Šta je novo?

Nokia Lumia 520

Predikcija? Sad si me nespremnog uhvatio, ja ni ne znam ima li to ovde. To je uvek prva stvar koju ugasim :D

Ljisica :D Pa ne znam jel ima, ja kad sam cackao ne secam se jel bila, mislim da nije. Eto vidis nemas ni predikciju, znas li ti koliko ces gresaka napraviti u odnosu na onog ko ima. Odmah gubis u startu. :)

Nema evo sad gledam. Pa znaš kako, možda na tim vašim tastaturama :D Ovde mi je procenat grešaka minimalan. Jedino gde bih gubio vreme je sa ovim našim ćđč i to. Opet isto tako dovoljno je jednom da ti tastatura da pogrešan predlog i džaba sve :)

Do sutra cemo ovako :D ali da ne idemo vise u off.... a i Boris ce nam reci da smo bezobrazni ipak je on mod ovde. :) Vidis nema ga, zeza ga onaj Gmail push :p

Predikcija ima za engleski. A ja opet nema sanse sa dve ruke da kucam, levi palac mi je neupotrebljiv.

Tacno sam znao da ce reći nešto što nije swype jednom rukom ali nije ni kucanje sa obe ruke :D Gde je to za engleski? Jel mora ENG tastatura da bude podešena?

Nema evo sad gledam. Pa znaš kako, možda na tim vašim tastaturama :D Ovde mi je procenat grešaka minimalan. Jedino gde bih gubio vreme je sa ovim našim ćđč i to. Opet isto tako dovoljno je jednom da ti tastatura da pogrešan predlog i džaba sve :)
Imaš predikciju na engleskoj tastaturi.Prebaci sa srpske na englesku tastaturu i videćeš je.Nije još ubačena za naš jezik,jer nema još dictionary da se skine.Ali kažem, uradiće kompletnu reviziju tastature sa WP8.1

Poslednja izmena:
Jel moze neko da mi objasni ukratko kako da instaliram WP8 Black? Kad udjem u update, ide ono trazenje ali ne nadje nista... Citam ovde dosta vas ima, zasto ja nemam? :D Mozda malo glupo pitanje al ne razumem se bas u to.

Gde si uzeo telefon, mozda je sa neke egipatske mreze ili tako nesto. Sta ti pise u settings/extras + info

Jel moze neko da mi objasni ukratko kako da instaliram WP8 Black? Kad udjem u update, ide ono trazenje ali ne nadje nista... Citam ovde dosta vas ima, zasto ja nemam? :D Mozda malo glupo pitanje al ne razumem se bas u to.
Moraš prvo da znaš poreklo telefona.Skini sa Store-a, "AnTuTu Benchmark" i u "Information" ti stoji zemlja porekla.Meni prvo piše Device Name: RM-914_appac_taiwan_473.
Dakle prebaciš region npr. na Taiwan, samo za jezik ostavi srpski ili engleski.Regionalni format postavi na Srbija i restartuj telefon iz podešavanja "Jezik+Region".Posle toga samo u isključi automatsko podešavanje vremena i datuma i podesi ručno vreme na glavni grad ili oblast te zemlje.Ukjuči WiFi i proveri ažuriranja.Kada se sve završi i dobiješ "Lumia Black" vrati sve na staro sem regiona koji treba da bude United Kingdom ili USA.
posle ovoga skini "LUMIA pusher" i/ili "SysApp Pusher" i instaliraj i ažuriral aplikacije...:smash:

Edit: I kupi neke ljudske sluške, tipa nemački "Elecom".Jeftine su, a 3X su bolje od tog krša od slušalica što dobijaš uz telefon. :d :D

Poslednja izmena:
Jeste vala piše, "u više info".:S:

"EDNET" je iz Nemačke. :,,:
I oni stavljaju svoje sluške na sve uvezene low i middle-end mobilne telefone, uvezene iz Kine.

Poslednja izmena:
EDIT: mid-range modele. :lupko:

Da se upisem kao vlasnik ovog modela. Hteo sam da iskuliram od androida nakon dve i po godine a nisam imao puno para i resenje se nametnulo samo, za sad sam zadovoljan, radi lepo, svidja mi se tile koncept (dosadilo mi je da spustam status bar), odlicna integracija vise naloga (sve mi stize u jednom thread-u, i sms i facebook poruka...), interfejs je lep, minimalisticki, neke stvari su na androidu malo prakticnije, neki programi imaju manju funkcionalnost (probao nekoliko dropbox klienata i nijedan nema opciju da sacuvam neki fajl osim slika), ali sve su to prezvakane teme, da se ne ponavljam.

