Šta je novo?

Pomoc oko potrage za MMORPG-em

Scarleton

Cenjen
Učlanjen(a)
22.08.2013
Poena
170
Pa ovako ja i par drugara planiramo da pocnemo jedan MMORPG.
Igrali smo WoW pa nekih dobrih 4-5 godina i iskreno muka mi ga je.Interesuju nas F2P
Tera,Rift,Aion itd hteo sam da prodiskutujem sa vama sta je najbolje

Igrali smo WoW pa nekih dobrih 4-5 godina i iskreno muka mi ga je.Interesuju nas F2P

E pa ima hiljadu misljenja, zavisi sta volite vise pvp ili pve. Ja bih ti predlozio GW2 nije F2P ali kupis jendom i nema pretplate, izbacuju patcheve sa novom pricom na svake 2 nedelje ali ako volis raidovanje kao u WoW-u onda ti se nece svideti jer takvog raidovanja nema. Imas structured pvp i WvsW u kojem se bore tri servera i bas puno ljudi ucestvuje u njemu tipa 300+ na jednoj mapi. Sami dynamic eventovi i mehanika borbe mi se svidjaju mnogo, tipa castujes u pokretu mozes da dodzujes skoro sve napade, nisi zakljucan u animaciji kao u TERI.

Sto se Aiona tice znam da mora na NA serverma da se igra jer je u EU neki krs payment model a isto vazi i za TERU, barem dok sam ja igrao opasno su kasnili sa apdejtovima na EU serverima. Rift nisam igrao.

Za GW2 znam i igrao sam ga neko vreme na drugovom account-u ali nismo pri parama trenutno. (Cim padne na popust nabavlja se)
Hmm pa sad probali smo Neverwinter combat je prelep ali kljucna stvar fali a to je open world ja licno obozavam da explorujem mesta.
Planiramo sada Teru kod koje mi je turn-off preveliki focus na asian art-style nemoj da me shvatis pogresno igra izgleda prelepo ali male devojcice sa repovima koje nose sekire i castuju spellove mi nije neki fazon.
E sad dolazimo do Rift-a koji ima jeziv concept sa otvaranjem riftova ujedino sa faction war-ovima al ono malo napredniji wow clone.
Izlazi mnogo MMORPG-eva u skorije vreme ESO,Wildstar itd.I jednostavno ne znam sta da igramo ja bih najradije igrao GW2 al nmg da platim full-price zato trazim pomoc

Kakav je Dragon's Phrophet ili Age of Wushu ?
Za Wushu sam cuo dosta pozitivnih stvari a i negativnih oko p2w

Kakav je Dragon's Phrophet ili Age of Wushu ?
Za Wushu sam cuo dosta pozitivnih stvari a i negativnih oko p2w

Pazi Wushu je zanimljiv ali je tezak p2win tako da ne vredi da gubis vreme uopste, Dragon prophet nisam igrao.

Drugar je ovde uzeo GW2 cak i kada bude neka zvanicna rasprodaja sumnjam da ce biti cena niza od ove. Tako ti je moj savet da lepo ustedis pare i uzmes GW2 ako ti se vec svidja :)

Od ovih F2P igara tesko da ces se naigrati....

Poslednja izmena:
Ako bi nesto najslicnije Wowu to je Rift bez diskusije. Naravno gw2 je vrhunska igra ali nije f2p tako da od svih tih f2p varijanti ti preporucujem Rift, provereno.

Misljenja o Teri ? UltraGrind ?

Igrao sam Teru do pre par nedelja, stigao do 40tog levela. Sta znam, mene je iskreno smorila poprilicno iako mi je bila zanimljiva u pocetku. Questovi su grind: ubij, skupi, unisti. PvP je cudan, instance su lake, bar ono sto sam do tad igrao. Licno ti je ne preporucujem za neko ozbiljnije igranje, Rift je daleko bolji [posto je najvise wowlike]. Ako hoces da platis onda uzmi GW2 svakako.

Igrao sam Teru do pre par nedelja, stigao do 40tog levela. Sta znam, mene je iskreno smorila poprilicno iako mi je bila zanimljiva u pocetku. Questovi su grind: ubij, skupi, unisti. PvP je cudan, instance su lake, bar ono sto sam do tad igrao. Licno ti je ne preporucujem za neko ozbiljnije igranje, Rift je daleko bolji [posto je najvise wowlike]. Ako hoces da platis onda uzmi GW2 svakako.
Bas sam sada skinuo Teru i testiram.
Rift sam igrao davno dobar je mozda se i vratim motivisu me dimenzije i guild pravljenje

I ova tema nije u MMO delu. Sto?

post-30928-0-13009900-1373364085.jpg

:d

Heh, pa class story je dobar, neki bolji neki lošiji... ali je generalno samo za SW fanove... ja je igram nekih godinu dana, meni je ok, ali je EAWare od nje napravio popriličnu ******štinu... F2P je ograničen ko terasa, ali je izvodljivo ako planiraš da igraš story questove... za end game content sa f2p je kompletna katastrofa (čitaj neigrivo)...
Šta znam mene još uvek drži, mada da nije SW tematika u pitanju odustao bih odavno verovatno...

Probaj ovo ako hoces bas f2p. Emulator za Star Wars Galaxies pre onog updata.
iskreno nisam probao ali sam citao na netu da su mnogi bas zadovoljni igrom

Poslednja izmena:

Probaj ovo ako hoces bas f2p. Emulator za Star Wars Galaxies pre onog updata.
iskreno nisam probao ali sam citao na netu da su mnogi bas zadovoljni igrom

Cuo sam mnogo dobrih stvari o njemu davno ali nikad nisam stigao da ga probam pa je onda bio shutdown kako je SWTOR izasao.
Mozda probam

Verovatno cemo Rift.
SWTOR stvarno jeste u restrikcijama do bola ali zato quest(storyline) nije sto je kul al to ne trazimo.
Tera dobar combat system ali grind teski i ne zanimljiv endgame
Dragon's Phrophet ne znam kakav je
Neverwinter je kul sa combat systemom i foundry-em ali nije open world
Ne znam stvarno RPG-evi zadnjih godina nisu nista posebno Guild Wars 2 je kul sada izlazi Wildstar ESO Everquest i tako neki
Ali trenutno ne znam stvarno sta je najbolje igrati

Jesi li cekirao The Secret World?

Jedan od najoriginalnijih mmorpg, ja cu ga nabaviti za koji dan i pocinjem da igram. :)

Moze neko da prebaci thread u Online Igranje ?
Izvinjavam se

zavisi sta volis , meni licno najvise je bitan aspekt pvp i organizacije za razliku od smor kvestova :) preporucujem Lineage 2
evo malo materijala od moje ekipe
http://www.youtube.com/user/C4jk

SECRET WORLD - 10e kupis i vozis, ja se zarazio ko blesav a cepao sam ne znam ni sam koliko mmorpg-ova :D

Swotr sam igrao 1 god. MMorpg u svemiru,sto je meni genijalno bilo. Story je super,endgame klasican..grind,grind..Posle njega i ja sam trazio sta da igram.Na kraju nasao Neverwinter i ostao na njemu. Prelepa grafika(najdetaljnije teksture na gearu,bolje od GW2-i to sam igrao jedno 1 god).Zanimljiv story i endgame.Ko voli pvp neka je obidje posto je bezveze.A sto se tice open worlda to u stvari nigde ne postoji..uvek postoje granice:))

Poslednja izmena:
O čemu vi pričate? SW Tor je skroz igriv. Svi oni weekly passovi mogu da se kupe na aukciji sa creditsima.

Od GW2 beži, u PvE ne zna se ko pije ko plaća, još su otkrili davno exploite za farm dungeona preko upadanja u teksturu, tako da je farm legendary-a postao trivijalan, a meni lično najviše smeta što nema mountove i sam combat mi ne leži.

Pored toga preporuka za RIFT.

Jesi li razmišljao o WoW privatnim serverima. Skoro se otvorio Dalaran WoW koji je WotLK server sa forom da se raidovi otvaraju postepeno i da će se PvP sezone menjati u krug, mada mozda bi trebao da sacekas sledecu stvar koju ti predlazem, a to je World of Corecraft koji treba da bude ultimativno TBC iskustvo, ali jos nije izasao.

Poslednja izmena:
Ipak sam se opet ''zarazio'' sa SWTOR. Jeste klasican WoW in Space MMORPG gde se endgame sastoji iskljucivo u grindanju dailies/weeklies i opsova, ali class price su odlicno odradjene. Prica Imperial Agenta je verovatno bolja od 99% prica singleplayer RPG-ova.

O čemu vi pričate? SW Tor je skroz igriv. Svi oni weekly passovi mogu da se kupe na aukciji sa creditsima.

