Šta je novo?

Targo Telekom

Malo ekskluzive...

Prošle godine u junu targu stigli neki optički konektori iz Kine koji od tada stoje na carini. RRA traži neki dokaz o kvalitetu, tj specifikacije proizvoda i sl, a Kinezi ne daju (ili ih targo ne cima). Roba vredna oko 5500$... Na kraju, nedavno, dakle posle 7, 8 meseci, ovi sa carine nemaju rešenja već šalju robu u Sloveniju jer je Kinezi neće nazad, a u Srbiji ne može da ostane, a Slovenci su bili tu neki posrednici, mada van zvaničnih puteva.

Dakle, optički konektori ćao zdravo. :)

Malo ekskluzive...

Prošle godine u junu targu stigli neki optički konektori iz Kine koji od tada stoje na carini. RRA traži neki dokaz o kvalitetu, tj specifikacije proizvoda i sl, a Kinezi ne daju (ili ih targo ne cima). Roba vredna oko 5500$... Na kraju, nedavno, dakle posle 7, 8 meseci, ovi sa carine nemaju rešenja već šalju robu u Sloveniju jer je Kinezi neće nazad, a u Srbiji ne može da ostane, a Slovenci su bili tu neki posrednici, mada van zvaničnih puteva.

Hm, ako je tačno to što si napisao, onda znači da na našoj carini rade retardi koji o trošku države, i nas poreskih obaveznika šalju robu nazad onome ko ju je poslao ili posredovao. S obzirom da neverujem da su Slovenci kojima je ta roba, kako ti kažeš poslata nazad platili prevoz, a nemogu ni da verujem da je naša carina platila prevoz te robe do Slovenije, moram nažalost da posumnjam u tvoju informaciju. Za robu koja stoji na carini se nakon odredjenog vremena, ako se ne ocarini i ne preuzme, plaća ležarina. Ako primalac te robe nebi plaćao ležarinu, roba se oduzima i prodaje se na javnoj licitaciji.

Па није скидање торената нешто што ти одузима време?! Ја сам синоћ ставио неке филмове да се скидају и то је то... Кад се све скине, гледаћу један по један кад будем стигао.
Ja radim drugacije, uopste ih ne skidam. Kad mi se gleda neki film, onda ga odgledam na tv preko youtube, ima ih toliko da ne mogu ni spisak da im pregledam. Evo sad sam probao da pustim dva razlicita HD filma istovremeno, jedan na TV a drugi na PC i istovremeno sam izmerio brzinu na speedtest.net: ping 4 DL 25,57Mbps.

Malo ekskluzive...

Neko ti je dao netačnu ili nepotpunu info.
Carina ne vraća nikome ništa niti takav postupak može da preduzme. Roba koja tako stoji, može da leži u magacinu do u beskraj ili sve dok uvoznik ne uradi nešto: pribavi papire koji su mu potrebni da ih ocarini, vrati nazad u inostranstvo ili se odrekne u korist države (može i da je uništi ali je to takva komplikacija da se izbegava po svaku cenu jer košta više nego roba).
Uzgred, ako se zaista radi o konektorima za optiku, za to nije potreban nikakav papir niti dozvola, saglasnost ili kakvo mišljenje jer je uvoz konkretno takve robe slobodan uz stopu carine od 8 ili 10% (zavisi od vrste konektora).

Hm, ako je tačno to što si napisao, onda znači da na našoj carini rade retardi koji o trošku države, i nas poreskih obaveznika šalju robu nazad onome ko ju je poslao ili posredovao. S obzirom da neverujem da su Slovenci kojima je ta roba, kako ti kažeš poslata nazad platili prevoz, a nemogu ni da verujem da je naša carina platila prevoz te robe do Slovenije, moram nažalost da posumnjam u tvoju informaciju. Za robu koja stoji na carini se nakon odredjenog vremena, ako se ne ocarini i ne preuzme, plaća ležarina. Ako primalac te robe nebi plaćao ležarinu, roba se oduzima i prodaje se na javnoj licitaciji.

