Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mogao si da preorderujes preko manora, znam ljude koji su je dobili day one. Takodje migros je imao konzole prvog dana u balexertu za 30ch vise od preporucene cene a sad diluju us only verzije po dosta jacoj ceni.Ako zelis konzolu pocetkom aprila mozes da je preorderujes u francuskoj u fnacu. Za ch se ocekuju pocetkom maja.
Meni se ne zuri jer trenutno nit imam vremena nit ps4 ima naslov koji me zanima 🙂

Btw pogledaj ricardo i videces da je mnogo konzola uslo u svajcarsku al obzirom da su isle pred bozic i za 1000chf na aukcijama, deluje mi da je to razlog za verovatno nepostovanje prioriteta pri cekanju.

Poslednja izmena:
Standard, bato ..... da nemaju kinte, imali bi konzole. 🙂

Iljadu svajaraca?!?

Pa kod nas vec ima na lageru kod nasih, daj da teramo za svajcariju .... 🙂

Mogao si da preorderujes preko manora, znam ljude koji su je dobili day one. Takodje migros je imao konzole prvog dana u balexertu za 30ch vise od preporucene cene a sad diluju us only verzije po dosta jacoj ceni.Ako zelis konzolu pocetkom aprila mozes da je preorderujes u francuskoj u fnacu. Za ch se ocekuju pocetkom maja.
Meni se ne zuri jer trenutno nit imam vremena nit ps4 ima naslov koji me zanima 🙂

Btw pogledaj ricardo i videces da je mnogo konzola uslo u svajcarsku al obzirom da su isle pred bozic i za 1000chf na aukcijama, deluje mi da je to razlog za verovatno nepostovanje prioriteta pri cekanju.

Preorderovao sam na Digitecu koji vazi za najozbiljniju radnju u Ch. Toliko su se srozali u mojim ocima kad su pred Bozic poslali email u fazonu ne mozemo da ispostujemo dogovor ali evo samo za vas smo se iscimali i obebedili US verzije direktno uz USA, samo 230chf skuplje zbog placanja Aviona i US i ostalih troskova (pa taman i DHL-om da su ih slali bilo bi jeftinije...)... mozda vam BR, DVD, download nece raditi al ebi ga.
Nije to toliko ni bitno koliko je ovo je sto se desava neozbiljno.

To na Ricardu je zanemarivo, jedna dve konzole na dan se proda i to prodaju oni koji su imali srece da dobiju pa odlucili da zarade nesto umesto da se igraju 🙂 Naravno ima i onih koji su kao insideri dosli do konzola pa ih preprodali, ali kazem to je potpuno zanemariv broj.

Sve bih jos nekako istrpeo da se nije pojavio US Import koji vredja inteligenciju.

Moje iskustvo je da je manor ultra ozbiljan, interdiscount i migro ozbiljni, ostali kako se uzme. Nisam cuo da su inter il manor nekog kupca zavrnuli ili nisu ispostovali preorder dok migros nije ni imao klasicni preorder al su radili rezervacije za redovne musterije. A za mediamarkt znam da je usao kontigent pre nekih nedelju dana ali je brzo rasprodat, mada ga ima i dalje u katalogu samo za ukras https://mediasaturnstore.blob.core.windows.net/flyers/pdf/beste-unterhaltung-zum-besten-preis.pdf
U interdiscountu je isto stigao kontigent ali je otisao ogromnim delom na preorder, manor sve sto dobije salje na preorder tako da oni mislim da u radnji nisu imali ni jednu konzolu.

A za digitec znam da su solidan uvoznik sa niskim cenama i pipavom garancijom tako da radije placam malko jacu cenu kod ozbiljnih firmi pa i kad se nesto desi lako menjam robu nego da ustedim na mostu a posle placam na cupriji.

Edit: evo ti i link ka ricardu, nove sa dve godine garancije u ch idu za 520-600 chf:
http://www.ricardo.ch/kaufen/games-...playstation/sony-playstation-4/l/cn78107/st4/

Btw sony je ispostovao sve preordere (il makar ja nisam cuo nikog da se zalio da nije) koji su isli za 449chf na sony.ch pa ne vidim razlog za pljuvanje po sonyju.

