Šta je novo?

QubitCoin [Q2C]

Bilo je pitanje kada ce izaci gpu miner, pre ili kasnije.

Ok, svidja mi se ova strategija sa procesorima. Rudari novcic cim izadje, nakupi se i kad naraste diff i opadne block reward, pusti one da udju sa grafikama i dignu mrezu na noge a sa njom i cenu.

Razumem i onog krecu-a, on tezi da QBit bude ekskluziva samo za cpu i da zadrzi taj kult do daljnjeg. Ali slaba perspektiva od toga, zna on to i sam pa verovatno ceka da se prepolovi nagrada na 512, onda su procesori odradili svoj deo posla, umesto njih dolaze graficke koje imaju 1,5 ili 2x veci hashrate, kopace isto kao procesori ali ce ojacati mrezu i neminovno da ce podici cenu kao sto je to slucaj sa Dark coin-om.
Ma i to je fora sto prica krecu on verovatno vec kopa sa tim gpu minerom i to duze vreme, cak je i sam rekao da ga je probao i da daje x2 u odnosu na cpu(pa je navodno obrisao sve vezano za njega). Videli smo i sami od pocetka pred svako polovljenje bloka izbace novi miner,ko zna otkad pojedinci kopaju sa gpuom,ali dobro sta je tu je bolje za nas da digne malo mrezu,a i cenu. :D Mi sto smo nakopali to nam je sto nam je.

Ma i to je fora sto prica krecu on verovatno vec kopa sa tim gpu minerom i to duze vreme, cak je i sam rekao da ga je probao i da daje x2 u odnosu na cpu(pa je navodno obrisao sve vezano za njega). Videli smo i sami od pocetka pred svako polovljenje bloka izbace novi miner,ko zna otkad pojedinci kopaju sa gpuom,ali dobro sta je tu je bolje za nas da digne malo mrezu,a i cenu. :D Mi sto smo nakopali to nam je sto nam je.

Procitao sam to, odmah mi bilo sumnjivo ali ajde da mu verujemo.

Btw, rekao je da gpu miner daje x2 ali sa starim cpu minerom, sad je razlika mozda 50% u korist GPU-a.

Na kraju krajeva, zabole me, mogu da kopaju i sa 1TH/s ASIC-om, ja sam jos malo na 1,250.000 Q2C, tako da me bole patka.

P.S, Dark coin-u je izlaskom novog minera skocila cena za 500%, da nasem qubitu skoci i 200%, bice super. A verujem da hoce jer je za 3 dana polovljenje nagrade.

Poslednja izmena:
Procitao sam to, odmah mi bilo sumnjivo ali ajde da mu verujemo.

Btw, rekao je da gpu miner daje x2 ali sa starim cpu minerom, sad je razlika mozda 50% u korist GPU-a.

Na kraju krajeva, zabole me, mogu da kopaju i sa 1TH/s ASIC-om, ja sam jos malo na 1,250.000 Q2C, tako da me bole patka.

P.S, Dark coin-u je izlaskom novog minera skocila cena za 500%, da nasem qubitu skoci i 200%, bice super. A verujem da hoce jer je za 3 dana polovljenje nagrade.
Ma bitno je da si otplatio one cpu-ove sto si pokupovao i maticne,sve ostalo je dodatna zarada. Pogledaj samo za onaj quark kretanje cene par meseci se mrcvarilo kao ova cena qubita i samo je odjednom skocila ko zna koliko. Jos sad gledam tamo na spisku koliko njih ima po jednu milku qubita a i vise...ne bih da pametujem ali zagarantovan je skok. :D

Ma bitno je da si otplatio one cpu-ove sto si pokupovao i maticne,sve ostalo je dodatna zarada. Pogledaj samo za onaj quark kretanje cene par meseci se mrcvarilo kao ova cena qubita i samo je odjednom skocila ko zna koliko. Jos sad gledam tamo na spisku koliko njih ima po jednu milku qubita a i vise...ne bih da pametujem ali zagarantovan je skok. :D

Zagarantovan je skok, mogu i ja to slobodno reci. Ali da li ce biti skok kao Quark, teeesko mada izvodljivo.

0.00002 bi meni bila puna kapa. :)

samo mi sitni da prodamo pre vas kitova :D

Mislim da niko nije lud da to u komadu proda. Barem cu ja stepenasto prodavati, tj recimo 50-100 hiljada komada na 0.00001, zatim 100-200 hiljada na 0.0000125 itd...

