Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Imam 6670 i po onoj tabeli vidim da bi trebalo da daje 127 khs, ja na guimineru vidim 114 a coinotron (tamo sam se prijavio za probu) mi ocitava 146 khs, sta je tu tacno a sta nije?

ja sam isto se poceo igrati sa 6670 pre dva meseca ... davala mi je oko 100-110 kad stavim da kopa naj brze moguce ako ocu da surfujem pogledam internet onda smanjim intesitu pa ne steka ...

to sto vidis na sajtu ti je njihova procena (ona varira i sluzi cisto za okvirni info ..) dakle ako te interesuje trentna brzina gledas minner ;)

Za nekog zezancija, a za mnoge uključujući i mene koji imaju 7-15Mhs-a stabilan izvor prihoda, odnosno doktorska plata pa pomnoži sa 3,4 ili 5. :), većina malo ozbiljnijih rudara danas zarađuje 100-150$, mada nije sve to tako jednostavno kao što se izdaleka čini...

Ma kapiram ja da se dobro zaradjuje sa ozbiljnom opremom nego, jednostavno, nisam mogao da shvatim kako se dolazi do odredjene vrednosti pukim cedjenjem hardwarea.
U pocetku sam mislio da to odredjene institucije finansiraju, one kojima treba ogromna snaga proracunavanja a kojima se ne isplati da same kupuju opremu (nesto kao Folding@Home) ali vidim da toga ima sve vise i sve vise kosta.
Nema veze, ipak je ovo IT forum i ne bih da trolujem sa nekim ekonomskim stvarima.
A to da nije jednostavno sam skapirao u protekla dva dana :D, iako ne spadam u noobove IT-a.

Nego moze li neko da mi potvrdi? Da ponovim...
Druga stvar, ubacio sam na coinotronu adresu za isplate, kolko sam ja racumeo oni vrse isplatu tek kad nakupim 0.3 LTC-a?

@Detector,
Hvala, tako sam i mislio. Inace mi je intensity na 18, dal da to pojacam, ima li svrhe, mashina mi sluzi iskljucivo za testiranje mininga?

Poslednja izmena:
^ Jesi li vidio koji klokovi daju 127 kh/s?
Ako nisi, pogledaj, klokuj, pa vidi koliko ces kh/s dobiti.

Da, da, gpu na 900, dok je moj na 800.
Thx

Hvala, tako sam i mislio. Inace mi je intensity na 18, dal da to pojacam, ima li svrhe, mashina mi sluzi iskljucivo za testiranje mininga?

ja kada sam stavljao iznad 18 nisam mogao misa da pomerim, a mislim da nema svrhe kapiram da kasnije nije bas stabilno, a neces dobiti skoro nista mozda 5-6 kh/s ako se ne nevaram ...

generalno to ti je ti 100-110kh/s po meni relano sta se izvlaci iz te kartice (testiras / probavas ... ) ;)

Pratim ovu temu vec neko vreme i dosta toga sam procitao, btw nisam procitao sve a verujem i da niko nije.
Nesto sam se malo vise zainteresovao ovih dana pa reko da probam kako to radi.
E sad, probao sam 300 cuda u ova 2 dana i nikako da to proradi sve kako treba. Nikako da nadjem neko dobro step-by-step uputsvo. Danas konacno, eureka, uzmem onaj guiminer i, ola, radi.
Imam 6670 i po onoj tabeli vidim da bi trebalo da daje 127 khs, ja na guimineru vidim 114 a coinotron (tamo sam se prijavio za probu) mi ocitava 146 khs, sta je tu tacno a sta nije?
Druga stvar, ubacio sam na coinotronu adresu za isplate, kolko sam ja racumeo oni vrse isplatu tek kad nakupim 0.3 LTC-a?

Ja sam po struci ekonomista ali i dalje ne mogu da shvatim kako se to, niizcega pravi nesto, jednostavno se protivi svakoj logici. Iz tog razloga sam na ovo gledao kao na neku trenutnu zezanciju kad sam prvi put citao o ovome (polovinom 2012-e)?
Kao ekonomista nisi ni prvi ni poslednji koji ne razume kako se prave pare od vazduha i da ti to prkosi logici. Zaboravi sve sto znas o ekonomiji jer te ovome jos nisu ucili.
Kriptovalute su bliska buducnost u transferu novca i online placanju. Hajde zamisljaj bitcoin (ili neki drugi coin) kao deonicu. Taj coin koji posedujes je delic jedne globalne firme koja ce praviti ozbiljne pare. Kao takav, coin ima svoju vrednost, vecu ili manju. Cena zavisi od potraznje, manupulatora na berzi... Kako kriptovalute budu sve vise prihvacene u placanju tako ce i cena skakati.
Nadam se da si razumeo bar delimicno, trudio sam se da ti uprostim maksimalno. Ako te zanima, slobodno me pitaj na PM, rado cu ti odgovoriti sve sto te zanima.

Ja sam po struci ekonomista ali i dalje ne mogu da shvatim kako se to, niizcega pravi nesto, jednostavno se protivi svakoj logici. Iz tog razloga sam na ovo gledao kao na neku trenutnu zezanciju kad sam prvi put citao o ovome (polovinom 2012-e)?

Ne bi slozio da se iz nicega pravi nesto. Ako bilo koju digitalnu valutu posmatras kao proizvod koji nastaje u procesu koji pokrece znanje a stvara oprema/masine a koji ima svoje proizvodne troskove onda bi ti trebalo biti jasno da ne nastaje iz nicega.

Po meni, uzgajao krompir ili kopao coine ista je stvar sve dok coini budu imali musterije kao sto ce ih krompir uvijek imati.
Istina, lakse je kopati a I bolja je para :D

Kao ekonomista nisi ni prvi ni poslednji koji ne razume kako se prave pare od vazduha i da ti to prkosi logici. Zaboravi sve sto znas o ekonomiji jer te ovome jos nisu ucili.
Kriptovalute su bliska buducnost u transferu novca i online placanju. Hajde zamisljaj bitcoin (ili neki drugi coin) kao deonicu. Taj coin koji posedujes je delic jedne globalne firme koja ce praviti ozbiljne pare. Kao takav, coin ima svoju vrednost, vecu ili manju. Cena zavisi od potraznje, manupulatora na berzi... Kako kriptovalute budu sve vise prihvacene u placanju tako ce i cena skakati.
Nadam se da si razumeo bar delimicno, trudio sam se da ti uprostim maksimalno. Ako te zanima, slobodno me pitaj na PM, rado cu ti odgovoriti sve sto te zanima.

Da to je sve ok, taj deo nije nista sporan. To sto si uporedio sa deonicom to jeste tako. To za ponudu i potraznju sve stoji. Domen trzisne ekonomije.
Deo koji je meni sporan je kako ja i ti (uglavnom ti :p) pravimo tu valutu. Deonice ne mogu napraviti, mogu ih samo kupiti, moze ih napraviti samo sama kompanija i u tom slucaju njihova pojedinacna cena se smanjuje.
Ovde pravimo valutu i njena cena sve vise raste... znaci wtf situacija.

Ne bi slozio da se iz nicega pravi nesto. Ako bilo koju digitalnu valutu posmatras kao proizvod koji nastaje u procesu koji pokrece znanje a stvara oprema/masine a koji ima svoje proizvodne troskove onda bi ti trebalo biti jasno da ne nastaje iz nicega.

Po meni, uzgajao krompir ili kopao coine ista je stvar sve dok coini budu imali musterije kao sto ce ih krompir uvijek imati.
Istina, lakse je kopati a I bolja je para :D

Pa po ovome ispada da je sve scam.
I da ce jednog dana kad neko prvi proda vecu kolicinu coina sve puci.

Da to je sve ok, taj deo nije nista sporan. To sto si uporedio sa deonicom to jeste tako. To za ponudu i potraznju sve stoji. Domen trzisne ekonomije.
Deo koji je meni sporan je kako ja i ti (uglavnom ti :p) pravimo tu valutu. Deonice ne mogu napraviti, mogu ih samo kupiti, moze ih napraviti samo sama kompanija i u tom slucaju njihova pojedinacna cena se smanjuje.

Не правиш директно новчиће него решеаваш блок са трансакцијама, а као мотивацију да наставиш то да радиш добијаш новчиће.
А цена расте јер је све теже решавати те блокове и све мање новчића добијаш, па си принуђен да га продаш скупље да би зарадио исту количину новца. То је моје виђење.

jel mogu da dobijem odgovor na post koji sam vec postavio?
Molio bih nekoga da mi odgovori koliko extendera treba da kupim za 4 r9 270 sapphire dual X kartice, i da li trebaju da imaju molex ili ne? ako je potreban molex da li na svima ili na koliko?
potreban mi je odgoovor sto pre da mogu da porucim koliko ujutru da bi stigli u utorak

hm svi smo to pogreno shvatili
Btc se trenutno koristi u promilima,u smislu placanja.ovih dana imas oko 50 000 transakcija dnevno,2000 na sat
E sad,zamisli ako se broj ovih transakcija uveca za jedno 100 puta,imaces preko 3000 transakcija na minut.Potrebna je veca hardwerska moc za obradu,stabilnost i sigurnost sistema.Tako da sav btc koji se sad dobija sluzi za stimulisanje razvoja mreze,znaci ne dobijas ga iz vazduha vec zaista radis u tom sistemu.Trenutno se dobija ''nagrada'' dok ce kasnije kad hagrada padne recimo na 3 btc po bloku i poveca br transakcija mineri dobijati mnogo veci fee koji se placa prilikom svake transakcije.Trenutno na fee se generise oko 10 btc dnevno,zato svaki blok koji se otvori nije tacno 25btc nego recimo 25,1 ,2...e sad zamisli uvecanje transakcija x100. Imao bi 1000 btc vise dnevno generisanih i to bi dobijali mineri...Tako da btc nikada nece prestati da se kopa,

Molio bih nekoga da mi odgovori koliko extendera treba da kupim za 4 r9 270 sapphire dual X kartice, i da li trebaju da imaju molex ili ne? ako je potreban molex da li na svima ili na koliko?
potreban mi je odgoovor sto pre da mogu da porucim koliko ujutru da bi stigli u utorak
Trebaju ti minimum 2,ja bih uzeo 8 ako je cena do 10e ili 4 ako je veca cena
Ne treba ti sa extenderom,ali bi bilo bolje sa

cena je pljackaska sa molexom 20e bez 15e. zato i pitam koliko da narucim da ne bacam novac za dzaba.
uzo sam ovu plocuhttp://www.winwin.rs/racunari-i-komponente/racunarske-komponente/maticne-ploce/maticna-ploca-mb-am3-970-gigabyte-ga-970a-ds3p-pcie-ddr3-sata3-glan-7-1-1179238.html i r9 sapphire grafike sa 1 6 pinskim prikljuckom za napajanje i kako sam skontao treba mi 150w za svaku grafiku a i konektor wuce 75, zato pitam da li extender sa moleksom moze da zavrsi poso i koliko mi trebaju extendera i koliko od njih da budu sa molexom. nov sam u ovome pa ne mogu sve da pohvatam preko noci treba vremena a nije jeftino da se pogresi i unisti ploca ili jos gore grafike

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?306906-Hardver-za-kopanje-(GPU-CPU-itd-)&p=3611236&viewfull=1#post3611236
Ti u svakoj temi postavi isto pitanje pa će ti neko odgovoriti :d.. Moj savet ti je da malo pročitaš http://forum.benchmark.rs/showthread.php?306906-Hardver-za-kopanje-(GPU-CPU-itd-)/page433 može ti koristiti ;)

Ok i dalje ne razumes. Zaboravi sve sto znas, jako je bitno. Ti ovo kad kopas bavis se kriptografijom, to sto radis obezbedjuje transfer novca, ti si sraf u digitalnoj masineriji. Ne postoji firma koja ce napraviti deonice jer je ceo sistem open source. Svaku deonicu tj. coin dobijas radom i iskljucivo radom, ne mozes lazirati. Mozes i kupiti na berzi kao sto bi i svaku drugu kupio. Slobodno mi posalji PM sa konkretnim pitanjem i objasnicu ti detaljno sve. Kad udjes u pricu videces koliko je sve jednostavno i genijalno zamisljeno. Sto je najbitnije, radi.

Za svaku po jedan sa molexom. Te karte vuku 150w a imaju po 1 pcie prikljucak sa 6 rupa. Taj moze da izbaci 75w, sto znaci jos 75w ide iz ploce. Extrnder bez molexa ti to nece isporuciti. Oni sa molexom su 15-20e, uglavnom 20e.

Za svaku po jedan sa molexom. Te karte vuku 150w a imaju po 1 pcie prikljucak sa 6 rupa. Taj moze da izbaci 75w, sto znaci jos 75w ide iz ploce. Extrnder bez molexa ti to nece isporuciti. Oni sa molexom su 15-20e, uglavnom 20e.
Hvala druze to sam hteo da cujem, kratak i jasan odgovor koji je jos i koristan. ceo dan cekam da mi neko kaze i svi se prave englezi a ovaj forum valjda sluzi kako vama koji ste dugo u ovome da menjate misljenja tako i nama koji krecemo da se bavimo kopanjem da pitamo sta nam nije jasno. znam da mnoge smara da pisu po 3 ili 4 put istu stvar ali je to lakse nego da neko cita 1000+ strana po forumu da pronadje ono sto se moze napisati u 2 recenice. jos jedanput hvala

Ma malo ljudi kopa tim kartama. To je problem. I ja nisam znao dok ih nisam uzeo da imaju samo jedan pcie prikljucak, jer neke imaju 2 (gigabyte). Srecom covek od koga sam ih kupio kopa njima pa mi je odmah nabavio karte i extendere sa molexom. Karte su super inace, kopaju mi skoro 24h sa prosekom od 440khs. Temperatura 65-70 stepeni na default voltazi. 4 komada sa sve plocom i cpu pod smosom ravno 600w u zidu.

