Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Opet ti sa kravama. A prozivaš nas na državnim sisama da nam stane mleko. ;)

Evo sad ozbiljno da li postoji zemlja na svetu koja naplacuje PDV+otvranje (oko nije PDV uracunat isto ti dodje kad ti uzmu 65din za otvaranje) na pisamca? (samo da znas da NS carina to itekako radi)

Pouzdano znam da se u 98% zamelja, stvari "manje" vrednosti ne carine i nema dodatnih nameta, jer i imaju drugog posla neko da lupaju 1$ ili 1 euro na koverat i znaju sigurno da bi to samo doprinelu gnevu i mrznji stanovnistva

Zeljko je danas bas lepo raspolozen i dobre volje :D

Samo je jednom pozivao na to da se unisti ova nasa dravica i jos nikom nije pretio ubistvom, kao meni prosli put za one dijagnostike :D

A svi su donekle u pravu, pa i On. Eno objavio sam pre tri stranice sa Slovenacke carine PDF gde nista ne naplacuju za posiljke ispod 22 Eura , nikakav PDV , nista.

U pravu je i ovaj kako se vec zove zaboravio sam , da ga je carina pokrala . Jer ako je platio telefon 25 $ , sto su mu naplatili na 35 $ . Ako to nije kradja, naravno ne sve nego 20 % na 10 $ , onda ne znam sta je .

Inace za dijagnostike, bilo pre nekoliko dana da je cuvena Evica propustila, otvorila paket i naplatila PDV, znaci Dijagnostika moze legalno da se uveze.

Pa ja nemam hrabrosti ni volje da porucujem diagnostike, vec sam rekao i tada jedino elm327 blutooth prolazi jer je mali i ne obrate paznju... za op-com bi voleo da znam jer meni licno treba jedna i treba mi i autocom koji su mi vraceni...

Sta ljubav ucini od coveka... ;)

TrackChecker je za android

Pa ja nemam hrabrosti ni volje da porucujem diagnostike, vec sam rekao i tada jedino elm327 blutooth prolazi jer je mali i ne obrate paznju... za op-com bi voleo da znam jer meni licno treba jedna i treba mi i autocom koji su mi vraceni...

Zna li se zašto vraćaju diagnostike?

Znači da je tek stigao, imaš dve varijante, da ga proslede za slanje ili da ide na carinski pregled(pdv).Sačekaj ponedeljak pa ćeš videti.

Paket ti je stigao na Aerodrom, Surcin u Subotu. U ponedeljak ce biti u Savskoj , tamo je carina.

Prati trecking svaki dan , pa ces videti, ako prodje carinu za dan-dva, onda obicno ide bez naplate ili samo ono 68 din. za otvaranje. Ako se zadrzi duze i do 7 dana , onda ce detaljno da ga seciraju i da naplate PDV i sve sto treba i ne treba :)

Drugari sad "udarim" "rifres" kad ono...

Da li to znaci da mogu sutra da ocekujem paket?uploadfromtaptalk1392060901524.jpg

Zna li se zašto vraćaju diagnostike?

Generalno sve kineske kopije brandova su zabrenjene za uvoz, kad skontaju da je op-com i vide 20$ sve im je jasno a cena originala 1000$, takodje kad sam narucio elm sa usb-om kazali su mi da je to za servisere i da mi treba firma..
Naravno ranije je uglavnom sve prolazilo na komad po malo, sad kako sta i kome zapadne

Ajde mozda jedno malo off topic pitanje, al nek je ... sta kad uvozis kola iz D i uz kola dodje i drugi set guma, kako carinik to tretira, odvoji gume (4 tocka sve sa felnama) od kola pa naplati zasebno carinu ili kako to ide.
Drugi set tockova ide "besplatno" uz kola, uvozi se u gepeku na izvolte zajedno sa kolima...
Zna neko?
Sta od papirologije tacno mora da se uzme od prodavca da bi se carinjenje moglo ovde obaviti bez problema, kakve deklaracije, racuni ...?

Ljudi, treba mi pomoć. Prvi put naručujem robu preko net-a.
Naručiću kosuljicu iz US-a, cena je 8 dolara. Dostava besplatna. Šalju mi preko China Post Air Mail-a.
Interesuje me postupak ukoliko navedem da mi paket stigne u Kruševac.
Kada roba stigne na aerodrom gde se onda šalje? U carinarnicu u Bg-u ili Kš-u? Pa u poštu, pa iz pošte meni kući?

Kakva su vaša iskustva s naručivanjem odeće?

Druze, vidim da prvi put narucujes pa je razumljivo sto verujes da ti salju iz US, posto ice CH post-om to nije videlo US, tebi brate oni to salju iz Kine. Pogotovu kad procitam kolika je cena robe i shipping(free) nema toga u US. ovo ti kazem samo da znas nista drugo, a nadm se da ce da ti odgovara ta kosulja.
Pozz

Па да сам наручио нешто што је вредело динар да ли би наплатили ПДВ 20 пара? Мислио сам да се не зезају са пакетима мање вредним од 75€. Зар ПДВ не плаћају фирме?

Da da si narucio nesto sto vredi 1 dinar ZAKONSKI bi ti naplatili 20 para, ALI u 99,9% slucajeva male pakete ne otvaraju, ne traze da se plate bilo kakve dazbine, samo se lupi pecat da ne podleze carinskom pregledu. PDV ne placaju firme, vec krajnji kupac, o pa to bi trebalo da zna i malo dete, nemoj da se ljutis. Ja ne znam da li si IKADA pogledao fiskalni racun kad si isao recimo u prodavnicu, da li si video stavku PDV, onda si mogao da shvatis da si ti platio to, ali ajde glupo je sad o tome i da pisemo.
Pozz

naručio neke custom made hladnjake iz finske, dosta njih. komad 15 eur platio, sveukupna vrednost paketa oko 220 eur.

platio 20 eur dhl ekspres, stiglo za dva dana. DHL srbijanski bi trebalo da odradi proceduru celu oko carinjenja za tričavih 4000 dinara. i to tek tamo od ponedeljka (paket od petka kod njih).

dažbine (dhl + 20 % pdv + carina) će me izaći 50 % cene paketa.

srbija.

epilog:

10600 dinara u dažbinama (carina 6600 dinara + 4000 DHL) za paket čija je vrednost 220 eur.

morao sam da dam izjavu da su hladnjaci za ličnu upotrebu, tj. da nisu za preprodaju, pošto ih je 14. mislim se, koji bi ludak (osim mene) kupovao obične aluminijumske hladnjake po ceni od 25 eur po komadu?

paketa nema ni u naznakama, još uvek.

Poslednja izmena:
Ja ove 4.000 DHL-u sto zovu Spedicija , vidim kao neki vid Korupcije. Ne odnosi se to na tebe licno, vec taj je primer pa da ga uzmemo.

Mogao si na primer da narucis i obicnom postom , tamo duze putuje, plus na carini malte ne isto i tu dave, dave i u Savskoj. Al obicna postanska carina naletis na nekog Nadrndanog carinika i njemu padne na pamet da je 15 hladnjaka mnogo za jednog coveka i samo ladno zabrani uvoz.

Ovako platis DHL-u Mito od 4.000 din. oni te "pokriju" nekom izjavom casnom Pionirskom :) da je sve za po kuci i to prodje. Tako to treba posmatrati, kao neki vid Korupcije da ostvaris ono sto na drugom mestu ne bi mogao.

Ili narucis 15 hladnjaka u 4 razlicita paketa i ne platis nista? Za 4000 mogu tri puta da se naroljam.

Ljudi,

sta se desava ako u Destination Country stoji Surinam umesto Serbia :):):)

Jel' to zuti zasteko svojoj tetci moju narudzbinu? Ili ne ocitavaju dobro destinaciju, posto ima dugme da se promeni...

Pozdrav.

epilog:

10600 dinara u dažbinama (carina 6600 dinara + 4000 DHL) za paket čija je vrednost 220 eur.

morao sam da dam izjavu da su hladnjaci za ličnu upotrebu, tj. da nisu za preprodaju, pošto ih je 14. mislim se, koji bi ludak (osim mene) kupovao obične aluminijumske hladnjake po ceni od 25 eur po komadu?

paketa nema ni u naznakama, još uvek.

prodaja ili stvarno praviš neku mašinčinu

custom hladnjaci, ~22€/komad, mora da je za bitcoin digere :)

Ma nijeee. Nego za Dobrovoljno pevacko drustvo.

Pa da im se ne pregreje pojacalo , pa da opet bude "crko Marsal " :D

narucio pre jedno metar dana ortaku displej za nexus 7, 60 i neki $ vrednost paketa, shipping free, braca kinezi nalepili 2 nalepnice, jedna toy 10$ vrednost, druga phone display 5$, kutija velika ko za patike doduse laka kao perce ako ima 100grama daj boze, stiroporska, stiglo sve, nisu ga ni otvorili, nalupali pecat "ne podleze carinskom pregledu (il kako vec)", dazbine 0, pdv 0, ortak namontirao na nexusa, sve sljaka... jednostavno nema pravila, odnostno pravila teorijski postoje ali ih se ocigledno ne pridrzavaju uvek. pozdrav

Iz iskustva znam da kad stave u stiroporu carini je uglavnom muka da to otvore i provere nekad malo zaseku i preleo pa ne ocarine jer ne mogu jer nisu ni videli sta je unutra :p
Zato ne podleze carini... mada sad ako svi krenete da trazite stiropor od kineze bice svasta

Mislim da je ovo za ginisovu knjigu 100% iz kine preko CN poste kod nas za 3 dana!
KinaCN 3 dana.jpg

prodaja ili stvarno praviš neku mašinčinu

nikakva prodaja, pravim nešto. :)

mnogo para, ali hebi ga, bilo mi hitno. na stranu što stvarno da sam naručio preko obične isporuke možda bi mi odbili paket. dakle, ako nećeš problem - plati.

kao što rekoh - srbija.

Ja sam narucio kulrercice za ram od 1cm za 9$, 50 komada, bas me interesuje sta ce biti :)

Verovatno ces dobiti pohvalnicu :D

Jel si se ti bese prebacio na BG carinu ?? Ona u NS je ipak rigoroznija.

Ne rekao sam kinezu sa stavi racun i obajasnjenje za sta se koristi, samo kinezi me nikad ne poslusaju :)

Sta tu nije jasno da krajnji kupac placa pdv. Nema nikakve muljaze

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno