Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Da li je neko probao te cipove. Stalno se prica o njima ali nigdje nema dokaza da neko kopa sa tim.
Hash Rate Distribution Unknown 27,6455.0 MH/s
Mogla se uzeti pcb i 4 cipa pre jedno 6 meseci za test i develop za 50$,ali mi se nije dalo da idem u sangaj : )
Tako da to uveliko ore,milion cipova je napravljeno pa racunajte snagu

Ja sam ovo gledao jos prije mjesec dana, cak sam nasao i dokumentaciju. Ali nesto sam skeptican prema ovom. Ajd bas da vidim sad cu im mail poslati.

Cesto se porede situacije sa btc i scrypt asicima i to kao da je sve isto i da ce scenario sa btc asicom a onda i sve ostalo, ponoviti. A izvesno je da je asic za scrypt toliko kompleksniji i skuplji uredjaj, a pritom neuporedivo slabijih performansi da poredjenja te vrste jednostavno nemaju bas neke veze s realnoscu po meni.

Druga stvar, imajuci u vidu smesnu cenu LTCa o adopciji da ne pricam, trebalo bi imati bas bas jaka m.da da se investira u razvoj jednog takvog uredjaja.

Ne kazem da ga nece biti nikad ali mislim da ce to ici mnoooogo teze i sporije nego sa asicom za sha256.
Ici ce djavolski brzo. Kompletna logika ti je pogresna. Jasno je svima koliko se ulaganja u btc isplatilo, veruj mi da jedva cekaju da isto to zadesi i LTC. Samo je pitanje vremena kada ce izaci. Slazem se da ce uredjaj biti kompleksniji i skuplji ali cena ce toliko da ode da ce se sve povratiti visestruko. Asic za BTC smo cekali godinu dana. Ovde je proslo tek mesec ili dva od prvih najava i preordera. Ima vremena ali nemojte da ocekujete da cemo docekati sledecu godinu bez Asica ;)

Pozdrav,

hocu da pocnem da kopam, ali sam nov i ne znam bas kako i sta(citao sam dosta tema sve mi se pomesalo pa bi mi odg da mi samo neko pojasni neke stvari u kratkim crtama)...

Znaci kopam Litecoin, zanima me koju verziju cgminera da koristim za windows7 64bit, koje komande da kucam za moju HD 7770(tacnije 11201-00-20G)?

Za Litecoin Wallet sam se ja mislim snasao, ali ako ne bude funkcionisalo pitacu i to i za pocetak sam izabrao DrillBit.Me pool.

Koliko znam iz razgovora sa majstom da je ova prica sa cipovima bezveze jer je sklapanje ploce i dodatnih komponenti (FPGA cipa) opet preskupa za pustanje u pogon kompletnog sistema. Mislim da je nemoguce i dalje, odnosno jedan uredjaj sa jednim cipom bi bio jako jako skup a pitanje bi bilo i stabilnosti.

mmm da
Tako izgleda,ali i za avalon cip je bilo tesko pa smo ga poterali medju prvima u svetu, i tad je izvucena neka racunica
Gde si bio majsta proslog leta kad si nam trebao : )
Ako oces gridu da pises ,mislim da oni sad samo rade prodaju,u oktobru su davali semplove sa sve gotovim pcb

Poslednja izmena:
*** kako me nervira da od toga sto iskopam, moram da odbijem 19% od zarade... 12 [skrill] + 3 [iz $ u €] + 4 [pool fee] i da ne racunamo struju... pa puno majku mu...
a posebno me nervira to sto je na procenat... da je bar neka fixna cena, tipa 10e, pa da ne razmisljas, jer kad bi kopao sa vise grafickih, tih 10e ne bi ni osetio...
a ovako ako nekad tipa izrudaris 1000e - 19%... dakle uzmu ti 190e... ma idi bre...

Ovo nije reklama vec savet. Nemam veze sa celom pricom, nemam nikakvu vajdu od toga. Ako me banujete molim vas izbrisite mi acc odmah. Hvala unapred.
Elem, ne vidim razloga da dajes 19%. Sitnu kintu mozes da izvlacis ovde: http://www.ecd.rs/news . To je 6%, kao sto vidis. Mnogo je manje od pomenutih 19%, a i manje se ceka. 400$ je nedeljni limit, ali kontam da ti i povlacis manju kintu, tako da ti odgovara.

Ne razumem ovu kursnu listu na ECD... 1BTC = 130USD? Ili nisam dobro shvatio, ili oni nisu normalni :)

Pa jel gledate vi datume ljudi, bitkoinsi ja mislim i ne rade vec duze vreme otkad su pukli neke vece pare prosle godine

2014-01-26
Prodaja bitcoina 27.01.2014. - 02.02.2014.

ljudi zna li neko zasto rapidno opada broj workera na litecoinpool - u?

i usput ako se pojavi neki asic ili slicno mozemo sve kartice u kantu...

Zato sto ima dosta drugih valuta koje se kopaju, a trenutno su isplatljivije od LTC-a...

Pa zavisi sta kopas...I gde menjas... ltc je sigurica, ostalo je sve kocka :)

Posto sam ranije kopao na winu, na kome je sve radilo, sada se pitam ima li cgminer za scrypt-jane za bamt/smos? Izgleda da nema? Pitam se ovo zbog toga sto je izasao Ultracoin, za koji verujem da ce biti scam svih scamova, brza kinta za ekipu koja ga je pravila. Ali ako ispadne da se isplati kopati ga neko vreme, ima li nacina da se kopne na smosu ili jok?
Btw, krepsi je gori nego ikada. Nisam se logovao tamo mesecima, i sada kada sam pustio da se proda pisljivih 5k kerova za probu, njemu je trebalo 10 minuta da mi ispise da su prodati, a posle pola sata mi BTC jos nije legao u wallet. I dalje pise da imam 5K kerova koje nemam. Najgori su....

Poslednja izmena:
Btw, krepsi je gori nego ikada. Nisam se logovao tamo mesecima, i sada kada sam pustio da se proda pisljivih 5k kerova za probu, njemu je trebalo 10 minuta da mi ispise da su prodati, a posle pola sata mi BTC jos nije legao u wallet. I dalje pise da imam 5K kerova koje nemam. Najgori su....

Ti si jos i super.. meni 3 sata prebacuje iz walleta na balans.. ja se zalio, a oni meni 'please be patient'.. omfg :)

Aha super je zato sto sam spavao pa ne znam koliko je trebalo za transfer. Evo legli bitcoini, tj satosiji. Ali zato novih 5k koji su poceli da putuju oko 12 jos nisu stigli. E jesu najgori. Na srecu ne tradujem vec samo prodajem kucke, i to sicu, tako da ne mogu da me mnogo *****u...

kako je moguce ljudi da kopa 10 dana normalno i sad odjednom krece da puca i da restartuje komp a pri tome su NETAKNUTA podesavanja i NETAKNUT racunar???
a sve je ispravno. sta da mu nije mozda tezak ovaj dif sto je skocio na LTC pa nece? hahah glupostiiiii

Pa za to ti je kriv verovatno windows... :) restart i resen problem...

Pratim ovu temu vec neko vreme i dosta toga sam procitao, btw nisam procitao sve a verujem i da niko nije.
Nesto sam se malo vise zainteresovao ovih dana pa reko da probam kako to radi.
E sad, probao sam 300 cuda u ova 2 dana i nikako da to proradi sve kako treba. Nikako da nadjem neko dobro step-by-step uputsvo. Danas konacno, eureka, uzmem onaj guiminer i, ola, radi.
Imam 6670 i po onoj tabeli vidim da bi trebalo da daje 127 khs, ja na guimineru vidim 114 a coinotron (tamo sam se prijavio za probu) mi ocitava 146 khs, sta je tu tacno a sta nije?
Druga stvar, ubacio sam na coinotronu adresu za isplate, kolko sam ja racumeo oni vrse isplatu tek kad nakupim 0.3 LTC-a?

Ja sam po struci ekonomista ali i dalje ne mogu da shvatim kako se to, niizcega pravi nesto, jednostavno se protivi svakoj logici. Iz tog razloga sam na ovo gledao kao na neku trenutnu zezanciju kad sam prvi put citao o ovome (polovinom 2012-e)?

a dolar i ostale valute ti nisu čudne kad se ni iz čega prave? :)

Nisu, zato postoji devalvacija, koja je, narocito kod dolara, stalno prisutna.
A bitcoin i ostale criptovalute stalno rastu.

Iz tog razloga sam na ovo gledao kao na neku trenutnu zezanciju kad sam prvi put citao o ovome (polovinom 2012-e)?

Za nekog zezancija, a za mnoge uključujući i mene koji imaju 7-15Mhs-a stabilan izvor prihoda, odnosno doktorska plata pa pomnoži sa 3,4 ili 5. :), većina malo ozbiljnijih rudara danas zarađuje 100-150$, mada nije sve to tako jednostavno kao što se izdaleka čini...

Poslednja izmena:
Vrh Dno