Edit2:
Ovo je neka prosecna cena koja je isla za ps4 u decembru:
http://www.ricardo.ch/kaufen/games-.../sony-playstation-4-ps4-500-gb/v/an725002508/
http://www.ricardo.ch/kaufen/games-...ystation-4-ps4-2contr-killzone/v/an724656804/
Verovatno je dobar deo tih konzola stigao iz radnji koje su preskocile liste cekanja

Poslednja izmena:
Ne razumem te bas za Digitec i pipavu garanciju. Ja bas kod njih uzimam cak i kad su malo skuplji od ostalih. Imaju mislim najvecu ponudu elektronike u zemlji (cenim 10-100x vise artikala od manora npr), robu generalno salju u roku od odmah (ako pise da je na stanju, ako ne onda daju rok koji su osim za PS4 uvek ispostovali), a za garanciju sam dva puta potezao i reseno u roku od odmah.

Sony je kriv sto u Ameriku salje visak konzola a u Evropi fali naveliko, niko tu drugi nije kriv. Ovako ispadne da kupci treba da gledaju u pasulj kod koga ce poruciti kako bi dobili 🙂

Neko je jednom postovao neki dobar opis o game sharingu. Da li znate gde je? Ili da mi objasnite kako funkcionise sada na ps4. Radili smo na ps3 ali je bilo lakse.

Oki, ja sam cuo nesto drugacija iskustva za digitech al to je sve individualno. A sony je poslao u ch odredjeni kontigent konzola i svugde je nestasica tako da ch nije izuzetak al nepostovanje preordera zavisi iskljucivo od distributera. Pitaj digitech da li im je sony isporucio manje konzola od obecanog broja i ako nije kako su to pravili liste cekanja. Cisto sumljam da su im dali manje od obecanog jer nisam cuo za tako nesto, pre ce biti da digitech prosto ne postuje preorder listu.

Ja sam sokiran kakvi su ovi iz Sony-ja smradovi.
Neverovatno je koliko malo konzola salju u Evropu.
Kada sam davno preorderovao PS4, obecanje je bilo kraj novembra... kad je dosao kraj novembra, pomerise za decembar, pa januar, pa sad kraj februara al vec ne znaju da li ce stvarno tako biti... Svi distributeri se zale da ih Sony debelo zavlaci.

Sve to i ne bi bio toliki problem da vecina firmi u Ch nije masovno uvezla PS4 iz Amerike, i prodaju ih pod nazivom "US import". Na pocetku su drali sa cenom, sada je cena malo visa od redovne EU verzije (koja se sada preorderuje za kraj maja...) ali je naravno pride zakljucana za BR i sl... Redovno je do sada u Ch uslo rekao bih 5 konzola...

Sve u svemu, blentavi Sony umesto da salje konzole ravnopravno i u Evropu oni ih masovno salju u USA gde ih imaju dovoljno i za izvoz i onda se ni krivi ni duzni i Ameri ugradjuju preprodajuci konzole Evropljanima, cirkus...

PS3 u USA vodi za samo 200-300k konzola u odnosu na Xbone. To im je veoma bitno trziste u kojem su proslog puta bili dosta nadmaseni. US i UK su jedine 2 zemlje za koje se Sony as potrdio da posalje dosta konzola. Slazem se da je vecina EU zemalja dobila "paper launch", ali nadam se drasticnom poboljsanju situacije za par meseci. Evo Japanski launch je za nedelju dana, ko zna koliko je Sony skinuo konzola sa drugih trzista da bi spremili bigass kontigent za svoje domace kupce...

Neko je jednom postovao neki dobar opis o game sharingu. Da li znate gde je? Ili da mi objasnite kako funkcionise sada na ps4. Radili smo na ps3 ali je bilo lakse.

Vise ne moze da se account lako aktivira u "home sharing" stanju na vise od jedne konzole. Mozes:
A: da jedna konzola koristi account u home stanju [drzis ga aktiviranog u pozadini] a da igrac #2 koristi taj account kao Guest [mora da bude ulogovan u taj account da bi igrao njegove igre].

B: ili da na isto to dodas jos jednog korisnika, koji ce pre svega ovoga aktivirati account i igru na svojoj konzoli i onda deaktivirati account preko web interfejsa. Posle toga on se redovno kaci na svoj main account, a taj account gde je igra vise ne pipa [igra se shareuje na sve accountove svakako]. Kada deaktivira accoutnt preko web interfejsa, onda jos 2 igraca mogu da se nakace i igraju, sve kao sto sam gore napisao pod A. Ovaj B nacin se popularno zove Ghost/Host/Guest. Na svakih 6 meseci, Host moze da se prebaci da bude Ghost [6month timewait za deaktivaciju preko web interfejsa], i da da nekom drugom da on bude Host. Za 10 godina ovim nacinom 20 ljudi moze da igra jednu igru. 😀

Evo bas su mi stigle ove navlakice djeluju ugodne.Pogledajte prilog 135621Pogledajte prilog 135622

Ja sam stavio ovu navlakicu (onu glatku) na levi stick i mislim da je bolje na originalnoj gumici. Problem sa gamepadom je maximalno habanje. Ne samo gumice nego celog levog sticka. Kod DS3 nije bilo tako. Meni se levi stick totalno rasklimao. Mada sam čitao negde da su gamepadovi koji dolaze uz konzolu lošijeg kvaliteta od onog koji bi se kupio posebno, mada to nema logike. Suma sumarum-DS4 je krš najveći. DS3 sam koristio 4 god a sixaxis 5 god i dalje su kao novi a maximalno su izrabljivani. DS4 imam 3 meseca i već se pohabao. Levi stick se rasklimao, gumica počela da se guli. Strašno.

Poslednja izmena:
Um, moga sina nisu preziveli ni sixaxis ni DS3.....
I sad kada uzmem DS3 posle DS4, deluje mi ... pa kao igracka.....
Ne razumem zasto toliki hate prema ovom padu....
@shin:
Koliko se secam to je bio Cveja u pitanju, ali nemoj da me drzis za rec ( ipak sam u godinama kada mi ONAJ nemac postaje najbolji prijatelj ) :d

PS3 u USA vodi za samo 200-300k konzola u odnosu na Xbone. To im je veoma bitno trziste u kojem su proslog puta bili dosta nadmaseni. US i UK su jedine 2 zemlje za koje se Sony as potrdio da posalje dosta konzola. Slazem se da je vecina EU zemalja dobila "paper launch", ali nadam se drasticnom poboljsanju situacije za par meseci. Evo Japanski launch je za nedelju dana, ko zna koliko je Sony skinuo konzola sa drugih trzista da bi spremili bigass kontigent za svoje domace kupce...

Nisi skoro pratio vesti izgleda. U US&A po vestima od pre par dana PS4 vodi sa prodajom 2:1 u odnosu na One. Znači duplo više. Zato ih tamo masovno i šalju. Ne bi me iznenadilo da odgode Džapaniz launch zbog Amera 😀. (Naravno da neće, zezam se)

Cek cek razumeo sam ono sto je postovao fain2daniel. Jel tako funkcionise game sharing?
Zbunio si me Diehard 🙂

Btw poceli smo nov sharing na drugom forumu za razmenu, pa ko hoce 😉

Poslednja izmena:
Um, moga sina nisu preziveli ni sixaxis ni DS3.....
I sad kada uzmem DS3 posle DS4, deluje mi ... pa kao igracka.....
Ne razumem zasto toliki hate prema ovom padu....
@shin:
Koliko se secam to je bio Cveja u pitanju, ali nemoj da me drzis za rec ( ipak sam u godinama kada mi ONAJ nemac postaje najbolji prijatelj ) :d

Nije nikakav hate, veći činjenično stanje. Pa jel treba da mi je drag i drago što se pohabao kao da sam ga svakodnevo razvaljivao 3-4 godine. I ajde da igram neku igru tzv. drkalicu, već isključivo i samo Fifu. Nba 2k14 mi skuplja prašinu ali doći će i on na rad ako preživi pad 🙂

Jesi mislio na onog nemca što ti sakriva stvari po kući :-D

Poslednja izmena:
Nisi skoro pratio vesti izgleda. U US&A po vestima od pre par dana PS4 vodi sa prodajom 2:1 u odnosu na One. Znači duplo više.

