Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

hvala na pojasnjenju,ali koliko shvatam iz ovoga:

"Migracioni kod (MIK) – predstavlja mogućnost da na vrlo jednostavan i efikasan način izvršite prelazak (migraciju) sa korišćenja usluge ADSL-a nekog od ISP*-a na korišćenje usluge ADSL tehnologije (Net brzine 5/1, 10/1 i 20/1), koju vam nudi kompanija Telekom Srbija.

Želite da iskoristite kvalitet i prednosti ponude Telekoma Srbija, ali već ste potpisali ugovor za ADSL uslugu sa nekim od ISP*-a?
Potreban vam je samo Migracioni kod!
Vaš „stari“ ADSL provajder je obavezan da, na vaš zahtev, izda Migracioni kod."

taj MIK kod se dobija ako koristite usluge nekog drugog provajdera,pa hocete da predjete kod Telekoma?......(ili nisam dobro ukapirao?)

ja vec koristim Telekom ADSL i to od same pojave u Srbiji,tamo negde pocetkom 2007 godine......nikada nisam prelazio kod drugog provajdera (zato sto sam samim kvalitetom internet veze u principu zadovoljan,radi internet OK,nikada se ne gubi veza) uvek sam placao racune na vreme itd,itd....................i da li ja mogu da postanem RETENTION korisnik kod Telekoma?

Ne, ja se slazem sa kolegom ,da je brzina ,sramotna za ovaj paket,ali rizik postoji i za mene sutra,,i na to sam spreman ,ali kao sto sam gore rekao ,a nisi citirao je ,da je njegova greska sto nije isao prvo na 10 ,pa da proba 20,ovako na zalost tesko moze promeniti paket.

Zasto tesko moze promeniti paket? Vecina ugovora dozvoljava da se smanji sa Net20 na Net10. Ne bi mogao da smanjis sa Net50 ako imas onu akciju, ali tada sigurno mozes bolje od Net20 da dobijes, pa i nemas prava realno.
Zovi, kazi da hoces da promenis brzinu - ako kazu da ne moze, onda se tek pozovi da ne mozes dobiti ni blizu Net20 i da nema razloga da placas Net20.

hvala na pojasnjenju,ali koliko shvatam iz ovoga:

"Migracioni kod (MIK) – predstavlja mogućnost da na vrlo jednostavan i efikasan način izvršite prelazak (migraciju) sa korišćenja usluge ADSL-a nekog od ISP*-a na korišćenje usluge ADSL tehnologije (Net brzine 5/1, 10/1 i 20/1), koju vam nudi kompanija Telekom Srbija.

Želite da iskoristite kvalitet i prednosti ponude Telekoma Srbija, ali već ste potpisali ugovor za ADSL uslugu sa nekim od ISP*-a?
Potreban vam je samo Migracioni kod!
Vaš „stari“ ADSL provajder je obavezan da, na vaš zahtev, izda Migracioni kod."

taj MIK kod se dobija ako koristite usluge nekog drugog provajdera,pa hocete da predjete kod Telekoma?......(ili nisam dobro ukapirao?)

ja vec koristim Telekom ADSL i to od same pojave u Srbiji,tamo negde pocetkom 2007 godine......nikada nisam prelazio kod drugog provajdera (zato sto sam samim kvalitetom internet veze u principu zadovoljan,radi internet OK,nikada se ne gubi veza) uvek sam placao racune na vreme itd,itd....................i da li ja mogu da postanem RETENTION korisnik kod Telekoma?

Mik se dobija ako zelis da odes od telekoma kod nekog drugog provajdera.

nije prevara već jako dobro smišljen maketinški trik, ono što svi žele da čuju/vide to piše velikim slovima sve u full koloru 16bit paleta, okićeno a ono što je downside to piše negde sitnim slovima na njihovom sajtu i tako je teško doći do tog objašnjenja da se treba pomučiti i tražiti...
Osnovno je otići kod njih pripremljen, pročešljati forume, videti šta kažu ljudi koji su već uzeli taj paket, ili sličan a onda otići sa pravim pitanjima... U suprotnom jedno "DO" može mnogo da promeni značenje stvari. Kada su telekomovi (mts-ovi, telenor-ovi, vip-ovi...) ugovori u pitanju ne treba gledati samo ono što piše već i ono što ne piše...

Osnovna stvar koju treba da znas je da se na paketima za kucne korisnike ne garantuje protok, to DO koje ovde svaki drugi dan nekom bode oci treba da pise kod svih probajdera jer svi isto nude.

citam svakodnevno temu i zanm ljude koji su imali istih problema

@net20~12mbps
mislim da mozes dobiti smanjenje ugvoora sa 20 na 10, moj drug je pre smanjivao sa 4 na 1.5 i to preko telefona i bili su vrlo ljubazni, samo je stvar na koga naidjes, ako nece preko telefona probaj da odes u neku poslovnicu, ali budi svestan da ces mozda na tom net10 paketu imati (ne znam ali kazem mozda) 8, pa ti sad vidi da li ti je bolje tih 12 ili onih (ne znam koliko) 7, 8 za tu razliku u ceni (mozda ja lupam ali ne bi me cudilo da bude tako da ti daju 7, 8 na tom paketu do 10, to je vece od 5 ***...)

@email
pa ako si dobi email mozes da se zalis njima u poslovnici, ako zelis to da potpises ili ratelu, ko ih je*e, oni su pogresili ne ti, isto bi tako oni iskoristili tvju gresku..

@svi
ako je tacno da ce na prolece da stigne svuda optika onda se onaj ko produzi pre vdsl-a *****ao

Opet sam ih zvao i trazio da mi provere koliki protok mi linija podrzava. Prvi put se javila neka ljubazna zena i rekla mi da je stvarno malo i da nema smisla da imam samo 12Mbps a da placam taj paket Do 20Mbps. Utvrdili su da mi linija podrzava max 14Mbps a to samim tim znaci, tako su mi oni sami rekli, da ja ne bi trebalo da imam ispod 13Mbps, a sad ce naknadno da provere zasto ne mogu ni tih 13 da ostvarim. Uglavnom nijedan operater nije znao da mi kaze da li imam prava da se sada prebacim na paket od 10Mbps, vec mi govore da posle praznika odem do najblize poslovnice ispricam celu situaciju i da vidim sta ce mi reci. Mada i ja kao i max21 mislim da ce mi na tom paketu do 10Mbps realno pustiti nekih 8Mbps, tako da sam i ja misljenja da treba da ostanem ipak na ovom paketu, da se zadovoljim sa tih 12Mbps posto je razlika u ceni 300din. U svakom slucaju hvala vam svima na komentarima i predlozima!!!

Pa i da imas punih 10, ovime dobijas barem 20% vise. A za <20% vecu cenu.
Ja bi licno presao na 10/1, jer bi imao neku knedlu u grlu stalno, a 10/1 mi je ipak dovoljno.
Inace, da mogu da razmisljam potpuno logicno, zadrzao bi 12/1 :)

E ovako, prosle subote sam presao na telekomov NET 10 paket, ranije sam bio valjda na click 4 ili kako se vec zvao max download je bio oko 450kbs.

I ja kao sve super, kad ono ne moze da postigne briznu vecu od 750kbs pri downloadu, uradim speedtest ono pokazuje 6,50 Mbps....

A da stvar bude jos gora u svim igrama koje traze net BF4, Dota 2, CS:GO, Guild Wars 2,,,,,, desi se cesto bas (nekada na svaka 2min nekada cesce ili redje) da na 5 ili 6 sekundi totalno zamrzne protok kao da se dogodi neki lag spike ogroman ne znam kako da opisem drugacije (ali je problem sto sam bas pratio i uopste ne skoci lag na metru) i naravno to mnogo smeta....

I pre par dana ja pozovem njih kazem sve sta se desava vidim da mi je za vikend pala brizna jos vise, uradim speedtest kad ono 5,26 Mbps

I zovu oni mene danas kao da vidimo jel sve ok, smanjili smo vam protok na 6 da bi sve radilo normalno, ali ***** svi problemi su i dalje tu...

Nista kazem ja njima da uopste nije bolje cak mi se cini da je to zamrzavanje jos cesce, i kao cucemo se sa centralom pa cemo vas zvati ako treba ekipa da izadje na teren.

A taj dan je burazer, koji zivi par zgrada od mene, isto uzeo isti paket i on ima 10,20 Mbps sve mu radi super......

A evo pre par sati su mi izgleda smanjili na 3,39 Mbps a zamrzavanje je i dalje tu.......

Da li je neko imao slicni problem ili ima neki savet ?

katastrofalna ti je parica zato imas tih problema

od subte uvece nemam internet (ovo kuckam sa posla)....na modemu(crni thomson) sve lampice svetle sem ono poslednje za internet...

e sad,ja koliko sam provalio,problem je sa AUTENTIFIKACIJOM na onoj WEB strani za modem speedtouch.lan....tj tamo treba da se unesu user name i pasword od modema (koje sam jos dobio sa modemom pre 7 godina).....medjutim,ja kada unesem podatke koji su do sada bili,prijavljuje autentification failed...

ovo mi se desavalo vec par puta,tj da se nekako taj pasword "izgubi" (sam od sebe),ja odem na taj sajt ukucam ga i internet radi OK,ali sada to ne pomaze.....da li je neko imao slicno iskustvo i da li neko zna sta je po sredi?

kvar sam prijavio telekomu,oni rekose da su proverili sve i da bi trebalo da radi internet,ali posto ne radi,poslace ljude "na teren"...koji ko zna kada ce stici do mene....:(

nesto su izgleda cackali, vidim da mi je brzina sa zaglavljenih 6/1 smanjena na regularnih 1.5/256, mada mi cudno, u setovanju rutera stoji 6/1, pre kad su mi smanjivali vrate mi i ta podesavanja na 1/256 i dodele mi adresu koja nije 93. .....

da li jos uvek postoji taj speed up i ako moze link?

3314439551.png

Poslednja izmena:
KAd si vec pronasao mogao si i da procitas malo detaljnije sta, kako i koliko traje speed up !

KAd si vec pronasao mogao si i da procitas malo detaljnije sta, kako i koliko traje speed up !

da citas malo temu u zadnjih 5 godina, znao bi da se zaglavljuje speed up, meni se zaglavio prosle godine u prolece i evo tek sad se odglavio, sto se pravis pametan kad nisi?

edit: ako nemas sta pametno da kazes onda nemoj da spamujes

Poslednja izmena:
Upravo zato sam ti i napisao taj komentar jer niko ne zna odg na tvoje pitanje koliko ce TEBI da ostane zaglavljeno ;)
Kad smo vec kod spamovanja potrudi se bar da nadjes sam najprostiju stvar pa onda postavi konkretnije pitanje jer nisu ovde svi dezurni za tvoje bahanalije :d

moje pitanje je bilo da li i drugi misle da su mi vratili na 1.5 (jer su setovanja rutera na 6/1 a pre kad su mi vracali su se i setovanja vracala na 1.5/256) i da li jos uvek postoji speed up, a to naravno da niko ne zna koliko ce ostati zaglavljen, citaj sta pise, citaj, nije tesko ako se potrudis :)

poslao sam online zahtev za 50/2, cekacu dan dva da mi odgovore, ako ne mogu da izvucem (a mislim da ne mogu jer sam 700m od centrale, pristao bih i na 30/1.5mbps ali mislim da je i to nemoguce, margine su mi 17 i 13 a attenuation 12 i 5.5 ) onda cu probati opet da ga zaglavim dok ne stigne taj vdsl i do mene :s

sta mislite da ovo moze da izvuce 30/1.5

6oab.png

Poslednja izmena:
da li su telekomovci nekome menjali modem,zato sto se stari pokvario?....da li je taj novi modem zaista bio NOV,ili je vec godinama koriscen,ali ispravan?

meni donesose neki koji radi u principu OK,ali vidim da je iz 2011 godine,i da je vec (prilicno) koriscen....

meni su dali nov pre jedno 2 godine, stari HUWAEI 520s je zabo-svetlelo je sve ali neta nije bilo, dali su mi novi hg552a1

Докле год је то њихова опрема, нема везе да ли је нов или коришћен, важно је да ради. Шта мислиш, када неко престане да користи АДСЛ и врати им опрему, они ће то да баце?

a kakve sada modeme dele iz Telekoma za ADSL?....da li samo te HUWAEI (bele) kakav sam ja sada dobio?

do sada sam imao crni thomson,i on mi je vise odgovarao jer je imao 4 porta,pa sam na njemu imao 3 desktop racunara i jedan port za wifi,a ovaj huwaei ima dva porta za desktop i dva za tv pakete (valjda),pa se razmisljam da ih zovem i kazem im da mi treba drugi modem....

ali ono sto mi se vise svidja sa ovim modemom,internet mi je sa njim brzi..:)....tj imam klik 4 paket (koji cu ovih dana zameniti sa net10 ili net 20) i sa starim modemom sam imao oko 4.5 mbs download sa torentima,a na ovom novom imam oko 6-6.5 mbs download........(?!)

Te portove za tv iz podešavanja rutera možeš da iskoristiš za internet. Potraži malo po forumu ima tema sa uputstvom kako...

sve vreme trazim,i nema sanse da nadjem...:(

ako neko zna,bio bih zahvalan za link ka toj temi

Evo je sticky tema, ne znam da li je isti router ali podešavanja moraju da budu slična.

Ako i nije taj samo ukucaj na google svoj model za otvaranje svih portova. Ja sam nedavno podesavao na jednom ruteru pa sam nasao na googletu.

Pitanje vezano za port forward na hg520s. Imam taj problem da posle svakog paljenja/restarta racunara izgubim konektibilnost u utorrentu.Podesio sam static IP, otvorio raspon od 4 porta u NAT>Port Forwarding delu u podesavanju rutera i podesio port u utorrentu. Nakon toga sam konektibilan, i nakon svakog reseta rutera. Ali posle prvog reseta racunara, gubim konektibilnost.

Ljudi iskreno da vam kazem nemam ni vremena ni zivaca da citam 156 strana da vidim kakav je targo, tako da bih zamolio nekog da mi objasni kakav je internet , da li mogu ja da ga imam (zemun), koliko im treba da nameste sve i da li treba cuo sam neka ogromna kutija da se stavlja na zgradu da bi imali net ili ne mora , hvala unapred :D

Neces 156 strana, ali mogao si barem NASLOV da procitas da si promasio temu skroz?:)

Vrh Dno