Šta je novo?

SMOS Linux Plug-In & Mine - The simplest mining OS based on Linux

da taj sam koristio, sam sad podigao BAMT, mislim nisam nesto puno cackao da sam zeznuo SMOS ne znam nisam siguran, isto tako sam uradio i sa BAMTom... mozda da sam ponovo probao jos jednom sve iz pocetka sa citim image smos mozda bi proslo ne znam ni sam
ovako sa ovim BAMT jos uvek radi i nista ne brlja

Konacno sam uspio da podesim smos, za sad odlicno funkcionise, samo sto sam izgubio dva dana dok nije proradilo. :D

Uf, ja cu jos jednom probati sa cholass-ovim podesavanjima i 1.3

@Slobodnium
Posalji mi na p.m odakle si skinuo Bamt? Je li ista procedura za instalaciju kao sa smos-om?

@izzy
Sacekaj 24-48h.

Litecoin BAMT 1.3 "R9 Series (Catalyst 13.11)" supports all radeon cards, including the new R9 series.

v1.3 links:
- https://mega.co.nz/#!LMUUDSAZ!DtL-eTVbHU4Q9PEfH6YonninqLBNjJu-J8nGPlrzi8I
- torrent: magnet:?xt=urn:btih:14E7C98FF1B2A43B8AE16F6CBA3BD8014BDF01DF&dn=litecoinbamt_r9_1.3.zip
MD5: 8903B2EA6F315371ABB1555FDA11A523

Previous version of "R9 Series (Catalyst 13.11)"

ista procedura bootujes bamt podesis config za svoje karte
instaliras na isti nacin teamviewer i restartujes i to je to

nisam nikakv update instalirao mislio sam da je 1.3 sa svim 'zakrpama'

Ako se gube karte u 1.3 ja imam 2x270x i jednu 7790 i treca mi se gubila iz web interfejsa.
Singerica popravio to i ima v4 update za to.
Mozda nema to nikakve veze sa vasim problemom ali...ko zna.
Koja napajanja imate ja imam CM Vangard 700v i te tri ferceraju extra.

ja imam 840W napajanje zaboravio sam marku za dve 270x ASUS DC2TOP tako da ne moze biti do napajanja
i kako sada radi lepo ?
weird

Chieftec BPS 850 na oba riga.

@slobodnium
Jel' na Bamptu sad radi normalno? Koji su drajveri u njemu i koji sdk/cgminer?

sada BAMT radi normalno (jutros od 11h) ili kada sam vec pisao ne secam se
a za drivere mislim da pise na onom linku sto sam ti poslao ako ne probaj u Google litecoin bamt 1.3 da potrazis i nacices ne mogu sada da pogledam

opet napominjem ne mora da bude do SMOSa samo ne znam kako ali sam bezbolnije namestio i pustio BAMT dok sam sa SMOSom izgubio dane

Poslednja izmena:
Smos se lako namjesti, meni licno je problem sto ne moze da poveze 2 dana bez pucanja.

Sad sam stavio 1.2 i prebacio na ltc i cekam.

Dodat vertminer u tips. Radi tako što ga skinete i imate mogućnost da startujete kada želite. Samo što nije ubačen po defaultu da menja cgminer potpuno. Uglavnom ga instlira samo i samo startujete preko ./mine_verat :D Mislim da nije potrebno da menja cgminer? Neki savet? :D

Poslednja izmena:
bamt radi i dalje bez ikakvog seca pika bilo beca vec 27h ja bih rekao

na jednom rigu imam smos a na ovom sada bamt :)
pa cu da vidim sta i kako

Poslednja izmena:
Podesio asus 270x dc2top karte na 1080/1250 na 1.1v i daju po 460 kh/s u smosu 1.3 tako da nemorate da przite memoriju na kartama.
Mozda bas pucaju zbog toga velikog memory clocka a pretpostavljam da i manje trose.
Rade vec 48h i nista nepuca.
Pozdrav.

Na onom tvom biosu?

Meni smos konkretno, puca oko 4-5 ujutru. Dakle, citav dan moze da radi bez problema ali 24h u cugu jos nisam sastavio.

Da li neko zna sta bi moglo da bude u pitanju, naime obe verzije smosa nece da mi se butuju, tj nakon loading screena samo ostane crn ekran?
u pitanju je starija ploca, asus m2n-e (morao sam dzampere da pravim za kartice), neki fenom i 2x1gb rama

Da li neko zna sta bi moglo da bude u pitanju, naime obe verzije smosa nece da mi se butuju, tj nakon loading screena samo ostane crn ekran?
u pitanju je starija ploca, asus m2n-e (morao sam dzampere da pravim za kartice), neki fenom i 2x1gb rama

Možda ti se pojavi gore _
Ako ti se pojavi _ normalno radi rig :D Proveri IP adresu u ruteri u spoji se preko ssh-a

Pojavio mi se web interfejs u jednom trenutnku i kada sam upisao lozinku da se logujem, samo se slesio i ne moze da mu se pridje.
Na displeju je i dalje samo crn ekran..

Tebi ipak radi smos, verovatno config zaustavlja mining pre nego što ti pristupiš. A monitor ti i ne treba.

Uglavnom:

http://www.smos-linux.org/upgrades/
Upgrade v5
13.2.2014. This is security upgrade for users who have public IP, or static IP. Anyone who is using no-ip/domain or sharing status public, have to do this upgrade!

Samo da se zna da ovaj fix ne bi bio i potreban da nema onog retardiranog poljaka što "radi" litecoin bamt, tako da, svi kojima izlazi rig public uradit upgrade. :D

Poslednja izmena:
ne radi.. otvara web intefejs pola sata, nekad ga otvori nekada ne, ne radi ni ssh (connection timeout)..

kupio sam nove 4 kartice SAPPHIRE DUAL-X R9 280X 3GB GDDR5 OC i samo sto se nisam pao sa stolice kad sam video da nemogu da idu ni preko 600 KH/s a stre sapphirke gruvaju preko 700 KH/s bez problema.

da nebudem ljen guglao sam malo po netu i vidio da skoro svi imaju ovakav problem koji su kupili kartice u skorije vreme i kazu da nesto sa biosom na kartama nije u redu.

pa me zanima dali jos neko ima ovakav problem ?

kako uraditi hard reboot pod SMOS ? ako izaberem Reboot on kao da uradi samo logoff logon mislim racunar se ne restartuje stvarno occe reci ako je kartica zabola ostace tako i nece se podici sistem ostace ono "_" ali ne radi ne kopa ne moze se pristupiti preko SSH
ludenje

Nazad
Vrh Dno