acivi_nik
Slavan
- Učlanjen(a)
- 01.12.2010
- Poena
- 300
Sestra vec dugo koristi moj 12 godina mator komp... Jedino za sta ga koristi je fejs i youtube. Uvek sam se pitao, kako ne dobije nervni slom za takvim kompom, jer ako ja pokusam nesto da radim, poludim za minut i dodje mi da ga bacim kroz prozor... Komp je za net apsolutno neupotrebljiv (iako ga ona takvog koristi godinama)... Ja mislim da bi p2 ucitavao youtube bolje,to koci ko nenormalno, cak i oni muzicki klipovi (samo slika izvodjaca i zvuk)... Sve do danas sam mislio da je to normalno, ipak je to bas mator komp... Dok nisam na faksu seo za matori Dell inspirion 1300... Na njemu net bukvalno leti,evo sad ga bas koristim, youtube ucitava kao na mom novom kompu,namerno probam da otvorim 3 klipa odjednom,ono ni da SECNE! Surf kao iz snova,otvara sve kao od sale... E sad,pogledajte konfiguracije:
Sestrin komp:
Celeron 1.8, ja mislim 128kb kesa, bas mator, fujitsu siemens brend komp
512+256mb ddr, nisam siguran za brzinu,ali cini mi se 233.
geforce 4 mx440.
hdd 160gb
a ovaj dell na faksu:
Celeron m 1.6, 1mb kesa
512mb
neka integrusa obicna.
Sad mene interesuje sto je tolika,astronomska razlika izmedju ova dva kompa u surfovanju? Na ovom dellu je xp pro, matora tema,iskljuceni svi efekti,koristi se firefox. Kod sestre sam probao 5 sistema, od obicnog xp-a,do nekog lite, pa i crunchbang, lubuntu... sve je radilo kao sto sam opisao gore...
Jedina razlika u konfi je sto dell ima 1mb kesa,da li je moguce da to pravi toliku razliku? Ili je sistem super tweakovan,pa tako dobro radi?
Nisam znao gde da postavim ovu temu,pa je staljvam u servis,jer se u neku ruku servisira sestrin komp :d
Sestrin komp:
Celeron 1.8, ja mislim 128kb kesa, bas mator, fujitsu siemens brend komp
512+256mb ddr, nisam siguran za brzinu,ali cini mi se 233.
geforce 4 mx440.
hdd 160gb
a ovaj dell na faksu:
Celeron m 1.6, 1mb kesa
512mb
neka integrusa obicna.
Sad mene interesuje sto je tolika,astronomska razlika izmedju ova dva kompa u surfovanju? Na ovom dellu je xp pro, matora tema,iskljuceni svi efekti,koristi se firefox. Kod sestre sam probao 5 sistema, od obicnog xp-a,do nekog lite, pa i crunchbang, lubuntu... sve je radilo kao sto sam opisao gore...
Jedina razlika u konfi je sto dell ima 1mb kesa,da li je moguce da to pravi toliku razliku? Ili je sistem super tweakovan,pa tako dobro radi?
Nisam znao gde da postavim ovu temu,pa je staljvam u servis,jer se u neku ruku servisira sestrin komp :d