Šta je novo?

Battlefield 4

Smešan i nerealan je u odnosu na BF3, BC2 da ni ne spominjem.

Realno igra ima problema, ali ne toliko kolko je bilo u novembru od vecih tu su ostali:

- 0 health protivnika
- odbija da se zakaci na neke servere iz prve, druge... trece ali na kraju uspe i radi stabilno na svim serverima
- hit box, nekad guta metke, posebno snajperske
- dosta redje nego pre ali desi se da animacija kasni, ono roknuo me iza coska... to je zapravo lag zbog lose fps servera (10)
- los balans nekih oruzja/vozila

Online nisam probao ,ali offline je odlican.Jes da me cesto izbacuje iz igre ,ali kapiram da je to do lek-ova.Inace forumi i ove drustvene mreze sve vise postaju hate-rska okupljalista tako da me nista ne iznenadjuje.Ljudi dodju da ispljuju sve zivo i mrtvo ,uglavnom bez razloga.Kad je ova igra u pitanju(barem offline) sigurno bez razloga.

Smešan i nerealan je u odnosu na BF3, BC2 da ni ne spominjem.

Ne znam kako si ovo zaključio. Pogledaj na primer Aek, Famas ili Aug na symthic, imaju maltene sličan recoil. Ok, možda ti znaš odlično da kontrolišeš recoil ali bez kompenzacije nema velike razlike u odnosu na BF3. BC2 nisam igrao pa ga ne komentarišem.

Online nisam probao ,ali offline je odlican.Jes da me cesto izbacuje iz igre ,ali kapiram da je to do lek-ova.Inace forumi i ove drustvene mreze sve vise postaju hate-rska okupljalista tako da me nista ne iznenadjuje.Ljudi dodju da ispljuju sve zivo i mrtvo ,uglavnom bez razloga.Kad je ova igra u pitanju(barem offline) sigurno bez razloga.

A sta znaci probati BF4 u offline-u? :eyebrows:

Nije hate ako se pljuje nesto sto ne valja, sto je unazadjeno u odnosu na prosle verzije. Mozda nekom ko nije igrao ranije delove BF-a ovakvi komenatri deluju kao hate, ali ne da nisu, nego veze sa tim nemaju.

Mene samo zivo zanima dal si igrao neke od ranijih BF delove, BF2, BC2, BF3?
Skoro sam siguran da nisi, cim kazes da je BF4 odlican.

@zuke
Recoil na svim puskama koje sam probao u BF4 je mnogo manji, na nekim prskalicama od oruzja skoro da ni ne postoji.
Fizika vozila je uzasna, tenk i sva teza vozila se nevidjeno cudno krecu. Upali BC2 pa sam usporedi.

Jedino što meni ovde smeta je 0hp i kad me ubiju nakon što se sakrijem iza nečega, mada je to baš retko i to je ono što mi manje smeta. Ono što me mnogo više nervira je dropovanje FPS-a ispod 20 na par sekundi, a onda ga vrati na full i tako u krug, dok nekad odigram partiju sa 64 igrača bez problema. Kako su to uspeli da izvedu, nikad mi neće jasno biti.

Meni se taj fps drop samo jednom-dvaput desio. Inace, 0 health-a nije novina, toga ima i u BF 3, desilo mi se bar 10 puta da mi ostane 0 healtha.

Tih 0% znaci da osoba moze imati i do 30% dok si u Bf3 bas mogao ostati na 0%. FPS drop se desavao na specificnim mapama u specificno vrijeme.. npr ako se nesto ruši. Ali moram priznati da toga nema vise od zadnjeg patcha mada mnogo i ne igram pa mozda jednostavno nosam naletio u pravo vrijeme.

Nije do rušenja, testirao sam kad sam sam na serveru, leti leti leti i odjednom padne, čak je nizak dok gledam u pod unutar zgrade. Dešavalo mi se da igram 10 dana potpuno normalno i onda dođe partija gde ne mogu da živim 50% vremena i tako, kako mu dune, tako i radi.

Proprati u tim trenutcima CPU zauzece. Mozda ti nesto drugo optereti procesor. Npr anti-virusni program. Ostavi upaljen taskmanager pa kada nalete problemi, izleti i vidi dijagram.. kako je bilo, da li je zakucavao na 100% i slicno.

Spičio sam reinstal vindovsa i sad palim bf, nebitno da li sp ili mp, on zakuca na loading skrinu. U Sp-u mi sad stoji, treperi onaj kvadrat gore-desno i u pozadini kiša i tako bleji.

Restartovao i popravilo se samo od sebe, ali mu je potrebno nešto više vremena.

EDIT: Sad pokušao u multi da uđem i nijedan server ne učitava. Stoji crn ekran sa onim ******m za loading u uglu i samo izbaci.

Poslednja izmena:
Svaki update, bilo Origin smrada ili samog BF4 donosi sve gore i gore performanse! Pa ovo jos nisam dozivio! Kakvi *****i rade na ovom projektu??? Da li je ovo moguce?!...

http://blogs.battlefield.com/2014/01/bf4-player-appreciation-month/
- Platoons are back
- Free shortcut bundles for handguns and grenades. Also DMRs and shotguns for Premium users
- Community missions (earn Battlepacks for completing some goals DICE will set up)
- Battlepack every day
- Talk to to DICE devs
- Some more info on updates to the "netcode" and some new features...

takodje stize novi balans oruzja
http://blogs.battlefield.com/2014/01/balancing-bf4-weapons/

Al ih pljuju za ovo i realno su u pravu, sad ce neki noob da dobije na tacni, a neko je igrao 50-100h sa nekom klasom i nije jos ni pola oruzja otvorio... bolje da su rekli cheating enabled for everyone...

Ja kad sam video player appreciation reko evo ga drugi DLC besplatan za sve a ono... gomila govana

Podesih sad sve da radi lepo i usput proverih ono što mi neko predloži. Gledao sam opterećenost procesora i non stop varira. Ono što sam ja video je da je minimum bio 6%, a max 99%.

Ahahaha povećali preciznost za pumparice, ma da li je moguće :D

Smanjili MTAR damage na daljinu, ok... i onako je bio imba.

Podesih sad sve da radi lepo i usput proverih ono što mi neko predloži. Gledao sam opterećenost procesora i non stop varira. Ono što sam ja video je da je minimum bio 6%, a max 99%.

jesi li instalirao W8 ili si samo reinstalirao W7

CPU: Intel Core i7-4960x with Radeon R7 260x - 2.7% improvement at 1080p, 1.4% improvement at 1600p.

Toliko dizanja prašine oko mantle-a i sada se ispostavi da je reč o par procenata koji se redovno mogu dobiti kroz optimizaciju drivera... omfg. Namerno ne gledam 290x jer cela priča oko mantlea bi trebalo da bude u mainstream segmentu. A za 270x npr, po ovom članku nisu još ni odradili optimizaciju, a nameće se da će biti na nivou ove za 260x. Blah.

Poslednja izmena:
http://blogs.battlefield.com/2014/01/bf4-player-appreciation-month/
- Platoons are back
- Free shortcut bundles for handguns and grenades. Also DMRs and shotguns for Premium users
- Community missions (earn Battlepacks for completing some goals DICE will set up)
- Battlepack every day
- Talk to to DICE devs
- Some more info on updates to the "netcode" and some new features...

takodje stize novi balans oruzja
http://blogs.battlefield.com/2014/01/balancing-bf4-weapons/

Znaci,jos mesec dana neigranja BF4.Je8ali ih betlpakovi i otkljucana oruzja.

Da ali su obecana poboljšanja na AMD platformi. Takodjer sam skeptican a i ne tangira me mnogo jer imam zelene, ali biti ce dobro za gejmere ako budu obecani procenti. Jedino je lose sto ce zahtjevati AMD+AMD kombinaciju koju ne planiram n iizbliza.

Toliko dizanja prašine oko mantle-a i sada se ispostavi da je reč o par procenata koji se redovno mogu dobiti kroz optimizaciju drivera... omfg. Namerno ne gledam 290x jer cela priča oko mantlea bi trebalo da bude u mainstream segmentu. A za 270x npr, po ovom članku nisu još ni odradili optimizaciju, a nameće se da će biti na nivou ove za 260x. Blah.

Ako se ovo stvarno ovako i pokaze onda osim sramota i nema bolje reci :trust: Cela R9 serija bi morala da bude " poboljsana " i tako je reklamirana kad je izbacena a sada ? Sad ce mineri da trljaju ruke.

Poslednja izmena:
jesi li instalirao W8 ili si samo reinstalirao W7

Morao sam Win 7 jer 8 nije hteo ni da započne instalaciju, a ja nisam mogao da se iskobeljam jer nisam našao pravi fix. Kad sam formatirao particije, koju god da označim, next mi je sivo i dole piše "Windows cannot be installed to this disk. The selected disk has an MBR partition table. On EFI systems, Windows can only be installed to GPT disks".

Ako neko ima neko rešenje, neka me doda na Skajpu - MaliSale91 ili Steamu - http://steamcommunity.com/id/SympathyChan

Morao sam Win 7 jer 8 nije hteo ni da započne instalaciju, a ja nisam mogao da se iskobeljam jer nisam našao pravi fix. Kad sam formatirao particije, koju god da označim, next mi je sivo i dole piše "Windows cannot be installed to this disk. The selected disk has an MBR partition table. On EFI systems, Windows can only be installed to GPT disks".

Ako neko ima neko rešenje, neka me doda na Skajpu - MaliSale91 ili Steamu - http://steamcommunity.com/id/SympathyChan
Taj problem sam imao i ja.
Imas odgovor na taj problem u temi o win8.1.Pre instalacije treba da oznacis da instalacija ide sa DVD drajva.Tako nesto.Nesecam se vise.

Taj problem sam imao i ja.
Imas odgovor na taj problem u temi o win8.1.Pre instalacije treba da oznacis da instalacija ide sa DVD drajva.Tako nesto.Nesecam se vise.

Sećaš li se od prilike kad je to bilo? Da ne kopam celu temu.
http://www.sevenforums.com/tutorials/26193-convert-mbr-disk-gpt-disk.html
Inače sam našao ovo za konverziju, ali moram da brišem celu particiju, ali mi se nešto ne briše BF4 opet, nadao sam se da mogu nešto da uradim, pa samo da uradim Upgrade.

Nazad
Vrh Dno