Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Da li ima veze ako 2 R9 280X koje planiram da stavim zajedno budu od razlicitih proizvodjaca?

HIS Radeon R9 280X iPower IceQ X² Boost 3 GB GDDR5
MSI R9 280X Gaming 3G 3GB GDDR5

Konkretno te dve.

@ Saj, bice i za unucice;)

Mozda i mogu 270x da bacaju 510 kh/s toliko da testiras 5 minuta a ne za 24/7.
Moje asuske bacaju 460 kh/s na 1.1v (underklokovane) i to stabilno radi temperatuje 58 C vent 1300 obrtaja (35%).

evo spustio sam core clock na 1000 a memory clock je ostao na 1500, i dobijam 949 kh/s u odnosu na 969 kh/s, ali kada spustim memory clock na 1400 ne dobijam ni 830, tako da memory clock mora da mi ostane na 1500. a posto ne mogu da smanjim memory clock (jer necu toliko kh/s) samim tim ne mogu ni da smanjim napon. tako ja shvatam, jer cim smanjim napon krene ekran da zaseckava.
mislim onda da je najbolje da ostavim ovako jer ne mogu nizi napon bez smanjenja memoryckocka koji smanjuje kh/s

evo pogledajte sta lik kaze na oc.net

TC 32755/24550 (test both)

vectors 1

GPU Threads - 1

Intensity - 18

Worksize - 512

Clocks,

Core - 1000 (-15mv)

Memory 1375/1250 (test both)

Power limit 20%

Fan ~ 70%

nisam probao ali pretpostavljam da daju mnogo manje a vent na 70% :p

Samo da vam kazem da sam pekao graficku, ubacio je da se postepeno ugrije, kad je temperatura stigla blizu 200 stepeni pocelo je sve da ispada iz nje, svaki kondezator je ispao, samo dva su pukla, tako da cu sad da je testiram, pa javljam rezultate.
Inace ovo se ne isplati raditi u kuci, jer citava kuca smrdi na plastiku, i roba mi je primila miris.

Roba? Da nije slucajno ta roba bele boje? :D

Samo da vam kazem da sam pekao graficku, ubacio je da se postepeno ugrije, kad je temperatura stigla blizu 200 stepeni pocelo je sve da ispada iz nje, svaki kondezator je ispao, samo dva su pukla, tako da cu sad da je testiram, pa javljam rezultate.
Inace ovo se ne isplati raditi u kuci, jer citava kuca smrdi na plastiku, i roba mi je primila miris.

Izgleda da si ti to prepekao. Zagoreli ti čvarci bre. :D

Ajde javljaj radi li ili ne. :)

Koju od ove tri kartice, uzeo bi dva komada...

AMD Radeon R9 270 Sapphire Dual-X OC 2GB/GDDR5, DDVI/HDMI/DP/11220-00-20G 20.000 din

SAPPHIRE Radeon DUAL-X R9 270X 2GB GDDR5 OC WITH BOOST 22.100 din

MSI R9 270X Gaming 2G [915-V303-002] 23.500 din

gde si nasao AMD i SAPPHIRE po tim cenama?

Sta mislite o ovoj konfiguraciji za suvi pocetak:

Biostar ta790gx 120
Amd athlon le 1600
2gb rama
hard

2x radeon r9 270 (koji)
antec hcg620 napajanje..
Arctic cooling f12 ventilatori

Da li bi ovo funkcionisalo, neznam mnogo o hardveru u kontekstu mininga, mislim da bi antec mogao da izgura dve 270ke bez x sufixa, ovo je samo experimentalni rig, interesuje me ponasanje, problemi, dispacija toplote....

Te dve safirke su odlične.
Napon zaključan ali može da se flešuje bios.
Ako imaš dovoljno konektora na napajanju ja bih išao na X po tim cenama.

Hvala

Dobro me podseti za napajanje, imam samo dva 6+2. A napajanje je Corsair HX520w

Pa nista onda ove 270, ili 270x pa da nabavim kasnije napajanje..

Ali ne bi trebalo nesto mnogo vise 270x da daje, jel..?

Daje nesto malo vise, oko 30-40 kh/s,zavisi od klokova...samo na to napajanje nece ici 270x....moze jedna, za dve ti treba 4x6...jedna 270X-ica zahteva 2x6...

Da li ima veze ako 2 R9 280X koje planiram da stavim zajedno budu od razlicitih proizvodjaca?

HIS Radeon R9 280X iPower IceQ X² Boost 3 GB GDDR5
MSI R9 280X Gaming 3G 3GB GDDR5

Konkretno te dve.

Ljudi treba mi pomoc da znam sta da kupujem jel moguce da niko nije imao iskustva? :/

@Igy
Ja imam na jednom rigu 2x Vaporx, Asus i Vtx (sve su 280x), rade bez problema ;)

Nikad nisam ranije stavljao dve grafe u komp pa zato pitam, otkud znam jel mozda ima neke nekompatibilnosti ili slicno. :)

Nikad nisam ranije stavljao dve grafe u komp pa zato pitam, otkud znam jel mozda ima neke nekompatibilnosti ili slicno. :)

Jedina nekompatibilnost ce biti u naponima i klokovima, ali to ti nista nece smetati kod rudarenja ;)

E ovako, imam par pitanjca:
1. Ne vidi mi win graficku na x1 slotu... a na x16 vidi. Da li ti znaci da trebam da prespojim one pinove na x1 slotu i da li je to neko radio?
2. Win mi sve grafe 280x dc2t vidi kao HD RADEON 7900? Sta da radim i da li je to ok?

Interesuje me koji ekstender bi bio pogodan za r9 270 (1 joj treba 6pin za napajanje) ako želim da je ubodem u pcie x1 slot? Jel mora taj neki sa molexom ili samo x1 na x16? Ne bih da kupim nešto pogrešno.
Takođe jel može da se koristi i crossfire r9 270 ako je jedna na x2 a druga na x1?

Hvala

2. Win mi sve grafe 280x dc2t vidi kao HD RADEON 7900? Sta da radim i da li je to ok?
stari su ti drajveri ili si imao stare drajvere pre ovih. očisti sa DDU + driver sweeper i instaliraj nove i videće ga kao series 200

Probao sam i ja danas da spustim napon na mojim safirkama (R9 270) na 1.1 sa VBE7 i za sad radi super spala potrosnja za 20w po kartici, i sad trose 130w. Podesavanja 1020/1480 - daju 435khs.

Evo i slike potronje jednog ringa sa 2 kartice.

stari su ti drajveri ili si imao stare drajvere pre ovih. očisti sa DDU + driver sweeper i instaliraj nove i videće ga kao series 200
Hvala, probacu odmah...
A za pitanje br 1. nadam se da ce neko odgovoriti posto mi nije sve jedno da prespajam po ploci... zbog grafe... :(

Probao sam i ja danas da spustim napon na mojim safirkama (R9 270) na 1.1 sa VBE7 i za sad radi super spala potrosnja za 20w po kartici, i sad trose 130w. Podesavanja 1020/1480 - daju 435khs.

Evo i slike potronje jednog ringa sa 2 kartice.
Bas sam danas uzeo jednu 270 safirku, da vidim kakva je, i cim sam otvorio kutiju, vidio sam na grafickoj kartici nesto crno na dva mjesta, kao neka mast ili tecnost CRNE boje, nisam dirao prstima, a nalazi se kod dvi lemova i na nekom random mjestu blizu 6pinskog ulaza, sta je to i da li je neko imao slican problem (da tako kazem)?
Inace kartica radi evo vec nekih pola sata i daje 430 kh/s sa tvojim podesavanjima.

Poslednja izmena:
Bas sam danas uzeo jednu 270 safirku, da vidim kakva je, i cim sam otvorio kutiju, vidio sam na grafickoj kartici nesto crno na dva mjesta, kao neka mast ili tecnost CRNE boje, nisam dirao prstima, a nalazi se kod dvi lemova i na nekom random mjestu blizu 6pinskog ulaza, sta je to i da li je neko imao slican problem (da tako kazem)?

Bas si me baco u trim, isao sam odmah da pregledam kartice :d, ali nenadjoh nista sumljivo na njima. Mozda da konsultijes radnju u kojoj si kupio karticu.

Premestio rig tako da strujanje vazduha u prostoriji ide direktno kroz rig, undervolt-ovao i 7850 na 1.1V, podigao klok 270-cama na 1060/1460 i 7850-cama na 1060/1250, smanjio brzinu ventilatora na 7850-cama na 45% i posle 9h rada sve je odlično:

Pogledajte prilog 135205

R/A je samo 0,03%, WU/KHS je odličnih 0,93, temperature sasvim OK.

Ne menjam ništa više na ovom rigu, spremam pare za sledeći :)

Poslednja izmena:
Interesuje me koji ekstender bi bio pogodan za r9 270 (1 joj treba 6pin za napajanje) ako želim da je ubodem u pcie x1 slot? Jel mora taj neki sa molexom ili samo x1 na x16? Ne bih da kupim nešto pogrešno.
Takođe jel može da se koristi i crossfire r9 270 ako je jedna na x2 a druga na x1?

Hvala

Po mom misljenju, iskljucivo ekstender sa molexom

Zbog cega molex ako je 1x6pin i ako nema dodatna napajanja za kartice?

Valjda se ti sa molexom koriste kad su dva napajanja u rigu...

Nazad
Vrh Dno