Duplo vise u Januaru ne znaci nista, tradicionalno tokom tog meseca se najmanje konzola kupuje [prosli praznicni popusti 😀]. PS4 je bio prodat vise u novembru, XB1 je bio prodan minimalno vise u decembru, a PS4 je pobedio u januaru [140k vs 280k]. Kada se pogleda US install base, prednost PS4 je mala [~300-400k], ali i to je velik napredak kada se pogleda prosla generacija.

Pa to taman vodi za tih 200 000- 300 000 koje su Ameri izvezli u Ch 🙂

Ne pratim previse ovo, ali sad vidim da oni u Japanu jos nisu ni poceli prodaju, pa oni su ludji nego sto sam mislio. Da su Japanci normalan narod spalili bi im centralu za takvu brljotinu.

Poslednja izmena:
Japanci više vole mobilnost i handheld konzole su tamo uvek na prvom mestu. Ipak su ceo dan na poslu. A inače MS One tamo ne planira ove godine uopšte, ili mnogo kasnije u 2014. Box-ovi tamo prolaze loše jer nisu bili spremni da se prilagode njihovim zahtevima. A japanci kakve igre furaju, to je tek priča za sebe. Njima je čak za Japan važnija VitaTV.

Pa to taman vodi za tih 200 000- 300 000 koje su Ameri izvezli u Ch 🙂

Ne pratim previse ovo, ali sad vidim da oni u Japanu jos nisu ni poceli prodaju, pa oni su ludji nego sto sam mislio. Da su Japanci normalan narod spalili bi im centralu za takvu brljotinu.

Xbox one jos nije poceo sa prodajom u ch a i u prosloj generaciji je ps3 ovde bio mnogo popularniji od boxa. Zato se i sony manje trudi.

Mora da ti bude rootovan uređaj. Ja sam naterao moj Alkatel da radi. Nije problem zemlja, manje više , problem je uredjaj, forsiraju svoje SONY telefone.

Ne forsiraju sony telefone vec je problem Google Play store-a za Srbiju koji je sakat. Skine se obican apk sa neta, nema potrebe za root-om za instalaciju. Ili to ili se ubaci strana kartica i automatski se na play store-u moze instalirati.

32MB ESRAM-a rama se opet dokazao kao premalo za engine-ove koji koriste deferred rendering, cak nije dosta ni za rocksolid 900p60. Ovako nesto ce nastaviti da se desava tokom cele generacije, pogotovo za engine-ove koji imaju ovako velike target render buffere:
http://abload.de/img/thecoreofmgs5groundzeiys2o.jpg

Xbone 720p > upscaled to 1080
http://abload.de/img/gzxbone10sslr.jpg
http://abload.de/img/gzxbone2x3sjy.jpg

PS4 directfeed
http://i4.minus.com/ienI9L3WpfzNH.png
http://i4.minus.com/ikm1e4j0ksDAT.png

Poslednja izmena:
Ne forsiraju sony telefone vec je problem Google Play store-a za Srbiju koji je sakat. Skine se obican apk sa neta, nema potrebe za root-om za instalaciju. Ili to ili se ubaci strana kartica i automatski se na play store-u moze instalirati.

Onda možda ne pričamo o istoj app.

Meni je izašlo upozorenje da je samo za Sony Xperia telefone, i morao sam prvo nešto da čačnem, više i ne znam šta, i onda sam instalirao .app koji sam skinuo sa druge strane.... A imao sam je u PlayStore da izaberem...

[YOUTUBE]rDSrYiheVow[/YOUTUBE]

Dosta dobro izgleda ova igrica.

Btw the order 1886 gameplay izlazi sutra 😉.

Ma kakvi sutra, VGLeaks nam je dao rani poklon:

the-order_1886_vgleakbrisb.jpg

the-order_1886_vgleak2eld6.jpg

order101knksr.jpg

Na linku su i 2 gifa, mada predlazem da se strpite. Ubrzali su gifove pa ne vredi previse traziti detalje.
http://www.vgleaks.com/the-order-1886-leaked-gifs-and-screenshots/

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno