Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

Treba da bude 5 V. Broj ampera zavisi od broja izlaza. Maksimalna potrošnja bi bila 0.5 A puta broj izlaza, a ispravljač bi trebalo da daje malo više od toga. Ja imam neki Belkin sa 7 izlaza i na ispravljaču piše 5 V 3.8 A. Tako je napravljeno da bi bilo dovoljno struje ako se svi izlazi maksimalno opterete. Verovatno možeš da prodjes i sa manje ampera ako uređaji manje troše.

Da li su nekome uključili upload boost, a da se prijavio od kada su stavili na sajt?

Meni su u sredu rekli 48h ali nisu još pustili.

prijavio se u sredu, pokupio vdsl modem u petak, ali brzina i dalje po starom. zvao sam juce, ne znaju nista, kazu da zovem u pondeljak

Koji si ti deo grada? Jel' se uopste zna koji delovi grada su pod optikom?!

Ja router već imam, pošto sam u decembru uzeo 50mbs.

Videću sutra da ih zovnem.

Meni danas treba da puste paket 20/1. Idem da pokupim modem, pa cemo videti da li valja ista.

Koji si ti deo grada? Jel' se uopste zna koji delovi grada su pod optikom?!

u pitanju je selo na 30 km od ns. ali koliko sam upucen, imamo optiku do centrale. zvao sam sada telekom, prebacivali su me na par brojeva, na kraju niko ne zna zasto mi upload nije povecan, kazu trebalo bi da bude danas u toku dana.

Kako znate sa sigurnoscu da imate optiku do centrale ?;) (ne racunajuci ove koji su dobili VDSL pa time znaju ^^). Ne mogu nikako sigurno da proverim :(

Neradin. Tako su nam rekli kada su montirali portove za adsl pre par meseci.. mozda gresim, tj mozda oni nisu bili upravu, videcemo. Upload booster mi jos nije ukljucen. Zovem sutra ponovo.

Da li je ovo još aktivno i gde se nalazi zvaničan info

Koje je to "ovo"? Informacija u kom selu je pajica? Jer tako zvuci kad napises tako "precizan" post, odmah nakon njegovog :D

zakacio bih scan licne karte, ali je cipovana pa nemam adresu na njoj :)
proradio mi je konacno vdsl, sada je i download bolji. ranije je jedva prelazio 17mbps, sada ide i preko 18. evo ga i speedtest http://www.speedtest.net/my-result/3281356747
a evo ga i slika iz modema

vdsl2.png

Poslednja izmena:
Koje je to "ovo"? Informacija u kom selu je pajica? Jer tako zvuci kad napises tako "precizan" post, odmah nakon njegovog :D

mislio je na uslugu "Upload Booster"

Nego evo jos jedne promocije koja traje do 31.3.2014

Bonus MB/GB za vaš mt:s broj!
Internet svuda uz Net i Box pakete

Izaberite neki od Net paketa sa dinamičkom IP adresom ili Box paketa i godinu dana, svakog meseca, biće vam na raspolaganju bonus saobraćaj za prenos podataka na vašem mt:s broju.

Na vama je samo da se opredelite da li bonus* želite da koristite na vašem prepaid, postpaid broju, broju sa tarifnim profilom Kontrola troškova ili postpaid broju u okviru Box paketa.

U okviru ove promocije možete iskoristiti i povoljnost aktuelne promocije Veća Net brzina po ceni niže!. Na ovaj način, odabranu Net brzinu dobićete po znatno nižoj ceni.

Ukoliko se opredelite za Net paket, svakog meseca tokom prvih godinu dana, biće vam, na odabrani postpaid broj, broj sa tarifnim profilom Kontrola troškova ili registrovani prepaid broj, dodeljena određena količina bonus MB/GB. Mesečna količina bonus saobraćaja za prenos podataka zavisi od Net paketa koji ste odabrali (250 MB za Net 5, 500 MB za Net 10, 1 GB za Net 20, 2 GB za Net 30, 5 GB za Net 50 i 10 GB za Net 100).

Ukoliko se opredelite za Box, tokom prvih 12 meseci ugovorne obaveze, na vašem postpaid broju u okviru odabranog Box paketa biće vam na raspolaganju mesečni bonus od 250 MB.

Promocija traje do 31. marta 2014. i važi uz ugovor na 24 meseca za Box paket, odnosno uz ugovor na 24 ili 36 meseci za Net paket.

*Bonus MB/GB važe u mesecu u kojem su dodeljeni, odnosno ne prenose se u naredni mesec.

Prepaid korisnici dobijaju bonus ukoliko izvrše mesečnu dopunu u minimalnom iznosu od 200 dinara. Potrebno je da svi korisnici redovno plaćaju mesečne račune. Povoljnost promocije se ne odnosi na stare postpaid tarife.

Telekom Srbija zadržava pravo izmene uslova promocije.

pajica123 javi posle tipa nedelju dana koliko stabilno radi.

Stekao sam utisak da je overhead manji. Šta drugi sa VDSL kažu?

Meni upravo pustili Upload Boost na 10Mbs

Sa promocijom imam 50/10 za 2400 rsd. Ja zadovoljan.

bice, bice siri se sve vise i vise

svaki dan neka nova centrala ima mogucnosti za VDSL

sad kad dodjemo na red

mada je ovo ekstra paket 50/2 za 1899din. :beat:

Poslednja izmena:
Ja bi i sa 20/10 bio zadovoljan, ali nece da daju :D

Mogu da krenu iz Targa opet da prikljucuju... samo, trebace im novi paketi izgleda :d

Sto jel ce ovo da ih uzdrma, svasta, pa njihovi paketi i CENE ne mogu da se mere sa ovim, jos da podsetim tamo su redovne cene i svako (ako ima mogucnosti da se prikljuci na TT mrezu) moze da ih uzme a ovo nisu redovne cene, a ne mogu svi koji zele ovo da uzmu tako da opet nema slicnosti sa TT cenama/brzinama.

P.S.

Na stranu to sto oni mogu da puste link zainteresovanima od 1Gbps, TS to NE MOZE, naravno kosta ALI je MOGUCE, kod TS nije moguce, elem na stranu sto je ovo optika u stanu.
Optika tj. FTTH je najbolji pristup netu i ne moze po kvalitetu da se meri nisacim(gubici su stvarno minimalni.

Poslednja izmena:
Za širenje sam mislio. Ako bi mogao da saznaš kako se napreduje u Kragujevcu pusti pp i imaš gajbu piva :)

Nazad
Vrh Dno