Pričamo o end game sadržaju... Nije samo weekly pass... Tu je i artifact/event authorization koji moraš da imaš da bi nosio artifact level gear (čitaj: sav end game gear), 350,000/200,000 kredit kep ostalo ide u escrow i da bi povukao pare odande opet ti treba kartel market item, i ono što je bitnije je 4 quicbar slota za PREF i 2(!?!?!) za F2P.
Ops passovi uglavnom po 350,000 kredita i jače("Republic credits are no good out here") i jače. To ti je kep kredita koji možeš u jednom trenutku da imaš na PREF nalogu, odnosno 200,000 na F2P. Nekada idu do 500,000 i treba ti neko da ti ga kupi, pa da mu dođeš posle dok ne skupiš ostatak para. Field respec košta (jedan reset utorkom je besplatan), a onaj ko igra PVP neće se usrećiti jer imaš ograničenje na 5 WZ nedeljno. Primera radi, weekly mission za pvp je 15 odigranih, u najboljem slučaju 8 pobeda, što je nemoguće postići. Section X ti je zaključan, samim tim HK-51 kompanjon, koji je stvarno lud, prvo što je naslednik HK-47, a drugo što ima crit +1 na crafting. A da, crafting ima daleko lošiju krit šansu, reverse engineer ima daleko lošiju krit šansu i tako dalje i tako dalje.
Za end game, pod uslovom da nemaš nekoga ko će da ti debelo pomogne oko opreme je užasno, za content i RP value je keva jer je užasno prostran i imaš 8 priča koje možeš da odigraš.
Da se razumemo, za 10-11 evra na aukcijskim sajtovima dobiješ 2 meseca game time, što je duplo jeftinije, i meni se još uvek isplati jer mi je za sada ok (a igram ga već više od godinu dana), i ne moraš da razmišljaš o ovim ograničenjima. Ali, sve u svemu, poprilično osakaćen f2p, što je i za očekivati od EAWare-a...

Neverwinter cu da probam igrao sam ga dok je bio u beti i svideo mi je se izasla je nova expanzija danas.
Jedina stvar koja mi se ne svidja je to sto nije open world da jeste pih al kazu da su ove nove zone poprilicno velike

Pričamo o end game sadržaju... Nije samo weekly pass... Tu je i artifact/event authorization koji moraš da imaš da bi nosio artifact level gear (čitaj: sav end game gear), 350,000/200,000 kredit kep ostalo ide u escrow i da bi povukao pare odande opet ti treba kartel market item, i ono što je bitnije je 4 quicbar slota za PREF i 2(!?!?!) za F2P.
Ops passovi uglavnom po 350,000 kredita i jače("Republic credits are no good out here") i jače. To ti je kep kredita koji možeš u jednom trenutku da imaš na PREF nalogu, odnosno 200,000 na F2P. Nekada idu do 500,000 i treba ti neko da ti ga kupi, pa da mu dođeš posle dok ne skupiš ostatak para. Field respec košta (jedan reset utorkom je besplatan), a onaj ko igra PVP neće se usrećiti jer imaš ograničenje na 5 WZ nedeljno. Primera radi, weekly mission za pvp je 15 odigranih, u najboljem slučaju 8 pobeda, što je nemoguće postići. Section X ti je zaključan, samim tim HK-51 kompanjon, koji je stvarno lud, prvo što je naslednik HK-47, a drugo što ima crit +1 na crafting. A da, crafting ima daleko lošiju krit šansu, reverse engineer ima daleko lošiju krit šansu i tako dalje i tako dalje.
Za end game, pod uslovom da nemaš nekoga ko će da ti debelo pomogne oko opreme je užasno, za content i RP value je keva jer je užasno prostran i imaš 8 priča koje možeš da odigraš.
Da se razumemo, za 10-11 evra na aukcijskim sajtovima dobiješ 2 meseca game time, što je duplo jeftinije, i meni se još uvek isplati jer mi je za sada ok (a igram ga već više od godinu dana), i ne moraš da razmišljaš o ovim ograničenjima. Ali, sve u svemu, poprilično osakaćen f2p, što je i za očekivati od EAWare-a...

I ti jadan ne mozes da napravis 3 lika bankara kod kojih bi cuvao pare, a ako ce vec da prska pare red bi bio da prsne za HK 51(ili eventualno za expanziju), a sto se gearovanja tice, pa nadji neku guildu, potrudi se malo.

Nego 2 stvari koje su svi zaboravili da spomenu jesu Everquest 2 i LOTRO. Nisam igrao nijedan, ali LOTRO funkcionise kao DC Universe Online, ima te DLC-eve koji predstavljaju nove raidove i fakticki ne moras da kupis nista sem zadnjeg, ali zato kad izadje novi za koji mesec moras da ga kupis kako bi imao bolji gear.

Vanguard bi bio dobar izbor da nije na liniji za odstrel.

Neko je spomenuo Lineage 2, ja se razmisljam da ga igram, koliko treba played da se dogura lik do max lvl-a i jel ima neki smislen PvE content?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno