Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jel radi vama bitstamp? Kad ukucam ovaj two-factor authentication broj uvek mi izbacuje Invalid authentication code.

al se tada i kopalo muski ...ispod kruske je bila gomila da tovaris kolicima i da teras na pijacu da prodajes :)
a sad ono skapano sto ide samo za u rakiju hehehe

sta je bilo posle ovih silnih ddos napada, jel su ljudi ostali bez valuta koje su drzali u menjacnici?

Gasenje masina je po meni najveci fail u ovoj rudarskoj industriji.

nije ta struja tolko skupa, kolko mu dodje, oko 1000 po kartici, ako uzmemo 280x za primer...
sad ljudima preko 4 grafickih jeste nezgodno, ali cak i ako je bila tako mala zarada, da su imali da pokriju za struju ili cak da budu u minusu za hiljadu, dve, isplatilo se, ko je bio pametan...

sta je bilo posle ovih silnih ddos napada, jel su ljudi ostali bez valuta koje su drzali u menjacnici?

DDoS = Distributed Denial of Service i zbog njega ne možeš ostati bez valuta. On služi za uskraćivanje servisa, tj. rada nekog sajta, servera, ..., čega god. To je veoma nezgodan napad, teško se braniš od njega, zahteva puno resursa od strane napadača ali je i najbezbolniji jer se njime ne krade ništa.

aha, hvala na pojasnjenju...

koji su onda moguci nacini da ostanes bez valuta na menjacnici, sem da ti neko ukrade nalog?

Gasenje masina je po meni najveci fail u ovoj rudarskoj industriji.

Razumem one koji su gasili jer su ulazili u minuse i zaduzivali se zbog struje.

Ali ne razumem one koji su imali da je plate bez ikakvih problema ali nisu hteli samo zato sto je vrednost novcica pala pa su mislili da ce masine rudariti uzalud i usput vuci struju. Promasaj nevidjeni, pa tada se pravi lova.

Tako je, tad se pravi lova.

To sam govorio ranije al opet cu. Ko ima para za masine a nema za struju taj bolje da ne pocinje nista u startu. Dakle ulozis 2-3-5k € a nemas 100-200€ mesecno za struju. To se zove cist amaterizam iliti kako je mali perica zamislio da postane "biznismen"...

nije ta struja tolko skupa, kolko mu dodje, oko 1000 po kartici, ako uzmemo 280x za primer...
sad ljudima preko 4 grafickih jeste nezgodno, ali cak i ako je bila tako mala zarada, da su imali da pokriju za struju ili cak da budu u minusu za hiljadu, dve, isplatilo se, ko je bio pametan...

Ako odes u minus hiljadu ili dve to znaci da si prodao coine. To se ne isplati ni u ludilu i zato su ljudi iskakali iz price. Ko je isao u ozbiljan minus i placao struju iz dzepa ostavio je novcice na stranu i cekao je skok. Samo tako moze da se zaradi.
Kad je najgora situacija tad treba najvise ulagati. Jeste rizik ali se isplati na kraju ako imas zivaca.
Ti sto su gasili masine nikada nisu ni trebali da imaju vise od jedne grafike i da kopaju cisto sporta radi.

666.png
:-devil-:

da, logicno, kad vecina izadje iz price, onda se najlakse kopa i ja bi tako...

inace secam se da je ovde bilo price o pranju novca, i da svi kopamo u prazno, tj da smo svi ovako saucesnici u pranju novca, a da ne kopamo bukvalno nista, cista maska...

pa jel neko detaljno upucen, koje mi to matematicke zadatke resavamo, tj otkud toliko tih zadatka i stalno kao ima potrebe za resavanjem, a pri tom nikom kao ne pada na pamet da koriste vec napravljene super kompjutere...

kako da mi znamo da nase graficke zaista zapravo nesto resavaju?

msm mene boli uvo, vazno je samo staviti lovu u dzep dokle traje, ali voleo bi da je istina da mi zaista nesto kopamo...

tako da ne znam, lupam, ali jedno je sigurno, ovaj koncept kopanja kriptovaluta, nikad nije dovoljno detaljno objasnjen, a da nije u domenu teorije, vec da ti imas neke dokaze da je sve to tako kao sto je ispricano...

@damirbaj
LOL
Tebi nije jasno da je ceo projekat crypto valuta OPEN SOURCE, sam mozes da se edukujes i da sve svatis 100%!!!
Bas ste smesni sa vasim decijim teorijama zavere :)

Ja nemam više snage da ponovo objašnjavam...
Stvarno nam treba neki FAQ za ljude kojima ni Google i gomila tekstova o kriptovalutama na netu ne pomažu.

da, logicno, kad vecina izadje iz price, onda se najlakse kopa i ja bi tako...

inace secam se da je ovde bilo price o pranju novca, i da svi kopamo u prazno, tj da smo svi ovako saucesnici u pranju novca, a da ne kopamo bukvalno nista, cista maska...

pa jel neko detaljno upucen, koje mi to matematicke zadatke resavamo, tj otkud toliko tih zadatka i stalno kao ima potrebe za resavanjem, a pri tom nikom kao ne pada na pamet da koriste vec napravljene super kompjutere...

kako da mi znamo da nase graficke zaista zapravo nesto resavaju?

msm mene boli uvo, vazno je samo staviti lovu u dzep dokle traje, ali voleo bi da je istina da mi zaista nesto kopamo...

tako da ne znam, lupam, ali jedno je sigurno, ovaj koncept kopanja kriptovaluta, nikad nije dovoljno detaljno objasnjen, a da nije u domenu teorije, vec da ti imas neke dokaze da je sve to tako kao sto je ispricano...

Brate pobedio si sta da ti kazem. Tako sam i ja mislio kad sam bio mali, da se pare peru u ves masini :D

Sam sebi sam dosadan. Rekao sam ti sigurno 10x da se manes corava posla i pisanja gluposti vec da sednes malo i da citas. Da si to vreme koje si proveo pisuci gluposti iskoristio na edukovanje sada bi te bilo sramota tvojih postova.
Tvrdoglav si na svoju stetu. Ne zelis da procitas kako kriptovalute funkvionisu i cemu su namenjene. Tebi ovaj koncept nije dovoljno objasnjen jer tebi covek nista ne moze objasniti. Neces da citas, neces da slusas... Svaki put kad procitam tvoj post poneka mozdana celija mi izvrsi samoubistvo. Da se to nebi pretvorilo u masovnu pojavu zvanicno dizem ruke od tebe.

Ja nemam više snage da ponovo objašnjavam...
Stvarno nam treba neki FAQ za ljude kojima ni Google i gomila tekstova o kriptovalutama na netu ne pomažu.

da, stvarno treba, ono sto sve vreme pricam - treba u prvi post staviti sve bitne informacije.

ali nema ko da slusa...

Masine su se gasile jer je bilo isplativije uloziti ziv novac i kupiti coin-e, nego ih generisati i placati struju.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno