Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Sad procitah da sa ATI 5850 moze da se postigne 420MH/s sa Fan 80%, 66C, 1.250 Vcore, -k phatk PLATFORM=0 DEVICE=0 VECTORS BFI_INT AGGRESSION=8. Dali je ovo moguce?

Poslednja izmena:
Razmisli malo ako onaj stiker od 70kh/s kosta 100$,kolko ce kostati ovaj od 300-350kh/s?Ako si upucen znaces da je FPGA izasao nekih 2god. pre asica za btc i jel znas kolko je bio popularan nista,zato sto su njegove performanse bile jednake GPU,jedino sto je manje trosio struje.Tako da ove smesne stvari,nisu nista za GPU rudare,sve dok ne izadje pravi ASIC koji ce dati 10-15-20x vise od jedne grafe,a kosta ce na pr. kao nekih 2-4-6 grafa,e tada postaje problem za GPU rudare.
Svi gledate koliko kosta taj usb ali oni naravno gledaju da uzmu sto vise para a sve te sto daju dosta khs ostavljaju za sebe da kopaju pa tek kad narokaju diff onda ce da ga bace u prodaju po manjoj ceni.
Poenta je da se vec proizvodi nesto sto trosi 20 puta manje struje od gpu za isti khs i sigurno je da komponente kostaju manje od gpy komponenti.A kad im se proizvonja zahukta ti neces moci da ispratis ni da 290x karta kosta 30 eura jer ce ti struja bude skuplja od zarade ce ti moci i dalje da rade.
By the way ako ste citali te forume ljudi videli bi da ih ljudi lako klokuju da daju 90kh/s a vec nekima stigli i drugi asici

LA3M $2600 + $150 for dhl express, 3MHS scrypt+100GHS SHA256.
10XUSB cell, 1X controller,2X 12V industry adapter,10Xmini usb cable,10 12V power cable,1Xusb hub,1Xmini usb cable,1X5V usb adapter

LA6M $5100 + $300 FOR DHL express, 6MHS scrypt+200GHS SHA256.
20XUSB cell, 1X controller,4X 12V industry adapter,20Xmini usb cable,20 12V power cable,1Xusb hub,1Xmini usb cable,1X5V usb adapter

Warranty
1 year limited warranty. if overclock, warranty avoid.

Sad procitah da sa ATI 5850 moze da se postigne 420MH/s sa Fan 80%, 66C, 1.250 Vcore, -k phatk PLATFORM=0 DEVICE=0 VECTORS BFI_INT AGGRESSION=8. Dali je ovo moguce?

Moguce, kod mene na 890/890 bacaju lagano po 370 kh/s na najnizi napon na koji hoce da rade uopste 1040mv tako da uz toliko podizanje napona GPU verovatno moze na 1100 i eto ti ~ 420 kh, ali koliko onda trosi struje????? Verovatno vise od 7950!!!

ja sam stavljao na jednu MSI 5850 TF2, bios od 5870 može na default taktovima 400kHs, samo je pitanje dokle će.... neverujem da može tako da potraje dugo vremena. Ja moje držim na 800/1000 daju 340kHs sa 1,03V, za matoru kartu odlično, još su moje pod darancijom do polovine ove godine....

Moguce, kod mene na 890/890 bacaju lagano po 370 kh/s na najnizi napon na koji hoce da rade uopste 1040mv tako da uz toliko podizanje napona GPU verovatno moze na 1100 i eto ti ~ 420 kh, ali koliko onda trosi struje????? Verovatno vise od 7950!!!
+1

Uvek jedno te isto.....Ljudima i dalje nije jasno da nije poenta izvući što više kh/s iz karte nego da sa što manjom potrošnjom izvučeš što više kh/s (pored smanjene potrošnje čuva se i hardver)...

Poslednja izmena:
Nije mnogo, to je normalno, sve do 1,5% je OK. Stall shares dosta zavisi od provajdera, poola, samog coina.