Cek malo, ekstenderi sa molexom idu na karte koje imaju jedan 6pin priključak za napajanje i u slucaju kad su 4 karte na ploci a 2 napajanja...?

ja sam hteo da uzmem one sto svi koriste 7950 ali ih nema nigde i ne zna se kada ce ih biti tako da su ostale samo na lageru r9 270 i 7850 i ja sam se odlucio da uzmem ove sapphirke 4 komada na ovu plocu Gigabyte GA-970A-DS3P koja ima 5 slota.
zanima me jer mogu ja tu 5 komada da zakacim a da ne napravim problem> koje napajanje da uzmem za 4 a koje za 5 ako mogu da se postave?

Poslednja izmena od urednika:
Extendere sa molexom koristis kako bi rasteretio maticnu plocu, tj eventualno je spasio spaljivanja usled velike kolicine struje koju isporuci preko pcie slota..

Proizvodjaci maticnih ploca nisu u 100% slucajeva racunali da ce 1x pcie slot biti podnozje za grafu koja povlaci 250+ w preko 12v grane..

Zato sada koristimo extendere sa molexom.. neko preferira one bez molexa.. misljenja su podeljena.. ja recimo sve moje extendere koristim iskljucivo sa molexom.. i otisao sam korak dalje i na samom extenderu odlemio 12v vodove kako ne bih dozvolio grafi da vuce struju sa maticne ploce, vec kompletno napajanje vuce direktno sa molexa (direktno sa napajanja) i sa dodatnih 6/8 pin konektora..

Izmedju ostalog, extendere koristis kako bi dobio sto bolju provetrenost izmedju grafika, tj veci razmak.. a samim tim nizu temperaturu i ono najbitnije.. stabilan rad masine..

jel mogu da koristim x1 extender u x16, x4, x8 ulaz na ploci?

Cek malo, ekstenderi sa molexom idu na karte koje imaju jedan 6pin priključak za napajanje i u slucaju kad su 4 karte na ploci a 2 napajanja...?

U tom slucaju ono napajanje koje napaja plocu iz njega izvlacis napajanje za molexe za karte. To ako koristis spajalicu. Ako imas adapter ili ih premostis da imaju istu zemlju, moze i drugacije. Ali u slucaju 270 ne treba 2 napajanja. Moze neko dobro 650 da tera sve, jos sa undervoltom kada ih smanjis na 130w po komadu imas i dobar luft. Ja koristim 750w tako da nemam nikakav problem. Volim da izbegnem 2 napajanja po svaku cenu.

trenutno kopam sa dve 7950 sapphire dual-x i imam oko 1100khasha... na maticnoj postoji jos jedan slobodan slot? sta mislite sta je najbolje da dodam? jos jednu 7950 ili neku drugu? ili da idem sa tim ekstenderima (oko kojih mi skoro nista nije jasno).... hvala...

U tom slucaju ono napajanje koje napaja plocu iz njega izvlacis napajanje za molexe za karte. To ako koristis spajalicu. Ako imas adapter ili ih premostis da imaju istu zemlju, moze i drugacije. Ali u slucaju 270 ne treba 2 napajanja. Moze neko dobro 650 da tera sve, jos sa undervoltom kada ih smanjis na 130w po komadu imas i dobar luft. Ja koristim 750w tako da nemam nikakav problem. Volim da izbegnem 2 napajanja po svaku cenu.

To mi je i receno u temi o hw-u kad sam pitao za 270x...Trebalo bi da ih imam 4 na Chieftec 850bps a treba da dobijem ekstendere sa i bez molexa pa me malo zbunilo ovoliko postova za molexe i kidanje vodova.

hvala na odgovorima, javljam se kada sve sklopim i pustim u rad da se pohvalim, da se zalim ili da trazim pomoc :)
samo jos jedno gloopo pitanje koje napajanje da uzmem za 4 R9 270? kontam da neko od 800-850w ali jel ima neko neki predlog od onoga sto ima u radnjama

80-850 bi trebalo da bude skroz ok ali pitanje je sta moze da se nadje trenutno, ne znam sta bih ti preporucio.

*** i ja bih voleo da kupim jos 2 napajanja toliko sam kratak, ali trenutno nema u radnjama nista... Uzeo sam corsair 750w, a i ona su overkill jer moze da se spusti voltaza. Znaci sve od 650w pa nagore zavrsava posao, ali da ima 4xpcie prikljucke i 4 molexa. Retka su ona od 650 takva (moj ss jeste al kosta jedno 18k dinara). Znaci 750 corsair/chieftec/cm i to je to. SF je kod nas preskup, isto kao i ss koji je svuda preskup, njih ne gledaj. Raidmax i lcpower samo ako hoces da se pitas kad pre i od cega crce (lc samo metatron vredi).

Nazad
Vrh Dno