Moraš prvo da znaš poreklo telefona.Skini sa Store-a, "AnTuTu Benchmark" i u "Information" ti stoji zemlja porekla.Meni prvo piše Device Name: RM-914_appac_taiwan_473.
Dakle prebaciš region npr. na Taiwan, samo za jezik ostavi srpski ili engleski.Regionalni format postavi na Srbija i restartuj telefon iz podešavanja "Jezik+Region".Posle toga samo u isključi automatsko podešavanje vremena i datuma i podesi ručno vreme na glavni grad ili oblast te zemlje.Ukjuči WiFi i proveri ažuriranja.Kada se sve završi i dobiješ "Lumia Black" vrati sve na staro sem regiona koji treba da bude United Kingdom ili USA.
posle ovoga skini "LUMIA pusher" i/ili "SysApp Pusher" i instaliraj i ažuriral aplikacije...:smash:

Edit: I kupi neke ljudske sluške, tipa nemački "Elecom".Jeftine su, a 3X su bolje od tog krša od slušalica što dobijaš uz telefon. :d :D

Pise mi da je iz madjarske :/ Probao sam to sto si rekao sa Taiwan i nece, sve sam uradio kako si rekao... I probao sam onda isto tako samo da podesim na madjarsku i opet nista. :/ Btw imam slusalice od Iphona, razbijaju... :D

Al sad mene buni kad ja udjem u extras+info pise mi ispod Softwre release "Lumia Black i" crvenim slovima velikim. Jel to znaci da imam black? >.< Nije mi se nista update-ovalo nigde... :S

I koja je uopste promena dosla sa tim Black update-om? Izvinjavam se sad sto sam izbombardovao postovima, ne znam dal je ovde dozvoljeno...

Al sad mene buni kad ja udjem u extras+info pise mi ispod Softwre release "Lumia Black i" crvenim slovima velikim. Jel to znaci da imam black? >.< Nije mi se nista update-ovalo nigde... :S
Da imaš zadnji update, tj. "Black Update".Imaš Youtube pretragu pa kucaj tamo "Lumia Black and GDR3" update.Sada možeš da podesiš da ti se telefon budi sa "double tap to wke" opcijom, npr.
Skini sada iz Prodavnice "Lumia Pusher", (a može i SysApp Pusher") i probaj da instaliraš ili ažuriraš sve sistemske i druge Nokia aplikacije.Obavezno postavi za region: "Ujedinjeno Kraljevstvo - United Kingdom", pre ovoga i tako i ostavi...:smash:

Edit:Nemaš potrebe da šalješ post za postom.Koristi opciju "Promeni poruku" i Edit, pa samo dodaj naknadni tekst...

Poslednja izmena:
Gde bih mogao da kupim zadnji poklopac i koliko kosta kod nas
? Gledao nesto na amazonu 6$ i free shipping ali ne znam koliko je to sigurno. Nekako mi je dosadila crna boja pa bih probao zutu. :)

Free shipping sa Amazona teško. Sa eBay-a da. Ja sam kupio u Ušću za 1000din i jednu sa eBay-a za 6$, potpuno su istog kvaliteta, kao original.

Zar ti nije bilo lakse da pitas gugl "what is lumia black" i znao bi da li ga imas za 10 sekundi :)

@ coni

Dobrodosao :) Probaj Cloudy Box Light, nudi download za bilo sta sto imas, ali nisam siguran gde trpa sve te fajlove..

Zar ti nije bilo lakse da pitas gugl "what is lumia black" i znao bi da li ga imas za 10 sekundi :)

@ coni

Dobrodosao :) Probaj Cloudy Box Light, nudi download za bilo sta sto imas, ali nisam siguran gde trpa sve te fajlove..

Ja sam provalio da mi je jedini nacin da downloadowane fileove prebacim na pc preko music+videos hub-a, sacuvam file kao mp3, i nalazi se u music folderu.

To ono sto si pominjao preko UC browsera ili?

Da se upisem kao vlasnik ovog modela. Hteo sam da iskuliram od androida nakon dve i po godine a nisam imao puno para i resenje se nametnulo samo, za sad sam zadovoljan, radi lepo, svidja mi se tile koncept (dosadilo mi je da spustam status bar), odlicna integracija vise naloga (sve mi stize u jednom thread-u, i sms i facebook poruka...), interfejs je lep, minimalisticki, neke stvari su na androidu malo prakticnije, neki programi imaju manju funkcionalnost (probao nekoliko dropbox klienata i nijedan nema opciju da sacuvam neki fajl osim slika), ali sve su to prezvakane teme, da se ne ponavljam.
Nema još zvanične aplikacije za "Dropbox".Zašto ne koristiš "GetThemAll" klijent, koji ima direktnu integraciju sa "SkyDrive" cloud ? :smash:

Testiram sad taj getthemall, odem na dropbox sajt preko aplilacije, ne mogu da skinem nista na telefon..

Bravo.. radi, konacno neka korist od UC browsera :) Ima li neke sanse, posto mi zadnjih dana precesto puca raspali IKOM, da se fajl prebaci preko wifi-a na komp, iako nemam internet konekciju? Kako bi se to izvelo, recimo ima ova opcija iz UC browsera, nalik AirDroidu sa URL-om i sifrom, ali pretpostavljam da to ne radi kad nema internet konekcije? Gledam kako bi izveo recimo, skinem prevod od filma i da ga prebacim na komp, kad nema neta.. ne racunajuci kabl naravno.

Poslednja izmena:
Digni web server na kompu pa mu pristupi preko browsera na telefonu npr. Http://192.168.1.10

Nazad
Vrh Dno