Moj RIG V2. Slijedeca verzija ce imati izmjene, tj. dopunu u vidu nosaca za ventilatore i eventualno ako uspijem iskombinovati da kartice idu cik-cak. Znaci prva u normalnoj visi (kao sad), a druga kartica da bude izdignuta, treca opet nisko, cetvrta visoko..u principu da budu na dva sprata kako bi svaka kartica dobila duplo vise prostora. Vidjet cu koliko ce mi extenderi od 24cm to dozvoljavati.

Pogledajte prilog 135846
Pogledajte prilog 135847
Pogledajte prilog 135848
Pogledajte prilog 135849
Pogledajte prilog 135850

Moj RIG V2. Slijedeca verzija ce imati izmjene, tj. dopunu u vidu nosaca za ventilatore i eventualno ako uspijem iskombinovati da kartice idu cik-cak. Znaci prva u normalnoj visi (kao sad), a druga kartica da bude izdignuta, treca opet nisko, cetvrta visoko..u principu da budu na dva sprata kako bi svaka kartica dobila duplo vise prostora. Vidjet cu koliko ce mi extenderi od 24cm to dozvoljavati.

Ovo je kao za izložbu. Liči mi na Paradigminu šemu za ram. Odlično izgleda. :)

Koja napajanja dolaze u obzir a da imaju:

6x6/8 pin (za 3 kartice)
8xmolex (2 molexa idu u plocu asrock btc, a sa ostalih 6 molexa da mogu da kombinujem napajanje za jos 1 ili 2 kartice)

Sa toliko molexa stvarno mi nista ne pada na pamet. Uglavnom imaju 4 ili 6 molexa.

jel ima neko bios sa spustenim naponom za asusR9270X-DC2 da posalje?nesto ne mogu da podesim

ljudi jel moze pomoc, ne mogu da podesim ovaj dark koin

sta ovde ne valja, za 7850 i 6950
sgminer.exe --kernel darkcoin -o stratum+tcp:/drk.smalltimeminer.com:3350 -u xxx -p xxx --lookup-gap 2 --thread-concurrency 8192 -g 1 -I 18 -w 256 --expiry 1 --scan-time 1 --queue 0 --no-submit-stale --gpu-fan 60

nece da startuje, nesto pise gpu 0 da nece da pokrene tako nesto

bude na kp kod švercera ako za srbiju pitaš

Ne preporucuju nikako Corsair RM seriju za mining. Navodno imaju dosta problema jer nisu tome namenjeni nego za silent rad, imate na drugim forumima iskustva, ja sam ga preskocio a delovao mi je jako pristupacno.

@Uros,

Zasto jednostavno ne uzmes onaj razdelni molex kabl ili sata to molex adapter? Oni su 150-200 din a vrse posao.

da, kasno pali ventilator. ali ponuda je nikakva...

probaj da obrišeš sve osim onog što mora da ostane (algoritam i pool login) pa vidi jel radi. ako radi dodaj jedan po jedan parametar da vidiš koji te zeza. to ti je najpametnije u takvim situacijama.

ljudi jel moze pomoc, ne mogu da podesim ovaj dark koin

sta ovde ne valja, za 7850 i 6950
sgminer.exe --kernel darkcoin -o stratum+tcp:/drk.smalltimeminer.com:3350 -u xxx -p xxx --lookup-gap 2 --thread-concurrency 8192 -g 1 -I 18 -w 256 --expiry 1 --scan-time 1 --queue 0 --no-submit-stale --gpu-fan 60

nece da startuje, nesto pise gpu 0 da nece da pokrene tako nesto
Trebaju dvije //

@Vojkan

Da da, za Srbiju me zanima. Ima link onog jednog na kp.

@La.Prestige
Sata to molex? Pogledacu to
Kako mislis razdelni molex? Imam molex-pci adaptere, 2 idu za jedan 6/8 pin.

Nazad
Vrh Dno