Šta je novo?

Limited Access na laptopu

Učlanjen(a)
04.02.2007
Poena
935
Od pre neko vece imam problem sa konekcijom na net na laptopu posto mi konstantno stoji limited access i nema sanse da bilo sta uradim, narocito sto uopste ne mogu da vidim sta bi moglo da bude problem.

Na desktopu je sve OK, isto kao i na tabletu, mobilnim telefonima etc.

Mislio sam da mozda nije do nekog sistemskog fajla koji je mozda obrisan tokom skaniranja racunara (scheduled), pa sam probao i da odradim Repair sa instalacionim diskom (W7 je u pitanju) ali ni to nije nista pomoglo.

Ima li neko ideju sta bi mogao da bude problem i kako da ga otklonim, a da ne radim reinstall posto to ostavljam stvarno kao poslednju opciju, ako bas nista drugo ne prodje? Hvala unapred.

Proverio si sve sta dobijas od rutera/modema?
ipconfig i sl.?

Izgleda da nije do rutera jer dobijam limited access i kada pokusam da se konektujem preko telefona kao hot spot, a na tabletu i ostalim telefonima uspevam da se konektujem i na taj nacin.

u cmd-u
kucaj
ipconfig /all
i gledaj koju ti adresu daje
tipa IPv4 stavka, default gateway,dns servers, dal je dhcp enabled, autoconfiguration. itd.

Za wireless LAN adapter Wireless network connection stoji:
DHCP enabled: Yes
Autoconfiguration enabled: Yes
Za IPv6 i IPv4 adrese stoje određene vrednosti i u zagradi (preffered)
Subnet Mask: 255.255.0.0
DNS servers: 192.168.100.1 (kako je stajalo dok je radilo )
NetBIOS over Tcpip: Enabled

Poslednja izmena:
Moguce da je do drajvera ili hw problem sa tom karticom za wifi.
Jel mozes da pristupis ruteru preko browsera(pokusaj i preko ethernet konektora)?

Na laptopu ne mogu da pristupim ruteru, preko desktopa bez problema.
Nemam kabl da proverim da li je do kartice.

Imas ih dve, jedna preko lan konektora a druga preko wifi.
Tebi verovatno pravi problem samo ta wifi. 169.254 x x to ti pise na preferd address.

Jeste, to je IPv4...

Skidam nove drivere da probam sa njima pa ćemo da vidimo...

Probaj i da obrises wifi konekcije koje je zapamtio windows.

Instalirao nove drivere - ništa.
Obrisao sve konekcije i napravio novu - ništa.

Ne može da se ostvari konekcija ni kad isključim njegov wireless a priključim adapter koji koristim za desktop.

Jel tebi uopste podeseno da windows automatski prihvata IP adrese ili si postavio fixnu?
Control Panel\Network and Internet\Network Connections\ pa na lan i wifi ikone i u properties da vidis podesavanja za IPv4(TCP/IPv4).

Zadnje dve brojke bi trebale da budu rotirane. Dakle 192.168.1.100.

Nope, radi se o MTS boxu, optika do stana, dalje kita... Upravo je ovakva adresa i ostalo radi OK, a i pristup ruteru je bez problema kod drugih uređaja...

Jel ti ovo sve po defaultu?
screenshot-internet-protocol-version4-properties.jpg

Probao sam i sa DNS serverima svog provajdera i sa Google i sta sve ne ali nista ne pomaze...

U sustini, problem sigurno nije do provajdera i do rutera jer kao sto rekoh, na sim ostalim uredjajima, ukljucujuci cak i BD, koji svi imaju identicna podesavanja, sve radi bez problema a ovde ne mogu da pristupim ni tako, niti putem tetheringa kada koristim telefon kao HS, koji inace radi sa drugim uredjajima...

Odradio sam check i nasao mi je da je fajl rdyboost.sys corrupted... OK, downloadovao sam novi fajl, zamenio ga i ... nista! I dalje imam limited access...

EDIT: Wired tether radi bez problema.

Poslednja izmena:
Probaj i ovo u cmd ali kao adm.
sfc /scannow

To sam već odradio i na osnovu loga sam dobio da je problem sa rdyboost.sys fajlom.

ovo je standardni problem na win8.1, izludeo me je, i, mada sam rešio problem sa limited /no connectivity, brzina je 3x manja nego preko kabla (niko nije nakačen na mrežu osim mene).
Problem sam rešio tako što sam "downgrade" drajver za wifi (iz device manager) i to stavio onaj "unsigned" drajver. Do prvog restarta je u fulu radio wireless (26/13), a posle toga smanjenom brzinom, ali radi.
Ona razna podešavanja / hakovanja sa neta sam takođe probao i nisu dala nikakav rezultat.
Probaj sa downgrade drajver, možda i tebi pomogne.

To sam prvo probao i nije pomoglo. Onda sam updateovao na poslednju verziju i opet ništa...

Probaj da isključis ipv6 u adapteru

Ako ne uspe idi na ruter Isključi dhcp restart u ruter pa upali dhcp i restartuj ponovo

Poslednja izmena:
Vrh Dno