Ja sam FrozenCoin istovario pre neki dan, a evo ga danas pao skoro upola.
Sve u svemu, za kopanje od 5-6 dana cpuovima sam unovcio 1,5 btc.
A to je bilo pre upgrade-a tako da sam mogu reci - lepo prosao.
Kopalo je 15-tak celerona - de fakto, svi su se isplatili :)

ljudi imam napravljene 3 virtuelne masine na svom nalogu na windows azure... ostavio sam ih da rade i otisao na 3 dana na kopaonik...

sad sam stigao vidim da su prestale sa radom... pise mi da imam free trial jos 18 dana ali one ne rade? pise i da nemam vise kredita a imao sam 200 dolara???

No credit remains for the 'Free Trial' subscription. The subscription is now disabled

hoce da mi skinu tih 200 dolara sa kartice??

Nece. Samo su ukinuli trial do daljnjeg jer su skontali zloupotrebu.

Ako si kopao 10 dana sa tri virtulne masine to je to potrosio si 200$. To je bilo gratis i ja sam potrosio kredit posle 10 dana.

Mislim da bi trebali nekim stapom da prodzaramo ovaj q2c da vidimo dise li uopste! :whip:
Da ne bude da se kladimo na mrtog konja. :p Mislim da cemo zaraditi na njemu ko microsoft od ovih nasih silnih kopaca.
Salim se... trebe biti pozitivan. Evo covek bio na kopaoniku a platice skijanje kad proda ove silne qubite.

a ja se razmisljao dal da kopam darkcoin ili q2c :) eto izabrah q2c i mislim da smo vecina nas pogresili al ajde sad je kasno za kajanje :)

sto smo pogresili? iskopali bi daleko manje dark coina, a drugo, treba sacekati da qubit dodje na svoje, nije sve u zaradi preko noci.... :)

Pitanje u vezi walleta. Kako se radi update? imam staru verziju, i sad kad je nova izasla nisam nista dirao, a poslao sam nekih 10000 qubita iz pool-a, no stara verzija ne moze da se konektuje vise

skines novu i pokrenes, za svaki slucaj bekapujes wallet.dat fajlu

Na novom domacem poolu i sa novim minerom pravim 14K qubita na 24h sto je za veliku pohvalu.;) danas sam racunao.
Sta znam morace bar jedan pump da se odradi ali bice tesko ako novcic neudje na crapsy, realno je isto cekam bar 0.0000195 da se istovarim ispod toga ga nedajem.
Na kojim vi menjacnicama trgujete? ja sam na Poloniex-u.

ovaj Bzigi kopa samo teskom masinerijom, da nema ovog kolege boro, bio bi prvi na top listi :)
a ovo sa nasim poolom samo pokazuje da se vise moze zaraditi ako se organizujemo ;)
tipa zajedno smo jaci :D

a ja se razmisljao dal da kopam darkcoin ili q2c :) eto izabrah q2c i mislim da smo vecina nas pogresili al ajde sad je kasno za kajanje :)

I ja sam bio u identicnoj dilemi pre mesec dana, i to sam na dark koji sad ide to da moon naleteo sasvim slucajno, a qubitov dev je upravo u to vreme nervirao kopace odlaskom na "odmor". Bukvalno me klik delio od prelaska, vec se bio registrovao na pulove i podesio minere, vise se ni ne secam sto sam odustao.

Ma nije ovaj q2c tehnicki nista losiji novcic od darka, problem je, uslovno receno, sto je glavni i odgovorni, gosn krecu, narodski receno-malo zaguljen tip, ima neki idealisticki pristup ovoj problematici i koliko ga ja kapiram, vise mu je stalo da q2c ne lici na vecinu ostalih novcica, nego do neke profitabilnosti samog coina, tako mi se cini.

Doduse, gpuminer moze neko da iskonfigurise i bez znanja i dozvole krecu-a, ali za dz tesko da ce se neko patiti oko toga, a bez toga i bez neke kesovine ili bar vece kolicine novcica, tesko da ce ga pripustiti i na neku iole ozbiljniju berzu, pa makar na kraptsi.

Zna sve to i krecu, on i sam kaze "we only have a litle chance" u nekom od skorasnjih postova tamo, ali vredi nadati se, mozda kapne neka sica od ovoga, bilo bi steta, novcica radi i fine ekipe i energije tamo na btctalk-u, da skonca ne ugledavsi svetlo dana.

Probao sam domaći pool i očaj, stranac daje više. :trust:

Vrh Dno