeta, ponuda i promocija. Ebiga.

Znači da bi onda i oni morali da snimaju razgovor, da ?

Onda ovaj ima pravo da traži da se presluša taj razgovor?

Naravno da snimaju zbog kontrole kvaliteta svojih operatera. Ali je veliko pitanje da li moze da se iskoristi kao dokaz na sudu u slucaju da korisnik smatra da je ostecen. Ako je postao nov postpaid korisnik neka salje reklamaciju. Mora to po nekoj proceduri. Postoji mala verovatnoca da ce pokrenuti "istragu" da se ispita taj slucaj ali to je opet za interne potrebe i ne verujem da ce surak imati neke direktne koristi i da ce dobiti cak i izvinjenje. E ali proverite dobro sta je on dobio za tih 1000 din. Mozda je zbog prelaska sa prepaida dobio i neke pogodnosti. Ako je potpisao ugovornu obavezu na dve godine a nije dobio telefon to ne moze biti obican paket.

Poslednja izmena:
Ništa, čekamo rasplet.

Dadoh mu instrukcije da traži da se to presluša, da li mu je rečeno 1000 MINUTA ili 1000 DINARA ...

i ja isto imam vip za sve i pozvala me zena koja me pitala koliko trosim i da li bi mi odgovarao prelazak na taj neki paket. ja joj rekoh: pa vidis na vipu za sve imam to i to, sta imam tamo? ona kaze: to i to. ja rekoh pa sta je bolje? vidis da je vip za sve bolji. ona kaze jeste, slozimo se mi, hvala lepo dovidjenja, sve kul.

e sad to sto se neko nalozio na pricu o minutima- mozda jeste 1000 minuta, ali u vip mrezi, i sl. nije kriv operater, niti laze, niti sta. razgovori se snimaju, pa ako vam daju uvid onda bas proveri.

sve i da se ne snima razgovor, sve i da je rekla da su 1000 minuta u pitanju, pa nije potpisana masna salveta, na papiru koji je potpisan mora da stoji sta je potpisano.

ako je neko uspeo da failuje 3 puta za redom, da ne proveri sta je u pitanju, da ne procita sta potpisuje, da se ne informise, i treba da placa 2 godine po 1000 mesecno da se opameti. posle vise nece.

Poslednja izmena:
Nesto razmisljam da li ljudi uopste citaju sta potpisuju. Mnogo puta sam cuo za ovakve primere, i to u poslovnicama!

Inace, u Hrvatskoj je bila praksa sva tri operatera da nude ugovore po trotoaru, trznjacima.. Na'vatavanje na brzaka je stiglo i kod nas ;-)

P. S. Ocigledno je da je to nastavak kampanje VipZaSve koja sluzi da pokaze prepaid korisnicima sta su dobre strane postpaida i da zatim outsorsuju terenske agente sa tasnama (i mašnama).

Poslednja izmena:
Pošto je čovek potpisao u parku na klupici, da li onda u tom slučaju važi ono pravilo (zakon) da ima pravo da se predomisli u roku od 7 dana (nije bio u prodavnici operatera)?

Poslednja izmena:
Mog rođaka su pre par meseci prevarili na istu foru (rekla mu je minuti, a bili su dinari). Posle par neuspešnih pokušaja, riba ga je pronašla na - pijaci! Dijabola, potpisao joj je na haubi automobila (bolje da je nešto drugo uradio na toj haubi)! Sada vrišti na Vip, al' kasno je za kajanje...

Poslednja izmena:
dok mi je sadasnji postpaid broj bio na Vip za sve tokom prosle godine, takvi su me zvali bar jednom mesecno da mi nude "nesto". svaki put sam im se samo zahvalio. moj drug koji je jos uvek na Vip za sve, dobija i dalje takve pozive jednom mesecno, ali taj nece potpisati nikad nista, a kamoli na ulici... strasno cime se sluze, a i koliko je narod ovde i dalje naaivan...