Vidi druže, informacija je iz prve ruke, od osobe direktno koja je direktno radila na tom "slučaju" i tačna je 101%.

Mene briga za carinu, napisao sam to jer iz toga nažalost može da se zaključi ponešto o poslovanju targa. Npr, ako su ti optički konektori potrebni za nove priključke - vrlo moguće da od toga nema ništa, ali to je već nagađanje. Informacija je kao što rekoh tačna, a ko je platio poštarinu i troškove slanja i sl manje je bitno.

Jel znate sta je 100% tacna informacija?
Idu izbori.

Vidi Becks, problem je u tome što je već duže vreme na našoj sceni kako političkoj tako i društvenoj na delu jedna estradizacija i tabloidizacija svih segmenata društva.

Narod više voli tračeve, i dezinformacije nego da prihvati da recimo neka informacija još uvek nije dostupna.

Ako je tako svuda, zašto bi bilo drugačije i ovde, mada da budem iskren potpuno razumem neke ljude ovde
koji čekaju na priljučenje od marta prošle godine što se hvataju za najtanju slamku.

U svakom slučaju, sadašnja situacija je praktično neodrživa na duže staze, jer iskreno ne znam
ni za jedan slučaj gde jedan operater preko godinu dana nije u stanju da priključi korisnike.

Srećom sam bio među prvima koji se priključio na targo, i sve funkcioniše odlično, za sada
ali ipak, da je ovo normalna situacija nije.

Praktično je prekršeno i još jedno u nizu obećanja da će se situacija rešiti u februaru i da
će krenuti sa priključenjima, i to se odgađa sada.

Poslednja izmena:
Ako je ikome stalo da se prikljucenja nastave sto pre, verujem da su to pre svega vlasnici TT. Mogu samo da zamislim kako bi meni bilo da mi firma tako stane, a da sam u velikim kreditima. Mislim da su o tome suvisni dalji komentari jer niko to ne radi namerno. Sto mi za sada jos uvek nemamo alternativu za ftth je drugi problem, pa ko ima strpljenja ima, ko nema siroko mu polje.

Jel znate sta je 100% tacna informacija?
Idu izbori.

Dakle, ako nam se žuti vrate u nekoj priči na vlast ili barem one političke snage na čijim krilima je targo uleteo™ u celu priču, možda se i dogodi neka renesansa.

A ako je do sada februar bio neki potencijalni rok da se stvari pomere sa mrtve tačke, novi je verovatno kraj izbora.

Što se tiče informacije sa carine, ponavljam još jednom, milion posto tačno, osim ako ne mislite da bi me lagao jako blizak član porodice oko cele te priče koga briga za targo koliko i za političku situaciju u Kuvajtu.

Dakle, ako nam se žuti vrate u nekoj priči na vlast ili barem one političke snage na čijim krilima je targo uleteo™ u celu priču, možda se i dogodi neka renesansa.

A ako je do sada februar bio neki potencijalni rok da se stvari pomere sa mrtve tačke, novi je verovatno kraj izbora.

Što se tiče informacije sa carine, ponavljam još jednom, milion posto tačno, osim ako ne mislite da bi me lagao jako blizak član porodice oko cele te priče koga briga za targo koliko i za političku situaciju u Kuvajtu.

Možda ja nisam bio jasan u svom odgovoru pa da pojasnim. Uopšte ne ulazim u to jesu li stigli konektori ili ne. Ja samo kažem da carina nemože da vrati robu pošiljaocu samo zato što kupac/uvoznik nije ocarinio robu. To može da uradi samo onaj koji uvozi tu robu, u ovom slučaju TT. Ti si napisao da je naša carina vratila robu slovencima, zato sam ti i odgovorio. Ako si to napisao onako uopšteno, da nebi ulazio u detalje oko toga kako je i ko je vratio robu onda te razumem, ali ako si stvarno mislio na to da je naša carina vratila robu slovencima onda ti opet kažem da to nemože i da se to sigurno nije desilo.

