Šta je novo?

Nokia Lumia 520

@ chobby

Da upravo si to rekao, procitaj ponovo, kako niko vise ne zna da se izvini, prizna gresku, strasno..

@ borgof

Jel ko na Twitteru, recimo imam 3 notifikacije a i dalje stoji samo "1" na tileu? To je do developera i do nekih aplikacija, i treba ispraviti naravno.. Samo kazem da zelim sve ovako da ostane kako je, a plus ce biti ako bude glavni notification centar ili neki 'history' svega sto kaze Darko.

ili stoji nista, da na to mislim. Kontam ja da tu ima udela developera, ali kao sto rekoh ni sam ms-ov skype ne radi to kako treba. Jedino sto bih voleo od androidovog padajuceg menija je set shortcut-a za wifi, 3g, bt...

Za prvo se slazem, rekoh, glupost je. Ja sam otkljucao telefon i stavio time:me aplikaciju, tako da u njoj je sad i prognoza i vreme i procenat baterije i to se osvezava sve u realnom vremenu. Za godinu dana sam vec naucio kako mi se ponasa telefon u smislu kad koliko trosi i sta mogu da ocekujem od baterije tako da mi battery aplikacije nisu potrebne. Sto se samih aplikacija tice, ne znam sta koristis ali ovo sto ja koristim i kako koristim ne vidim nikakvu razliku u odnosu na Android. No opet to zavisi sve od toga ko sta koristi...

@ borgof

Ne moze nista, onda nije ni stiglo. Problem sa twitterom recimo je sto ce uvek da stoji "1" ma koliko notifikacija imao. Ali ovo su sve zesci "first world problems" o kojima pricamo i nema veze sa notification centrom i ideologijom iza toga odnosno onih koji ga traze.. "Nerviram" se i mozda deluje tako, jer ljudi ne zele nista drugacije, vec sve da bude isto al da pise NOKIJA, i smoricu se opasno ako radikalno promene stvari..

Pa koliko ja razumem da bi mi aplikacija izbacila ikakav notification, ona mora da stupi u kontakt sa serverom i da se sinhronizuje, a da bi to uradila mora da ima sistemski dopust za upotrebu konekcije i ocigledno je da na nekima od aplikacija taj "krug" ima negde prekid, posto mi se desavalo nekoliko puta da udjem u viber i da pocne da mi baca po 4-5 toast-ova odjednom iako na tile-u nije stajalo nista, isto i sofa score, i sam ga koristis sigurno ti se desilo da pocne da ti baca notification tek nakon sto udjes u app. Kazem opet slazem se sa tvojom "first world problems" konstatacijom, ali ocigledno je da problema ima i da treba da ih ispeglaju, i to je ono cemu se ja nadam od update-a, jer rekli su da ce raditi na prilagodjavanju notificationa ne samo kozmeticki vec i ispod haube.

Hahahahahahaha kako se iznalupeta covek da li je realno ovo??

A Koji WP8 telefon koristis??

Informisi se malo.
+1, Amin za ovo.

Nego šta je ovo? Diskusija prešla na L520 temu. Pominje se neki Glance, (a to ovde nema), ili ste samo pobegli od dejan87dex-a ? :D :d

Poslednja izmena:
@ borgof

Jok, koristim Soccer Livescores, retko kad doduse stavim da me obavestava, ako imaju dve dobre utakmice u isto vreme, i radi mu savrseno push ali nema tile obavestenje, Toast ima..

Hmm, onda sam se prevario, znam da sam sa nekim imao diskusiju o livescore aplikacijama, mislio sam da si bio ti. Elem, ni SS nema live tile vec toadt, ali koji je neregularan. Evo recimo gledam dok sam pisao prosli post nije me obavestila o pocetku MC-Chelsea iako mi je na favorites, vec tek kada sam usao da proverim, a sada mi baca toast za drugu tekmu. Tako, malo je random.

Meni sofascore radi odlicno ,cak mi i daje link da vidim gol :)

@ borgof

Zato je i ne koristim, Soccer Livescores radi bez greske kao i na androidu kad sam je koristio.

Tiles uglavnom zezaju kada je ukljucen battery saver, kada data sense blokira internet jer ste probili zadanu kvotu, zna onda da zeza kada je ukljuceno da gasi wifi kad je ugasen ekran itd. Ne desava se uvek i svima(ko zna ko sta i kako ima podeseno zato se i javljaju razlike). Ja sam sto puta do sada ponovio, sve drzim uvek ukljuceno i nikad nikakvih problema nisam imao. Ne racunam probleme kao sto je bilo do skoro sa Viberom da sama aplikacija nije radila kako treba.

Dobro ona radi po tom pitanju, imam statistiku, postave, istoriju susreta oba tima... Ali me zaj***va sa random notifikacijama.

Potvrđujem.Stvarno ne znam kave to probleme ima Borgof.A ovu Borisovu ne koristim, jer pratim više sportova u isto vreme."SofaScore" zna da bude čak i malo iritantna.U stvari, isto radi kao i na androidu...

Ne koristim notifikacije za tviter tj koristim samo za DM, a tu nikad nisam imao vise od 1 u trenutku, ukljucicu i za ostalo pa cu bas da vidim.

E, da btw ne koristim twitter. Ne radi mi battery saver nikada, uglavnom mi telefon izgura od jutra do sutra, a i imam punjac od POS terminala na poslu.

Meeeh, ne treba mi to. Imao sam na androidu i koristio sam kratko. Mada imas i ovde blagi oblik swype-a, ako nisi znao, kada ti na brzinu treba neka cifra ili simbol, samo pritisnes simbol/num taster i swypujes na zeljeni simbol.

Uf, koliko ovo nema veze sa pravim swype-om, pa još sa predikcijom... Nemogućnost instalacije this party tastatura, pre svega onih Swype/SwiftKey tipa je za mene jedan od većih nedostataka. Bez preterivanja, ja otkucam poruku bar 3x brže na Androidu nego na wp-u.

Meni je taj swype najobicnija glupost i nisam je koristio ni na androidu tako da mi ovde tek nimalo ne fali. WP ima super tastaturu i bas brzo kucam na njoj. 100 ljudi - 100 cudi :)

Bas.. ja cu pre Rubikovu kocku da slozim nego recenicu preko swypea da otkucam.

Ja sam probao to da koristim nekoliko puta baš nakon čitanja tako nekih komentara kako je super, bolje, brže itd međutim moji utisci su totalno suprotni. Em mi je lakše da kucam normalno em što mnogo brže otkucam.

With all due respect, onda je niste koristili kako treba ili dovoljno dugo. No dobro, neka ostane na 100 ljudi, 100 ćudi...

Meni je taj swype najobicnija glupost i nisam je koristio ni na androidu tako da mi ovde tek nimalo ne fali. WP ima super tastaturu i bas brzo kucam na njoj. 100 ljudi - 100 cudi :)

Probaj da drzis 5/5.5" telefon i kuckaj sa jednom rukom :) Mislim razumem neke koji imaju male ruke i ne mogu da predju na veci ekran.

Pogledaj samo popularnost swiftkey-a da je jedan Apple posle toliko godina dopustio da se pojavi, ne bas tako, ali slicna izvedba.

WP je tu gde je samo zbog toga sto mu je evolucija spora... Inace cim dodju stvari sa androida i iOS-a, videces samo koliko ce korisnika da dodje.

Pa nije da je neka nauka skapirati kako radi... Prosto ne sviđa mi se i ne vidim prednost iste koju recimo ti vidiš. Pogotovo što kad kucam sa dve ruke mislim da kucam brzinom koju bih jako teško postigao na toj tastaturi, ako je brzina merilo toga da li je ista dobra.

To je samo napravljeno da olaksa kucanje sa jednom rukom, ko kaze da bi otkucao brze jednom rukom tapkanjem od bilo koga od nas jednom rukom laze :)

Mada ne znam, meni je cupavo dve ruke ili swipe sta je brze :)

Probaj da drzis 5/5.5" telefon i kuckaj sa jednom rukom :) Mislim razumem neke koji imaju male ruke i ne mogu da predju na veci ekran.

Pogledaj samo popularnost swiftkey-a da je jedan Apple posle toliko godina dopustio da se pojavi, ne bas tako, ali slicna izvedba.

WP je tu gde je samo zbog toga sto mu je evolucija spora... Inace cim dodju stvari sa androida i iOS-a, videces samo koliko ce korisnika da dodje.

Pa o tome se i radi. Zašto pobogu na 5.5 da se uopšte trudim da kucam jednom rukom?

Ne znam. Pijem kafu ili drzim cigaru u ruci i kucam drugom rukom? :d

To je samo napravljeno da olaksa kucanje sa jednom rukom, ko kaze da bi otkucao brze jednom rukom tapkanjem od bilo koga od nas jednom rukom laze :)

Mada ne znam, meni je cupavo dve ruke ili swipe sta je brze :)

Pogubili smo se u odgovorima izgleda, tj onaj post nisam quote-vao a nisam tebi odgovarao... Elem, naravno kucanje jednom rukom ni ne uzimam za ozbiljno. Kucam sa dve skoro pa uvek, ok ima situacija kada su mi zauzete ruke pa izvodim akrobacije jednom ali to je retko. I voleo bih da vidim tog ko će jednom rukom na swype tastaturi da otkuca nešto brže od mene koji kucam regularno sa dve. Zato kažem, nikakvu prednost ne vidim...

I voleo bih da vidim tog ko će jednom rukom na swype tastaturi da otkuca nešto brže od mene koji kucam regularno sa dve. Zato kažem, nikakvu prednost ne vidim...

Da organizujemo takmicenje? :) Pazi ne znas sta je power of swiftkey. Dobra predikcija, a jos ako neko koristi bas cesto swipe, to je win win.

Predikciju jel koristis na WP?

Ostaviš, otkucaš, uzmeš opet. Manje si vremena izgubio nego da kucaš jednom rukom plus jedna bespotrebna aplikacija manje :d

E ***, onda mi izgori cigara i ohladi se kafa :)

Poslednja izmena:
Kada dođe taj famozni swype na proleće na WP, opet će ovi android belieberi da troluju i da traže novu manu.Mani se ćorava posla...

Ma piiip se meni za to, sad pričam nevezano za platformu, meni je to totalno besmislena aplikacija i kao što je nisam koristio tamo neću ni ovde kad i ako dođe...

Da organizujemo takmicenje? :) Pazi ne znas sta je power of swiftkey. Dobra predikcija, a jos ako neko koristi bas cesto swipe, to je win win.

Predikciju jel koristis na WP?

E ***, onda mi izgori cigara i ohladi se kafa :)

To je zato što sporo kucaš na tom swift key-u :D

Takmičenje uvek :) Recimo da mogu da kucam brzinom kojom kucam na laptopu a tamo stvarno znam brzo da kucam. Mada opet kažem nije mi sve ni u brzini, prosto mi je ovako lakše i praktičnije...

Predikcija? Sad si me nespremnog uhvatio, ja ni ne znam ima li to ovde. To je uvek prva stvar koju ugasim :D

Nazad
Vrh Dno