Poslednja izmena:
ma kakvo je to potpisivanje na haubama, u parkovima? kako ga je uopste nasla na pijaci? o_O kakve su ovo price, kao dosije x, proganjaju ljude i prate ih?

Vrv ga zvala par puta sve dok se nisu "uboli" da su lokacijski blizu :)

Ваљда има убедљиве очи и још неке аргументе ако је потписао а није проверио шта је потписао. Добро да му није рекла да добија још нешто па се он после буни што ни то није добио. Рецимо нови БМВ ... а не оно што су многи помислили. ;)
Мислим, рекла му да за 1.000 може неограничено да прича са целим светом и плус може да плаћа ћепи у кафани и он поверује и потпише? Мени делује да је све заслужио. Па ја данима читам ситна и ситнија слова да нађем зврк а њега убедила на хауби.

ma kakvo je to potpisivanje na haubama, u parkovima? kako ga je uopste nasla na pijaci? o_O kakve su ovo price, kao dosije x, proganjaju ljude i prate ih?

Kako ga je pronašla... Toliko puta ga je zvala (vrv jer je prvog puta nije odlučno odbio, već je zaličio na vrlo moguću "žrtvu"), on je govorio - "videću, nisam trenutno kod kuće, radim" i slične priče. Sve češće bi ga pitala gde se trenutno nalazi, i gle čuda - kao, "a na pijacu idete, evo ja baš idem do Garden centra (blizina pijace Vidikovac) da završavam neke ugovore, izaći ću vam u susret da ne idete do poslovnice"! Kada mi je ispričao kako je potpisao ugovor, ja sam bio u potpunom zbunu! Znam dečka, ne baroniše, ali - WTF?! Posle sam se malo raspitao i eto, što bi rek'o Šojić - DOGADJA SE... :)

radashin-e, i drago mi je, i nije mi drago.

Nije mi drago što su još ljudi zeznuli, a drago mi je što znači ipak nisam lud ni ja, a ni moj šurak, znači, to im je standardna procedura .....

I sad me to sve podseti na pre nekoliko godina, kad su mi dolazili komercijalisti raznih firmi i uvoznika da nude robu, kako su iz jedne firme uvek dolazile dve plavušice, koje su nudile , pričali, osmesi flertovanja, (kao da ja nisam svestan svog izgleda, i zašto smo tu trenutno, oni da uvale, a ja da primim i još da se smeškam) , kad potražim cenovnik, kao nema sada, pa poslaže na mejl, i tako nekoliko puta, na kraju nekako iščupam cenovnik, a ono, AMA NIŠTA da te privuče, ni cene , ni rabati, ni rokovi plaćanji, u odnosu na druge....

Fala, ne treba....

I prestale da dolaze ...

I tačno, to je ta fora ...

Hm, verovatno im se vise isplati nego da placaju kurirsku sluzbu. Stvarno su proaktivni, kao sto pise u oglasu za posao. To im je vizija...

Misija BNT je da obezbedi najkvalitetnija, inovativna rešenja svojim korisnicima u skladu sa potrebama, a vizija da bude najpouzdanija Telesales i proaktivna kompanija u regionu.

Poslednja izmena:
Nekada korisnici kazu da su minuti a lepo im se naglasi da su u pitanju dinari a nekada i sami zaposleni iz vec pomenute firme govore da su u pitanju minuti samo da bi sto vise ljudi zakazali i da im se sto vise ugovora potpise.Trgovacki putnici im nose ugovore koji su odstampani sa najsitnijim slovima dogovore se za mesto nalazenja ili odnesu na kucnu adresu.Katastrofa.

Ko god pocne da radi za ovu firmu veliko g***o je pojeo

Poslednja izmena od urednika:
ti su isti moju majku *****ali,zvali je preko telefona da potpise ugovor za sigurica tarifu neku

i prva dva meseca je bilo ok,a posle su je bez njenog znanja prebacili na smart tarifu sa koje je pobegla glavom bez obzira par meseci pre potpisivanja za siguricu

onda smo se zalili u vipu i trazili samo da je vrate na siguricu,a oni joj raskinuli ugovor skroz...

dva dana posle,zovu mene da mi ponude kao specijalnu promociju samo za mene,60% popusta na ugovor ako ne uzmem telefon uz mega,giga ili ultra tarifu
ja kazem hvala,vec sam uzeo to u vip poslovnici,a oni se iscudjavaju nesto -.-

Мислим, рекла му да за 1.000 може неограничено да прича са целим светом и плус може да плаћа ћепи у кафани и он поверује и потпише? Мени делује да је све заслужио. Па ја данима читам ситна и ситнија слова да нађем зврк а њега убедила на хауби.
to je upravo i psiholoska caka sto se toga tice.
ubedila ga na haubi/klupi upravo zato sto je hauba/klupa, u pokretu, usput, valjda srpski gedza misli da nece da ga prevesla neko na brzinu jos mobilna telefonija, oficijalno sve u fulu, odakle im broj ako nisu iz VIP-a?
i da li ozbiljno mislis da neko cak i u poslovnici gde je uvek guzva (bilo koja poslovnica bilo cega u srbiji, posta, vip telekom telenor banka sta god) uzima da cita tekst ugovora a da mu onih 40 pozadi sto cekaju ne uzmu i nanu naninu, plus se skoro svako uvek zuri da sve na brzinu zavrsi jer ima dodatnih poslova kojima mora da se posveti i da obavi.

upravo zato i funkcionise to sklapanje ugovora a la hauba.

Ja citam. Ali ne usporavam red, vec trazim sve papire, onda pustim da dodje sledeci koji treba biti na redu, pa se vratim kada on/ona zavrsi.

Nisam to radio do pre nekih 5-6 godina, ali tada su ugovori bili na stranicu dve, prilicno citljivi, bez fine printa.

Da li ste imali iskustva sa ovima? Da li je VIP njima nezakonito dao bazu brojeva i podatke?

Rade za VIP, ne lazu.
Stvarno daju popust na VIP-ove simonly pakete uz potpisanu ugovornu obavezu na 24 meseca. Kod njih je veci popust na prvih sest meseci usluge od popusta u VIP-ovim poslovnicama.
U poslovnicama kazu da ne znaju nista o tome i da kod njih potpisete ugovor, jer i jedni i drugi, muceni prodavci paketa, imaju proviziju od broja sklopljenih ugovora ili su cak uslovljeni targetima koje ispunjavaju da bi zadrzali radno mesto. Vecina ljudi ne slusa pazljivo telefonske operatere pa 1000 dinara usvoje kao 1000 minuta. I u jednom i u drugom slucaju pre prihvatanja ugovorne obaveze treba da procitaju ugovor u kome jasno pise sta dobijaju i po kojoj ceni, a ako im nije jasno da pitaju. I kada se sve razjasni niko ih ne tera da potpisuju i uzimaju bilo sta sto ne zele.

Ma divni su...
Kako se naziva to kad pozovu neki broj, javi se dete od 9 godina, oni od deteta izvuku ime i brojeve telefona roditelja, a onda zovu roditelje i pokušaju da ih ubede kako detetu od 9 god je neophodan postpaid. Znaju lokaciju gde se stranka nalazi u toku razgovora i nude da odmah dođu i potpišu ugovor.
U ovom slučaju su uspeli da taj broj "oslobode" vip-u. Kupili ljudu drugi broj u drugoj mreži.

Jeste da je ljudima potreban posao, ali takav mislim da nikom ne treba.

Poslednja izmena:
Ja zato i pricam da ljudi ne treba da prihvataju nesto jer njima odgovara. Ima mnogo gore posledice po drustvo, a kasnije i po njih same.

Nazad
Vrh Dno