Ово је земља чуда, овде може све.

sigurno je bila roba koja zahteva potvrdu o usaglasenosti ako je uopste ta prica oko carine tacna.To je verovatno za neki uređaj koji ima wi-fi jer onda trebaju da se ratelu a ne rra kako je neko napisao dostave sertifikati ili test reportovi za takvu vrstu robe.Ratel ne izdaje sertifikate vec samo trazi da je odradjen test report u bilo kojoj ovlascenoj laboratoriji bilo gde u svetu.
Da su bili opticki konektori to su mogli da vec odavno da kupe ovde lokalno ili da ih poruce ovde bez da se smaraju oko toga.Pre će biti da je bila neka specificna oprema ako je njima uopšte nešto verovati.

sigurno je bila roba koja zahteva potvrdu o usaglasenosti ako je uopste ta prica oko carine tacna.To je verovatno za neki uređaj koji ima wi-fi jer onda trebaju da se ratelu a ne rra kako je neko napisao dostave sertifikati ili test reportovi za takvu vrstu robe.Ratel ne izdaje sertifikate vec samo trazi da je odradjen test report u bilo kojoj ovlascenoj laboratoriji bilo gde u svetu.
Da su bili opticki konektori to su mogli da vec odavno da kupe ovde lokalno ili da ih poruce ovde bez da se smaraju oko toga.Pre će biti da je bila neka specificna oprema ako je njima uopšte nešto verovati.

Bravo, to je to. Potvrda o usaglašenosti, i to je to - ratelu je to trebalo dostaviti.

Da sam znao da ima toliko skeptika hvatao bih beleške pa bih detaljno obrazložio situaciju, mislio sam da je navedeno sasvim dovoljno.

Da li je sama carina vratila robu, ne znam, znam da je vraćena (ili će da bude). Znam da je ta roba čamila od juna u carinskom magacinu i da su ljudi sa carine pizdeli od toga.

Molim da me se ne vređa sumnjajući u priču, kao što rekoh priča nema teoretske šanse da je izmišljena, pobogu, koji ***** bi smislio tako nešto i zašto? Da bude cool u društvu? Aman.

Mog kolegu danas zvali iz Targa, pitali da li da ga i dalje vode na listi za cekanje ili ne. Rekli da prikljucenja sigurno nece biti u februaru, a kad ce, ne znaju.

Bravo, to je to. Potvrda o usaglašenosti, i to je to - ratelu je to trebalo dostaviti.

Da sam znao da ima toliko skeptika hvatao bih beleške pa bih detaljno obrazložio situaciju, mislio sam da je navedeno sasvim dovoljno.

Da li je sama carina vratila robu, ne znam, znam da je vraćena (ili će da bude). Znam da je ta roba čamila od juna u carinskom magacinu i da su ljudi sa carine pizdeli od toga. .

Molim da me se ne vređa sumnjajući u priču, kao što rekoh priča nema teoretske šanse da je izmišljena, pobogu, koji ***** bi smislio tako nešto i zašto? Da bude cool u društvu? Aman.

To što ja sumnjam u tvoju priču apsolutno nije vredjanje. Tvoja priča se sastoji iz 2 dela. Prvi deo je šta je od robe TT pokušao da uveze i drugi deo je šta se desilo sa tom robom. Ti si izjavio da je carina vratila tu robu nazad slovencima. To je nemoguće, E sada malo idemo na logiku. Ako ti nije tačan jedan deo priče, onda imam pravo da sumnjam i da ti i ostatak priče nije tačan. Osim toga, i sam si sada rekao da ne znaš ko je vratio robu i da li je uopšte vraćena. Zato se izražavaj preciznije pa ljudi neće sumnjati u tvoju priču.

Lepo sam ti rekao, da sam znao da će da bude 100 pod pitanja, hvatao bih beleške. Ne mogu da popamtim tim sve detalje, jednostavno mi nije toliko bitno. Roba je vraćena, ko hoće da veruje neka veruje, ko neće ne mora.

Rekao sam da ne znam ko je platio, a i ako mi je rečeno, roba se vraća Slovencima, kako ja da znam ko je TAČNO Šalje, carina, Targo, vlasnik magacina? I da li je vraćena ili će da bude poslata sutra? To su finese.

Poslednja izmena:
Da su samo konektori problem, to bi davnih dana bilo reseno. Ova prica nema bas nikakvog znacaja za korisnike.
Cak ni ta informacija da u februaru nece biti prikljucenja... februar je skoro prosao, a nema novosti.

Lepo sam ti rekao, da sam znao da će da bude 100 pod pitanja, hvatao bih beleške. Ne mogu da popamtim tim sve detalje, jednostavno mi nije toliko bitno. Roba je vraćena, ko hoće da veruje neka veruje, ko neće ne mora.

Rekao sam da ne znam ko je platio, a i ako mi je rečeno, roba se vraća Slovencima, kako ja da znam ko je TAČNO Šalje, carina, Targo, vlasnik magacina? I da li je vraćena ili će da bude poslata sutra? To su finese.

OK, situacija rešena. Pogrešno si se izrazio po pitanju carine, to si sada ispravio i što se mene tiče možemo da završimo.

Sto kaze drugar Becks, cekaju se izbori. I ja imam tu info. Realno je i logicno tako nesto. S tim sto ono sto cekaju, vrv se nece desiti. Uskoro ce i kraj ove drame. A na tom kraju(koji se svakako priblizava ovakvom neodgovornoscu i serijom lazi u poslednje dve godine), neko ce ih kupiti. Nadam se samo da ce biti neko ko ce malo uloziti u ovaj krs od opreme i ko ce uslugu dovesti do nekog prihvatljivog nivoa.

Becksu svaka cast. I svim radnicima koji su radili i rade i dalje, jer svakako u ovakvoj masineriji lopova i prevaranata, daju svoj maksimum i trude se nesto da urade za nas.

Jos da spomenem i ove koji gledaju filmove preko youtube-a u HD-u i hvale se brzinom. Ako ne dobijas neke novce od TT za ovo silno vreme koje provodis ovde i za nebulozne komentare koje ostavljas, onda si totalna mizerija od coveka. Jer sve ovo sto pises, nema smisla stvarno. Da se izvinim svima za ovo sto cu da napisem. Covece, uriniras po nama! Da li si realan vise? Takvu nepravdu ne mogu da trpim stvarno. Te napisane reci, recenice. Boze me sacuvaj i sakloni! Ne znam koje to silne filmove gledas preko yt, ali ako te zanima, imam listu odlicnih filmova koje sam odgledao(jer mnogo volim filmove, malo se i razumem), a retko koji sam odledao preko interneta. I ja sam cak sav ubog i nesnalazljiv, pa moram da ih skidam preko torenta. Ako te bude zanimali, slobodno mi pusti mail na [email protected], pa ti saljem. Ali, ***, moraces malo i torent da upalis.

Pozdrav!

Poslednja izmena:
pa ti saljem. Ali, ***, moraces malo i torent da upalis.

Pozdrav!
Ma pozdrav i tebi. Ne znam sta sam to nelogicno napisao, te si toliko ljut na mene. Jednostavno vecina vas preteruje sa nalazenjem mana ovom net-u, pa brate otkazite im pa idite kod drugog provajdera ako vam ne valja.
Tvoj torrent mi ne treba, hvala ti na ponudi. Danas sam na pretrazi YT nasao 430.000 HD filmova za koje mi ne treba prevod, taman toliko da ne mogu ni samo naslove da im procitam.

Vidis kako si se lepo nasao, a ni ime ti spomenuo nisam. Trudicu se da tvoje komentare uopste ne citam. Mozda ima i neka opcija da te blokiram. Moracu forum malo da procackam.
A zbog tebe i takvih kao sto si ti, situaciha u ovoj fak zemlji nam je takva. A tesko da ce biti bolja. Previse vas je.

A sada, nesto sasvim 'NOVO' - internet mi ne radi vec 40 min. Da li se nekome nesto slicno desava? Restartovao sam ruter nekoliko puta, cackao sa kompom, povezao ga preko utp-a...i nista..mrtvo.. A svetle sve lampice koje treba da svetle.

^ Nasao te, pa nek kazu da mi komso ne radi u TT ;)

A zbog tebe i takvih kao sto si ti, situaciha u ovoj fak zemlji nam je takva. A tesko da ce biti bolja. Previse vas je.

A sada, nesto sasvim 'NOVO' - internet mi ne radi vec 40 min. Da li se nekome nesto slicno desava? Restartovao sam ruter nekoliko puta, cackao sa kompom, povezao ga preko utp-a...i nista..mrtvo.. A svetle sve lampice koje treba da svetle.
Ne, druze moj, nego zbog takvih kao sto si ti, ja poslujem u inostranstvu a ne u Srbiji i posao mi ide kako treba.
Na ovoj temi je 100 puta ponovljeno da treba promeniti dns, a ti ga verovatno nisi promenio i sad imas problema.

Ја сам имао један рестарт ONT-a за време хокеја... Полудео сам :)

Danas sam na pretrazi YT nasao 430.000 HD filmova za koje mi ne treba prevod, taman toliko da ne mogu ni samo naslove da im procitam.

430 hiljada ?? Zanimljivo. YT po tebi ispada bolji od najboljih privatnih torrent-a. I da mi je znati koji su to filmovi medju tim 430.000 sto si nasao na YT...

Haha, e neka si nam rekao sa tim queryjem :) pa svako ko je stavio hd ili movie u ime svog klipa, sve ce to da izadje.

Nadji mi neki full film koji je bio u bioskopu a da nije domaci. Iron man? Star wars? Pa da li ti mislš da smo svi ovde *****i? Youtube hd filmovi haha pa ovo mora u bisere...

Ti si prototip domaćeg čoveka:"meni radi, ja nisam imao prekide, download mi je stabilan". A komšiji neka crkne krava, bitno da tebi radi.

Da ne spominjemo kako si editovao speedtest da sakriješ upload brzinu. Sramota.

I umesto da provajder popravi dns, ti predlažeš da korisnici kupe rutere i tako reše problem? Napadaš ljude koji su u problemu samo da bi štitio firmu.

I onda kad ti ljudi kažu da targo ne radi, preporučiš im da odu...

Infinite loop of trolling.

Poslednja izmena:
Ne, druze moj, nego zbog takvih kao sto si ti, ja poslujem u inostranstvu a ne u Srbiji i posao mi ide kako treba.
Na ovoj temi je 100 puta ponovljeno da treba promeniti dns, a ti ga verovatno nisi promenio i sad imas problema.
Evo 4.30 A.M i meni ne radi net bar pola sata od kad sam kuci,a ko zna kad je nestao.
Promenio sam odavno DNS i sta cemo sad?
S nestrpljenjem cekam tvoj savet,posto u Srbiji prosipas demagogiju a radis preko.
Ako nije tajna, cime se bavis?

Poslednja izmena:
Pa kako ne znas cime se bavi? Trovanjem foruma smesnim komentarima koji vredjaju inteligenciju. Covek je car! Ovo jos nisam video i sreo. Jos malo mu fali da kaze da ce se kandidivati na izborima. :D

Meni net i dalje ne radi. Evo, ima 10 sati od kako je nastao prekid.

Nazad
Vrh Dno